X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    A mialas monitoring? Może owulacje miałaś trochę później :)

Nie miałam, możliwe ale nawet jeśli sie przesunęła a ostatni stosunek mieliśmy 7.01 to musiałyby byc bardzo walecznr zeby tyle przetrwać. Od tamtej pory przez az do wtorku mialam sporo śluzu, bolały mnie okropnie sutki.. ale czas pokaże, w sumie to nir planowaliśmy ale jeśli by sie udało faktycznie to super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w miejscymu gdzie robilas badanie nie maja wpisanego raportu z przeprowadzonego badania?

Oprocz wydruku ktory powinien do ciebie dotrzec powinno tez to gdzies istniec

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Ehhh współczuję... Mam nadzieję, że zrobią na cito.. Szkoda pisać co za matołek..
    Najgorzej, ze znowu czas niepewności i czekania na wynik, poza tym mi głupio było przed lekarzem.. heh.. zachęcał 3 razy, ale jednak moj komfort najważniejszy ;) w środe podjade, chyba tez moj Maz ma dosyć jeżdżenia ze mną do lekarza i chyba zacznę sama to ogarniać...

• Kaga Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi mężowie jezdza z Wami do lekarzy? Chce im się? :P Mój mnie wspiera, zrobił badania, bierze witaminy, ale do lekarza go nigdy nie brałam. Tak samo jak ja z nim tez nigdzie nie poszłam. :P

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Wasi mężowie jezdza z Wami do lekarzy? Chce im się? :P Mój mnie wspiera, zrobił badania, bierze witaminy, ale do lekarza go nigdy nie brałam. Tak samo jak ja z nim tez nigdzie nie poszłam. :P
    Mój jeździ, bo lubi być w temacie i się cieszy, że lekarz z Nim też rozmawia :) za pierwszym razem tylko wybuchnąl śmiechem jak mnie zobaczył w jednorazowej przezroczystej spodniczce i kapcioszkach :p ja z Nim na badania nie jeżdżę, bo tak mu lepiej :)

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Najgorzej, ze znowu czas niepewności i czekania na wynik, poza tym mi głupio było przed lekarzem.. heh.. zachęcał 3 razy, ale jednak moj komfort najważniejszy ;) w środe podjade, chyba tez moj Maz ma dosyć jeżdżenia ze mną do lekarza i chyba zacznę sama to ogarniać...
    Będzie dobrze, zobaczysz :) ja też czekam, ale to dłużej potrwa :)

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Nie miałam, możliwe ale nawet jeśli sie przesunęła a ostatni stosunek mieliśmy 7.01 to musiałyby byc bardzo walecznr zeby tyle przetrwać. Od tamtej pory przez az do wtorku mialam sporo śluzu, bolały mnie okropnie sutki.. ale czas pokaże, w sumie to nir planowaliśmy ale jeśli by sie udało faktycznie to super
    Trzymam kciuki!!!

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Będzie dobrze, zobaczysz :) ja też czekam, ale to dłużej potrwa :)

Dziękuję :) Mam nadzieję, że jakoś to będzie .. póki co zła jestem na siebie/ tego kuriera/ i w ogóle mi się odechciało wszystkiego..

Mój Mąż ze mną jeździ żeby było mi raźniej, zwłaszcza jak wokół siedzi pełno kobiet w ciąży, chociaż ja staram się zawsze wybierać godziny w stylu 20tej i wtedy czasem mi się udaje nie spotkać żadnej ciężarnej.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie wozi a chodzę sama :) chyba bym się źle czuła jakby mąż był ze mną u gina :/ A on czułby się jeszcze gorzej :/ co innego w ciazy :D wtedy będę go brała na każdą wizytę :) tak szczerze jeszcze nigdy nie widziałam dziewczyny żeby z facetem szła do gina nie będąc w ciazy ale u mnie to za male miasto żeby tak robić chyba... U nas dziewczyna w widocznej ciąży się pyta czy można męża wpuścić

syllwia91 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jezdzi ;)
    Po badaniu lekarz go wola i rozmawiamy wspolnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zostaje w poczekalni albo samochodzie (ostatnio) .. ale od następnej wizyty chyba sama będę jeździć.Jak się nie staraliśmy to sama jeździłam/ chodziłam i było ok.

• Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sama chodzę jakoś mi tak dziwnie było go zabierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:02

Kaga lubi tę wiadomość

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia88 no coś Ty :) ja chyba zrezygnuje, bo jednak to już trochę trwa, a też szkoda mi czasu mojego Męża żeby tak tracił, dziś czekał prawie godzinę, a miało być szybko..

• Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam u lekarza i uwaga miałam wizytę 21.30 to był lekarz taki którego nie znam tylko usg chciałam. Ale przyjmowała też Pani doktor i przyszła pacjentka i pyta która godzina weszła usłyszała o 21.30 że jest opóźnienie 2godziny :-)

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak on miał iść do lekarza to też sam wolał tylko musiałam mu pisać o co ma pytać żeby nie zapomniał ;-)

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • blair. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia wow, niezłe godziny wizyt, i jeszcze z takim opóźnieniem.

Przy staraniach to mąż jak tylko może to jest ze mną :) ale jak np. tylko monitoring to nie, bez sensu. Na jego wizyty do urologa też razem chodziliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sam chcial isc wiec szedl:D

Twierdzi ze dotyczy to nas oboje ;)

Znaczy ja ide zalatwiam swoje sprawy a jak przychodzi czas rozwowy to maz jest wolany bo wtedy rozmawiamy o.tym co dalej tymbardziej ze chodzi tez o nasienie meza w tych rozmowach ;D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Mi dziś się śniło że gadalam z bratową która jest w ciąży o staraniach i że powiedziała że 23cykle się starali :/ wiem że długo też się starali tak naprawdę a nie we śnie :) Ogólnie we śnie było mi tak samo smutno jak na jawie :(

U mnie dziś 11dpo i temp dalej w górze :) dziś nawet mocniej cycki bolą ale to u mnie żaden objaw bo zawsze pobolewaja przed okresem :/ W środę powinnam dostać @

Kurczę miałam coś jeszcze Wam napisać ale zapomniałam co :P jak przypomnę to napisze :)

A teraz życzę miłego dzionka kochane :*

Edit. Już pamiętam :D dzwoniłam wczoraj do mamy i powiedziała że moja siostra cioteczna w ciąży drugiej- po 6 latach przerwy :/ nie sądzę że taką przerwę z chęci robili :/ A oboje szczuplutcy i zdrowi :) A sąsiadka mamy niziutka i okrągła, jej facet też a od razu w ciąże zaszła i teraz 2x większa i jakoś tusza nie przeszkadzała w zajściu ani zrobieniu dziecka :/ to tak apropo jakby lekarze zwalali wszystko na wagę... wiadomo nadwaga/otyłośc nie jest zdrowa nawet bez ciąży i trzeba się jej pozbyć dla siebie a nie dla dziecka co nie zmienia faktu że kobiety z nadwagą też zachodzą w zdrowe ciąże :) każdy przypadek jest indywidualny i to że kobieta ma kilka kilo więcej nie znaczy że jest nieplodna :) ale wiadomo- najlepiej mieć prawidłową wagę :) sama do niej dąże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 07:30

Kaga lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kathy pchamy ten sam wozek bo ja tez okres we srode ;D

• Kaga Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy ja znam dużo naprawdę otyłych kobiet, ktore rodza dzieci. Codziennie spotykam takie w pracy. Ja nie mam nawet nadwagi a mimo to wiecie co mi ostatnio ta babka ginekolog powiedziala... Ze wszytko jest winą moich 4-5 zbednych kilogramów. Prawie 3 juz zrzucilam w miesiąc i owulacji nadal nie ma. Zrzuce te kolejne 3 i udowodnie, ze nie miala racji. Na szczęście moj nowy ginekolog ma troche wiecej oleju w głowie i powiedzial, ze w moim przypadku waga nie ma znaczenia, bo jest prawidlowa.

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ