Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda, tak jak pisze Kaga od tego tu też jesteśmy żebys mogła się nam wyżalić, ale jeśli czujesz że potrzebujesz się odciąć to zrób tak jak czujesz. Pomysł z psychologiem bardzo super👍. Wróć do nas jak poczujesz się lepiej, albo kiedy będziesz tylko chciała❤️ Ściskam mocno i dużo sił przesyłam Tobie i Helence❤️❤️❤️42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyRuda żal się ile tylko chcesz
Najgorzej trzymać w sobie wszystko
Dobrze ze poprosiłaś o psychologa
Jesteś super mama
A Helenka za szkłem Wlansie nabiera dużo sił po to abyście za chwilę mogły być tylko dla siebie
Początki są tragiczne i nie ma się co oszukiwać
Tak jak Kaga ostatnio napisała do mnie ze i tak jest w szoku że mnie płaczę dopadły dopiero po tygodniu...
Bo dopadły i to straszne
Popatrz na tą kruszynkę dla niej musisz być teraz bardzo bardzo silna mimo że czasem poprostu człowiek wyje z bezradności...
Tyle ile lez wylałam pod prysznicem to nie pamiętam kiedy ostatnio tyle się ze mnie lało...
Pamiętaj że nie jesteś w tym sama
Jest mąż jest rodzina i mimo że wirtualnie to jesteśmy też my ❤️
-
Ruda serce mi pęka jak czytam to co piszesz 😭
Jeśli potrzebujesz się wygadać to pisz, jak potrzebujesz milczeć to nie pisz nic- wszystko zrozumiemy kochana 😘
Na pewno nikt Cię źle nie zrozumie, cokolwiek bys napisala...
Ja też korzystałam z pomocy psychologa gdy leżałam z Amelią w szpitalu, sama bym nie dała rady... To nie wstyd a pomoc 😘
Wiem jak Ci ciężko widząc jak inne panie zajmują się swoimi dziecmi, sama to przeszłam i wtedy czułam się tak jak Ty opisujesz 😭 dlatego tak ciężko mi się to czyta, że ktoś przechodzi to co ja wtedy 😭 tak nie powinno być ale pamiętaj że wszystko dla dobra Helenki, tyle przeszłaś w czasie ciazy, to też przetrwasz 😘😘😘 trzymam za Was kciuki dziewczyny, jestes wspanialą mamą i masz wspaniałą córeczkę swoją wyczekaną, jeszcze chwila Was dzieli i będziecie mogły spędzać ze sobą kazdą chwilę 😊 -
nick nieaktualnyWiecie dziewczyny ja też o wielu rzeczach tu nie pisałam że względu na to żeby np dziewczyny które się straja nie odebraly mnie źle bo wiem że ciężko gdy znow się nie udaje a ktoś ma dziecko przy sobie a zbiera mu się na gorzkie żale ale uwierzcie...
Mały ma dopiero 2 tygodnie a mąż mnie już dobrych kilka razy musiał ustawiać do pionu...
I to nie jest tak że to nas przerasta albo że nie odnajdujemy się w macierzyństwie ale... Nie ma co kłamać ze jest suepr łatwo extra
Jest ciężko zajebiscie ciężko
Nagle twoje ciało jest w totalnej rozsypce
Twoja głowa również
I kochasz swoje dziecko najmocniej na świcie i oddałabyś za nie życie w dosłownym tego słowa znaczeniu ale wiele rzeczy poprostu tak na początku boli...
I fizycznie i w głowie...
Czasem padasz ze zmęczenia a ciało wola o sen a maly płaczę w twoich rękach a ty... Płaczesz razem z nim bo nie chce się uspokoic...
Jest najedzony jest czysty a... Coś jednak mu dolega i czujesz się okropnie jako matka bo nie jestes w stanie uspokoic własnego dziecka
To jest naprawdę niewyobrażalne co dzieje się w głowie po porodzie...
Ja już podczas porodu miałam jakieś schizy przybrałam sobie do głowy że nie potrafię urodzic...
Wtedy też gdyby nie mąż obok to chyba bym tam padła...
To jest takie największe szczęście wymieszane ciężka praca
I kluczowy był moment gdy sobie uświadomiłam że gdy moja głowa nie zacznie pracować to ciało też nie będzie...
I tak przy karmieniu zamiast płakać ze nie dam rady wmawiałam sobie dasz radę musisz dać jeść synkowi
Gdy cycki mi chciały wybuchnac mówiłam sobie ogarniesz to za chwilę minie a tam jest jedzenie
Gdy mały płakał nie płakałam razem z nim a tulilma i mówiłam u mnie jesteś bezpieczny
I małymi małymi krokami wpadłam w rytm i przed wszystkim staram się myśleć pozytywnie
Ale za nim to nadejdzie trzeba swoje wypłakać okropnie bo do błogości daleko brakuje...
Ale kochamy swoje dzieci tak mocno że właśnie dla nich to wszystko robimy i wiemy że dla nich byłybyśmy w stanie wszystko zrobić i wszystko przejść
Dlatego oprócz dzielenia się pięknymi chwilami musimy się żalić tymi gorszymi bo teraz już wiem że zamykanie się w sobie i kumulowanie wszystkiego nie pomoże tego ogarnąć
Ruda mocno cię tule i trzymam kciuki abyście przeszly ten gorszy czas
Jesteś najlepsza mama dla swojego dziecka i ona o tym wie
Wie że tam za szybką na nią czekasz i już niedługo w pełni sił wpadnie w twoje ramiona 💘 -
nick nieaktualnyRuda Kochana nasza ❤️ gdzie masz się wygadac jak nie e-koleżankom? Bardzo smutnomi jako czytam ale mamy się ze mną zgodzą ze zaraz ten etap minie już za momencik 😘 wytrzymalas i dałaś rade tyle czasu. Jesteś silna babka !
Katarynka my używamy: linomag na pupkę i linomag oliwkę. Pupkę smaruje zawsze minimalnie ( chyba ze noc jest i ledwo widzę to zdarzy mi się nie posmarować).
Do kąpieli emolium, główkę myje ziajką taki szampon przeciw ciemieniusze (nie wiem czy dobrze odmienilam) i do tego szczoteczka z naturalnej szczeciny firmy Memi (ciut twardsza zapobiega tym skorupom ba główce). Pampersy pampers premium care, w domu waciki i przegotowana woda a poza domem water wipes.
Łuszczącą się skórkę na stopkach i dłoniach - sudocrem care&protect.
Właśnie czytałam mameginekolog ze do 6mca dziecko powinno mieć wprowadzone inne jedzonko bo samo mleko nie wystarcza. Ona zaczęła wprowadzać 2 tyg przed ukończeniem pół roku (bo zanim malutki załapał jak jeść z łyżeczki to Ren czas akurat minal). Pytałam Was bo Maksiu mało przybiera 100g na tydzień jakoś. Ale cycki jescze napełnione mam..
-
nick nieaktualny
-
Ja nie spie od 6.. przyjechałam do taty.. stad maz mnie odbierze i ruszamy na wizyte do ginekologa.
Cholernie sie stresuje?
Nada jak u Ciebie??
Megson juz zdrowiejesz??
megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dzisiejszy cukier na czczo 91 💜💜💜
Jestem z siebie dumna 💜💜💜
Tak, choroba już mi prawie przeszła. 💜💜💜
Czuje się na tyle dobrze, że zaczęłam od wczoraj ogarniać glukometr 🙈😂joana, MissKathy92, Żanetka93, Kaga, emdar lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Miss czyli szykujd Wam sie babska imprezka 😅 Super, ze cala noc przespana.
Chcialam jeszcze dodac, ze obejrzalam 2 sezony sexeducation (no szczerze to został mi ostatni odcinek) i jestem zachwycona 😊 Tylko co ogladac teraz??
Megson ladniutki cukier 😊 super, ze juz Ci przeszlo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:09
Adaś
-
nick nieaktualnyJa się dziś budzę a mąż nosi młodego na rękach i opowiada mu ze jest mróz i że jak trochę urośnie to w następną zimę zabierze go na sanki 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😅😅
Dziewczyny ile po porodzie robiłyście sobie badania z krwi?typu hormony morfologia itp?
Czekałyście na koniec połogu czy Wczensie?megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy tez przespana ☺️☺️ i właśnie wjechała drzemeczka😍
Jeśli lubicie filmy (nie tylko seriale) polecam „Hotel Mumbaj” na faktach. Dostępny na HBO go, nie wiem
czy gdzieś jeszcze. A wieczorem oglądaliśmy „Labirynt” o porwaniu dwóch dziewczynek..
Megson to już duży postęp 💪🏼 dobrze ze wracasz do żywych!
Żanetka ja nie spałam ale wchodzę i widzę swój wpis z wczoraj jako ostatni to tez pomyślałam ze niezłe spanie macie 🤦🏼♀️😁
-
Asia tak dokładnie babska imprezka będzie dziś jeszcze przyjaciółka ma do nas wpaść to w ogóle
Zanetka ja miałam robic badania po połogu ale wyszło troche później nawet jeszcze do swojego gina nie dotarłam (ale byłam kontrolnie w szpitalu na nfz) i pewnie nie dotrę bo pójdę do innego -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za wsparcie!
Ale faktem jest, że muszę sobie sama poukładać teraz w głowie.
Macierzyństwo do ogromny dar i łaska, ale ma swoje ciężkie cienie... Zwłaszcza kiedy nie wszystko idzie pięknie i gładko.
Chcę się jeszcze tylko z wami podzielić faktem, że już samodzielnie zaczyna jeść z buteleczki i może dzisiaj po południu ją dostanę 🙏
Żanetka93, megson91, ABI90, joana, Kaga, emdar, Why.Not.Now, Stookrotka, Jane208 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cukier godzinę po śniadaniu 96 💜
Chyba zaczynam mieć kontrolę nad tym wszystkim 💜💜💜
Ruda będzie dobrze 😘😘😘😘
Moc buziaków dla Was 😘😘😘😘😘😘MissKathy92 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ruda ale male slicznosci 😍 jeszcze troszke i bedziecie razem 😍 bedzie trudno, ale jestes najlepsza mama jaka moze miec Helenka ❤ podziwiam Cie jak jestes silna 😘
Miss to juz prawdziwy babski wieczor hihi 😊 czyli napewno udany 😊
Whu zobacze, bo my tylko mamy Netflix 😊Adaś
-
Joana powodzenia na wizycie. 🙂
Megson super, na pewno poradzisz sobie z cukrzycą i utrzymasz ja w ryzach. ❤️
Żanetka ja robiłam chyba jakieś cztery tyg po porodzie, ale to dlatego że a) miałam po porodzie przetaczają krew z powodu ogormnej anemii, b) musiałam skontrolować TSH bo bardzo, bardzo źle się czułam.
Why nie wiem gdzie my popełniamy błąd 😳😳😳ostatnio jak z mężem włączyliśmy "Irlandczyka" na Netflixie to oglądaliśmy go trzy (!) dni, bo mała ciągle chciała się nosić, płakała. Wy ciągle coś oglądacie a my żadnego filmu nie jesteśmy w stanie obejrzeć normalnie, bo ona idzie spać dopiero jak my idziemy a przy niej staramy się nie włączać tv, bo ciągle go szuka wzrokiem. Jedyny plus jest taki, że przesypia cała noce, dziś miała pobudkę tylko na pięć minut.
Ruda cudownie ❤️❤️❤️ już Ci kiedyś pisałam, bo nie wiem czy dostałaś się do grupy "mamy ściągające mleko" na FB, ale polecam. Ogromna skarbnica wiedzy, ogromne wsparcie a przede wszystkim mnóstwo beznadziejnych historii zakończonych happy endem. A jeżeli z laktacja wciąż nie wychodzi to nie przejmuj się. Grunt że Helenka zaczęła jesc. Najważniejsze jest Wasze zdrowie i Twoja psychika.
U nas nadal ciężko. Coraz bardziej podejrzewam te zęby... Jutro chyba pojedziemy na weekend do mojej mamy, bo czuję że jak nie zmienię otoczenia to oszaleję. Szukam kurtki wiosennej dla małej, nie wierzę że rozglądam się już za 74...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 11:04
joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanetka ja ide dopiero jutro 🤯🤯🤯 trochę to olałam pzyznam 😒 i podobnie jak Miss u gina nie byłam jeszcze. Muszę się zmobilizować wreszcie.
Kaga czasem oglądamy jak ma drzemki w dzień, czasem z nim w salonie 🤔😛 znaczy on się bawi na sofie a my oglądamy. A czasem uda się jak zaśnie wcześniej niż my jak wczoraj (był i film i wieczorne miłości) 😁
Nasz tez by tylko w tv i tel patrzył nie ważne czy to bajki czy fakty byleby coś się ruszało. 🙈
Ruda ❤️ słodkości z rana dostarczyłas cioteczkom🥰