Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jestem po pionizacji, wstałam bez najmniejszych problemów, wzięłam prysznic i byłam u małej na Fizjologii Noworodka.
Ogólnie czuję się całkiem nieźle, jedynie co to mam problem z laktacją i próbuje ją rozkręcić.
Dostałam w szpitalu panią doradcę laktacyjną i razem próbujemy odciągać, ale póki co cisza...nada, emdar, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda w pierwszych dniach Twoje maleństwo potrzebuje minimalna ilość mleka. Ilości przyjdą z czasem. Skoro masz wsparcie laktacyjne to super ❤️
Miss my mamy akurat matę z Kinderkrafta 😁 lubi ja ale chyba znudziły się jej zabawki na niej, albo raczej są one dość wysoko zawieszone i ich jeszcze nie dosiega. Dokupie co nie co i powiesze. Haha a wiesz że dziś męża wysłałam po grzybka do Smyka? 😁 Jak nie będzie to kupie przez neta. Ok, namowilas mnie na Sophie, muszę ją zamówić. Chociaż trochę przestraszyły mnie jakieś zdjęcia pleśni w niej w necie. Może komuś zależało na zrobienie antyreklamy. A te matę piankową to może kupię jakaś tańszą po prostu. -
Ruda,ogromne gratulacje!!! Zdrówka dla Was ❤️ Będzie dobrze❤️ trzymam kciuki za laktację ✊35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Ruda, jak będziesz miała chwilkę to napisz nam proszę co to się tam wczoraj działo 😘
Jeszcze raz ogromne gratulacje dla Was!!! 😘💜💜💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyJa się idę zdrzemnąć 😅😅😅
W poniedziałek mąż wraca do pracy wiec korzystam jeszcze póki jest i akurat robi obiad
Mały nam zasnął
Ja też idę bo czuję się taka senna że szok
Wogole jakieś syfy dziady mi się posypały w głowie na czole i jeden na plecach 😲😲😲 -
nick nieaktualnyMamy sophie i jest fajna ale lepiej u nas sprawdza się ten gryzaczek:
Dostępna w smyk np. Łatwiej jest mu złapać i trafić do dziubka i jest mieksza😁
Dodatkowo uwielbia Sowę projektor ale to wieczorem jak gwiazdki się zmieniają na suficie. Oddychającej wydry póki co się boi 🤯
Maty jeszcze nie mamy ale trzeba kupićKaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze w takim razie opowiem wam całą historię mojego wczorajszego pobytu w szpitalu.
Tak jak pisałam wam, że jedziemy bo skacze ciśnienie, mam lekki białkomocz i czuję słabiej ruchy. Weszłam na izbę przyjęć na KTG, pani doktor powiedziała, że będę przyjęta i mam czekać po zapisie na konsultacje z lekarzem.
Zmieniła się zmiana, przyszedł inny lekarz, który stwierdził, że się nie kwalifikuje do przyjęcia - mimo moich bólów podbrzusza, bo KTG w porządku, usg ok i ciśnienie miałam w normie.
Pojechalismy do domu, poszliśmy spać, a o 23:30 obudziło mnie takie pstryknięcie w brzuchu, a następnie poszły wody. Mnóstwo ich było! Zalałam całe łóżko.
Poszłam się jeszcze umyć, ogarnąć. Chociaż wody mi się lały przez całą drogę, na izbie przyjęć, a nawet na sali przygotowawczej.
Zrobili mi badania, przyszły wyniki i cesarskie cięcie. Sam zabieg nie wspominam dobrze! To szarpanie i nacisk, a do tego nerwy.... Trzęsło mną całą, ale trwało chwilą moment.
Płacz Helenki i informacja, że ma cechy wcześniactwa, wysypkę i zakażenie dróg rodnych, co pewnie jest wynikiem mojej ureaplasmy.
W skali Apgar ma 10/10, ale takie to przykre, tu panie mają przy sobie swojego maluszka, a ja nie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie znam oddychającej wydry 😁 poczytam.
Ruda a lekarze mówią coś ile Helenka będzie potrzebować czasu w inkubatorze? Może to kwestia dnia, dwóch? Kurcze wiem, że Ci mega ciężko bez niej, ja nawet głupie lampy przeżywałam przy żółtaczce, ale w końcu się doczekasz. 😘 I wtedy nic Was już nie rozłączy.
-
Ruda wiem co czujesz z tym że nie możesz mieć małej przy sobie ja też nie mogłam
I tak samo wspominam cc, te szarpanie najgorsze było i 2h po jak już znieczulenie odeszlo....
Ale już masz to wszystko za sobą 😊 zobaczysz że zaraz będziesz się mogła cieszyć na okrągło Helenką 😘 -
Kaga to taka maskotka na wzór szumisia
Dziewczyna która ze mną leżała po CC dla swojego dziecka do szpitala to wzięła 😂 ja nawet nie pomyślałabym żeby do torby spakować zabawkę jakaś -
Ruda, a kto robił Ci cesarkę? Udało się z P.W.? 💜
Już niedługo będziecie nierozłączne 😘🍀
Trzymam mocno za Was kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💜💜💜😘😘😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMegson, niestety trafiłam na pilną cesarkę w nocy i trafiłam na lekarza Ziętarskiego i panią doktor Kozłowską. Powiem tak, jestem zadowolona, bo cesarka szybką i sprawna, blizna nie wiem jaka, ale jak sobie dotykałam jak działało znieczulenie to nie mam zastrzeżeń.
Ja ogólnie nie będę na razie narzekać, bo teoretycznie mnie za bardzo nie boli, wstałam szybko, zaczęłam w miarę chodzić, a po prysznicu to w ogóle poczułam się zdecydowanie lepiej.megson91 lubi tę wiadomość
-
Ruda, ważne że wszystko dobrze się skończyło. Teraz musisz troszkę na Helenkę zaczekać ale tak jak dziewczyny piszą, niedługo będziecie się miały na wyłączność ❤️
A ja postanowiłam, że skoro od początku powtarzam historię Kagi, zamierzam ją powtórzyć do samego końca.. No przynajmniej w takim stopniu na jaki mam wpływ.. Jutro będę testować, mimo że znam wynik 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 19:07
Kaga lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."