X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam i są wyniki. Szkoda, że smska już nikt nie wysłał.

PplPp1.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, ja tak..ale mąż jest na nie. 'rozmawialismy' o tym raz i powiedział że on tak nie chce. Piszę 'rozmawialiśmy' bo to bylo bodajże w sylwestra, położyliśmy się do łóżka, mocno po % i ja zaczelam płakać, bo tata nam wcześniej powiedziała że szanuje nas za decyzję, że czekamy z dzieckiem, że sami dom budujemy itp. A ja się później popłakałam w łóżku bo rodzice tak czekają na wnuka od nas a ja wiem, że możemy go im nie dać,i mąż coś zaczal gadać, że im powie ze nie możemy, a ja że nie, że są przecież inne opcje jak dawca albo adopcja a mąż na to, że on tak nie chce i się nie zgodzi.. Wiadomo, że po alkoholu się mówi szczerze.. Więc znam już jego zdanie..

Ale mam zamiar poruszyć ten temat jak będziemy w Warszawie.. Może po wizycie u lekarza, pójdziemy na spacer po Wawce i spróbuję go wypytać znów o to. Mój mąż ma ciężki charakter, i muszę ostrożnie o takich rzeczach mówić i pytać, bo jemu coś nie podejdzie i się zamknie w sobie i koniec tematu.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar zazdro spaceru. Dzisiaj taka ładna pogoda. Chociaż ja się na Inflancka i tak chyba na piechotę przyjdę

PplPp1.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylo raz w piątek. W sobotę rano chcieliśmy ale zadzwonił telefon do meza i zbierał się szybko do pracy, a później wieczorem alko , wczoraj rano kłótnia, płacz mój. Wieczorem było lepiej ale mąż poszedł spać i dupa...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, to jak seksik był chociaż raz to nie zupełnie stracony.. Ja i tak trzymam kciuki 🍀

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ale masz pamięć 😘 tak, umylam podłogi o północy o 5 obudziły mnie bóle 🙈🤦🏼‍♀️ może przypadek ale jeśli wielkość brzucha pozwala i samopoczucie to czemu nie 😂
    Obyś i Ty za chwile stosowała tą metodę 😀

Nada bez stresu 😘 zaraz wszystkiego się dowiesz.

Sisska znany typ mężczyzny, ciężko podejść i walić prosto z mostu. Chociaż czasem tak jest najlepiej. 😘

Ruda 🔝 Emdar 🔝to teraz tylko czekać a my znów cioteczki z popcornem przy ekranach tel 😍✊🏼

Ja się wogole czuje jakbym już kilkoro dzieci urodziła ciagle emocje inoczekiwaniw na bobaski ❤️

Megson jak samopoczucie? 😘 pospalas coś więcej w weekend?

Poniżej wstawiam „ciepły” dres Maksa (jak to mówi mąż). Komentarz mój zbędny - no ale czy tylko ja widzę ze to dziewczęcy wzór 🤦🏼‍♀️ ?

68845660e971.jpg

MilusińskaMilena, Żanetka93, joana, emdar, Kaga, megson91 lubią tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why przerypane z takim typem.. Nawet jak się kłócimy to się nie kłócimy tylko ja gadam co mi leży na sercu, on słucha i czasem coś tylko powie. Ja się wygadam i mi lżej, moge się godzić, ale on będzie chodził jak struty kilka dni, musi sobie przetrawić to i pomału zaczyna normalnie gadać, a ja zaś sie wtedy wkurzam, że się nie odzywa i znów sie ja obrażam i tak w kółko i czasem z głupoty, przez 2 tygodnie się nie odzywamy.. Najgorzej było jak jeździł w trasy, pokłóciliśmy się i ja na fb sprawdzałam czy jest dostępny i czy zmienia się lokalizacja bo się bałam ze coś się stało mu, bo wiadomo były ciche dni więc zero znaku życia 🤦‍♀️

Uroczy chłopiec ale moim zdaniem też dresik dziewczęcy 😉 ale czasem ciężko coś odróżnić co jest dla chłopca a co dla dziewczynki😂 mój mąż czasem jak gdzies wchodzimy do sklepu to się mnie pyta które to dział męski bo dla niego większość tych ubrań teraz męskich wygląda jak damskie 😂

Why.Not.Now lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha why padlam 😅😅😅

Ale uroczo wygląda w tym różu

No cóż masz teściowa na czasie taka bez ograniczeń 😅

Dziewczynki chodzą w niebieskim to co chłopak by różu nie założył 😅😅

megson91, Why.Not.Now lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why dzięki 😙
    Tak właśnie skojarzyłam że u Ciebie była akcja reakcja. Może to czysty przypadek ale myślę że to mycie też trochę przyspieszyło przybycie Maksia na świat 🙂

Co do dresiku.. Cóż, to zdecydowanie dziewczęcy, aczkolwiek jest takie powiedzenie: ładnemu to we wszystkim ładnie 🙂 a Mały dżentelmen już teraz wygląda mega męsko i przystojnie i nawet różowy dresik nie jest w stanie ująć mu męskości 🙂❤️

Żanetka93, Why.Not.Now lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, a może nam się jednak uda w ten sam dzień, jesteś ode mnie o tydzień do przodu, a ja tydzień przed terminem mam cc, więc jeśli Twoje dziecko będzie punktualne to szanse są spore, noo ale jeśli tak jak mówisz Julek to dżentelmen, to Helenkę przepuści 😊😊

Why, cóż za przystojniak, ale kilka dni temu maj mąż przywiózł siatę ubranek dla naszej małej od "mamuni", żeby to poprać. Wzięłam się z nim za to wczoraj i przejrzałam te szmatki, jakości chiński supermarket i natknęłam się na kaftanik z napisem "Przystojny po tatusiu" 😂😂.
    O dziwo dała mu to już wcześniej, a nie zabobony...
    Ale tak jak pisałyście - teściowie temat rzeka, a ja im dłużej jestem w ciąży to tym bardziej znielubiam moich.

Milenka, trzymam za Ciebie mocno kciuki, jakoś tak wewnętrznie wierzę, że to już! ❤️ Mam nadzieję, że przeczucie mnie nie myli.

Kaś, głowa do góry! Mężczyźni tacy już są, ja ze swoim też mam mnóstwo przebojów i niejednokrotnie chciałabym go utopić w szklance wody. Na mojego zawsze działa terapia szokowa, wtedy się otrząsa, więc może znajdziesz jakiś sposób.

emdar lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo bym chciała żeby te Wasze przeczucia się sprawdziły ❤️
    W dodatku mam takie Marzenie.. Skoro termin przypadałby już na październik, a ja mam w 100% powtórzyć historie Kagi i Madzi to potrzebuję jeszcze kogoś żeby te nasze bliźniaki były podwójne.. A więc Kaś, losuję Ciebie, powtórzmy historie i niech będą kolejne bliźniaki ❤️
    A już spełnieniem moich najskrytszych marzeń będzie, gdy zdarzy się cud i Sisska do nas dołączy i tym razem będą trojaczki 🍀

Ruda no cóż, nie wiem jak skomentować ten kaftanik od Twojej teściowej.. No brak mi słów.. 🙈

Kaga lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam link do filmu online Rozenek gdyby któraś chciała obejrzeć
    https://radsliwa.wistia.com/medias/xjdw3bw52w?wtime=0

joana, megson91, Kaś28 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy kolki... 😥

• nada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale Maksio jaki zadowolony w tym dresiku XD

Jeju tak się boje dziewczyny. Zaraz idę. Aż się popłakałam :( oby było dobrze. Proszę o dobre myśli, modlitwy i kciuki. Odezwę się po.

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja jakos mam nadzieje, ze to Twój cykl ❤ mocno wierze, ze tak bedzie 😊 pomysl ja tez juz zrezygnowana usunelam konto bo stracilam wiare.. a tu taka niespodzianka 😊 marze, zeby bylo tak i u Ciebie 🥰
    A pomysl o bliźniakach z Kas czy trojaczki z Sisska to juz wogole najlepszy pomysl 🤞🤞🤞

Why powiem tak.. Maksiu jest tak przystojny, ze nawet rozowy dresik nie moze odebrac mu jego uroku 😍 ale tesciowa sie udala 😅

Nada rozumiem braku weny... ja tez chcialabym cos zrobic ale u mnie leniwstwo wygrywa.
    A pogoda taka istnie spacerowa 😫 tylko gdzie tu mam isc na wsi co ja nawet okolic nie znam 🤦‍♀️
    Nada kciuki za wizyte 🤞🤞🤞

Megson jak dzis??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:32

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, trzymam cały czas kciuki ✊✊✊✊Dawaj znać jak tylko będziesz coś wiedzieć ❤️

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why, dresik faktycznie mało męski, ale może faktycznie jak pisze Żanetka, Twoja teściowa jest bez ograniczeń 🤣Ale to prawda ładnemu we wszystkim ładnie😀 A w ogóle to zammieńcie się z Rudą, i po kłopocie 🤣 Ruda, moze Twoja teściowa nie wierzy w USG i uparcie wierzy ze będzie wnuk, a nie wnuczka?

Joana, a jak u Ciebie atmosfera? Teściowa nadal Cię stalkuje? Ej, no po wsi tez można iść na spacer, powietrze zdrowe, chociaż u nas dziś w Wawie jest bardzo ok.

Sisska, ja nadal wierzę że unikniecie tematu dawcy nasienia 🍀🍀🍀

Żanetka, a może to jednak nie kolki? Może Fabianek ma po prostu słabszy dzień?

Megson, co u Ciebie? Lepiej coś?

Milenka, dzięki za linka. Film widziałam, bardzo dobry.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar niestety kolki
    Dostaliśmy olejek kropelki i takie woreczki żeby rozgrzewać brzuszek...

A ja troszkę nabial muszę mniej jeść...

• Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by było mega takie trojaczki forumowe ❤️ ale u nas tak szybko na pewno nie będzie, bo na biopsje pewnie z miesiąc czekania albo i więcej, potem wyniki też trochę i ewentualna stymulacja przed in vitro. Ale za Was trzymam mocno kciuki! W końcu nasze marzenia się spełnia 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się umyłam i zbieramy się do szpitala.
    Skacze mi ciśnienie, przyszły mi wyniki laboratoryjne i mam podniesione PH moczu poza normą i pojawiło się białko 😳
    Dodatkowo strasznie boli mnie podbrzusze, może chociaż mi to KTG zrobią!
    Trzymajcie kciuki!

megson91 lubi tę wiadomość

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ