Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jak ona była malutka to przyznaje, nie raz gapilam się w tv, bo co tu robić jak człowiek zostaje sam w domu i nie ma do kogo otworzyć ust. Ale później im ona zaczynała się robić starsza tym bardziej zauważałam, że coraz częściej wyłapuje tv i się na niego patrzy. Wszytko przestaje istnieć. Więc przestałam oglądać cokolwiek. Do tego stopnia, że raz mówię mężowi "ty, coś czytałam o jakimś wirusie z Chin" a on do mnie "gdzie ty żyjesz, od dwóch tygodni o tym wszedzie mówią". Aha. Ostatnio się właśnie z mężem trochę pokłóciłam, bo słyszę wieczorem, że mała nie płacze, mylę "o jak super, uspal ja". Wchodzę do pokoju a ona siedzi sobie przed tv zahipnotyzowana a on ma święty spokój i gra na telefonie. 🙈
Teraz to jeszcze chociaż na telefonie mogę coś porobic, ale zauważyłam, że telefon też zaczęła wyłapywać. Wyciąga do niego rękę, patrzy się jak w obrazek. Ostatnio włączyłam jej przednią kamerę w telefonie to "rozmawiała ze soba" tak długo, że w końcu udało mi się to nagrać. Za niedługo i telefon pójdzie w odstawke 🙈 niesamowite jak dzieci lgną do takich rzeczy. 😳 -
Kaga dzięki 😊 co do urzadzen masz racje bardzo lgna i to slyszy sie od kazdego rodzica 😳
A ostatnio w mojej szkole chlopiec 10 lat byl juz ma odwyku od latpota itp.........
Why brzmi bardzo ciekawie... 😁🥰
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Moja też wyłapuje telefon i telewizor- to normalne u takich maluchów
Ja przez ostatnie 2 miesiące w ogóle nie oglądałam tv, teraz trochę zaczęłam żeby nie zwariować ale wtedy zasłaniam jej obraz matą 😂
Telefonu też nie daje oglądać
Jejku Amelka jak wczoraj ogarnęła skilla z obracaniem się sama na brzuch to teraz nawet jej na plecach nie można położyć bo płacze i chce się obracać 🙈 po jedzeniu ją położyłam to mi się obróciła i część jedzonka wyleciała haha no nic, dziś znowu dzień mamozy i tak do jutrzejszej nocy na szczęście mąż sobotę ma wolną więc może na badania się w końcu wybiorę bo i tak muszę bo we wtorek mam endokrynologa -
U mnie znajomi w ogóle nie pozwalają włączać telewizora przy małej, a jak już coś leci to zasłaniają jej buzie żeby nie patrzyła. Masakra jak dzieci ciągnie. Do telefonu tak samo. Oczka latają.
Megson a badasz tez mocz? Jak wyniki ketonów? Ja mam ta dietę pudełkową i mam ładne wyniki po niej, muszę przyznać. Ale mam już jej serdecznie dość. Mąż dostaje takie dobre rzeczy, a u mnie jest zero słodkości i do tego męczą mnie te wymyślne potrawy. Np dzisiaj było ciasto z cukinii (wytrawne) I serek Wiejski. A mi się marzy twarożek i chlebek. Porcje też są tak ogromne, że zjadłam pół 🤦♀️ No ale muszę wciskać 1800 kcal. A tak naprawdę to powinnam zwiększać już bo to już drugi trymestr. Chociaż muszę przyznać, że wczoraj była dobra zupa gruszka i pietruszka. Zapisałam sobie żeby kiedyś zrobić więc mój zachwyt z pierwszego tygodnia diety minął 🤷🏼♀️
W ogóle zastanawiam się. Mamy znajomych, bardzo bliskich. Ich córeczka kończy roczek w sierpniu. I ja nie wiem czy oni ja ochrzcili :o w sensie czy 1. Były chrzciny i nas nie zaprosili czy 2. Nie chrzczą czy 3. Czekają. Zastanawiam się nad wersją. Czy wy na chrzciny zapraszałyście tez przyjaciół?
I znowu złapało mnie spanko 11-14... -
nick nieaktualnyNada nie wiem jak inni ale my chrzciny organizujemy tylko dla najbliżej rodziny
Czyli będą nasi rodzice czyli dziadkowie małego nasze rodzeństwo czyli wujkowie ciocie ( wśród nich są chrzestni) no i że strony męża żyją dziadkowie także ich też zaprosimy...
Ale żadnych naszych ciotek znajomych przyjaciół itp
Tak oto skromna uroczystość dla najbliższych
Będzie chrzest później obiad w restauracji jakis deserek kawa herbata ciacho a później do domku
Wydaje mi się że nasi przyjaciele na chrzcie to już trochę z przesada 😅
No ale zależy jak kto uważa ☺️ -
U nas na chrzcie było 28 osób z nami, ale to sama najbliższa rodzina. Żadnych przyjaciół mimo, że niektórzy są nam bliżsi niż rodzina męża. I chyba większość osób tak robi, no chyba że znajomi mają być chrzestnymi.
Ale wiele osób teraz nie chrzci. Może to i dobrze. 😁 Nie wiem po co robić szopkę skoro się wprost mówi że się nie wierzy w Boga. Mam znajomego ateistę, który naprawdę nie wierzy a rodzina go zmusiła do ślubu.
U nas nagły zwrot akcji i z dni świra zrobił się dzień śpiocha 😂 pobiła rekord drzemki (3 h), obudziła się i po pół godziny znów śpi. Tylko że ja muszę leżeć obok, bo jak się odsuwam to czlowiekoradar się włącza. Spoko, pasuje mi to 😂
Joana jak wizyta??? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:54
-
Kaga ja też nie rozumiem po co niektórzy szopki robią ze chrzcinami
Ale każdy robi jak uważa, nie oceniam bo w zasadzie mnie to nie obchodzi
Mi bardzo zależało na jak najszybszym chrzcie Amelii, żeby aniołki ją strzegły w chorobie 🥰 -
nick nieaktualnyJa powiem tak : wiary w dzisiejszy Kościół zostało mi bardzo mało ale w Boga wierzę 😅
I dziecko ochrzczę mimo że nie jesteś jaks zagorzała katoliczka ( chociaż kiedyś za-gorzała byłam mocno - to tak z przymrużeniem oka🍺🍺🍺😅)
Poprostu jakoś lepiej się będę czuła jak bd wiedzieć że dziecko jest ochrzczone
No i skoro się chce wychowywać tak żeby pokazać dziecku zasady katolickie no to napewno łatwiej w przyszłości jeśli jednak chrzest będzie posiadal😅
Teraz chrzczą nawet kilkuletnie dzieci i jest to nawet całkiem normalne, chociaż my robimy chrzest w marcu mały bd miał jakieś 2 Msc i dla nas to bd dobra pora
A jak ktoś nie wierzy no to wiadomo już wychowuje po swojemu i chrzest nie jest ważny dla takich osób
Żyją raczej myślą : niech dziecko dorośnie i samo wybierze czy chce byc ochrzczone
A co do liczby osób gdy chrzest się jednak odbywa to mam takie poczucie jak Miss że to skromna uroczystość...
Przwedewszystkim to uroczystość maleństwa a znam przypadek gdzie nawet sąsiedzi zostali zaproszeni także bywa i tak
U nas będą to najbliższe dla nas i jednocześnie małego osoby i myślimy ze wystarczy 😅 -
Nie no racja, nie ma co z tego robić drugiego wesela. Ale my się naprawdę dosyć mocno przyjaźnimy stad te rozkminy. I ja bym się nie obraziła jakby nas nie zaprosili, chociaż ja bym ich raczej zaprosiła. Np jak byli w ciąży to powiedzieli rodzicom i nam tylko
Jak tam pogoda u was? U nas dzisiaj taka Polska jesien za oknem - 50 odcieni szarości. A dzisiaj mam wyjście z mężem. Idziemy do kawiarni po kawę i przy okazji posiedzieć. Dla mnie to wielki dzień. Powiem wam, że bylismy w tamtym tygodniu na lodach. Wzięłam bez pucharek z lodami bez cukru i z bita śmietaną i mój cukier wyszedl spoczko -
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem jeszcze jak u nas z chrztem będzie...
Siostra rodzona Małża nie ochrzciła córki - Matylda ma 4 lata. Teściowie strasznie się kłócą z siostrą męża o to wszystko. Raz zabrali małą na Boże Ciało w Kościele, to afera była przez cały weekend jak byliśmy wszyscy u teściów i to wyszło na jaw.
My z mężem jesteśmy wierzący ale nie odpowiada nam w 100% żadna z obecnych religii. Z drugiej strony nie chce robić przykrości rodzicom. Jeżeli Ojcowie Redemptoryści zgodzą się na udzielenie Chrztu w swoim kościółku w Zamościu, to ochrzcimy dziecko. Aktualnie od 20 lat nie udzielają tam ani ślubów, ani chrztów. Na nasz ślub zrobiło wyjątek 💜 moi rodzice tam brali ślub i tam też ja byłam chrzczona. Myśle, że ze względu na sentyment chciałabym, żeby odbył się tam 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Nada, ja nie badam ketonów. Mi endokrynolog diabetolog powiedział, że duphaston zawyża cukier i że krzywa cukrowa wychodzi jak robiona na sterydach. Mam krzywą do powtórki w 18 tygodniu ciąży, bo nie można za często robić obciążenia ☹️ Kazał mi badać cukier codziennie na czczo i po godzinie od spożycia śniadania żeby zweryfikować po odstawieniu Duphastonu jak się to u mnie będzie zachowywać żeby mieć rękę na pulsie 🤔 ja nie mam apetytu dalej i na sile wpycham cokolwiek na sile 🥴 dzisiaj 3x robiłam pomiar i za każdym razem wychodzi mi wynik w przedziale 90-100, nawet godzinę po posiłku, a wiem, że to za mało ☹️☹️☹️06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
U mnie też okropna pogoda... wszytko wygląda tak brzydko... Ale jutro wyjeżdżam w miejsce gdzie zawitała prawdziwa, biała zima. ⛄❄️
Dziewczyny odebrałam tę książkę "Alaantkowe BLW" i podoba mi się 🙂 ciekawe inspiracje na posiłki dla dziecka 🙂 niby proste ale zdrowe i pomysłowe. -
Mi się tez nadal w ogóle nie chce jeść. W weekend przyjdzie męża chrzestna w odwiedziny (pochwalimy się ciążą :d) i tak nie miałam pomysłu co podać. Zrobię szarlotkę w lidlomixie i takie pizzeryjki z ciasta francuskiego (szpinakowe i pomidorowe) bo nie chce mi się myśleć.
Mi dzisiaj cukier tak po obiedzie skoczył! 160 ale chyba dlatego, że jadłam śniadanie, poszłam spać i dopiero o 14 zjadłam obiad. Za długa przerwa...
A to ciekawe z tym duphastonem. Współczuje kolejnego badania bo to jedno z najgorszych :o -
Kaga no mi też koleżanki polecały tę książkę
A może któraś z Was ma jakiś fajny poradnik o rozszerzaniu diety?
No i też zaczynam szukać krzesełka do karmienia narazie myślę o kinderkraft yummy z polecenia ale muszę popatrzeć też inne opcje -
Kaga dzięki, ze pytasz ❤
Wizyta dobrze. Dzidzia ma crl 2,66 cm i ladnie siw rozwija 😍 wg usg 9+4 czyli ciut nadrobilo..
Kolejne usg 26.02 😊 a gdzie jutro ruszasz??Kaga, nada, megson91 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana gratuluję kruszynki ❤️ cieszę się, że wszytko ok. 🙂 Jadę do rodzinnego domu, w górach.
Miss no ja to sobie krzesełka nie wybiorę... Muszę skądś wytrząsnąć jakiś pasujący pokrowiec na to. Poradnika jeszcze nie mam żadnego, ale w sumie na tym blogu Alaantkowe BLW jest duzo porad itp. Bo w tej książce są przepisy już dla takich trochę starszych dzieciaków niż 6 miesięcy.
Milenka jak tam???joana lubi tę wiadomość