X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada trzymam kciuki! Musi być dobrze! 😘

Milenka ja będę wierzyć do samego końca 😘 a jak nie ten to następny cykl. 🙂

Żanetka ech wiem, co przechodzicie. Mojej małej już mijają te kolki, ale to był trudny czas.

Why Maks tak mi kogoś przypomina 🤔 muszę pomyśleć kogo. 😁 A dres pierwsza klasa 😂

Ruda trzymam kciuki ❤️❤️❤️ w razie czego Helenka jest gotowa. 🙂

A my mieliśmy dziś tak ciężka noc, co chwilę pobudka... A rano atak histerycznego płaczu. Później szczepienie. Padam że zmęczenia na twarz a jest u mnie teściowa i nie umiem jej wykurzyć. Już poszłam się położyć do sypialni z małą, bo aż mnie głowa boli z tego wszystkiego, naprawdę... A ta że ona się posiedzi u nas... Już nie mam pomysłu jak jej powiedzieć zeby se poszła, bo chce zostać sama. W dodatku smarka i całowała mi małą po rękach (ona ręce ciągle w buzi). A przecież dziś mieliśmy szczepienie na rotawirusy i mała jest osłabiona i naprawdę nie potrzebuje jakiegoś zarazka od niej. Boże daj cierpliwosci. I jeszcze mi mówi, że jutro tez wpadnie... Znów będzie kłótnia z mężem. ☹️

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ruda kciuki za ktg i wogole ❤ dawaj znac 😘

Zanetka wspolczuje ☹ ale moze to pomoze i bedzie lepiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:33

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana moja teściowa tak w gruncie rzeczy nie jest aż taka zła, czasami w złości coś na nią pisze, ale akurat dziś mamy fatalny dzień. Nieprzespana noc, szczepienie, u małej właśnie zaczyna się gorączka, więc chyba zaraz podam czopek. Po prostu wybrała sobie fatalny dzień na odwiedziny. A już dobra...

Teraz trzeba kibicować Nadzie i Rudej. Czekamy na wiaodmosci od Was dziewczyny 😘 kto wie, może Ruda jednak wcześniej pozna córeczkę.

• megson91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, że pytacie 😘 u nas już lepiej, wracam do żywych 💜 wczoraj byłam taka osłabiona, że nie miałam siły Wam odpisać, przepraszam 😘

Nada, trzymam mocno kciuki, daj znać jak będziecie już po 🤞🏻🤞🏻🤞🏻😘😘😘💜💜💜

Ruda, opowiadałam małżowi historię z tym kaftanikiem i napisem na nim, mało się nie popłakaliśmy oboje ze śmiechu 😂😂😂 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok 😘 na ujastek jedziesz?

Why Maksiu przystojniak nawet w różowym dresiku 💜💜💜

Żanetko trzymam mocno kciuki, żeby kolki jak najszybciej przeszły 😘😘😘

Kaga trzymam kciuki żeby udało się wykurzyć teściową 😘😘😘

Dziękuje za link do Rozenek, obejrzymy sobie z Małżem do obiadku 💜💜💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z historią Rudej przypomniało mi się, jak mojemu koledze jego mama (zero znajomości angielskiego) kupiła w gimnazjum bluzę z napisem "suck my dick", bo się jej spodobała 😂 dopiero jak jej przetłumaczył to zrozumiała czemu nie chce w niej chodzić do szkoły. 😂

ABI90, megson91, emdar, Żanetka93, MilusińskaMilena, joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, kciuki ✊✊✊

Megson, super że u Was lepiej ❤️

Nada, co tam?

Ja słuchajcie po spacerze, taką kimę zapodałam jak normalnie w I trymestrze 😉

megson91 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga hahaha

Boże dziewczyny, poszłam tam, proszę o wyniki, a pani na recepcji, że nie ma. Ja już prawie w płacz -_- a ona ze doktor będzie miał w systemie ale drukowanych nie ma. No i w systemie były. Nie ma w ogóle ryzyka wad. Tzn jest minimalne. To co było zle, to moje ryzyko nadciśnienia i wcześniejszego rozwiązania przez to ciąży. Dostałam do mojej kolekcji leków acard 75 i tyle.
    W ogóle kurde ja całe życie miałam za niskie ciśnienie, a teraz takie kwiatki :|

Megson a jak twój cukier?

Kaga, megson91, emdar, MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Nada, cieszę się. 🙂🙂 Już wiem, że jeżeli kiedykolwiek zajde jesczze w ciążę to znów Pappy nie zrobię. Niepotrzebny stres.

nada lubi tę wiadomość

• megson91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, super, że wszystko w porządku 💜💜💜

Mój cukier żyje swoim życiem 😂 naprawdę nie miałam siły przez tą chorobę przeczytać instrukcji obsługi tego ustrojstwa 😂 w sumie to nie jem prawie nic przez brak apetytu związany z tym przeziębieniem ☹️

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy właśnie z mężem Rozenkową 💜 mężowi tak się podobało, że mówi, żeby spytać się Was, czy znacie może jeszcze jakieś fajne filmy dokumentalne o tematyce in vitro? 💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na izbie, jestem po KTG, pani doktor powiedziała że jestem do przyjęcia, bo w między czasie pojawiły mi się wyniki badania moczu, które wskazują na lekki białkomocz.
    Czekam teraz na usg i badanie ginekologiczne, formalności do przyjęcia i samo przyjęcie, więc trochę zejdzie.

Megson, tak jestem w Ujastku, więc standardowo przytrzymają mnie już do terminu, bo standardowa procedura przy przyjęciu na patologię to 14 dni, ja mam do terminu od dzisiaj 15.

megson91 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, super!!! A tej lasce co do Ciebie w pt dzwoniła to bym nogi z d.. wyrwała😉

nada lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda powodzenia w szpitalu

Nada cieszę się że wszystko jej okej

I z tobą Megson też

Kaga łączę się w bólu z gorsza nocą i dniem 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 18:36

nada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka my kupiliśmy termofor Mr.B od lullalove. Jest wielokrotnego użytku a działa jak przytulanka. Nas kolki ominęły wiec słabo się przydał.

Noc przespana ale dzień (jak i cały weekend) jęczydupka /nosirączka. Dobrze ze mąż dopiero na moc dziś szedł no bym musiała tez pampersy ubierać 😅🙈

Nada uf. ❤️ co za baba z Tej baby co niepokoi ciężarna 😒

Ruda trzymajcie się tam dzielnie 😘 Helenka niech posiedzi w cieple jeszcze bo mrozy ida powiedz jej 🤗

Oo kolejne bluzniaki w październiku super 😀 to byłby czad.

nada lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Nada, ulżyło mi jak przeczytałam że wszystko u Was ok. Naprawdę co za nie empatyczne babsko..

Ruda kciuki za Was, przede wszystkim za Ciebie żebyś wytrwała w tym szpitalu 😙 a jak z mężem? Dogadaliście się?

nada lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a z tym nabiałem to nie takie głupie, bo u nas koniec kolek zbiegł się w czasie z wykluczeniem nabiału w mojej diecie. Teraz powoli do niego wracam i nic się nie dzieje, ale jem go minimalne ilości, bo... sama się na tej diecie dużo lepiej czuje. Mleko nigdy mi nie siadało i nauczyłam się je zastępować.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jak dobrze😘😘😘

Ruda dawaj znać co i jak😊

Megson mam nadzieję, że bedziesz sie wysypiac.

Why no dresik super 😁

Kaga teściowa powinna mieć więcej wyczucia.

Żanetka moja kuzynka jak moja Misia miała kolki to właśnie zmieniła nawyki zyniowe i bodajże koperek piła.

Milenka też bym tak chciała, ale myślę że Ty jesteś bliżej celu niż Ci sie wydaje. U mnoe zaczyna sie cykl sypać i chyba kupie sobie ovarin.

Z mężem gadać nie umiem bo mnie denerwuje jego podejście do pewnych kwesti

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why oglądałam też termodorki i właśnie zamówimy poki co mamy takie woreczki

Kaga właśnie lekarka mi doradziła spróbować nie jeść nabialu ( a ostatnia wjezdzlaa albo Jajecznica albo jajko jadłam na twardo) i pić Wlansie herbatkę koperkowa tak jak Kasia pisała

Także zobaczymy może da się to jakoś przystopować...

Serce pęka jak tak płacze 😥

Teraz sobie śpi słodziutko więc lecę pod prysznic

• joana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada uf co za szczęście ❤ ale babsko udusilabym...

Kaga wiadome, ze dzis u Ciebie duzo zrobilo zmeczenie. Dlatego wlasnie pomyslalam, ze jak tesciowa pojdzie to odpoczniecie. Mnie dzis moja nawet rozczulila wrocilam od taty a ona od razu w progu domu pytala jak wyniki. Mile, ze sie pamietala i wogole 😊

Megson super, ze juz lepiej 😘

Kas polecam Ovarin ale i Castangus...

Filmik napewno obejrze jutro na spokojnie😊

A u mnie dzis liche popoludnie, bo odebralam wyniki i sa zle raczej... i mocz.. i morfologia.. i toxo... co sie splakalam to moje...

Ruda kciuki za pobyt, bo wiadome jak jest w szpitalach 🤞 ale tam bedziesz pod dobra opieka i nie bedziesz sie stresowala tak gdyby cos... a jak z mezem??

megson91, Kaga, nada lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, ja polecam Ovarin bardzo. W ciągu trzech miesięcy pomógł wyregulować mi cykle, ale mi też pomogła (tak uważam) akupunktura. A przypominam że zaczęłam się starać jak miałam prawie 37 lat, więc oddech matki natury czułam na karku😉. No i z prolaktyną zrobiłam porządek (Dostinex). Ale z mężem kochana to "zrób porządek" bo możesz łykać pół apteki, ale bez seksu w okolicach owu no to dupa z tego będzie.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ