Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Megson kciuki zacisniete ❤ ja ze swoim kocurem musze wybrac sie rutynowo na szczepienia itp. I chce kupic obrozke na pchly. On nie ma, ale tu na wsi mam mozliwosc, zeby wychodzil, wiec nie chce zeby sie zarazil. Meza rodzice maja np kotke ale to taka właśnie mieszkajaca w stodole....
Zanetka oby sie spełniło, choc zarty zartami wiadomd, zeby bylo zdrowe 😊 jakos nie mam przywiązania do zadnej plci 😊
Why w sumue co ma przeszkadzać 😊 dobrze, ze w ta strone 😋
Co do karmienia to mialam kolezanke w pierwszej prscy, ktora karmila 4 letniego syna. Nie wiem czy to juz bylo samo trzymanie cyca czy cos jej lecialo. Ale dla mnie to dramat 🤯 jeszcze byla taka sytuacja, ze wtedy obie miałyśmy rowno koniec umowy i poszlysmy po PUP-u. A ten chlopiec kiedy mama sie rejestrowała wyciagnal jej ta piers przy biurku i zaczal ja ssac....... a ona zero reakcji, bo to bylo dla niej normalne 😳Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyJoana, nie kupuj obroży na pchły jeśli kot ma wychodzić na zewnątrz. Zbyt duże ryzyko, że zawiesi się gdzieś i zrobi sobie krzywdę Lepsze są krople, weterynarz Ci zaproponuje jakie ma.
Wybacz, że wyskakuje jak Filip z konopii, tak samo jak wtedy z toksoplazmozą, ale to trochę skrzywienie zawodowe(skończyłam weterynarię).
Gratuluję ciąży, kibicuję i pozdrawiammegson91, joana lubią tę wiadomość
-
Nada ja już wiem jak to jest jak kobieta nie może przestać karmić to chyba siedzi w psychice, mi było bardzo ciężko się pogodzic z tym że nie kp
W zasadzie chyba nigdy się z tym nie pogodzę ale teraz już jest łatwiej ważne że dziecka nie glodze
Why to była nasza pierwsza samotna noc w domu na szczęście jeśli się zdażą jeszcze delegacje to też takie max jedna noc
Amelka coraz większa, więcej kuma i chyba przypomniała sobie że już dawno taty nie widziała
A ja w końcu zamówiłam sobie spodnie jeansowe tak polowalam na promki z Karko i teraz jest -22% rabatu na walentynki to skorzystałam no i dziś pewnie już dostanę wkładkę z Beztoski do wózka a sam wózek mam nadzieję ze pod koniec miesiąca dotrze -
nick nieaktualnyJa raz czytałam że te obroże co są np za 15 czy 20 zł w sklepach zoologicznych nic nie dają
Że taka obroza co ma sens to u weterynarza gdzieś nawet za 150 zł daje efekty 🤯🤯
Asia może rzeczywscie jakieś kropelki albo inna wersja napewno coś zaproponują
Asia jak Twój kot się na wsi odnalazł jak z miasta przyjechał?
Poczuł wolność i nie wraca np 2 dni? 😅😅 -
nick nieaktualnyDziewczyny ja chudnę na tym połogu ale tak aż za...
Wszystko na mnie wisi a spodnie lecą z tyłka...
Eh jeszcze trochę i wracam do ćwiczen siłowych nie chce wyglądać jak wieszak...
Wiem że np nadwaga to spory problem ale ktoś ma problem i wygląda za chudo to też nie jest to zbyt dobre 😥 -
Wiecie jak słucham takich historii to mam wrażenie, że niektóre kobiety są stworzone do rodzenia i karmienia i wychowywania dzieci. Mi ciąża nie przyszła z jakimś wielkim trudem, ale też bez pomocy lekarza nie wiem jak by było. Sama ciąża dla mnie masakra, ciągle oszczędzanie się. Poród nie chciał się zacząć mimo kilku indukcji. Połóg to dla mnie była najgorsza rzecz na świecie a karmienie zaraz po połogu druga najgorsza. Ja na pewno nie jestem z tych kobiet, które są do tego stworzone. A mam ciocie, która właśnie karmiła jedno dziecko chyba do 4 rz, pozostałe do 3 rz i ona to kochała. Ja chcę mieć drugie dziecko, ale właściwie tylko po to by córka miała rodzeństwo. Na samą myśl o przechodzeniu starań, ciąży itd cierpnie mi skóra.
Miss niestety regularne odciąganie nie zatrzyma okresu. Zresztą mam koleżankę całkowite KP i bardzo szybko dostała. Ja się każdego skurczu boję... Mam w domu kupione próbki chyba pięciu różnych mlek modyfikowanych i ciągle obiecuje sobie, że sprawdzę czy któreś jej będzie pasować a później nie umiem jej tego podać. Boje się, że któreś tak jej zasmakuje (MM są chyba słodsze), że odrzuci moje. Poza tym ja już pisałam, że ja to na pewno jestem pod laktoterroem. 😂 Ostatnio stwierdziłam, że w sumie to pompowanie mnie uzależniło i pociągnę dłużej niż pół roku. 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Joanna a ja mam przeczucie, ze u Ciebie będzie córeczka 😊
Czytałam wczoraj dużo o przystawianiu dziecka do piersi i to jest jakiś kosmos 😱 nie wiedziałam np., ze kształt brodawki ma takie znaczenie...
Ruda, ja planuje na 3 tyg wypożyczyć laktator z firmy która posiada laktatory szpitalne, u nas kosztuje to 6zl na dzień. A później nam dwie położne poleciły Medele i Lansinoh bo to jedyne laktatory które na rynku widnieją jako wyrób medyczny.8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
nick nieaktualnyJa miko wszystko polecam laktator reczny
Przynajmniej na moim przykładzie lepiej się sprawdza
Mam lektryczny avent ale np nie bylo takiej ulgi gdy jak odciągnęłam ręcznym laktatorem...
Teraz np jak nawał już minął już nie jest tak że leje się że mnie w każdej chwili to jak młody poje a w międzyczasie poczuje się ciężko o odciągnę ręcznym to mam spokój naprawdę na dlugo czasem i wytrzymam 3 h do następnego karmienia 🤯
Ja reczny też mam np z avent natural
Ważna też jest poza jak się człowiek dobrze ustawi że tak powiem to lepiej leci przy odciaganiuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:39
-
nick nieaktualnyStokrotko, ja też mam na razie szpitalny, bo nie kupowaliśmy wcześniej, bo nie chcieliśmy w ciemno.
Pani doradca laktacyjny powiedziała, że najlepiej kupić elektryczny, dwufazowy i ja zamówiłam przed chwilą Medelę Swing.Stookrotka lubi tę wiadomość
-
Kurcze musze chyba zaczac zapisywac te Wasze rady z laktatorem 😊 czyli zaczynamy prowadzić zaklady czy Stokrotka na racje czy Zanetka 😊
Co do kota to on kiedys byl wychodzacy ale jak zamieszkała z tata na 4pietrze to przestal. Ciezko mu bylo.
A tutaj narazie wypuscilismy go raz.. a raczej wyszedl z nami do ogrodu. Caly czas kolo mnie. Ja mam troche bzika na punkcie tego kota 😊 stad chce odpchlic najpierw kotke tymi kroplami, zeby go nie zarazila.
I wtedy stoponiowo bede wypuszczala i jego.
Krople mu kupuje nawet teraz jak jest w domu. Pchel nigdy nie mial.
Stad byl pomysl o obrozy. Ale rzeczywiscie doradze sie weterynarza 😊
Co do srdokow to rzeczywiscie nie ma co kupowac w sklepach zoologicznych. My nieraz kupilismy i to jedna wielka lipa. Tak samo te na odrobaczenie. Lepiej wiecej zaplacic u weta.
Co do obrozy to wiem, ze kosztuje u niego taka chyba na 3 miesiace 90 zl.
A co do bunowania mojego kota to... bylam zla Pania.. i wykastrowalam go 😁 tym sposobem to jest kot przytulak i nigdy nie zginal na wiecej niz pol dnia.. zresztą od za bardzo za ogrodzenie nie wychodzil ogrodu.
A moj tesc ostatnio strzelil, zeby go oddac na stale do stodoly 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a to doslownie jak moje pierwsze dziecko ile ja z jego operacje nakladlam pieniedzy.. np peknieta miednica 2tysie. I co teraz mam go puscic tak, zeby bidulek znow sobie zrobil krzywde..
Ruda ciesze sie, ze bedziesz miala malutka juz przy sobie ❤❤❤
Zanetka moze Tobie ta dieta chodej tez by pomogla. Chyba dziewczyny pisaly, ze ona ma dwa tryby kaloryczne dla karmiacej mamy?Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyAsia ja napisałam do mojej dietetyczki która kiedyś ustawiała mi dietę na anemie odpisała mi że pewnie mało jem i dlatego kilogramy lecą bo ze matki karmiące mają większe zapotrzebowanie na kcl...
Nie wiem czy jest w tym sens
Ma mi wysłać próbna "dietę" na 7 dni i zobaczymy 😅
A teraz idę z młodym na spacer a tata będzie poprawial ścianę bo trochę namokla
Uroki chłopca 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:25
-
Żanetka ja mam od Chodakowskiej dla mamy karmiącej, ale ustawiłam sobie jakbym była po 6 miesiącu, bo w pierwszych 6 nie wolno się odchudzać. Posiłki są mega proste a mi w pewnym momencie brakowało już inwencji, więc cieszę się że ja kupiłam. Aczkolwiek czasami odejmuje trochę z porcji (np 12 łyżek ryżu na porcje to masakra).
Ruda ja cały czas jadę na Lansinohu, jestem z niego bardzo zadowolona. Ocenilabym go jako 9/10. Ostatnio trochę zaczął zawodzić, mam wrażenie że moje cycki się do niego przyzwyczaiły i po trzech miesiącach jakby gorzej opróżnia. Ale właśnie tu z pomocą przychodzi ręczny laktator - kupiłam sobie Medele dwufazowy i bajka. Najpierw odciagam 15 minut na Lansi a później parę minut na recznym, żeby opróżnić i skończyły się cyrki z zastojami. Wśród mam KPI najbardziej popularne i cenione są właśnie Medele, Lansinoh i Spectra (ta ostatnia jest mega mobilna, mała i z akumulatorem). Dokonałaś dobrego zakupu jeżeli masz możliwość to poproś w szpitalu o pomoc w doborze lejków a jak nie to Medela ma taki szablon w necie do wydrukowania.
Żanetka laktator ręczny lepiej ściąga, ale jeżeli ktoś musi być KPI to jest to praktycznie nie do wykonania, bo wtedy jedna sesja trwa pół godziny plus trzeba się namachac... przy ok 10 sesjach na dzień, płaczącym dziecku - nie do wykonania. Ile razy było tak że miałam podpiety podwójny laktator i on ściągał a ja między piersiami miałam dziecko 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny