X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga Maks był chłop jak dąb 3800/59cm. ale do domku jechaliśmy z wagą 3600. Teraz waży 4,5kg i widać jak się zmienia i rośnie moj miś kolorowy 🙈 tam szybko.
    A jak Twoja Madzia? 💗

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka zobaczysz jak szybko Ci przeleci :) ani się obejrzysz i będziesz na wizycie :)

Żanetka to już kawał mężczyzny, gratuluję :)

Why no właśnie pytam, bo wczoraj mi pediatra powiedziała, że mała przybrała aż za dużo. 🙈 Waga urodzeniowa to 3500 a wczoraj ważyła 4700. Karmię ja tylko na żądanie i tylko moim mlekiem, z tym że z butelki, bo ciągle karmię metoda KPI. Kurcze ja co tydzień robię zdjęcie w takiej aplikacji i oznaczam zdjęcie numerem tygodnia i gdyby nie one to nie uwierzyłbym, że tak urosła. Awansowała już na pampersy 2 a od wczoraj zakładam jej już 62, bo 56 zaczyna być mocno naciągnięte na stopkach. 😁
    I te rzęsy, kocham te rzęsy 🥰

d78ece059860.jpg

RudaMaruda25, Żanetka93, Kaś28, Why_not_now87, Jane208, joana_aska89, Stookrotka, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no już pomału miejsca nie ma żeby się swobodnie rozciągal🤦‍♀️😂😂

A mała jest cudna ❤️

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a czy ze względu na te problemy z tętnem będziesz miała jakieś planowane CC? Czy jeszcze nie omawialas tego z lekarzem?

Dziękuję w imieniu córeczki 🥰 każdego dnia kocham ją mocniej, chociaż codziennie mysle, że mocniej się nie da ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 17:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, masz już ustalone usg III trymestru?

Kaga, Mała jest taka śliczna ❤️

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne dzieciaczki😍

Mąż już na badaniu. Jesteśmy tu może 10-15 minut i mąż jako drugi do badania a kolejny Pan przyszedl po odbiór.

Jak mnie głowa boli.😭😭

No właśnie Żanetka jaki plan porodowy?

Kaga lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda za dwa tygodnie mam to bd 31 tydzień...
    Tak lekarz ustalił...

Co do porodu jeśli nie będzie żadnych niespodzianek już do końca i przede wszystkim komplikacji to ja cały czas obstawiam jednak poród naturalny i lekarz też twierdzi że nie widzi powodu aby namawiac mnie na CC chociaż rozmawialiśmy i na ten temat...

Ogolnie ustalenia są takie że Jesli wszystko będzie ok to poród naturalny natomiast Jesli na koniec ciąży /blisko terminu będą jakieś zawirowania z tetnem typu jakie były teraz no to wtedy dla bezpieczenstwa cięcie...

Ogólnie badania nie wykazały żadnej wady mały miał dogladnie drugi raz zbadane serce i wszystko jest ok, to podajze przyczyna tego mojego ciśnienia anemi i Niedocukrzenia...

Gdy teraz to ogarnę to i powinno się wszystko unormowac...

No ale wszystko wyjdzie w praniu mam się przygotować na dwie opcje...

Wogole dziś już przyszła mi "dieta"...

Buraków i kieszonki to ja się nie tchne chyba przez dobry czas tyle mam tego teraz rozpisane...

Buraczki, barszczyki, Brownie z fasoli i buraka, dużo kapusty itp...

Do tego dużo przekąsek bogatych w żelazo, pełno orzechów...

A gdzie jakas pizza?
    W weekend musi wleciec pizza... 🤯

Kas trzymam kciuki za wyniki twojego męża
    Super będziecie już to mieć za sobą ✊

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mocno trzymam kciuki za wyniki :)

Żanetka może pizza z burakiem? Aż z ciekawości wygooglowalam i ktoś na to wpadł 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszły piątek z koleżankami jadłam we włoskiej knajpce pizze z burakiem, serem kozim, orzechami włoskimi i posypane liściami świeżymi botwinki.

Także, Żanetka Spaghetteria na ul. Kobierzyńskiej, polecam :)

Pizza była spoko, ale ja to wolę klasyki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciasto z czego?
    Z kapusty?
    😂😂😂

Lubie buraczki i kocham barszczyk mojej mamy
    Ja to nigdy takiego nie ugotuje🤦‍♀️

No ale...

Jak to powiedział mój mąż : same liście w tym jedzeniu, ale będziesz płakać jak będę sobie gotowal 😂

No to mówię młodemu : patrz co narobiles...

A on kop w zebro 🤦‍♀️

Taka jest dyskusja z facetami 👣

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w takim razie podziwiam za wytrwałość, że nie pozwolisz sobie nawet na pizzę :D

Ja sobie obiecałam, że po połogu wracam na dietę, która miałam przed ciąża :P do wagi sprzed ciąży został mi kilogram, ale ona mnie nie zadowalala, więc trzeba się jeszcze w sumie z 5-6 pozbyć. Jutro ostatni dzień połogu a w domu wciąż dużo nieodpowiedniego żarcia 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga niee nie będę popadać w paranoje...
    Wiadomo że mały jest najwazniejszt teraz i choćbym miała jeść sama trawe to dla niego to zrobię 😂

Ale to nie znaczy że między tym nie skuszę się na coś innego wkoncu kurcze ja ogólnie jem zdrowo poprostu teraz wyszła ta anemia, więc muszę dołożyć więcej tych potrzebnych składników zwszcza bogatych w żelazo itp no i te buraki, kiszonki, zamiast ziemniaków mam np rozpisana nasze gryczana...

I kurcze mięso np wątróbka co ja tego nie cierpię 🤦‍♀️🤦‍♀️

W weekend napewno wjedzie normalna pizza z normalnej pizzerii na grubym z podwójnym serem 😂

Jakoś w ciąży ciągnie mnie do pizyy odkryłam 🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zawsze wbijali do głowy, że wątróbki w ciąży nie można, a mi tak bardzo brakuje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dietetyczna wytłumaczyla mi to tak że wątróbka jest toksyczna i że niebezpieczne jest jej spożywanie z pierwszym trymestrze że może to wpłynąć np na wady rozwojowe...

Ale ze na tym etapie jeśli jest takie coś jak u mnie czyli anemia jej wartości odżywcze mogą wpłynąć pozytywnie...

Oczywscie w odpowiednich ilościach...

Ale ja nie lubię wątróbki wątpię że to przelkne

A jak już to chyba pierwszy raz w historii mojej ciąży będę wymiotować 😂😂

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po badaniu połówkowym 😊
    Będziemy mieć ... DZIEWCZYNKĘ! 💓💓💓 Anastazja 😊 Mała jest całkowicie zdrowa i pięknie się rozwija. Obecnie waży 400g. Ja przytyłam od początku 5 kg 🙄 tutaj już gorzej 😆 ale nie czuje się jakoś mega gruba...
    Dostałam żelazo do łykania bo mam je na granicy normy. Reszta badań w normie. Za 3 tygodnie czeka mnie krzywa cukrowa 😖

Kaga, śliczną macie córeczkę 💖 Pewnie oczko w głowie mamusi i tatusia.
    Żanetka, rośnie Wam synek jak na drożdżach 😊 ciekawe jaki będzie duży pod koniec!

Żanetka93, Kaga, MissKathy92, joana_aska89, Why_not_now87, Jane208 lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio nie udzielam bo niestety nie mam czasu
    Milenko no zobaczymy jest jeszcze troche czasu chyba wezme sobie pare dni urlopu w grudniu bo musze pare rzeczy zrobic i u siebie i u taty moze rzeczywiscie zrobimy u niego a potrawy moge sobie na spokojnie wczesniej przygotowac ;)
    Nada cos czuje, że bedzie u Ciebie zielono ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 21:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratuluję córeczki a przedeszystkim zdrowego dziecka ❤️
    Nic lepszego nie można usłyszeć...

No rośnie chłopak, nie wiem ile jeszcze podskoczy wagowo przez te w sumie 2,5 Msc ale np na długosc ma 35 cm 🙈

A właśnie jak tam Esti?
    🤔

• nada Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, faktycznie ciekawa dieta haha. Wątróbka mniam. Ja jestem fanka, nie wiedziałam ze w ciąży nie wolno.

Nie wiem sama, dzisiaj przyszło zwątpienie. Nie bola mnie piersi, a przecież powinny. Zaczynam się za to czuć okresowo. Hyh no nic. czekamy do piątku.

Stokrotka gratki :) szybko zleciało :O

Milena, doskonale Cie rozumiem, ja juz się boje tych życzeń przy łamaniu się opłatkiem. Które oczywiście wiem, są z dobrej woli.... A do którego lekarza w końcu idziecie? Tego Warszawskiego drogiego?

btw, widziałyście? https://www.youtube.com/watch?v=QAEBpwkHHg0 bardzo mi się podobał ten wywiad. Szkoda, że tak krótko.

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga jaka ona śliczna ❤️❤️❤️

Stookrotko gratuluję córeczki, cieszę się że z małą wszystko ok 😘

Samosiowa, masz rację, jeszcze macie trochę czasu 🙂 w ogóle to masz chyba niedługo wizytę w klinice, prawda? 🍀

Żanetko z tymi świętami to nie jest tak że ogarnia mnie jakiś smutek i rozpacz. Święta są dla mnie zawsze wyjątkowe bez względu na okoliczności. Bardziej boje się docinek od rodziny męża. Jego kuzyn z żoną spodziewają się dziecka i są dość hmm ciężcy i za grosz nie mają rozumu. Jak ich znam, dobrze na nas wjadą, a ja i tak jestem ostatnio kłębkiem nerwów i boję się że nie utrzymam nerwów w ryzach i wybuchnę. Już rozkminiam co zrobić żeby spędzić w domu jak najmniej czasu.. Chyba będę chora 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 21:31

Kaga lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Kaga jaka ona śliczna ❤️❤️❤️

Stookrotko gratuluję córeczki, cieszę się że z małą wszystko ok 😘

Samosiowa, masz rację, jeszcze macie trochę czasu 🙂 w ogóle to masz chyba niedługo wizytę w klinice, prawda? 🍀

Żanetko z tymi świętami to nie jest tak że ogarnia mnie jakiś smutek i rozpacz. Święta są dla mnie zawsze wyjątkowe bez względu na okoliczności. Bardziej boje się docinek od rodziny męża. Jego kuzyn z żoną spodziewają się dziecka i są dość hmm ciężcy i za grosz nie mają rozumu. Jak ich znam, dobrze na nas wjadą, a ja i tak jestem ostatnio kłębkiem nerwów i boję się że nie utrzymam nerwów w ryzach i wybuchnę. Już rozkminiam co zrobić żeby spędzić w domu jak najmniej czasu.. Chyba będę chora 😂
    Tak mamy wizyte ale w ogole sie tym nie emocjonuje rwczej mysle skad kase skombinowac wydaje mi sie ze u mnie tylko in vitro juz wchodzi w gre.
    Swieta nie zawsze trzeba spedzac je w wiekszym gronie pamietaj, ze maz to Twoja rodzina ;) jesli masz sie meczyc mozna raz swieta spedzic osobno ;) albo skrocic wizyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 21:35

‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ