Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNajlepsze motto życiowe brzmi że teściowa choćby złota to zawsze to tylko teściowa 😉
Abi tak ogólnie ciężkie chwile musieliscie przejść
A Twój strach o meza pewnie jest nawet nie do opisania
Kurcze tak czasem w jednej chwili życie potrafi się obrocic o 180 stopni...
Dobrze ze wszystko się dobrze skończyło...
Czasem tak sobie patrzę na mojego męża i myślę że nie wyobrażam sobie ze nagle miało by go zabraknac...
Dużo zdrówka dla was niech wraca do sił ✊ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAbi a co dokładnie było przyczyną jeśli można zapytać że coś takiego się wydarzyło?
Eh aż mam ciarki jak sobie pomyślę o takim czymś 😲
Ruda no fakt złote ale dalej teściowe 😆😆
To Coz założymy tu forum za jakieś 30 lat i będziemy narzekac na jakieś pindy co się czepiaja naszych synów i na typu spod ciemnej gwiazdy którzy maca w głowie waszym corkom 😆😆😆megson91 lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Mam pytanko dziewczyny ☺️
Czy któraś z Was miała konflikt serologiczny?
Jakie jest postępowanie?
Byłam dzisiaj na panelu krwi pierwszego trymestru i oznaczałam grupę krwi razem z mężem, ale wiemy, że ja jestem rh-, a on rh + 🥴megson91 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny
-
24.01 mam wizytę, także pójdę z wynikami i dopytam się co i jak z tym naszym konfliktem ☺️06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja mojemu zięciowi i ewnetualnej synowej już współczuję.😅
Dziewczyny ale Wam nie zazdroszczę tych końcówek ciąży... Ja czułam się jak kupa a jak Was czytam to mi się to przypomina. W dodatku były takie upały... Mimo wszytko najgorzej wspominam połóg. Tylko że ja miałam duże obrażenia po porodzie, nacięte krocze, pęknięta obustronnie szyjkę macicy, ogromna anemię, przetoczenie krwi, wielkie obrzęki i skaczące hormony tarczycy. Oby Wasze porody były szybkie i sprawne a połóg przeszedł bez cienia! 🥰
Jejku dziewczyny ostatnio mi tak brakowało wysiłku fizycznego, ale też czasu na niego. Dziś wpadłam na pomysł, wpakowałam małą w chustę i zrobiłam z nią trening. Nie dość, że ona 6 kg to jeszcze dołożyłam sobie hantle. Nareszcie endorfiny! 🥳😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 17:24
-
Hejka dziewczynki!;*
Długo sie nie oddzywalam, musialam odpocząć, wyluzowac, bylismy na wakacjach w Afryce z mężem. Psychicznie czuje sie o niebo lepiej. Jednak ciąży wciaz brak po tym ostatnim poronieniu ;(
Lekarz wysyla mnir na laparoskopie. 10 luty. Mega sie boje.
Jakie macie z nią doświadczenia? Czy jest ktos komu ona pomogla?
Dziekuje wam serdecznie za wsparcie i odpowiedzi ;*Starania od 2018
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy. trambofilia 3/5, kir Bx bez implantacyjnych, rozjechane cytokiny, nieprawidłowe komórki Nk
U niego: wszystko idealnie.
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2022: Dieta i przerwa w staraniach
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
° 11/24: Pogorszenie wątroby, dieta, odstawienie leków
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ASA, ANA1 i ANA 2 negatywne ✅
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
Luty 2025 drugi transfer? -
My po wizycie dowiedzieliśmy się, że mąż nie ma żadnego zagrożenia chorób genetycznych 😊😊 (lekarka powiedziała "żył Pan 26 lat, zdrowy, i nagle myśli Pan, że wiadomo, że kariotyp jest zły to Pan zachoruje?"), także ten nieprawidłowy kariotyp dotyczy tylko problemów z płodnością. Na nic innego nie wpływa.
Teraz mamy dwie opcje. Zrobic badanie, takie jakby rozszerzony kariotyp, mikromacierze kliniczne się to bodajże nazywa, pokaze to dokładnie co to są te chromosomy markerowe, być może to jakieś pozostałości z chromosomu Y, który się 'połamał'. Lipa tylko, bo koszt tego to ok. 2tys zł..
Możemy też zrobić wcześniej biopsje jądra, sprawdzić czy są plemniki, tylko że w biopsji nie zawsze te plemniki się da znaleźć.. I nie wiem co wybrać..
Ale najważniejsze że mąż nie ma zagrożenia chorób. Taki kamień z serca mi spadł jak powiedziała.
Szkoda tylko, bo te wszystkie badania, żeby dokładnie zdiagnozować męża są nie dość że drogie to długo się czeka na wyniki.. I chyba w tym Roku się po prostu nie wyrobimy z ciąża.. A chciałam urodzić jeszcze w tym roku a tu lipa jednak. Ale w sumie ważne żeby ta ciąża się kiedykolwiek pokazała.Kaga, emdar, Stookrotka, nada, joana lubią tę wiadomość
-
Abi zdrówka dla męża!!!! Trzymaj się!!!
Megson u nas był konflikt. W 28 tyg miałam podany zastrzyk, i po porodzie jak ustalili że mały ma rh+ dostałam drugi zastrzyk.
Cierpię na niedoczas, jeszcze mam męża na delegacji i wraca dzisiaj w nocy... Już się nie mogę doczekać, bo mały wogole mi nie spi.. Chyba tęskni..megson91 lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Sisska, super wieści 👍😘 najważniejsze że jest nadzieja, a tak jak pisze Kaga moze uda się w tym roku los bywa przewrotny!
Abi, zdrowia dla męża✊Obyscie szybko wrócili do starań! No i żeby wizyta w klinice była udana.
Kaga, masz rację końcówka ciąży to nic do pozazdroszczenia🙄 mi dodatkowo dziś niedobrze i mdli mnie na maksa, normalnie w I trymestrze nie było mi tak niedobrze...Sisska lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnySisska super najważniejsze że nie ma ryzyka dla zdrowia a do reszty może małymi kroczkami ale dojdziecie i wywalczycie sobie to szczęście 😏 trzymam kciuki ✊
Konstruktorka hejj
Dobry krok napewno coś pomoże 😉
Ja jestem zdania że cokolwiek się nie robi to zawsze to jakiś krok do przodu 😉
Emdar też mam większe mdłości niż na od początku razem wzięte 😂
Ale nie ma się co uzalac
Do dziś dziękuję że mogę te mdłości mieć 😉😉Sisska lubi tę wiadomość
-
Konstruktora, witaj ponownie wakacje zawsze spoko👍. Niestety ja w temacie laparoskopii nie pomogę niestety, mialam tylko hsg(zresztą mega udane po dwa tygodnie po niej byłam zaszlam w ciążę).42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Oby dziewczyny, nawet nie wiecie, kurde co ja piszę, to Właśnie wy doskonale wiecie jak się czuje i jak bardzo pragnę żeby się los wreszcie uśmiechnął do nas!
Nawet mąż od wczoraj widzę jest inny, też mu ułożyło, od razu plan na budowę, jutro albo we czwartek już ma być ekipa i postawić pierwsze dwie warstwy ścian, w sobotę mąż i wujkowie maja stawiać resztę!emdar lubi tę wiadomość