Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rudaaa, GRATULACJE!!! ❤️❤️❤️
Cały tatuś ta Twoja córeczka 😊 Mieliśmy kiedyś taki temat na warsztatach, że z biologicznego punktu widzenia noworodki przeważnie są podobne do ojców, natura tak to wymyśliła żeby tata nie odrzucił dziecka 😊
Jak się cieszę! Teraz Emdar 😊
Żanetka, mi na szkole rodzenia też mówili, że macica podczas karmienia się obkurcza i czasami to straszny ból.megson91 lubi tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualny
-
Mi ostatnio położna na KTG w szpitalu powiedziała jak to jest z tymi tygodniami: tygodnie liczy się od zakończonego tc, czyli jak u mnie mam 32tc + 5 dni to cały czas jestem w 32 tygodniu i ona tak zapisuje w karcie. Mówiła tez, ze ciąża donoszona to 38 tydzień czyli 37tc + 7 dni, a nie 37 + 1,2...
Z reszta mój lekarz też zawsze zapisuje tak w karcie.
Może dlatego Helenka TEORETYCZNIE powinna jeszcze być tydzień w brzuszku.8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Żanetka93 wrote:Stokrotka nasz synek jest od początku cała mama 😅😅
Czyli teoria biologów legła w gruzach w Waszym przypadku 😆
Ale widzę, że jest tez dużo artykułów na ten temat:
https://www.google.pl/amp/s/parenting.pl/wykapany-tatus-o-znaczeniu-fizycznego-podobienstwa-ojca-do-syna%3famp=1
https://mataja.pl/2014/09/do-kogo-jest-podobne-twoje-dziecko-i-dlaczego-do-ojca/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 11:33
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Ja mam znajomą, która urodziła dziecko idealnie w dniu wynikającym z jej ostatniej miesiączki, czyli jakby w 40 tygodniu i jej dziecko miało też jakieś cechy wcześniaka (szybko minęły). Natomiast druga urodziła w 35 i dziecko dnia nie spędziło w inkubatorze. Lekarz tłumaczył to tej pierwszej tym, że niektóre dzieci potrzebują więcej (np. 42 tyg) a inne mniej czasu na pełen rozwój.
-
nick nieaktualnyStokrotka tak się liczy ☺️
Ale mi zawsze mówił że od 37 tyg jest uznawana za donoszona
Czyli np 36+7 jeszcze nie a 37 już tak
Ja np miałam poród 37+5 i było wpisane ze dziecko urodzone w prawidłowym czasie
Taak u nas teoria legła w gruzach
Zobaczymy jak się bd zmieniał ale póki co od pierwszych chwil cała mama 😅
No spojrzenie na takie tatowe może 😅😅megson91, Stookrotka lubią tę wiadomość
-
Ruda sliczniutka dziewczynka 😍😍😍
Ja cały czas myślałam że Amelia to cała ja dopóki nie zobaczyłam zdjęcia męża jak był malutki 😂
Amcia jak narazie jest identyczna jak tata 🙈
U nas dziś znowu mamoza i 17 skończonych tygodnimegson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żanetka93, Kaga, MilusińskaMilena, joana, Why.Not.Now, megson91, nada, Stookrotka lubią tę wiadomość
-
Why, Miss teraz temat dzieciowy. Macie coś hitowego czym Wasze dzieci lubią się "bawić"? Nasza kocha leżenie na macie ostatnio, ale chciałam jej dokupić albo jakieś zabawki interaktywne albo cos do powieszenia. 😁
Macie matę piankową? Ja chcialam kupić, ale wszyscy polecają te Skip hop a trochę mnie odstrasza jej cena...
A żyrafę Sophie macie? Tyle osób ja chwal i zastanawiam się czy gryzak jest wart 80 zł.
Miss ja właśnie znów ja karmiłam skacząc na piłce 🤦 jakby to moja mama zobaczyła to zaś by było, że ja rozpieszczam 😂 😁 ale do wyboru mamy albo płacz, albo skakanie na piłce. -
nick nieaktualnyMiss Amelia to już duża dziewczynka ☺️
Ale fakt jest cały tata pamiętam jak wrzuciłaś zdjęcia z chrzcin i tak mi się od razu do taty upodobniła 😅
Nasz synek narazie jest malusi ale póki co naprawdę jest mama 😅
Położna nawet powiedziała że matki się nie wyprze jak go przywiozła 😅😅MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaga my mamy mate z Tiny Love i dla Amelki teraz to jest hit
Sobie wyciąga rączki i bawi się
Planuje jej kupić taką mate z bokami ala kojec plus piłki
Mate piankową też mamy ale jak narazie nie rozkładam bo ostatnio jak ją położyliśmy to jej główka poleciała i był ryk
Zyrafke mamy i polecam, bo jest fajna miękka i nie zostawia w ustach kwaśnego posmaku jak inne gryzaki (tak, testowałam sama 😂)
Polecam też ten gryzak w formie grzybka niby dużo osób krytykuje bo on taki w formie smoczka ale u nas on w ogóle nie działa jak smoczek tylko gryzak i ma fajny uchwyt
Z tym że tego grzybka i zyrafke trzeba non stop wycierać bo strasznie lepią się do nich farfocleKaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny