X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://wrozkacycuszka.pl/jmsblog/karmieniepiersia/14_jak-dobrac-lejek-laktatora-do-piersi.html

Tutaj ten szablon

Stookrotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fc73f041febb.jpg

Hehe 🙃

Kaga, joana, megson91 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka hah jest takie coś z połknięciem monety:
    pierwsze dziecko - pogotowie, drugie dziecko - poczekamy aż wydali, trzecie dziecko - odejmujemy z kieszonkowego. 😂

Żanetka93, megson91 lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha 😊 a w ktorym tyg tak juz mozna cos dojrzec i sprawa sie wyjasni? 😁 nie moge doczekac sie pierwszych zakupow ☺️
    W rodzinie tez zdania sa podzielone 😊 u Pawla w rodzinie to kazde z rodzenstwa ma tak: pierwsza dziewczynka, chlopiec i koniec 😋

Ruda jak wlasnie z psychologiem??

Zanetka mam nadzieje, ze dietka cos pomoze 😊

Kaga ja mam zamiar obczaic diete chodej w weekend i od poniedzialku ruszyc 😊 lekarz mi wczoraj powoedzial, ze najlepiej gdybym wogole nie przytyla w ciazy lub minimalnie, ale ze odchudzac tez mi sie niewolno. Ale mam pozwolenie na jakies drobne cwiczenia 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kaga dobre 😅

Asia mi na pierwszych prenatalnych okreslil płeć bo mały był tak obrócony ze było wszystko widać

Dużo zależy od ułożenia dziecka i od sprzętu gina też...

U mojej koleżanki dziecko było odwrócone tylkiem i trochę poczekali na określenie płci
    A najlepsze chodziła do dwóch ginów do jednego na Nfz do drugiego prywatnie

Ten Nfz powiedział że będzie syn a ten drugi że córka 😅😅

Chyba coś pod koniec 5 Msc było już pewne że jednak dziewczynka 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, chyba największym psychologicznym bodźcem, żebym wzięła się do życia był właśnie ten widok i że mogę już go mieć obok siebie.

c0e2a737b17b.jpg

Kaga, Żanetka93, MissKathy92, joana, megson91, Syrena, Iskierka87, Why.Not.Now, emdar, Stookrotka, Jane208, Kaś28 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie Ruda!!! Właśnie nic tak nie napędza jak dziecko. ❤️
    Każda z nas ono napędza - staraczkę, ciężarną i mamę. Zobaczysz, że jeszcze znajdziesz dla niej nadludzką siłę.

Ja znałam płeć w 12 tyg tak na 80 procent i się sprawdziło. Ale kumpela musiała czekać chyba do 21 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:55

Żanetka93, megson91 lubią tę wiadomość

• Klara12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mam do was pytanie staram się już pół roku z mężem i nic niestety robiłam hormony z krwi i lekarz mówi że dobrze wyszły. A teraz coś wam opowiem. OSTATNIĄ MIESIĄCZKĘ MIAŁAM 1 STYCZNIA PÓŹNIEJ 24 STYCZNIA DOSTAŁAM BRĄZOWY PLAMIEN SKĄPYCH NIE TRWAŁO NAWET 2 CAŁYCH DNI. PO TYCH PLAMIENIACH DOSTAŁAM BARDZO DUŻO ŚLUZU PRZEZROCZYSTEGO JAK BY PŁODNEGO DZIŚ OBECNIE JEST 38 DZIEŃ CYKLU MIESIĄCZKI DALEJ NIE MAM TEST ROBIŁAM NEGATYWNY. MÓJ LEKARZ NA URLOPIE.

• nada Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział gin w 12 tygodniu. Ledwo przyłożył sprzęt i mnie pyta czy chce wiedzieć haha. Chyba miałam farta co do ułożenia. Potem jeszcze kilka razy powtarzał, że chłopak jak się patrzy. Ale nigdy nie dają 100% pewności. Śmiałabym jakby wyszła jednak dziewczynka xD ale to chyba prędzej odwrotnie jest.

Ruda śliczna mała <3 jak po tej rozmowie? Trzymaj się tam. Już niedługo będziecie w domu <3

megson91, joana lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga to fakt to jest niewyobrażalne jak człowiek który mieści się w objęciu jednej ręki może dać tyle siły do wszystkiego
    Jedyna taka miłość 💖

Tak samo przy staraniach
    Jednego dnia beczysz a drugiego się napędzasz żeby to wszystko co teraz sie przechodzi osiągnąć

• joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak sie ciesze z Tobą ❤❤❤

Teraz mam usg 3d w prawie 13 tyg więc moze sie uda😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga tak wiem to, że odciąganie nie daje gwarancji że okres szybko nie wroci, sama mam znajomą która karmiła piersią a dostała okres szybciej niż ja :/ wiadomo, to bardzo indywidualna sprawa... A co do mm to chyba jak raz podasz na spróbowanie Madzi mieszankę to raczej nie odrzuci Twojego mleka bo jednak cały czas je dostaje :) no ale fakt, mieszanki są o wiele słodsze niż mleko mamy, trzeba też wypróbować kilka różnych bo one między sobą też tą słodkością się roznia .. moja np strasznie wysypywało po slodszym mleku :(

Zanetka zazdroszczę powrotu do formy :) ja nadal tkwię w 20kg nadwadze i teraz bardzo ciężko idzie odchudzanie :( myślę że go wina tarczycy niestety :( bo jak miałam dobrze dobrana dawkę leku to szło fajnie a teraz jest ciężko :( jutro idę na badania, we wtorek Endo

Co do plci, właśnie była u mnie moja szwagierka, ona jest w 19tc i jeszcze płci nie zna :/ bo dzidzius tak ułożony że nic nie widać :)

Ruda super ze masz już Helenkę przy sobie 😘
    Teraz już będzie tylko lepiej :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss będzie dobrze też masz dietę i coś wkoncu ruszy niedługo wiosna więc więcej ruchu bo i spacerki częstsze i dłuższe mała bd większą to i ty bd mogła dorzucic jakaś aktywność fizyczna chociażby wieczorkiem na macie coś się pogimnastykowac
    ✊✊

Mam koleżanke w pracy która swego czasu się odchudzlaa ale tak mimo że jadła zdrowe posiłki to wjeżdżały też chipsy czekolady batony itp

I waga raz rosła raz stała w miejscu

Pewnego pięknego dnia tak się wkurzyla że odrzuciła całkiem słodycze przekąski itp i schudła 10 kg w 2 miesiące 🤯🤯🤯

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss napewno lekarz zmieni Ci dawke i tak jak mowi Zanetka wiosna czy latem wpadnie wiecej ruchu to zobaczysz jak zacznie samo spadać 😊

MissKathy92, RudaMaruda25 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czekam tego nowego wózka jak zbawienia :(
    Teraz mamy ladną pogode ale jak pomyślę że trzeba ten wóz tachac na dół to mi słabo się robi :(
    Wiem że ktoś może pomyśleć że jestem leniwa ale naprawdę to jest tak trudne logistycznie zadanie że aż się odechciewa :(
    Do tego doskwiera mi ten ból pleców :( czasem nawet Amelki nie daje rady nosić dłużej :(

A z odchudzaniem to u mnie też było tak że raz lepiej raz gorzej a teraz pomimo trzymania diety słabo idzie i tracę motywacje :( do tego niby mam posiłki takie że szybko się robi ale jak już się zabieram to jakoś długo się schodzi a przy malym dziecku to wiadomo jak jest :( czasem wolę się wziąć za prasowanie niż za gotowanie :(
    Do tego czasem zajadam stres :( i to mnie cały czas gubi :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss u nas ostatnio było tak że mąż poszedł znieść wozek przed blok a ja ubierałam małego w kombinezon...
    Gdy już schodziłam już na dół i włożyliśmy go do wózka zrobił kupę 😅
    A ja w międzyczasie starałam sobie przypomnieć czy zamklam mieszkanie
    Ok wróciłam z nim do góry ściągam to wszystko przebrałam i poszłam na dół mąż nadal czekał i spacer się odbył
    Ale gdybym była sama jak to bd od poniedziałku to napewno bym że spaceru zrezygnowała bo jakbym miała tachać wózek na dół później do góry i spowrotem do dołu i małego w nim co nie jest jeszcze jakiś ciężki to jakoś chyba bym go wolała wystawić na balkon 😅😅😅

Co do diety nie łam się na początku ważne to wytrwac a efekty wkoncu rusza ☺️

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dieta, dietą, ale ja na weekend jestem w domu u mamy pierwszy raz od świąt, więc będę zaczynać od zera w poniedziałek pewnie 😅

Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży, mam nawet kg mniej, ale ten wiszący, sflaczały brzuch :/ masakra :/

Ja jak byłam w szpitalu to kobieta urodziła dziecko o innej płci niż się spodziewała, ale nie pamiętam w którą stronę to było. 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawniej jak kobiety do porodu nie wiedziały co będzie to dopiero musiały być emocje podczas porodu jak się dowiedziałas kto to wogole jest 😅😅😅

• nada Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha właśnie Żanetka, a my tutaj wszystko chcemy wiedzieć od razu, w dupach się poprzewracało :p

Żanetka93, joana, emdar lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny walentynki za tydzień 💖
    Obchodzicie?
    My zawsze lubiliśmy wtedy gdzieś wyskoczyć
    Ah muszę poszukać jakieś prezentu dla męża 😅

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ