X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko mogę się tylko domyślać 🙂
    Zdecydowanie potrzebowałaś odpoczynku..
    Dziś nawet widziałam w necie mema "moja mama to chyba nie lubi spać w nocy.. O której bym jej nie zawołał, zawsze przychodzi" a w tle uroczy bobas 😁

Hahah mojej znajomej mąż mówił "chodź synu, matka otwiera mleczarnie" 😂

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem przerażona że jest już luty i że to już kwestia kilku dni...
    A od czerwca wydawało mi się, że to taki kawał czasu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko mi się organizm tak przestawił ze nie potrzebuje już budzika w nocy bo sama się wybudzam o stałych porach bo zawsze zanim zaczem karmić odciagam sobie trochę mleka wtedy jest lepiej... A jak już zacznę to mam wrażenie że to nie jest sen tylko czuwanie...

Także dziś jak wyszli razem to zasnelam tak mocno jak dawniej 😅 i potrzebne to było bo czuję się jak nowonarodzona...

A czasem może i to głupie ale jak mały śpi to ja potrafię siedzieć przy nim i na niego patrzeć...

Czasem się tak fajnie uśmiechnie na śnie i to jest takie słodkie...

Taki widok sprawia że całe zmęczenie nagle gdzieś tam odchodzi

Ruda no już za parę chwil powitamy Helenkę ❤️❤️

• joana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czasu coraz mniej 😊

Kaga ja uzywam gabki, ale nie pomoge.. mam taka rozowa, ale firmy nie pamiętam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:32

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja jakiej dawno nie było, śluzu tyle że szok. Jak już wiem, że nie zajdę naturalnie to nagle moje ciało wróciło do dawnych cykli z dużą ilością śluzu w trakcie owulacji.. A jak jeszcze była nadzieja to śluzu ze świeca szukać..

Co do gąbeczek, ja używam z Rossmanna jakiejś zielonej 😂 i super się sprawdza. A z Ali też mam zamiar zamówić bo słyszałam pozytywne opinie.

Dziewczyny w piątek wizyta u dr Wolskiego 😊 nie mogę się doczekać, ciekawe co powie. Mam nadzieję że nie każe nam długo czekać na biopsje.

joana lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, mega kciuki za wizytę u Wolskiego ✊✊✊
    A śluz Ci się jeszcze przyda, zobaczysz 😘

Sisska lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja w 37 tc., czyli oficjalnie donoszona ciąża! 🤰
    Oby dotrwać, te 15 dni jeszcze, ale jeśli nie to jestem spokojniejsza, niech się dzieje wola nieba!

Żanetka93, emdar, nada, joana, MissKathy92, Sisska, Kaga, Why.Not.Now, megson91 lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, GRATULUACJE!!! Teraz już tylko z górki 😘
    Ja dziś równo 38 tc kończę, i zaczynam powoli przebierać nogami z niecierpliwości... Julek, wychodź no 🤣

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak sie cieszę, że Helenka jednak trochę zmieniła zdanie i pomieszkala u Ciebie 😘😘

Emdar no dobry sposób na poród to podobno mycie podłóg na kolanach ale tę metodę stosuje sie od momentu bycia po terminie 😋

Ja oficjalnie uważam cykl za stracony.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super 🥳🥳🥳

Kas jak tam z mężem? Pogadane? ☺️

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, lekarza masz dziś czy jutro?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar oby Julek niedlugo chciał wyskoczyc z brzuszka mamy 😅😊🤞co do rad to moja kolezanka jak sie oszczędzala cala ciaze, bo ogolnie miala ciezka. Tak jak miala donoszona zaczela skladac z mezem meble do sypialni 😊 dwa dni i dzidzia byla na świecie 😂
    Ruda gratki 🥰 Helenka sama wiedziala, ze musi jeszcze ciut poczekac no mama stresuje sie waga 😊

Sisska kciuki zacisniete za wizyte 😊 a sluz przyda sie jeszcze napewno i wtedy tez bedzie 😊

Kas jak z mezem??

Milenka jak sie czujesz??

Sisska, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️ oby szybko zleciał tydzień 😊 jutro powrót do pracy, więc szybciej będzie leciało, a we czwartek wieczorem wyjazd 😊

joana lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za polecenie gąbek 🙂 moze któraś z nich mi spasuje.

Ruda Ty to chyba jutro już 38 tydz zaczynasz wg suwaczka? 🤔 W każdym razie ciąża donoszona to koniec 37 tyg, więc gratuluję, przetrwałaś to. 😁

Teraz czekamy kto pierwszy 🙂

Milenka ja jednak całym sercem jestem z Tobą i trzymam kciuki. Zamierzasz testować czy czekasz na okres? U mnie 5.02 był już miarodajny wynik a miałam zastrzyk tego samego dnia co Ty.

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, gratki 😙 teraz już możesz być spokojna o Helenkę ❤️
    W ogóle Emdar, Ruda, a co powiecie na kolejne forumowe bliźniaki? 🙂

Co do mycia podłóg na kolanach na wywołanie porodu.. Why, czy Ty przypadkiem z tego nie skorzystałaś? Tak mi się kojarzy..

Kaś, przykro mi. Nic a nic nie było? Rozmawialiście?

Sisska, kciuki za wizytę. Ja to czuję że u Was będzie wszystko ok i dołączysz do mamusiek 😙🍀

Asia ja też mam często takie teksty do męża, tylko zwykle raczej w żartach..
    Czuję się nieźle, dziękuję. Najgorzej jest jak kładę się spać, od razu mnie męczy kaszel, a gdy tylko zasnę jest ok.

Kaga, raczej nie będę testować wcześniej niż w terminie @, w ogóle nie wiem czy będę testować..
    Nie wiem z resztą o co chodzi ale od wczoraj mam takie objawy jak zawsze na chwilę przed @ a ja jestem dopiero 9dpo dzisiaj. Tempka też już zaczęła spadać trochę wcześniej niż zwykle.. Także, Kaga chyba nie będzie bliźniaka. Ale dziękuję za wiarę 😙

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja też mocno wierzę w kijanke ✊✊✊
    Do samego końca ❤️❤️

MilusińskaMilena, Kaga lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jak widać macie więcej wiary ode mnie 🙂
    Dziś siknęłam kontrolnie, po ovitrelle już nie ma śladu..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Milenka 😊 obyście miały rację, że szybko się uda, że wogóle znajdą plemniki. Bo co jak co ale tego się obawiam, bo jest to bardzo realne, że jednak tych plemników nie ma 😕 z takim kariotypem jest to bardzo możliwe eh. I oby Lekarz nie kazał nam długo czekać na biopsje

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, wszystkie tu zaciskamy kciuki(plus bobasy w brzuchach) więc musi być dobrze 👍Na kiedy masz termin @? A co do forumowych bliźniaków z Rudą to ja w to wchodzę, ale serio mam przeczucie(oby nie!) że przenoszę Julka🙄Obstawiam więc że Helenka będzie pierwsza(Julek od małego będzie prawdziwym mężczyzną i będzie przepuszczał kobiety😉)

Siska, a rozpatrujecie - ewentualnie - opcję dawstwa nasienia? Wiem że to daleka opcja, i oczywiście życzę Wam żeby okazała się zbędna, ale w ogóle bierzecie to pod uwagę?

Kas, szkoda cyklu, ale czasem trzeba powiedzieć trudno. W następnym przyciśnij bardziej męża ✊. A co mycia podłóg to mąż w weekend tak wysprzątał mieszkanie jakby Sanepid miał wpaść n a inspekcję, z naturalnych metod indukowania porodu wybieram na dziś spacer. Miłego dnia kochane ❤️

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Lekarza mam dzisiaj na 15:15 ale nie dostałam smsa o wynikach jeszcze :/ będę tam o 12 dzwonić. Wiec albo dzisiaj o 15, albo jutro zarezerwowałam sobie 8:15z W ogóle to jest chore, że dzwonili w piątek a wyników całych jeszcze nie ma. W jaki sposób to miało pomóc ?-_-

Sisska dawaj znać!

Boże jakie nudy w domu... skacze między pnś i ddtvn. Nie wiem co ja jeszcze produktywnego mogę robić. Może zacząć się czegoś uczyć. Najgorzej, że nic się nie chce.

PplPp1.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ