X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why te wieczorne miłości brzmią ciekawie 😅😅😅

Kaga no 74 to już brzmi poważnie 😅😅
    Nim się obejrzysz będzie latać za swieczkami na roczek 😅

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ona była malutka to przyznaje, nie raz gapilam się w tv, bo co tu robić jak człowiek zostaje sam w domu i nie ma do kogo otworzyć ust. Ale później im ona zaczynała się robić starsza tym bardziej zauważałam, że coraz częściej wyłapuje tv i się na niego patrzy. Wszytko przestaje istnieć. Więc przestałam oglądać cokolwiek. Do tego stopnia, że raz mówię mężowi "ty, coś czytałam o jakimś wirusie z Chin" a on do mnie "gdzie ty żyjesz, od dwóch tygodni o tym wszedzie mówią". Aha. Ostatnio się właśnie z mężem trochę pokłóciłam, bo słyszę wieczorem, że mała nie płacze, mylę "o jak super, uspal ja". Wchodzę do pokoju a ona siedzi sobie przed tv zahipnotyzowana a on ma święty spokój i gra na telefonie. 🙈

Teraz to jeszcze chociaż na telefonie mogę coś porobic, ale zauważyłam, że telefon też zaczęła wyłapywać. Wyciąga do niego rękę, patrzy się jak w obrazek. Ostatnio włączyłam jej przednią kamerę w telefonie to "rozmawiała ze soba" tak długo, że w końcu udało mi się to nagrać. Za niedługo i telefon pójdzie w odstawke 🙈 niesamowite jak dzieci lgną do takich rzeczy. 😳

• joana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga dzięki 😊 co do urzadzen masz racje bardzo lgna i to slyszy sie od kazdego rodzica 😳

A ostatnio w mojej szkole chlopiec 10 lat byl juz ma odwyku od latpota itp.........

Why brzmi bardzo ciekawie... 😁🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wyłapuje telefon i telewizor- to normalne u takich maluchów :)
    Ja przez ostatnie 2 miesiące w ogóle nie oglądałam tv, teraz trochę zaczęłam żeby nie zwariować ale wtedy zasłaniam jej obraz matą 😂
    Telefonu też nie daje oglądać :)

Jejku Amelka jak wczoraj ogarnęła skilla z obracaniem się sama na brzuch to teraz nawet jej na plecach nie można położyć bo płacze i chce się obracać 🙈 po jedzeniu ją położyłam to mi się obróciła i część jedzonka wyleciała haha no nic, dziś znowu dzień mamozy i tak do jutrzejszej nocy :) na szczęście mąż sobotę ma wolną więc może na badania się w końcu wybiorę bo i tak muszę bo we wtorek mam endokrynologa ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajomi w ogóle nie pozwalają włączać telewizora przy małej, a jak już coś leci to zasłaniają jej buzie żeby nie patrzyła. Masakra jak dzieci ciągnie. Do telefonu tak samo. Oczka latają.

Megson a badasz tez mocz? Jak wyniki ketonów? Ja mam ta dietę pudełkową i mam ładne wyniki po niej, muszę przyznać. Ale mam już jej serdecznie dość. Mąż dostaje takie dobre rzeczy, a u mnie jest zero słodkości i do tego męczą mnie te wymyślne potrawy. Np dzisiaj było ciasto z cukinii (wytrawne) I serek Wiejski. A mi się marzy twarożek i chlebek. Porcje też są tak ogromne, że zjadłam pół 🤦‍♀️ No ale muszę wciskać 1800 kcal. A tak naprawdę to powinnam zwiększać już bo to już drugi trymestr. Chociaż muszę przyznać, że wczoraj była dobra zupa gruszka i pietruszka. Zapisałam sobie żeby kiedyś zrobić ;D więc mój zachwyt z pierwszego tygodnia diety minął 🤷🏼‍♀️

W ogóle zastanawiam się. Mamy znajomych, bardzo bliskich. Ich córeczka kończy roczek w sierpniu. I ja nie wiem czy oni ja ochrzcili :o w sensie czy 1. Były chrzciny i nas nie zaprosili czy 2. Nie chrzczą czy 3. Czekają. Zastanawiam się nad wersją. Czy wy na chrzciny zapraszałyście tez przyjaciół?

I znowu złapało mnie spanko 11-14...

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada nie wiem jak inni ale my chrzciny organizujemy tylko dla najbliżej rodziny
    Czyli będą nasi rodzice czyli dziadkowie małego nasze rodzeństwo czyli wujkowie ciocie ( wśród nich są chrzestni) no i że strony męża żyją dziadkowie także ich też zaprosimy...

Ale żadnych naszych ciotek znajomych przyjaciół itp

Tak oto skromna uroczystość dla najbliższych

Będzie chrzest później obiad w restauracji jakis deserek kawa herbata ciacho a później do domku ;)

Wydaje mi się że nasi przyjaciele na chrzcie to już trochę z przesada 😅

No ale zależy jak kto uważa ☺️

• Kaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcie było 28 osób z nami, ale to sama najbliższa rodzina. Żadnych przyjaciół mimo, że niektórzy są nam bliżsi niż rodzina męża. I chyba większość osób tak robi, no chyba że znajomi mają być chrzestnymi.
    Ale wiele osób teraz nie chrzci. Może to i dobrze. 😁 Nie wiem po co robić szopkę skoro się wprost mówi że się nie wierzy w Boga. Mam znajomego ateistę, który naprawdę nie wierzy a rodzina go zmusiła do ślubu.

U nas nagły zwrot akcji i z dni świra zrobił się dzień śpiocha 😂 pobiła rekord drzemki (3 h), obudziła się i po pół godziny znów śpi. Tylko że ja muszę leżeć obok, bo jak się odsuwam to czlowiekoradar się włącza. Spoko, pasuje mi to 😂

Joana jak wizyta??? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:54

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka u nas były takie same chrzciny :)
    Ogólnie ja nie uznaje dużych chrzcin bo dla mnie to taka rodzinna, trochę nawet intymna uroczystość :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja ich muszę zapytać. Może nic nie mówili bo myślą, że byśmy się obrazili? Ale żadnych zdjęć nie było na Fb ani nic. Trochę mnie to zastanawia.

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga ja też nie rozumiem po co niektórzy szopki robią ze chrzcinami :/
    Ale każdy robi jak uważa, nie oceniam bo w zasadzie mnie to nie obchodzi :)
    Mi bardzo zależało na jak najszybszym chrzcie Amelii, żeby aniołki ją strzegły w chorobie 🥰

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak : wiary w dzisiejszy Kościół zostało mi bardzo mało ale w Boga wierzę 😅
    I dziecko ochrzczę mimo że nie jesteś jaks zagorzała katoliczka ( chociaż kiedyś za-gorzała byłam mocno - to tak z przymrużeniem oka🍺🍺🍺😅)

Poprostu jakoś lepiej się będę czuła jak bd wiedzieć że dziecko jest ochrzczone
    No i skoro się chce wychowywać tak żeby pokazać dziecku zasady katolickie no to napewno łatwiej w przyszłości jeśli jednak chrzest będzie posiadal😅

Teraz chrzczą nawet kilkuletnie dzieci i jest to nawet całkiem normalne, chociaż my robimy chrzest w marcu mały bd miał jakieś 2 Msc i dla nas to bd dobra pora

A jak ktoś nie wierzy no to wiadomo już wychowuje po swojemu i chrzest nie jest ważny dla takich osób
    Żyją raczej myślą : niech dziecko dorośnie i samo wybierze czy chce byc ochrzczone

A co do liczby osób gdy chrzest się jednak odbywa to mam takie poczucie jak Miss że to skromna uroczystość...
    Przwedewszystkim to uroczystość maleństwa a znam przypadek gdzie nawet sąsiedzi zostali zaproszeni także bywa i tak

U nas będą to najbliższe dla nas i jednocześnie małego osoby i myślimy ze wystarczy 😅

• nada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no racja, nie ma co z tego robić drugiego wesela. Ale my się naprawdę dosyć mocno przyjaźnimy stad te rozkminy. I ja bym się nie obraziła jakby nas nie zaprosili, chociaż ja bym ich raczej zaprosiła. Np jak byli w ciąży to powiedzieli rodzicom i nam tylko :)

Jak tam pogoda u was? U nas dzisiaj taka Polska jesien za oknem - 50 odcieni szarości. A dzisiaj mam wyjście z mężem. Idziemy do kawiarni po kawę XD i przy okazji posiedzieć. Dla mnie to wielki dzień. Powiem wam, że bylismy w tamtym tygodniu na lodach. Wzięłam bez pucharek z lodami bez cukru i z bita śmietaną i mój cukier wyszedl spoczko :D

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jak się mocno przyjaźnicie to napewno byście wiedzieli że był chrzest mimo że by np nie zaprosili to napewno by w jakiejś rozmowie wyszło że chrzest był
    Także pewnie nie było

U nas dzisiaj mroźnie ☃️☃️☃️

• megson91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jeszcze jak u nas z chrztem będzie...
    Siostra rodzona Małża nie ochrzciła córki - Matylda ma 4 lata. Teściowie strasznie się kłócą z siostrą męża o to wszystko. Raz zabrali małą na Boże Ciało w Kościele, to afera była przez cały weekend jak byliśmy wszyscy u teściów i to wyszło na jaw.
    My z mężem jesteśmy wierzący ale nie odpowiada nam w 100% żadna z obecnych religii. Z drugiej strony nie chce robić przykrości rodzicom. Jeżeli Ojcowie Redemptoryści zgodzą się na udzielenie Chrztu w swoim kościółku w Zamościu, to ochrzcimy dziecko. Aktualnie od 20 lat nie udzielają tam ani ślubów, ani chrztów. Na nasz ślub zrobiło wyjątek 💜 moi rodzice tam brali ślub i tam też ja byłam chrzczona. Myśle, że ze względu na sentyment chciałabym, żeby odbył się tam 💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, ja nie badam ketonów. Mi endokrynolog diabetolog powiedział, że duphaston zawyża cukier i że krzywa cukrowa wychodzi jak robiona na sterydach. Mam krzywą do powtórki w 18 tygodniu ciąży, bo nie można za często robić obciążenia ☹️ Kazał mi badać cukier codziennie na czczo i po godzinie od spożycia śniadania żeby zweryfikować po odstawieniu Duphastonu jak się to u mnie będzie zachowywać żeby mieć rękę na pulsie 🤔 ja nie mam apetytu dalej i na sile wpycham cokolwiek na sile 🥴 dzisiaj 3x robiłam pomiar i za każdym razem wychodzi mi wynik w przedziale 90-100, nawet godzinę po posiłku, a wiem, że to za mało ☹️☹️☹️

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okropna pogoda... wszytko wygląda tak brzydko... Ale jutro wyjeżdżam w miejsce gdzie zawitała prawdziwa, biała zima. ⛄❄️

Dziewczyny odebrałam tę książkę "Alaantkowe BLW" i podoba mi się 🙂 ciekawe inspiracje na posiłki dla dziecka 🙂 niby proste ale zdrowe i pomysłowe.

• nada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez nadal w ogóle nie chce jeść. W weekend przyjdzie męża chrzestna w odwiedziny (pochwalimy się ciążą :d) i tak nie miałam pomysłu co podać. Zrobię szarlotkę w lidlomixie i takie pizzeryjki z ciasta francuskiego (szpinakowe i pomidorowe) bo nie chce mi się myśleć.

Mi dzisiaj cukier tak po obiedzie skoczył! 160 :/ ale chyba dlatego, że jadłam śniadanie, poszłam spać i dopiero o 14 zjadłam obiad. Za długa przerwa...

A to ciekawe z tym duphastonem. Współczuje kolejnego badania bo to jedno z najgorszych :o

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no mi też koleżanki polecały tę książkę :)
    A może któraś z Was ma jakiś fajny poradnik o rozszerzaniu diety?
    No i też zaczynam szukać krzesełka do karmienia :) narazie myślę o kinderkraft yummy z polecenia ale muszę popatrzeć też inne opcje ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga dzięki, ze pytasz ❤
    Wizyta dobrze. Dzidzia ma crl 2,66 cm i ladnie siw rozwija 😍 wg usg 9+4 czyli ciut nadrobilo..
    Kolejne usg 26.02 😊 a gdzie jutro ruszasz??

Kaga, nada, megson91 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana gratuluję kruszynki ❤️ cieszę się, że wszytko ok. 🙂 Jadę do rodzinnego domu, w górach.

Miss no ja to sobie krzesełka nie wybiorę... Muszę skądś wytrząsnąć jakiś pasujący pokrowiec na to. Poradnika jeszcze nie mam żadnego, ale w sumie na tym blogu Alaantkowe BLW jest duzo porad itp. Bo w tej książce są przepisy już dla takich trochę starszych dzieciaków niż 6 miesięcy.

Milenka jak tam???

joana lubi tę wiadomość

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ