Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaga ale super jak ja bym chciała zobaczyć śmieg ☃️☃️☃️
W tym roku mi nie dane bo nic w tym Krk nie chce sypac 🤦♀️🤦♀️
Asia super że wszystko okej rośnijcie dalej ☺️
Jeszcze trochę i poznamy jakiek płci jest następny osobnik na tej sali 😅
Ja wroze chłopaka a Megson dziewczynkę 😅
A gdzie iskierka nam znikła?
🤯joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Kaga zapomniałam że Ty już krzesełko masz
Spojrzę na tego bloga chyba
Jejku mój mąż w delegacji a mnie tak brzuch boli, chyba mam owulację
A wczoraj w nocy troszkę się zapomnieliśmy i wyszło jak wyszło mam teraz wyrzuty sumienia że jestem nieodpowiedzialna -
nick nieaktualny
-
Zanetka tak wiem 😦
Jestem prawie pewna że nic z tego nie będzie lecz jakiś mała niepewność jest
Nie to że nie chce rodzeństwa dla córki ale wiadomo że nie teraz... Przede wszystkim z uwagi na cc
A ta moja niepewność wynika z tego że prawie zawsze tak jest że jak się chce to nie wychodzi a jak się nie chce to wiadomo 😬 -
nick nieaktualny
-
Zanetka haha no tak
Ale by było gdyby się udało 😂
Kaga ja już zaczynam obserwować teoretycznie powinnam być już po owu bo dziś 18dc no ale dziś mnie tak prawy jajnik napieprza że sama nie wiem a może już podświadomie mnie boli i sobie wmawiam owu 😂 -
Dzieki 😊 zazdroszcze domu rodzinnego w gorach 🥰 kocham kazde 😁
Miss więc trzymam kciuki na odwrót niz zawsze tu 😜
Zanetka no ja tez obstawiam chlopaka 😅 a maz do brzucha mowi: synus 😁
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyU mnie tez ani widu ani słychu o okresie 😅 ale nie ryzykujemy bo teściowa tak właśnie zaszła z drugim bo jak kiedyś myslala: Jak karmi to nie zajdzie. No i mąż ma siostrę równo rok młodsza 😆😂
Napisze teraz coś głupiego 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Mógł mnie lekarz ciaśniej zszyć ? 😂🤯🤦🏼♀️ -
Kaga tak, ja już 2 okresy miałam po ciąży
Ale ja to akurat czekałam na to bo lubię wiedzieć w jakim czasie cyklu jestem
Czytałam że gdy się nie karmi piersią to okres powinien wrócić do 8 tygodni po porodzie, ja wtedy jeszcze troszkę więcej karmiłam więc mi wrócił bodajże w 11 tygodniu po, o dokładnie przed wigilią bo jeszcze się śmiałam że taki prezent dostałam -
Ale mieliśmy przed chwilą akcje 😱
Byliśmy z Klopsikiem u weterynarza, bo coś mu się zaczęło dziać z oczkiem.
Okazało się, że ma wrzód na rogówce, dostał 2 zastrzyki i receptę na kropelki i maść do oczka.
Po drodze wstąpiliśmy do apteki po leki, po powrocie do domu zapuściliśmy mu najpierw kropelki i zajęłam się szykowaniem kolacji. Nagle patrzymy na Klopsika, a ten ma fafelki spuchnięte jak balon jakby go osa ugryzła, to samo stało się z okiem 😱
Spakowaliśmy się na szybkości i na sygnale z powrotem do weterynarza 😱 okazało się, że ma reakcje anafilaktyczną na leki i dostał sterydy i leki antyhistaminowe 🤯 wróciliśmy do mieszkania i mamy obserwować czy opuchlizna schodzi, czy nie traci przytomności ☹️ Proszę o Kciuki 🤞🏻💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Hejo, witam się po całym dniu. Zaraz (albo w nocy jak się znam Was nadrobię). Wieczorem byłam u lekarza ;Julek waży 3170(38t4d)więc raczej pozostanie okruchem, ale lekarz mówi że łatwiej urodzić 🙄. Oznak porodu :nadal brak 😒Jedynie szyjka delikatnie miękka, ale nadal zamknięta i długa 🙄
Sisska, kciukasy za jutrzejszą wizytę u Wolskiego ✊✊✊
Joana, super że wszystko ok u lekarza❤️
Miss, to i ja tym razem trzymam kciuki"w drugą stronę"😘😉MissKathy92 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja to się boje tego pierwszego okresu, bo mnóstwo kobiet KPI pisze, że okres pozbierał im ogromną część mleka. A ja po prostu nie wiem jak młoda zareaguje na MM, bo piła go tylko tydzień po porodzie. I czy w ogóle go zaakceptuje...
Why chyba jest to jak najbardziej możliwe, nawet kiedyś coś o tym czytałam. Ale uczucie "ciasnosci" po porodzie może wynikać z różnych przyczyn. Może pogadaj z ginem? 😁 Jak się w końcu wybierzesz 🙂
Megson o kurde... Biedny piesek. ☹️ Trzymam kciuki. ✊✊
Emdar trzymaj się... Wiemy jakie to oczekiwanie jest ciężkie i męczące na końcu.
Siska właśnie, powodzenia! 🙂
Wy tu tak o tych ciążach a ja leżę w łóżku i mi się serio chce ogórka kiszonego 😂 dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 23:58
emdar lubi tę wiadomość
-
Megson 😱
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 😘
Kaga serio jest taka zależność? 🤔
Ale myślę że jeśli odciagasz regularnie to jeszcze się ten okres nie pojawi aczkolwiek niektóre kobiety pomimo nawet kp dostają szybko okres także nie trafisz... A z mm to pewnie byłoby trudno się przestawic, wiadomo inny smak itp ale w końcu by załapało
Jejku Amelka się obudziła z płaczem o północy, uspokoiłam ją głosem taty z telefonu (ostatnio nagrałam jak razem się bawią), inaczej się nie dało teraz zasnęła a ja znowu nie mogę położyłam ją przed 20 a sama poszłam spać po 23, ona się obudziła o północy i teraz już śpi a ja nie ech wiedziałam że nam ta męża delegacja bokiem wyjdzie -
nick nieaktualnyMiss to były by jaja 😅😅
Megson biedny trzymam kciuki za pieska
Kaga jak się będziesz pakować to dziecka nie zapomnij 😅
Why jak też gdzieś czytałam że możliwe takie coś 🤯
Emdar to czekamy dalej 🤯 co do wagi mój miał trochę ponad 3200 i wcale nie była to jakaś malizna poprostu tak o normalny noworodek. Po porodzie jak byl spuchnięty to nawet był pulchny na twarzy a po dobie jak opuchlizna zeszła to taki no normalny
Nie za chudy nie za gruby taki prima sort 😅
Asia zobaczymy jak tym razem moje jasnowidztwo 😅
No i Sisska mocne kciuki za wizytę ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 05:30
-
Megson :o o maskara! My idziemy z nasza jutro do weta. Zastanawiam się czy się samej nie wybrać w piątek, żeby było z głowy. Tylko się boję, że zwymiotuje 🤦♀️ Bo nasz pies musi mieć opróżniane gruczoły co jakiś czas (te tyknie) i to śmierdzi -_- może lepiej poczekam na męża na sobotę....
Ja się obudziłam o 4 i nie mogę spać również. Hyh.
Miss kurczę jakie stresy. Teraz w druga stronę. Biedna Amelka.
Ja póki co planuje ciążę jedna po drugiej, ale zobaczymy jak bardzo będę zmęczona po tej (plus porody, kp i dziecko) bo teraz mogę mieć takie wyobrażenie, że dam radę a tak to będę chciała odpocząć. W ogóle nie wiem czy wam pisałam, ale jak pytałam gin o kolejna procedurę invitro, kiedy się zgłosic to powiedziała, że jak się skończy karmić To wtedy przyjść. To ja pytam kiedy się kończy karmić :p, a ona że to tak indywidualna sprawa, bo niektórym kobietom jest ciężko przestać :o aż mi się wierzyć nie chce, że to tak działa. I mówi ze mega długo karmią :o -
nick nieaktualnyNada ja mam znajoma gdzie córka ma 2 latka a dalej podjada cyca 🤯🤯
Ja mam plan pół roku napewno jeśli więcej to może jakies 10 mscy
Zależy oczywiście na ile cycki pozwolą ale mam nadzieję że taki czas dam radę i że jedzenia nie zabraknie ( póki co nam nadmiar 😅)
Ale więcej jakoś szczerze ja osobiście nie wyobrażam sobie 🤦♀️ -
nick nieaktualnyNada ja tez mysle ze 6mcy ale może przeciągnę do urlopu (10mcy)🤔 niby WHO zaleca do 2.go r.ż. Ale szczerze to u siebie tego nie widzę. No i kwestia też jak będę znosić KP gdy Maks będzie miał ząbki. Narazie za nami 4mce i tak już jestem z siebie zadowolona 🙂
Mi to tam nie przeszkadza ta ciasnota 😅 nawet przyjemne 😂 no zapytam - jak się wybiorę w końcu.
Wczoraj wjechał netflix do 1.30 i teraz jestem nieprzytomna 😪😪 jeszcze ten deszcz 😒 -
nick nieaktualny