X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilosc plemnikow w ejakulacie to przedewszystkim ilosc dni przerwy przed badaniem oraz czestosc stosunkow...

Zdrowy mezczyzna dziennie powienien wyprodukowac ok 150mln ...

Im czeste stosunki im bogatsza dieta w witaminy lub suplementacja moga zwiekszyc ilosc nie tylko prawidlowych ale tez ogolna liczbe plemnikow

Lucjana lubi tę wiadomość

• Lucjana Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, a co Twój mąż stosował na poprawę nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż musi pierwszy raz właśnie isc na badanie nasienia. Ogólnie jest wysytraszony i mówi że zrobi w domu a tam dowiezie i innej opcji nie akceptuje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mój mąż musi pierwszy raz właśnie isc na badanie nasienia. Ogólnie jest wysytraszony i mówi że zrobi w domu a tam dowiezie i innej opcji nie akceptuje....
    A jakbyś Ty z Nim pojechała? Tak dla wsparcia i rozładowania napięcia ;) u nas tez był problem z badaniem, ale w koncu sie udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:00

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 10:45

blair. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo faceci kobiety sa twardzi z zewnatrz...

Trzeba znalezc sposob zeby do nich dotrzec zeby sie otworzyli wygadali...

Dla faceta to uraz meskosci ze musi isc oddac nasienie ktore nie daj bog wyjdzie jeszcze zle...

To taki uraz na honor...

Kobieta ma inne podejscie spraw badan mimo ze sie tez krepuje jednych spraw to jednak mezczyzna bardziej to przywa w formie swojej uniesionej dumy....

Kobieta ma isc do gina idzie
    Jakie badanie ma zrobic zrobi

Mysli o tym w formie ze to pomzoe itp itp

Nie mysli o tym jako:nie jestem kobieta bo musze sie badac

Facet ma isc oddac nasienie wkoncu idzie
    Ale to raczej takie myslenie: nie jestem fscetem stuprocentowym bo mam nieprawidlowe plemniki...

I tu potrzeba mega obustronnej dojrzaloscibzeby z nim szczerze porozmawiac i wytlumaczyc ze pomimo wszystkiego jest mega mega facetem itp itp...

No faceci to takie duze dzieci coz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:20

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do kliniki odwiesc badanie zeszłoby jakieś 20 minut. Ale nie wiem czy tak się da w ogóle? Jasne ja z nim pojadę oczywiście przecież on nawet by nie wie wiedział gdzie i co mówić...

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 10:45

• Lajla123 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę do was po poradę i wsparcie. Chcieliśmy zacząć z mężem starać się o dziecko, ale najpierw zrobiłam kilka badań między innymi tarczyce i wszystko jest ok. Nie daje mi spokoju inna sprawa a mianowicie plamienia przed okresem. Trwają około 3,4 dni. Do tej pory myślałam że to zwykły zwiastun miesiączki, bo okres mam bardzo regularnie, ale poczytałam trochę i się zmartwilam, że to może być zbyt niski poziom progesteronu. Oczywiście sprawdzę to, zrobię badania, ale może któraś z was napisze mi coś pokrzepiajacego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:51

Lajla
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lajla! :) co do badania nasienia to faceci maja z tym duzy problem, ale warto zeby jednak sie przełamali, jak wyjdą dobre wyniki to mozna odetchnąć z ulga i skupić sie na kobiecie, a jak zle, to pracowac nad jedna i druga strona!

• Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, ja mam dziś słaby dzień i śpię i boli mnie brzuch i czytam Was jednym okiem <3

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była opcja żeby samemu dostarczyć nasienie do badania ma się na to 30 min i trzeba zapewnić dobra temperaturę.

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 10:46

• Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dziewczyny :( masakra jakaś, fatum :( Wygląda to tak jakby to mój mąż oszukiwał ale wysłał mi wiadomość i w domu mi pokaże że nie kłamie... Zresztą nie sądzę że zachowywałby się aż tak... Dostał informację że mają awarię systemu i muszą odwołać wizytę, zapraszają do kontaktu w sprawie innego terminu. Nosz kurde :/

Myślę że chyba by Cię nie oszukiwał. Nie martw sie.

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mysle ze zaden dorosly rozsadny facet nie posunalby sie do takiego klamstwa w tej sprawie takze glowa do gory ;*

Moze poprpstu pech niestety:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zadzown do miejsca gdzie mialo byc badanie i zapytaj czy dzisiaj badaja nasienie;)

Bedziesz miec odpowiedz czarno na bialym ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi spokojnie co sie odwlecze to nie uciecze!

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale drukujecie :D nadrobienie Was zajęło mi 5km pieszo- szłam z pracy i czytałam, choć ręce marzly :)

Nie jestem w stanie się odnieść do wszystkiego co pisalyscie :(
    Tam gdzie ktoś dobrze prawil to zostawiłam plusik :)

Witam nowe koleżanki :) zdradzcie nam swoje imiona to dopisze Was do naszej listy :) liczę że zostaniecie z nami na dłużej i będziemy walczyć wszystkie razem :)

Abi myślę że dziewczyny mają racje- spróbuj z tym drugim lekarzem a później hsg :) A z badaniem męża to cyrki ale raczej mówi prawdę :)

Mój dziś zrobił krok naprzód- poszedł do rodzinnej i wziął skiero do urologa :) jeszcze tylko zapisze go na badanie nasienia (nie zrobiłam tego jeszcze bo czekamy aż trochę śnieg zginie bo w taki mróz to będzie masakra do Białego się dostać) i będzie cacy :)

O 16 30 przychodzą moje przyjaciółki i będziemy grać w grę :D teraz szybciutki obiad i później laba :)

blair. lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

blair., Ag1988, MissKathy92, Lajni85 lubią tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ