X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko mogę się tylko domyślać 🙂
    Zdecydowanie potrzebowałaś odpoczynku..
    Dziś nawet widziałam w necie mema "moja mama to chyba nie lubi spać w nocy.. O której bym jej nie zawołał, zawsze przychodzi" a w tle uroczy bobas 😁

Hahah mojej znajomej mąż mówił "chodź synu, matka otwiera mleczarnie" 😂

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem przerażona że jest już luty i że to już kwestia kilku dni...
    A od czerwca wydawało mi się, że to taki kawał czasu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko mi się organizm tak przestawił ze nie potrzebuje już budzika w nocy bo sama się wybudzam o stałych porach bo zawsze zanim zaczem karmić odciagam sobie trochę mleka wtedy jest lepiej... A jak już zacznę to mam wrażenie że to nie jest sen tylko czuwanie...

Także dziś jak wyszli razem to zasnelam tak mocno jak dawniej 😅 i potrzebne to było bo czuję się jak nowonarodzona...

A czasem może i to głupie ale jak mały śpi to ja potrafię siedzieć przy nim i na niego patrzeć...

Czasem się tak fajnie uśmiechnie na śnie i to jest takie słodkie...

Taki widok sprawia że całe zmęczenie nagle gdzieś tam odchodzi

Ruda no już za parę chwil powitamy Helenkę ❤️❤️

• joana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czasu coraz mniej 😊

Kaga ja uzywam gabki, ale nie pomoge.. mam taka rozowa, ale firmy nie pamiętam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:32

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja jakiej dawno nie było, śluzu tyle że szok. Jak już wiem, że nie zajdę naturalnie to nagle moje ciało wróciło do dawnych cykli z dużą ilością śluzu w trakcie owulacji.. A jak jeszcze była nadzieja to śluzu ze świeca szukać..

Co do gąbeczek, ja używam z Rossmanna jakiejś zielonej 😂 i super się sprawdza. A z Ali też mam zamiar zamówić bo słyszałam pozytywne opinie.

Dziewczyny w piątek wizyta u dr Wolskiego 😊 nie mogę się doczekać, ciekawe co powie. Mam nadzieję że nie każe nam długo czekać na biopsje.

joana lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, mega kciuki za wizytę u Wolskiego ✊✊✊
    A śluz Ci się jeszcze przyda, zobaczysz 😘

Sisska lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja w 37 tc., czyli oficjalnie donoszona ciąża! 🤰
    Oby dotrwać, te 15 dni jeszcze, ale jeśli nie to jestem spokojniejsza, niech się dzieje wola nieba!

Żanetka93, emdar, nada, joana, MissKathy92, Sisska, Kaga, Why.Not.Now, megson91 lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, GRATULUACJE!!! Teraz już tylko z górki 😘
    Ja dziś równo 38 tc kończę, i zaczynam powoli przebierać nogami z niecierpliwości... Julek, wychodź no 🤣

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak sie cieszę, że Helenka jednak trochę zmieniła zdanie i pomieszkala u Ciebie 😘😘

Emdar no dobry sposób na poród to podobno mycie podłóg na kolanach ale tę metodę stosuje sie od momentu bycia po terminie 😋

Ja oficjalnie uważam cykl za stracony.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super 🥳🥳🥳

Kas jak tam z mężem? Pogadane? ☺️

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, lekarza masz dziś czy jutro?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar oby Julek niedlugo chciał wyskoczyc z brzuszka mamy 😅😊🤞co do rad to moja kolezanka jak sie oszczędzala cala ciaze, bo ogolnie miala ciezka. Tak jak miala donoszona zaczela skladac z mezem meble do sypialni 😊 dwa dni i dzidzia byla na świecie 😂
    Ruda gratki 🥰 Helenka sama wiedziala, ze musi jeszcze ciut poczekac no mama stresuje sie waga 😊

Sisska kciuki zacisniete za wizyte 😊 a sluz przyda sie jeszcze napewno i wtedy tez bedzie 😊

Kas jak z mezem??

Milenka jak sie czujesz??

Sisska, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️ oby szybko zleciał tydzień 😊 jutro powrót do pracy, więc szybciej będzie leciało, a we czwartek wieczorem wyjazd 😊

joana lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za polecenie gąbek 🙂 moze któraś z nich mi spasuje.

Ruda Ty to chyba jutro już 38 tydz zaczynasz wg suwaczka? 🤔 W każdym razie ciąża donoszona to koniec 37 tyg, więc gratuluję, przetrwałaś to. 😁

Teraz czekamy kto pierwszy 🙂

Milenka ja jednak całym sercem jestem z Tobą i trzymam kciuki. Zamierzasz testować czy czekasz na okres? U mnie 5.02 był już miarodajny wynik a miałam zastrzyk tego samego dnia co Ty.

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, gratki 😙 teraz już możesz być spokojna o Helenkę ❤️
    W ogóle Emdar, Ruda, a co powiecie na kolejne forumowe bliźniaki? 🙂

Co do mycia podłóg na kolanach na wywołanie porodu.. Why, czy Ty przypadkiem z tego nie skorzystałaś? Tak mi się kojarzy..

Kaś, przykro mi. Nic a nic nie było? Rozmawialiście?

Sisska, kciuki za wizytę. Ja to czuję że u Was będzie wszystko ok i dołączysz do mamusiek 😙🍀

Asia ja też mam często takie teksty do męża, tylko zwykle raczej w żartach..
    Czuję się nieźle, dziękuję. Najgorzej jest jak kładę się spać, od razu mnie męczy kaszel, a gdy tylko zasnę jest ok.

Kaga, raczej nie będę testować wcześniej niż w terminie @, w ogóle nie wiem czy będę testować..
    Nie wiem z resztą o co chodzi ale od wczoraj mam takie objawy jak zawsze na chwilę przed @ a ja jestem dopiero 9dpo dzisiaj. Tempka też już zaczęła spadać trochę wcześniej niż zwykle.. Także, Kaga chyba nie będzie bliźniaka. Ale dziękuję za wiarę 😙

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja też mocno wierzę w kijanke ✊✊✊
    Do samego końca ❤️❤️

MilusińskaMilena, Kaga lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jak widać macie więcej wiary ode mnie 🙂
    Dziś siknęłam kontrolnie, po ovitrelle już nie ma śladu..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Milenka 😊 obyście miały rację, że szybko się uda, że wogóle znajdą plemniki. Bo co jak co ale tego się obawiam, bo jest to bardzo realne, że jednak tych plemników nie ma 😕 z takim kariotypem jest to bardzo możliwe eh. I oby Lekarz nie kazał nam długo czekać na biopsje

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, wszystkie tu zaciskamy kciuki(plus bobasy w brzuchach) więc musi być dobrze 👍Na kiedy masz termin @? A co do forumowych bliźniaków z Rudą to ja w to wchodzę, ale serio mam przeczucie(oby nie!) że przenoszę Julka🙄Obstawiam więc że Helenka będzie pierwsza(Julek od małego będzie prawdziwym mężczyzną i będzie przepuszczał kobiety😉)

Siska, a rozpatrujecie - ewentualnie - opcję dawstwa nasienia? Wiem że to daleka opcja, i oczywiście życzę Wam żeby okazała się zbędna, ale w ogóle bierzecie to pod uwagę?

Kas, szkoda cyklu, ale czasem trzeba powiedzieć trudno. W następnym przyciśnij bardziej męża ✊. A co mycia podłóg to mąż w weekend tak wysprzątał mieszkanie jakby Sanepid miał wpaść n a inspekcję, z naturalnych metod indukowania porodu wybieram na dziś spacer. Miłego dnia kochane ❤️

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Lekarza mam dzisiaj na 15:15 ale nie dostałam smsa o wynikach jeszcze :/ będę tam o 12 dzwonić. Wiec albo dzisiaj o 15, albo jutro zarezerwowałam sobie 8:15z W ogóle to jest chore, że dzwonili w piątek a wyników całych jeszcze nie ma. W jaki sposób to miało pomóc ?-_-

Sisska dawaj znać!

Boże jakie nudy w domu... skacze między pnś i ddtvn. Nie wiem co ja jeszcze produktywnego mogę robić. Może zacząć się czegoś uczyć. Najgorzej, że nic się nie chce.

PplPp1.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ