X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Promyk zamiast gadać z pediatra lepiej pogadać z rodzicami których badania genetyczne potwierdzają poszczepienne szkody w organizmie dziecka tym zmutowanie genu ;>

Wszyscy mamy jakieś mutacje i one są niegroźne dopóki jakiś czynnik ich nie aktywuje

U dziecko są to zazwyczaj szczepionki

Polecam wyklady Majewskiej :)
    Majewska nie jest lekarzem. Błagam

Z drugiej strony ja juz nie mam siły nawracać ludzi, którzy tak bardzo błądza.
    Każdy robi jak chce ale potem cierpi spoleczeństwo. Miłego wieczoru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 23:32

megson91 lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to wiem która ;)

My jedziemy w weekend obejrzeć jeszcze raz i się zdecydować 😊

Dziewczyny nie ma jak we własnym łóżku
    Dzis się tak wyspałam że nic nie było w stanie mnie ocknac 😂

Promyk daj już spokój 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 07:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka masz racje 😁 Maks dobrze wie jak wygodnie jest w łóżku rodziców 😂 właśnie tam śpi i całe dla niego 🙈 tylko dlatego ze matka chce wypić gorącą kawe ❤️

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why czyli łóżeczko też zbędne 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja też lata nie miałam zmywarki, dopiero od 2 lat mam i powiem szczerze: jak ja funkcjonowałam z tymi garami?
    Moi rodzice wciąż nie mają zmywarki, mama twierdzi, że jej nie jest to potrzebne, ale zamierzamy im kupić w lipcu na 30tą rocznicę ślubu.
    W ogóle moja mama za miesiąc ma urodziny i w ogóle nie mam pomysłu. Myślałam póki co o zaparzaczu do kawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my mamie męża na ur kupiliśmy czajniczek z podgrzewaczem do tego piękne malowane filiżanki i kompozycje herbat. Idealna na długie zimne wieczory 😃 to w pudełku i schowane w pociętej bibule w paski😉

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja kupiłam łóżeczko, super materac, dostawkę i moja też w tym w ogóle nic nie leży ani nie śpi. :D
    Ulubione miejsce do spania to chusta ew kokon na sofie jak mama siedzi obok. Ale kokon to tylko na chwilkę :P w nocy śpi w naszym łóżku, bo inaczej płacze 🙈

Ogólnie polecam chustonoszenie, super sprawa!

Why ile waży Twój synek? I jaką miał mase urodzeniową?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieję, że nasza jednak będzie spała w łóżeczku, mamy małą sypialnię i małe łóżko, dla nas dwoje to maksymalnie.

• nada Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,

Ja sama nie wiem co zrobię ze szczepionkami 🤷🏼‍♀️ Na razie to tak odległa kwestia. Zawsze mi się wydawało, że te rzeczy za które się płaci/dopłaca w NFZ są lepsze, ale widać nie zawsze.

Dzisiaj złapały mnie wymioty rano, ale to chyba popcornowe. Byliśmy wczoraj na Filmie "Boże Ciało" (polecam) i wzięliśmy popcorn karmelowy. Zjadłam może garstkę, mój mąż wciągnął pół pudełka. Myślałam, że padnę jak jadł obok mnie, tak śmierdziało. No a dzisiaj rzyganko. Do piątku jeszcze taaak daleko. Chciałabym wiedzieć czy coś się kluje czy nie :(

Milena a co to za lekarz? Jaka cena wizyty? Ja płace 150 zł w Bocianie, to chyba tak rozsądnie. Teraz mi wysłali maila, że po transferze przysługuje mi darmowa wizyta :D muszę zadzwonić i poprosić o recepty, bo do końca miesiąca mi się skończą i zastrzyki i luteina.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, byle do piątku szybko zleciało, bo my wszystkie czekamy na wieści!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nada czekamy na wieści 🥰

Ruda ja zakupiłam ostatnio mamie taki zaparzacz od herbaty, taka duża filiżanka z zaparzeczem bo moja mama strszanke lubi pić ziolka, i pod spodem jest jeszcze miejsce na świeczkę żeby sobie grzała herbatkę, fajna sprawa ;)

Sobie też wzięłam na zimowe wieczory 🙈😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się jeszcze zastanawiam co tam słychać u naszej Kasztanek, mam nadzieję, że odpoczywa i wróci do nas niebawem z wypoczętą głową ❤️

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brakuje nam tu Kasztanka ale jeśli bez forum lepiej się czuje to najważniejsze...

Naladuje baterie i napewno do nas jeszcze zaglądnie 😊

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas też mamy zmywarkę z szufladą, którą po roku wyjęłam i zastąpiła koszem. Ale może dlatego że mam Amice i nie do końca odpowiada mi jak domywa, wiecznie niedomyte sztućce i naczynia..

Nada to prof. Czajkowski, wizyta 400zl 🙈 ale z opisu nie zajmuje się niepłodnością tylko bardziej patologiami ciąży..
    A dziś jeszcze raz spróbuję zapisać się do tego w Kielcach, może na przyszły tydzień się uda..
    Nada a może to dobry objaw i beta rośnie 🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 13:21

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na wizycie u lekarza prowadzącego po tych zawirowaniach...

Serce jak dzwon...

Ważne ciocie 1400 gram 🥰

I jestem uroczy 🥰🥰

https://zapodaj.net/0f92a8cfcaf45.jpg.html

Mama zakochana 🥰🥰

MilusińskaMilena, Kaga, Stookrotka, megson91, Jane208, joana_aska89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko przystojny facet, będzie łamał kobiece serca ❤️

Dziewczyny zapisałam się do lekarza.. Na 8 stycznia.. Kurcze trochę późno ale tyle czekałam to i te 2 mce poczekam.. Tylko już się nie mogę doczekać..

Samosiowa, cieszę się że Wasze kontakty się polepszyły.. Jesteście spokojniejsi i szczęśliwsi 🙂 a wigilię może zróbcie u taty a zabierzcie go do siebie na 1 lub 2 dzień świąt? Taki mały kompromis 🙂

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka dziękuję 🥰

Co do terminu całkiem dobry czas teraz akurat jest ten plus że zbliża się ten czas grudniowy więc ten czas jak inaczej upłynie, bo można się zająć przygotowaniami świątecznymi i noworocznymi, Caly ten klimat może tak jakoś zajmie głowę że szybko zleci do tego 8 stycznia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, fakt trochę te wizyty kosztowne.

Żanetka, jaki przystojniak ❤️

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko też myślę że szybko zleci, ale strasznie boję się świąt. Zawsze uwielbiałam Boże Narodzenie i tą magię do okoła, a teraz, po raz pierwszy w życiu wpadam w panikę gdy o nich myślę.. Modlę się o siłę żeby je jakoś przetrwać a rodzina nie rzucała zbędnych komentarzy..

A niedługo po wizycie jedziemy w góry ❤️

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja tez tak miałam...
    Ogolnie maj i grudzień to takie moje ukochane miesiące...

Grudzień uwielbiam to jego magię ❤️
    Ogólnie kocham te święta...

A podczas starań jakoś ten klimat mi nie sluzyl...

Moze dlatego że zawsze jakoś w tym czasie najbardziej myślalam o dziecku o tym jak fajnie byłoby gdyby z nami było...

A tutaj nie było i jakoś traciła radość z tego...

Teraz z perspektywy czasu wiem że to było głupie...

Zamiast się cieszyć że następne święta w tym samym gronie, że znów przy wigili mam rodziców, że wszyscy jesteśmy cali i zdrowi i że to świetna okazja do radości żartów u uśmiechu to ja sobie zaprzatalam głowę tym czego nie mam....
    A przecież życie jest przewrotnie nie wiadomo co będzie za rok, czy odpukać ale kogoś nie zabraknie...
    Pusty talerz nigdy mi się nie kojarzył z wędrowcem ale właśnie z kimś kogo już nie ma...
    W moim przypadku jest to babcia i bardzo się cieszę że tylko jej brakuje że reszta się trzyma i jest...
    Ale życie bywa różne dlatego to najlepszy czas żeby spędzić ten czas w cudownym nastroju żeby mieć cudne wspomnienia
    A ja smutalam...

Szkoda bo ominely mnie przez to dwa cudowne święta
    Te zeszłoroczne i te wcześniejsze...

Dlatego Milenka nie popełniaj tego błędu co ja...
    Ciesz się tym czasem najlepiej jak potrafisz a zobaczysz za rok będziesz pozować do choinki z wielkim brzuchem, a jak dobrze pójdzie to może i z malenstwem na rękach 😊

Bardzo Ci (wam wszystkim) tego życzę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 15:56

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ