X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada a próbowałaś inhalacje? Ja do 3mca zdążyłam być 3x chora 😪 koszmar

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why kolki chyba lepiej...
    Dostał kropelki
    Ale Wczoraj np tak od 18 się zaczęło ale daliśmy woreczek na brzuszek ciepły i kropelki mama ponosila i usnął na jakieś 2 h...
    Później się wybudził też płakał ale zjadł trochę tata ponosil ulalo się ale znowu zasnął i w sumie było napewno lepiej niż noce wcześniej...
    Także miejmy nadzieję że tak już będzie bo serce pęka jak się tak męczy 😥😥😥

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga zamówiłam w końcu po 2 tygodniach szukania wózek Valco baby snap 4 trend z dodatkowymi kołami do wersji sport :)
    Zależało mi na lekkim wózku ale żeby też Amelka miała wygodnie :)
    Ogólnie miałam też testować spacerowa wersję swojego wózka ale waga stelaża mnie przerasta :/ gdybym mieszkała w domu jednorodzinnym bądź miala windę to super wózek ale tak to ja dziękuję jednak :(
    Do spacerówki zamówiłam dodatkowo ze strony Beztroska wkladke, poduszkę motylka i redukcyjną :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas np mały bardzo lubi spać w wózku mam wrażenie że częściej w nim śpi niż w łóżeczku 🤯

Ogólnie na spacerach śpi a np jak wracamy rozbierzemy go i np jak śpi dalej i włożymy do łóżeczka to się złości a jak damy spowrotem do wozka to znów się spokojnie 🤯

Kiedys w nocy spał w wózku bo to była jedyna opcja na uspokojenie go 😲😲😅

Także lubi bardzo być w gondoli 😅😅

A jak przyjdzie zmienić na spacerówkę zobaczymy jak się bd sprawdzać tą od wozka

Mi się podoba jak dziecko jest zwrócone w moja stronę a to która jest odpowiednia tak sprawnościowe to już wybierze mąż 😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks tez jak przejadę 10m już śpi w wózku.
    Łóżeczko czasami parzy 🤔😪 i u nas. Dlatego jak wracamy ze spacerku i śpi to wstawiam gondole do sypialni i lekko uchylam okno. I nie dotykam małego 🙈 i śpi jeszcze trochę 🙂 oczywiście nie rozbieram tylko odsuwam pokrowiec albo rozpoznam śpiworek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle było wybierania łóżeczka a mlody albo w wózku albo na łóżku naszym w kokonie 😅😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co polecacie na bolące, popękane sutki?
    Od tej pompy mi się tak zrobiło, już nie daję rady😥 Psychicznie jestem wrakiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja smarowałam czysta lanolina albo Wlansie jak why doradziła swoim własnym mlekiem i uważam że ta druga opcja jest najlepsza 😘😘
    Głowa do góry Ruda będzie coraz lepiej zobaczysz

Mi położna mówiła że do 3 tyg mogą boleć najbardziej póki ssanie nie bd już perfekcyjne

Po każdym karmieniu smaruj sobie swoim mlekiem

Sa tez te kapturki do karmienia ale ja się na nie nie zdecydowałam bo podobno jak dziecko nauczy się w nich ssać to później już nie chce samego sutka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:45

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja polecam lanomasc z Ziaji no i własne mleko :)
    Ja na początku miałam tak poraniony jeden sutek że przy próbie odciągania szła krew :(

I nie łam się, początki macierzyństwa są piękne ale też i trudne :/ trzeba przetrwać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 13:59

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja nie mam ani kropelki mleka...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to narazie próbuj lanoliną :)
    Jesteś po cc więc może do 4 doby nie być mleka, rob wszystko żeby było w sensie odciagaj jak najczęściej i zobaczysz że w końcu ruszy :)
    I się postaraj nie denerwowac, ja m.in. przez stres straciłam pokarm :(
    Zobaczysz że teraz to wydaje się nierealne ale niebawem będzie dobrze 😘

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mleko przyjdzie zobaczysz 😘
    Mi w drugiej dobie się pojawiło a nawał był po paru dniach a tydzień po porodzie się rozkręciło już tak na Maxa

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpisze tylko na szybko Rudej a później na inne wiadomości. Ruda lanoline sobie kup, z Ziaji jest niby dobra, ale jeżeli masz możliwość to kup Purelan. On podobno działa cuda. Sprawdź dostępność na kto ma lek lub gdzie po lek, bo nie jest łatwo dostępny.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi jeszcze kiedyś dziewczyny na forum poleciły kompresy z multi mam :) podobno super

https://multi-mam.pl/pl/p/Multi-Mam-Kompresy/38?gclid=Cj0KCQiA7OnxBRCNARIsAIW53B8Y4GlghkfI-cVvyK1OJEJJN5DDshHU--2sdGxA5jY79N6032mFtOwaAvtYEALw_wcB

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kompresy które wrzuciła Miss polecała mi położna jeśli będę bardzo poraniona(nawet do strupków) także też może to być dobre

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka no mi też to poradzila forumowa położna :) ale nie miałam okazji wypróbować

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Why co do Emli to też się nad tym zastanawiałam, tylko trochę bałam się, że źle nakleje, bo to musi być minimum godzinę na skorze. A te plasterki są niewielke. Są też masci, ale no i tak nie wolno Ci tego użyć na dużą powierzchnię. A później to w ogóle o tym zapomniałam i nie kupiłam. :/ Jeżeli masz pewność, że się uda Ci nakleić w odpowiednim miejscu to możesz spróbować.

Jejku nie odpisze na więcej. U nas dziś masakra i armagedon. Ciągle noszę. Ciągle. Łóżeczko u nas zawsze parzylo, teraz mieszka w nim pięć misiów. Najlepsze ręce mamy. 🤯

Wczoraj pytałam o zabawki. U nas dziś sprawdzają się dwie: butelka z Cisowianki i własne odbicie w lustrze. Wszytko inne jest złe 🤯🤯🤯

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Ruda z tych kompresów co pisała Miss jest też lanolina w tubce i balsam do smarowania
    Podobno ekstra działa ja nie próbowałam jednak tego bo póki co na mnie działa mleko ale smaruje praktycznie cały czas to które odciągnę przed karmieniem służy później do smarowania sutkow właśnie...

Kaga no to niezły dzień mają twoje zeszłoroczne dwie kreski 🤯

U nas odpukać ale dzisiaj sen sen i sen
    Zobaczymy co bd wieczór 🤯🤯

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga butelka to u nas też hit 😂 czasem nie ma co daleko szukać 😁 jednym słowem dziś dzień mamozy, powodzenia 💪

Może któraś z Was może polecić jakieś dobre nosidło? Chusta odpada :/ ale nosidło bym przetestowała 🤔 bo u nas też czasem jest tak że tylko rączki :/ i to najlepiej przodem do świata

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole ja też czasem moczę gazik w mleku i obkładam sobie tym piersi w sensie sutki i nie są już takie poranione

Ale póki mleko jeszcze nie przyszło (spokojnie dopiero minęła doba napewno się pojawi zaraz) to sprubuj może coś z tego multi mam
    Wybierz co bd dla ciebie odpowiednie
    Sa te kompresy balsam i lanolina też

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ