X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, rodzicielski można dzielić, ja natomiast zostaje przy klasyce, wybieram całe 32 tygodnie.
    W ogóle wczoraj dalej byłam obrażona na męża, ale wieczorem porozmawialiśmy, bo mąż miał dla mnie bardzo ważna informację.
    Otóż, ja wiedziałam o tym już wcześniej, ale to nie było na 100% jeszcze pewne, jednakże gdzieś wisiała nam z tyłu głowy taka możliwość.
    Męża od lipca tego roku przenoszą do innego oddziału, dlatego możliwości były dwie, albo mąż wynajmnuje sobie mieszkanie i w widzimy się w dni wolne (co odpada od razu), albo mąż dojeżdża ponad 50 km, albo się przeprowadzamy. I po przedyskutowaniu wszystkich za i przeciw, po urodzeniu dziecka szukamy mieszkania. Chcieliśmy i tak nasz dom opuścić i zacząć go wynajmować, a zacząć budowę domu. Teraz plany całkowicie się nam pozmieniały, mimo że gdzieś tam z tyłu głowy ta opcja też nam wisiała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Ruda to na jaki teren musicie się przenieść? 😊

Co do urlopu ja też wybieram cały macierzyński
    Maz pracuje na zmiany dniowki nocki czasem jak ma zmiane 24 h to później ma wolne takkze się da rade

Teraz ma urlop z pracy 2 tygodnie ale to od 1 lutego a że mały chciał zobaczyć świat Wczensiej to już nie zmienialiśmy nic tylko teraz Wlansie wybiera ten urlop ojcowski plus jeszcze miał opiekę na mnie 😉

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Bo jedno robi mój lekarz, który nie umie zapisać zdjęć i zgrać na płytkę, lub tym bardziej link do pobrania ich 🥴 a drugie mam u dr, która robi super fotki i wrzuca je na łącze, a ja potrzebuje zdjęć, do tych książeczek z drewna, które chcemy podarować na walentynki rodzicom oraz moim 2 babciom 🥰

Nada on szuka wszędzie, linkedin, to pierwszy portal gdzie zaczął szukać ☹️ Widzę, że jemu jest mega ciężko, on już sobie ledwo daje radę z tymi ciągłymi porażkami ☹️ Dzisiaj koleś z Sabre na rozmowie mu powiedział, że w IT dopiero się teraz rekrutacja zacznie, że wcześniej był freeze w firmach i projektach, a wszelkie wcześniejsze rozmowy i procesy rekrutacyjne były o kant D... potłuc, tylko i wyłącznie po to żeby rekruterki miały co robić, a tak naprawdę nawet stanowisk nie było ogłoszonych na zapotrzebowanie ☹️ W Sabre fajną ofertę mają... Ten koleś z rekrutacji mówił dzisiaj, że po porodzie wysyłają tatę na przymusowe 3 miesiące płatnego tacierzyńskiego. Kurczę rewelacja...

Megson, ja nie jestem lekarzem ale od Doktora Dudarewicza (możesz zobaczyc na znany lekarz)słyszałam , ze w ogóle częste USG nie jest za zdrowe dla płodu , szczególnie na początku ciąży, A tym bardziej tego samego dnia (to naprawdę dobrze wykształcony lekarz).
    Oczywiście sama zdecydujesz :) ja po prostu pisze co słyszałam.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i świetnie... mieszkam 20 km od Łodzi 🙈

https://www.google.pl/amp/s/wiadomosci.wp.pl/koronawirus-z-chin-w-polsce-kolejny-podejrzany-przypadek-w-lodzi-cudzoziemka-w-szpitalu-6472825889781889a%3famp=1

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nada Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale ogólnie cieszysz się na tę zmienę? Na długo się przeniesiecie?

Tez słyszałam, ze takie częste usg nie jest dobre.

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson:
    https://mamaginekolog.pl/czy-usg-jest-bezpieczne-w-ciazy

Kurcze zaskoczyłaś mnie tym o tej pracy męża. Wszyscy ciągle mówią, że w IT to tyle pracy jest.

Miss ❤️telepatia haha. Wczoraj myślałam o tym, że niedługo mam rocznicę testu i zastanawiałam się kiedy Twoja.

Jeżeli chodzi o syrop z cebuli to na blogu Pana Tabletki jest bardzo znośna wersja :) no i polecam też biały napar od niego. Mi on nawet bardziej pomagał.

A do nosa to polecam używać wodę morska. Ja nigdy nic do nosa nie musiałam uzywac a w pierwszym trymestrze bez wody morskiej się nie dało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 10:57

MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj mama gin mówi ogólnie o usg, trochę sobie nie wyobrażam ze ktoś może w ogóle usg nie zrobić cała ciąże bo to spisek 🤯🤯🤯

Jak byłam w szpitalu i poprosiłam o kolejne usg (po 2 dniach) to lekarz bardzo niechętnie się zgodził i powiedział, że takie częste usg tez nie jest dobre. Ale może u mnie chodziło o krwawienie?

Jestem ciekawa jak dzisiaj będzie. Lekarz ma dobre opinie na znanym, liczę ze będzie miło i bez rewelacji. No i liczę troszeczkę że poznam płeć 🤞

Mialam dzisiaj dobre ciasto w cateringu, wyglądało jak chleb wiec byłam niechętna ale smaczniutkie. Zrobię sobie kiedyś, znalazłam przepis http://www.napolslodko.com/orkiszowe-ciasto-cytrynowe-z-cukinia-bez-cukru-i-mleka/#

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się czuję jakby to było wczoraj ten test 🙈 jejku pamietam jak się trzęsłam ze szczęścia, nerwów itp a Amelia już jest taka duża 🥰

Nada siknij sobie teraz na test żeby mieć na pamiątkę ;)

Kurde ten wirus jest już w Polsce? 😱

My dziś na 13 45 mamy rehabilitacje :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W artykule jest podlinkowany artykuł mówiący o bezpieczeństwie USG. Ale ja tu nikogo nie będę namawiać ani nic, bo to nie moja sprawa, każdy niech sobie ufa swojemu lekarzowi, bo od tego ich mamy. ;) Ja w szpitalu miałam USG dzień po dniu przez 3 dni w szóstym/siódmym tygodniu, w kolejnym tygodniu kolejne dwa.

Tak samo jak ja całą ciążę byłam na no-spie, brałam czasami po trzy dziennie i mojej córce nic nie jest. Pediatra mówi, że ma idealne napięcie mięśniowe, podczas gdy znam dzieci z idealnych ciąż z zaburzeniami napięcia. Zreszta ja wolałabym z nią nawet na rehabilitację chodzić niż urodzić przedwcześnie. Ale tak jak pisze, każdy ma swojego lekarza i jemu powinien ufać. Ja swojemu ufałam bezgranicznie ;)

Nada dokładnie sikaj!!! 😁 Pamiątka musi być. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na sesję 😊

megson91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeprowadzki, mam mieszane uczucia, oznacza to, że i ja musiałabym szukać pracy w innym miejscu. Jednakże będąc na macierzyńskim, a później rodzicielskim miałabym ten czas, żeby znaleźć coś sensownego.
    Wiem, że przeniesienie akurat w to miejsce będzie dla mojego męża spełnieniem marzeń i zasłużył sobie mocno na to, dlatego wiedząc że jestem bardziej mobilna to raczej zaryzykuję, choć to po raz kolejny w moim życiu zaczynanie wszystkiego od zera, ale do tego czasu jeszcze trochę jest, więc postaram sobie to wszystko poukładać. Rodzina jest najważniejsza teraz ❤️

Co do testów, mi niemalże wszystkie wyblakły, więc je powyrzucałam, ale mam zrobione zdjęcie ich.

W ogóle wstałam rano, patrzę w lustro i mam wrażenie, że połknęłam całego 🍉!
    f3a5440bbf8b.jpg

Nada, ciasto musi być przepyszne! W ogóle ja lubię takie cytrynowe wszystko. Aaa lody cytrynowe to już ubóstwiam!

Sisska, Żanetka93, Kaga, joana, Why.Not.Now, emdar, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda lubię za zdjęcie! Może mi też będzie za niedługo dane mieć taki brzusio <3 :)

Zbieram się od jakichś 3 tygodni do zrobienia makaroników, mam wszystkie składniki kupione nawet, ale jakoś nie mogę znaleźć natchnienia :)

Znalazłam stronę do projektowania domu, masakra ciężko trochę to połapać, zacina się, ale jednak fajnie widać efekty ;) można chociaż trochę swoją wizję przenieść na obraz w 3d

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda malutka już nie taka malutka 💟

Pięknie wam razem 😊

Eh... Dziwnie tak bez brzusia... ☺️
    Ale od stycznia 2021 walczę o następny 😉

megson91, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda pieknie wygladasz 😍

Ja testy mam 3 i zostana ma pamiątkę 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też testy niestety wyblakły 🙈

Ale nasze pierwsze wspólne zdjęcie czyli gdzie mały wygląda jak kropka wisi w honorowym miejscu 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, oby z drugim brzuszkiem poszło zdecydowanie szybciej niż z pierwszym!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oby... Zycie pokaże co będzie...

Narazie z jednym się ciężko gdzieś ruszyć 😅😅😅

Aaa co się okazalo nasz synek też ma siostrę bliźniaczkę
    Poznał ją dzisiaj na sesji 😉

Urodzona w innym szpitalu ale w tym samym dniu 8 godzin później 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ogóle ja to cała ciąże miałam problem z zaparciami, a od kilku dni mnie dosłownie przeczyszcza... Ja nie wiem, czy mi się już organizm przygotowuje do rodzenia czy coś.

• nada Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka koniecznie podziel się potem efektami sesji :D

Ja już przed gabinetem. Mam stresik. I do tego mnie tak strasznie mdli...

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada powodzenia 🙂

Żanetka to czekamy na efekty. To sesja rodzinna czy tylko niemowlęca? Może i ja w 2021 dołączę do starań, ale raczej nie od stycznia 😁 chce wrócić do pracy na razie a później zobaczymy jak się życie poukłada.

Ruda oj to szykują się Wam zmiany. Ale na szczęście tak jak piszesz - macie czas sobie poukładać. 🙂

Ja to mam wrażenie, że ja nigdy nie znajdę swojego miejsca na ziemi... Już tyle razy zaczynałam od zera... I mam wrażenie, że to nie koniec.

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ