Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson ale ten Twój teść to niedorozwój 🤦‍♀️ czekam na wieści i wierzę że będzie dobrze 🍀

Sisska wiem że ciężko ale nie przejmuj się. Tule Cię mocno. U mnie w pracy jest to samo, gdy zaraz po weselu wzięłam 2tyg urlopu, pojechaliśmy w góry to były zakłady czy wrócę do pracy czy z brzuchem. Taa a ja wtedy byłam po c.b. Jak tylko mam wolne, coś mnie boli, jestem na l4 to od razu jest bo Milena w ciąży.. Niestety ludzie nie mają ogłady i nie zastanowią się że czegoś zwyczajnie nie wypada..

A my dziś poprawiliśmy. Mąż wrócił z pracy, zamknął drzwi do sypialni i mówi "bedziemy się produkować". Po wszystkim ja leżę z nogami na ścianie, nadrabiam forum a mąż się mnie pyta czy czuję kijanki 🙈
    Chyba podbudował go wczorajszy widok swoich żołnierzyków na żywo. W końcu nie każdy ma szansę podglądnąć jak wygląda jego męskość 😅

Ale ja też jestem głupia. Na tej nocce jakiś tak mi się smutno zrobiło bo te plemniki z próbki śluzu umarły i nie będą miały szansy.. Chyba już jestem przepracowana 🤦‍♀️

Boże tak rozmawiacie o tych ćwiczeniach i jest mi tak głupio bo miałam zacząć ćwiczyć i brakuje mi czasu i siły 😥

Kaga, megson91 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda może masz racje, nie ma co być bohaterem. Dzieciaczek najważniejszy. Liczę, że doktor będzie spoko bo to jakiś nowy...

Haha Milena <3 myśle że im nie jest smutno. Poświeciły się w słusznej sprawie.

A ja władam co chwile żeby zobaczyć co z megson i cisza :/

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mąż wchodzi do domu i mówi, że wygrał w pracy tv za prawie 2 koła 😂 myślę sobie, że robi sobie jaja a on go wnosi do pokoju 😂 a kiedyś wygrał samsunga s9.

Milenka ciągle trzymam kciuki!!! Nie łam się. Będziesz brała też Duphaston czy nie?

MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co!! Jak?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to z tym bohaterem, poza tym nikt nam orderu na pracownika roku za to nie da, a mi Pani doktor mówiła, że jak się coś stanie to będę sobie płuc w brodę.
    Oczywiście to też wiele zależy od specyfiki pracy.

Ja też wyczekuję na Megson ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie pojechał po kebsa, powiem wam, że się skusiłam, namówił mnie 😂

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no super, ależ on musi mieć szczęście 🙂 może w totka niech próbuje? 🍀

Nada nie zgrywaj bohaterki, dziecię i Ty jesteście najważniejsze ❤️

Dziewczyny, serio w pewnym momencie wyobraziłam sobie takie usychające, smutne plemniki umierające w samotności, jeden nawet wyciągnął rączkę jak w grafikach w necie 😂😂😂 chyba naprawdę ze mną źle 🙈

Kaga dziękuję ❤️ ale coś czuję że to by było zbyt piękne gdyby się teraz ot tak po prostu udało. Jakoś trudno mi uwierzyć że miałby się wydarzyć taki cud.

W ogóle zobaczcie hitowy filmik jaki króluje w naszej pracy od wczoraj
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3056904754547228&id=1438404543063932

nick nieaktualny, Kaga lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga humana w kroplach
    Po 4 kropelki na dobe

Haha Milenka rozwaliłaś mnie

Eh mały płakał 30 minut i nie chcial się uspokoic cyca tez nie chcial

A zaczął na spaniu

Możliwe że już coś mu się śniło 😲😲😲

Moje biedne dziecko geh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 17:58

• megson91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny! 💜
    Z Sezamkiem wszystko w porządku 💜💜💜
    Nadrobił wzrostem i jest tylko jeden dzień do tyłu jeżeli chodzi o termin z OM 💜
    CRL 3.31 cm 💜💜💜 kawał człowieczka 💜💜💜
    W ogóle miałam łzy szczęścia podczas USG 💜💜💜
    Maluch robił fikołki i machał rączkami i nóżkami 💜💜💜
    Ginekolog w końcu założył mi kartę ciąży 💜💜💜
    Mam termin porodu wyznaczony z OM na 20.08.2020, natomiast z USG 21.08.2020 💜💜💜
    Jestem taka szczęśliwa 💜💜💜💜💜💜

e35c6945c07b0c03.jpg

MilusińskaMilena, nick nieaktualny, nada, nick nieaktualny, joana, Kaga, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MissKathy92, Stookrotka, Phiczek, Kaś28 lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson 🥰🥰🥰

megson91 lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson Super!! A tak się martwiłaś biedna.

U mnie serduszko bije, a Pan doktor się pukał w głowę na mój powrót do pracy. Mam leżeć. Nawet mi zaznaczył leżące zwolnienie. I 10 lutego mój ginekolog prowadzący zadecyduje co dalej. Także nawet spacer z psem odpada.

megson91, MissKathy92 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson wzruszyłam się heh

Przypomniałam sobie te pierwsze zdjęcia Fabiego 💙

Gratuluję Ci bardzo
    Rośnijcie zdrowo ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, dokładnie taka sama historia jak u mnie, pani doktor wtedy też rozkładała ręce jak jej powiedziałam, że nie jestem na zwolnieniu.
    Tak myślałam, że da Ci zwolnienie lekarskie.
    Więc relaksuj się w domu, wszystko będzie dobrze!
    Dzidziuś najważniejszy! ❤️

megson91, nada lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson ❤️❤️❤️ cudny maluszek. Nie mogę wyjść z podziwu jakie to wszystko jest piękne, jak to sobie natura wymyśliła. Ciąża to prawdziwy cud stworzenia ❤️❤️❤️

Nada to nie pozostaje Ci nic innego jak tylko zastosować się do zaleceń lekarza. Wasze zdrowie jest najważniejsze, choć domyślam się że czujesz się więźniem we własnym domu. Tulę mocno 🍀

nick nieaktualny, joana, megson91, nada lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson cudny widok 😍❤️

• Kaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka nie ma się co nastawiac, wiaodmo. Nawet najzdrowsze pary nie zachodzą w pierwszym cyklu czasami. Grunt, że jesteście na dobrej drodze. 🙂

Nada no jakaś tam firma im sponsorowała w zamian za zrobienie pewnej inwestycji i się załapał. To tylko głupi tv, ale tak się ucieszyłam. Odkad kupiliśmy mieszkanie mamy milion rzeczy na liście do kupienia. Tv możemy odhaczyc (do tej pory mieliśmy taki wysłużony). 😁 Aczkolwiek teraz przy małej prawie go nie włączamy, bo ciągle szuka go wzrokiem...
    Słuchaj się lekarza i już! Praca nie zając, dzidziuś najważniejszy. 😊 Wiem, że Ci ciężko, mi było bardzo ciężko nic nie robić, ale jak mus to mus.

Megson co tu dużo mówić. Gratuluję! ❤️❤️❤️ A jeszcze niedawno ja dostałam takie zdjęcie. 😪

nick nieaktualny, megson91, nada lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no ja się wzruszyłam jak zobaczyłam usg Megson

Przypomniałam sobie jak Fabi taki był hehe

• joana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udalo mi sie Was nadrobic 😁

Wiec tak :
    Megson tak sie ciesze z Tobą ❤

A tesciowi to zwrocilabym uwage. Jak mozna mowic takie rzeczy?? Chyba milosc Was pokierowala biorac slub, wiec i ona dalaby Sas moc po stracie. Gdzie eigole skad takie pomysły, ze tak moze byc 🤦‍♀️ tak stresowac czarnowidztwem 😳
    To co Pawel tez nie powinien brac slubu ze mna po poronieniu?
    Mam np kuzynke. Urodziła martwa coreczke. Niestety tu wina bhl szpital, bo miala dzidzie juz po terminie i oni ja odsylali, a jak juz przyszla w wyznaczonym terminie to cos poszlo nie tak przy porodzie. I dzidzia zmarla...
    Oczywiscie nie chce straszyc przyszlych mam. Ale niestety podobno opieka w Anglii ciezarnych jest fatalna i stad taka historia.
    Wracając do sprawy.. czy narzeczony ja zostawil choc po drodze bylo poronienie i te martwe dziecko? Nie.. wzieli slub i po drodze planowania slubu okazalo sie, ze jest w ciazy. A teraz sa szczesliwymi rodzicami 😍

Takze Megson nie słuchaj glupot tescia tylko ciesz die ta ciaza 😘 bedzie dobrze 🥰

Nada kochana ciąża czasem jest slodka a czasem nie. Ale ja wiem, ze dasz rade to przetrwać 😘 jestes silna i droga w staraniach pokazala jak mocno 🥰 bedziesz najlepsza mama dla swojej fasolki 😊
    A teraz wazne to lezakuj i odpoczywaj. Pozniej przyjdzie lepszy okres ciazy i bedzie lepiej 😘

Sisska gadanie ludzi moze wkurzyc... zawsze mowilam, ze obcy to bardziej interesuja sie zyciem czyims niz swoim.....
    Np mnie ostatnio uwielbiaja komentowac jak to szybki strzal mial Pawel i latwo nam sie udalo a tyle par ma tak trudno. A nam tak latwo poszlo..... 🤦‍♀️

Ruda dzia 😘 ja kiedyś juz interesowalam sie ta dietka, więc napewno zamowie po kolejnej wizycie u gina 😊 tylko bylam ciekawa jak to jest z ciezarnymi 😅

Tak sobie patrze na te Wasze dzidziulki, ze juz coraz mocniej nie moge sie doczekac az pojawi sie nasza fasolka. A tu dopiero poczatek 😅😁

Milenka moj to nazywal "zalewaniem formy" 😅😂 ostatnio sie smialam, ze uzyl ciezkiego cementu bo az mnie mdli caly czas 😁 i to pewnie forma na chlopaka 😂

megson91, nada lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja porządkuje za małe ubranka i wrzucam je do worka. Ryczę jak głupia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

"Czy myślałaś kiedyś, mamo,
    Kiedy ziarno me zasiałaś,
    Kiedy tchnęłaś we mnie życie
    I jak rosnę, doglądałaś,
    W swych marzeniach o mnie, mamo,
    Rozpatrzonych tak dokładnie
    I w oczekiwaniach długich,
    Aż w twe serce się zakradnę,
    Czy myślałaś wtedy, mamo,
    Że i ja cię planowałem
    I na własną mamę właśnie
    Ciebie upatrzyłem?
    Mamę, która słodko pachnie
    I ma śliczne białe dłonie,
    Która czuła jest, kochana
    I potrafi lęk odgonić?
    Kiedy nadszedł czas porodu,
    Czy postało w twojej głowie,
    Że gdy ty myślałaś o mnie
    Ja pragnolem ożyć w tobie?
    I jak leżę w twych ramionach,
    Czy wiedziałaś, sama nie wiem,
    Że gdy tak mnie poczynałaś,
    To ja wybierałem ciebie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 13:11

megson91, MilusińskaMilena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nada, MissKathy92, Stookrotka, Sisska lubią tę wiadomość

‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ