X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielnko trzymam kciuki za test ✊✊

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko, chyba niepotrzebne mi będą kciuki, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że @ przyjdzie w terminie, ale dziękuję, miło mi 😙

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak ja Ci gratuluje😘😘😘😘 mała jest piękna 😘 czysty tata😁😁

Ja stwierdzam, że poczekam i zobaczę jak mąż sie bedzie zachowywać.

Ruda a co do Helenki to niw jest taka mała 😘😘 jest szczupla a przecież każda pannica chce być szczupla😘😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka kciuki od rana będą czekały zaciśnięte ❤🤞
    Mocno wierze, ze to Twój cykl 😊
    Ale nawet jesli nie to pomysl, ze teraz jestes w dobrych rekach i jesteś coraz bliżej 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wszystkie Ci kibicujemy, ale ja w tym cyklu wyjątkowo mocno. ❤️

A jak nie ten to będziesz kolejny cykl blizej sukcesu.

W ogóle lekarz mówił Ci jaki ma plan? Ile miesięcy chce Cię stymulować letrozolem? I co jak to - odpukac - nie wypali?

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, dał nam plan na ok 7 cykli. Max 4 cykle z letrozolem, jeśli się nie uda, wlecą ok 3 cykle gonadotropinami..

Dziewczyny jak mnie boli ten jajnik z którego była owulacja.. Czy po pęknięciu mogła mi się torbiel zrobić? Nie wiem, np to ciałko żółte tak urosnąć i przez to mnie tak boli?

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka kciuki miko wszystko ✊🏼✊🏼

Ruda ja tez nie miałam Maksia przez pierwszą noc. Ale wiedizalam se to dla jego dobra ten inkubator. 🙂

• emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, ✊✊✊🍀🍀🍀 wszystkie Ci tu kibicujemy mocno 😘 Co do torbieli to nie pomogę niestety 😒 Nigdy nie miałam torbieli po owulacji.

Ruda, mała cudowności ❤️❤️❤️ A jakie Helenka miała objawy że trafila do inkubatora? Jeszcze moment i będziecie razem😘 A nie mowilam że mój Julek to gentleman i przepuszcza kobiety 😉?

Nada, ja też dziś przespałam pół dnia 😴😮Może to ciśnienie? A Ty planujesz jeszcze wrócić do pracy?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym bardzo wrócić do pracy, nie chce znikać tal nagle i już do końca. Ale wiecie jak jest. 10 idę do gina i będziemy decydować. Ale na luty- marzec raczej chciałabym wrócić, 14 przylatuje mój szef i warto by było się dogadać co dalej. Na pewno przeżyje szok jak wyglada urlop macierzyński w Polsce. No i dzisiaj zaczęłam drugi trymestr! Chce się zacząć chwalić dobra nowiną 😍

Co do spanka, to dzisiaj jakieś biometry musiały być niekorzystne. Bo mąż tez poszedł spać przed 22. Ja za to obejrzałam fajny miniserial dokumentalny na netflixie. Polecam. Nazywa się "wyjaśniamy tajemnice sexu". Jest tez odcinek o płodności i porodzie :) na odcinku o porodzie się popłakałam 🤦‍♀️

Milenka i ja trzymam kciuki :) ale nie czuj presji, jak nie teraz to na pewno już niedługo ! Teraz nowy lekarz i jesteście na prostej drodze do sukcesu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 00:53

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wydałam trochę kasy na ciuchy ciążowe w zalando XD miałam kupony z pracy plus były promki. A mi już tak ciasno w spodniach! Może dlatego, ze ja raczej nosiłam takie z podwyższonym stanem. W biodrówkach byłoby łatwiej. Idziemy na wesele w maju i zamówiłam tez dwie " balowe " sukienki. Wiem, że wcześnie, ale była dobra promocja to żal nie skorzystać 🤷🏼‍♀️

emdar, joana, megson91 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, dobre zakupy zawsze spoko 👗🛍️!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 5 lutego 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc zatestowalam i tak jak się spodziewałam negatywny..

No cóż może innym razem..

Żeby było "weselej", mąż zgubił obrączkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 07:58

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, a może jest za wcześnie? Ile dpo jesteś? A gdzie zgubił? W domu czy gdzieś poza nim?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11dpo, na pewno @ będzie, czuję ją już całą sobą, mam taki PMS jak co miesiąc.

Co do obrączki, nie ma pojęcia gdzie. Jeszcze miałam nadzieję że w pracy w rękawicy została jak się przebierał ale jednak nie.. Nawet nie jest pewien czy miał ją w poniedziałek czy nie, wczoraj wieczorem zauważył że jej nie ma..
    Siedzę i modlę się do św Antoniego o jej znalezienie..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko 💔💔💔
    Walczymy dalej nie odpuścimy kijance ✊✊

A co do obrączki Milenko może jakis post w mediach społecznościowych typu spotted?
    Teraz w świecie internetu bardzo dużo ludzi tak odnajduje swoje zguby
    Mam nadzieję że się znajdzie

Kiedys pisałaś że Wasze obrączki są dodatkowo sentymentalne bo jest w nich część obrączek dziadkow... Dobrze pamiętam?
    Jej mam nadzieję że się znajdzie
    Może gdzieś jakis wpis na wasza miejscowość plus dodatkowo jakieś ogłoszenie w miejscu pracy i przegrzebcie jeszcze dodatkowo cały dom

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Żanetko, dlatego tak strasznie mi jej szkoda. Najgorsze jest to że nie wiadomo gdzie ją zgubił. Mogła mu spaść w pracy, w domu, na podwórzu albo w sklepie.. No nic, idę przetrząsnąć dom..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę bardzo aby się znalazła...

Gdy mój brat zgubił kiedyś telefon to Wlansie przez spotted udało się go odzyskać bo zobaczył wpis facet który akurat go znalazł ☺️

• nada Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę szkoda tej obrączki. Może jeszcze się znajdzie. Trzymam kciuki. Popatrzcie w necie faktycznie, albo może w pracy warto wywiesić jakaś kartkę ze się zgubiło?

Jeju dziewczyny mam katar już prawie miesiąc. Cholera mnie bierze :/

Jeju jaka ładna pogoda dzisiaj, słonko świecie :D

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada a u nas deszcz za oknem 😅😅😅

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka tak mi przykro... ☹️☹️☹️

U nas też pogoda straszna... Szaro, buro, pada. A rok temu było tak pięknie zaśnieżone.

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ