X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, no właśnie ✊za szpital. Oby Ci się nie nudziło, i szybko te dwa tygodnie zleciały. Jesteś pod dobrą opieką to na pewno psychicznie Ci bardzo pomoże. No właśnie, a jak z mężem?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, widzę że u nas na wątku dzień bez teściowej w tle, dniem straconym😒 Ja bym na Twoim miejscu (serio mówię) bezceremonialnie poszła do sypialni spać. Jak chce to niech siedzi i patrzy się w ściany. Nie cierpię ludzi bez wyczucia chwili...

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jestem w domu, jutro wam napisze jak wyglądał obrót spraw, bo dzisiaj już padam i nie dam rady, a będzie to długa historia.

Dobranoc 🥰

megson91, joana, Kaga, emdar lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, odpoczywaj i daj koniecznie jutro znać bo faktycznie coś tam ciekawego się musiało zadziać. Słodkch snów 😴

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że jesteście w domku Ruda 💜 buziaki dla Waszej trójki 😘😘😘😘😘😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super że jednak w domku czekasz na rozwój sytuacji :) mi jak przy nadciśnieniu pojawiło się białko w moczu to nie dość że szpital ale jeszcze musiałam prowadzić dobowa zbiórkę moczu :(
    Domyślacie się jakie to było uciążliwe na rozsypaniu z brzuchem jakbym połknęła dużego arbuza -,-

Nada wspaniałe że w wynikach wyszlo małe ryzyko :) ja też jestem za tym żeby jednak pappy nie robić bo to tylko stres...

Dziewczyny ja będę czekać na kolejne bliźniaki na forum :D

Emdar moze Julek się zdecyduje wyjść niebawem :) życzę Ci nie przenoszenia ciąży ;)

Kaga no właśnie dzień bez teściowej dniem straconym :) sama też nie lubię gości jak chce najzwyczajniej w świecie odpocząć....

A mi dziś zabrakło tchu jak ryczalam ze szczęścia :) a to za sprawą tego że znowu dostępny jest lek który muszę podawać Amelii (Kaga wiesz o co chodzi) 😊 od piątku mnie okropnie bolała głowa bo nie mogłam załatwić tego leku, w aptekach brak, w hurtowni brak, a na dodatek dostałam info że niby producent ma go nie produkować przez ok 3 miesiące... Jednak dziś rano sprawdziłam na ktomalek i olśnienie- JEST! Już dzwoniłam do apteki i zamówiłam większą ilość :)
    Ogólnie u nas skoku ciąg dalszy, na szczęście noce fajne :) wczoraj zasnęła po 20 a wstała po 4 ;)

Kaga, emdar lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kiedyś czytałam taki artykuł gdzie kobieta się wypowiedziala że macierzyństwo ja przerosło to sobie pomyślałam co ona gada

Dzisiaj mieliśmy taki dzień że już wiem że to możliwe 😅😅

Też idziemy spać bo jesteśmy padnięci oboje z mężem a Fabi nie zapeszając ale po kropelkach śpi jak niedźwiedź ☺️☺️

• Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss bardzo się cieszę, bo już chciałam angażować podlaskich farmaceutów do pomocy 😁 w razie czego tak jak pisałam nie łam się tym, "masz szczęście" bo akurat ten lek akurat może wykonać farmaceuta w postaci kapsułek w aptece a nie każdy się da. Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem, bo nie będziesz się co chwilę bujać po aptekach. Swoją drogą nasze cudowne ministerstwo zdrowia twierdzi, że już sobie poradzili z brakami leków. Gadają o jakichś chińskich wirusach na przykrywkę a matka nie ma leku dla dziecka 😠 😤

Emdar haha jak smialas zwątpić. Tak też właśnie zrobiłam, zasłoniłam rolety, zamknelam drzwi, położyłam się z małą a ona siedziała sama w salonie półtorej godziny. Ale no normalnie bym się tak nie zachowała, ale to był jeden z cięższych dni...

I w ogóle coś się właśnie podczas tej nocy i tego dnia wydarzyło, bo wieczorem jakby inne dziecko. Jakby nagle nabyło pełno nowych umiejętności. 😳 Taki bardzo wyraźny skok 😁

Żanetka ta dieta jest całkiem znośna, ja akurat jajek nie jem pod żadną postacią, ale u mnie królowały jogurty naturalne, serki wiejskie i ukochana feta (chociaż to niby nie z mleka krowiego). Długo jadłam monotonnie, ale teraz jak kupiłam sobie dietę to znów jem różnorodnie i kolorowo.🙂 Jogurty zastąpiłam tymi lidlowskimi wege i jakoś to idzie.

Kas żadnego cyklu nie można spisać na straty dopóki się nie skończy, ale koniecznie porozmawiaj z mężem... Musicie ustalić jakie macie priorytety... Dziecko to jednak powazna decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z powrotem w szpitalu, odeszły mi wody.
    Trzymajcie kciuki.

• megson91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Jestem z powrotem w szpitalu, odeszły mi wody.
    Trzymajcie kciuki.

O kurczę Ruda! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Kciuki dla Ciebie i Helenki, daj znać Kochana koniecznie 😘😘😘😘💜💜💜💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, noc może być Wasza✊❤️💖 Kciuki zaciśnięte!!!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3 będę cięta...

• Kaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG!!! Trzymam ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam o 2:44 Helenkę, mała waży 2860 gr, ma 54 cm.
    Ma oznaki wcześniactwa, leży w inkubatorze.
    Ja jestem na sali pooperacyjnej.

Trzymajcie za nas kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 04:38

emdar, MissKathy92, Iskierka87, Żanetka93, Kaga, MilusińskaMilena, Why.Not.Now, nada, megson91, Stookrotka, joana, Sisska, Kaś28, Jane208, Paulina Nessa lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,przede wszystkim ogromne gratulacje!!! Będzie dobrze wszystko ❤️❤️❤️ kciuki nadal zaciśnięte ✊✊✊

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluję mamusiu 😍😍😍
    Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze 😘
    Patrzcie że Helenka czekała do bezpiecznego terminu tak jak mama kazała i od razu się pojawiła na świecie jak minął 😊
    Teraz już musi być wszystko dobrze Ruda 😘😘😘
    Trzymajcie się dziewczyny 🥰

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratulacje i zdrówka dla Was ❤️ Teraz już jesteście razem wszystko musi być dobrze 🙂😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to ewidentny cały tata ❤️
    Wszystko mnie boli, w nogach nie mam jeszcze czucia, ale jestem przeszczęśliwa!

Kaga, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jakie wieści

Ruda gratulacje 💖💖💖💖

To jakby Fabi wytrzymał do terminu to byłyby bliźniaki 😅😅😅

• Kaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratuluję ❤️❤️❤️

Z Helenką na pewno będzie wszystko ok i niedługo już będziecie nierozłączne. ❤️

Dużo zdrowia dla Was obu. ❤️

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ