X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pionizacji, wstałam bez najmniejszych problemów, wzięłam prysznic i byłam u małej na Fizjologii Noworodka.
    Ogólnie czuję się całkiem nieźle, jedynie co to mam problem z laktacją i próbuje ją rozkręcić.
    Dostałam w szpitalu panią doradcę laktacyjną i razem próbujemy odciągać, ale póki co cisza...

nada, emdar, joana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda spokojnie napewno się rozkręci
    Mi mleko zaczęło lecieć po drugiej dobie a później się zrobił mega nawal który się nawet nie zapowiadał ✊✊
    Bd dobrze ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujesz jako mama? ❤️❤️❤️😅

• Kaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w pierwszych dniach Twoje maleństwo potrzebuje minimalna ilość mleka. Ilości przyjdą z czasem. Skoro masz wsparcie laktacyjne to super ❤️

Miss my mamy akurat matę z Kinderkrafta 😁 lubi ja ale chyba znudziły się jej zabawki na niej, albo raczej są one dość wysoko zawieszone i ich jeszcze nie dosiega. Dokupie co nie co i powiesze. Haha a wiesz że dziś męża wysłałam po grzybka do Smyka? 😁 Jak nie będzie to kupie przez neta. Ok, namowilas mnie na Sophie, muszę ją zamówić. Chociaż trochę przestraszyły mnie jakieś zdjęcia pleśni w niej w necie. Może komuś zależało na zrobienie antyreklamy. A te matę piankową to może kupię jakaś tańszą po prostu.

• Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,ogromne gratulacje!!! Zdrówka dla Was ❤️ Będzie dobrze❤️ trzymam kciuki za laktację ✊

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak będziesz miała chwilkę to napisz nam proszę co to się tam wczoraj działo 😘
    Jeszcze raz ogromne gratulacje dla Was!!! 😘💜💜💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się idę zdrzemnąć 😅😅😅

W poniedziałek mąż wraca do pracy wiec korzystam jeszcze póki jest i akurat robi obiad
    Mały nam zasnął
    Ja też idę bo czuję się taka senna że szok

Wogole jakieś syfy dziady mi się posypały w głowie na czole i jeden na plecach 😲😲😲

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy sophie i jest fajna ale lepiej u nas sprawdza się ten gryzaczek:

a452ba0fdc69.jpg
    Dostępna w smyk np. Łatwiej jest mu złapać i trafić do dziubka i jest mieksza😁
    Dodatkowo uwielbia Sowę projektor ale to wieczorem jak gwiazdki się zmieniają na suficie. Oddychającej wydry póki co się boi 🤯
    Maty jeszcze nie mamy ale trzeba kupić

Kaga lubi tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę po całym dniu pracy i takie wieści!!! Ruda ściskam mocno, gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców 😗😗❤️

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze w takim razie opowiem wam całą historię mojego wczorajszego pobytu w szpitalu.
    Tak jak pisałam wam, że jedziemy bo skacze ciśnienie, mam lekki białkomocz i czuję słabiej ruchy. Weszłam na izbę przyjęć na KTG, pani doktor powiedziała, że będę przyjęta i mam czekać po zapisie na konsultacje z lekarzem.
    Zmieniła się zmiana, przyszedł inny lekarz, który stwierdził, że się nie kwalifikuje do przyjęcia - mimo moich bólów podbrzusza, bo KTG w porządku, usg ok i ciśnienie miałam w normie.
    Pojechalismy do domu, poszliśmy spać, a o 23:30 obudziło mnie takie pstryknięcie w brzuchu, a następnie poszły wody. Mnóstwo ich było! Zalałam całe łóżko.
    Poszłam się jeszcze umyć, ogarnąć. Chociaż wody mi się lały przez całą drogę, na izbie przyjęć, a nawet na sali przygotowawczej.
    Zrobili mi badania, przyszły wyniki i cesarskie cięcie. Sam zabieg nie wspominam dobrze! To szarpanie i nacisk, a do tego nerwy.... Trzęsło mną całą, ale trwało chwilą moment.
    Płacz Helenki i informacja, że ma cechy wcześniactwa, wysypkę i zakażenie dróg rodnych, co pewnie jest wynikiem mojej ureaplasmy.
    W skali Apgar ma 10/10, ale takie to przykre, tu panie mają przy sobie swojego maluszka, a ja nie...

• nada Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna się nastresowałaś. Będzie dobrze. Już niedługo będziesz mogła ja mieć 24h na dobę obok.

Mnie dzisiaj złapało takie spanko. Od 11 do 15 spałam 🤦‍♀️ Jak ja mam do pracy wrócić jak mnie tak łapie :o

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę cieszę, że wzięło mnie z zaskoczenia, bo postresowalam się kilka godzin w zamian stresu cały tydzień gdybym miałam czekać na wyznaczony termin.

MissKathy92, joana, nada lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jeszcze trochę i będziecie nierozłączne ❤️

Zbieraj sily na tą przygodę ☺️

• Kaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam oddychającej wydry 😁 poczytam.

Ruda a lekarze mówią coś ile Helenka będzie potrzebować czasu w inkubatorze? Może to kwestia dnia, dwóch? Kurcze wiem, że Ci mega ciężko bez niej, ja nawet głupie lampy przeżywałam przy żółtaczce, ale w końcu się doczekasz. 😘 I wtedy nic Was już nie rozłączy.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wiem co czujesz z tym że nie możesz mieć małej przy sobie :( ja też nie mogłam :(
    I tak samo wspominam cc, te szarpanie najgorsze było :( i 2h po jak już znieczulenie odeszlo....
    Ale już masz to wszystko za sobą 😊 zobaczysz że zaraz będziesz się mogła cieszyć na okrągło Helenką 😘

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga to taka maskotka na wzór szumisia :)
    Dziewczyna która ze mną leżała po CC dla swojego dziecka do szpitala to wzięła 😂 ja nawet nie pomyślałabym żeby do torby spakować zabawkę jakaś :P

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a kto robił Ci cesarkę? Udało się z P.W.? 💜
    Już niedługo będziecie nierozłączne 😘🍀
    Trzymam mocno za Was kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💜💜💜😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson, niestety trafiłam na pilną cesarkę w nocy i trafiłam na lekarza Ziętarskiego i panią doktor Kozłowską. Powiem tak, jestem zadowolona, bo cesarka szybką i sprawna, blizna nie wiem jaka, ale jak sobie dotykałam jak działało znieczulenie to nie mam zastrzeżeń.
    Ja ogólnie nie będę na razie narzekać, bo teoretycznie mnie za bardzo nie boli, wstałam szybko, zaczęłam w miarę chodzić, a po prysznicu to w ogóle poczułam się zdecydowanie lepiej.

megson91 lubi tę wiadomość

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluję córeczki ❤❤ Helenka jest prześliczna 💗 dużo zdrówka dla was 😊

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ważne że wszystko dobrze się skończyło. Teraz musisz troszkę na Helenkę zaczekać ale tak jak dziewczyny piszą, niedługo będziecie się miały na wyłączność ❤️

A ja postanowiłam, że skoro od początku powtarzam historię Kagi, zamierzam ją powtórzyć do samego końca.. No przynajmniej w takim stopniu na jaki mam wpływ.. Jutro będę testować, mimo że znam wynik 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 19:07

Kaga lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ