X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie zakładaj biustonosza jeśli masz możliwość to jak najwiecej wietrz. Ja na sali siedziałam z rozpięta koszula, wyglądałam jak dziwak ale ulga była. Używałam tych nakładek przez 2dni może, przyniosły mega ulgę potem stopniowo próbowałam bez i załapał bez problemu.
    Nie dołuj się, każda z nas przez to przechodziła z małymi modyfikacjami ale jednak 🙂 będzie Ci to wynagrodzone.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Ruda pompuje laktatorem zapewne i to na "sucho", więc to naprawdę jest mega ból. ☹️ Nakładki na razie nie są jej potrzebne. Ruda upewnij się też że lejki są dla Ciebie dobrze dobrane, bo to podstawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga mega ból ale mi tam właśnie rozkręciła się laktacja...
    W domu jeszcze jakiś samemu szło ale w szpitalu jak czasem pokazywały wszystko na siłę to był dramat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Wtedy ta lanolina mi pomagała na podrażnienie

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka ja wiem 😛 moja laktacja tam działa od 4 miesięcy 😁 ale właśnie mega krzywdę robiłam sobie za małymi lejkami.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dziękuję z odp o spacerówce. :) Teraz dopiero doczytałam, bo mała zasnęła. Obejrzę sobie. Tez bym chciała coś lekkiego. My ograniczyliśmy spacery do minimum przez to, że mnie wykańcza znoszenie tego wózka na dół. Miałam trzymać go w samochodzie, ale najpierw nie miałam mojego auto, bo go pożyczyłam komuś w rodzinie a teraz znów nie ma auta męża, bo u mechanika. 😠 Dlatego dla mnie waga to też będzie podstawa..

Why Wam też najlepszego z okazji 17 tygodni 😘😘

Why.Not.Now lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks to dziś przylepa 🤯😍
    Miss Kaga czy będziecie niebawem wprowadzać jakieś papki? Marchew jabłko ? Czy tylko na mleku dalej?

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym zacząć rozszerzanie diety od 6-go miesiąca. Na razie tylko mleko i mam nadzieję, że tylko moje mleko jak dotąd. :) Później chciałabym stopniowo przejść na MM i rozszerzanie. Zamówiłam sobie wczoraj książkę Alaantkowe BLW (na Tania Książka znalazłam połowę taniej), żeby się zainspirowac. Teraz nie uważam, żeby mała była gotowa na coś więcej. Może ok 5-go miesiąca coś zacznę 🤔

W ogóle nie wiem czy u nas ta marudnosc nie wynika z kolejnego tematu. Zęby. Nie płakała w momentach gdy masowalam jej dziąsła, więc może coś się zaczyna.

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kończę kompletowac wyprawkę i chciałam o kilka rzeczy zapytać :) jaki polecacie krem do pupy zapobiegający odparzenion? Czym smarować jak już nie daj Bóg dziecko się odparzy? No i jeszcze kwestia termometru. Kupić bezdotykowy czy może zwykły? I w czym kąpać maluszka? Mydło dla dzieci czy np jakiś płyn? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 18:23

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka my mamy tak : płyny do kąpieli i emulsje do pielęgnacji z nivea baby a krem przeciwodoarzeniom mamy bepanthen baby

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga te wózki to od 6.6kg wzwyz, zależy jaki model :) nasz docelowo będzie ważył 9kg bo wzięłam pompy, na piankach podobno tragedia bo z uwagi na wagę wózek nie ma amortyzacji...
    U nas teraz sam stelaż waży ponad 10kg 🤦

Why my też zaczniemy rozszerzać dietę dopiero w 6 miesiącu, najpierw planuje warzywa, potem owoce ale ogólnie blw raczej :)
    Gdzieś czytałam że niby od 4 miesiąca można zaczynać jednak jeszcze układ pokarmowy dziecka w tym wieku nie jest do końca gotowy na inne pokarmy :/ tylko nie pamiętam kto to pisal, może mamaginekolog

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why mi inhalacje nie pomogą, bo to taki katar woda :/ nie wiem skąd on, czy to nie alergia na coś 🤷🏼‍♀️

Milenka super, ze się znalazła. Szanuje was za tą opiekę nad babcią. Widzę, że mąż tez pomoga.

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do codziennej pielęgnacji używamy Linomag zielony (maść), ew Linomag a+e (taki z różową nakrętka). Zwłaszcza ten zielony to rewelacja - tani, świetnie nawilża i mega prosty skład. Na odparzenia najlepszy Sudocrem, ale przez cztery miesiące tylko raz jej coś wyskoczyło. Nie wiemy co to odparzenie. Myślę, że to zasługa tego, że nie uzywamy chusteczek do mycia. W domu używamy płatki kosmetyczne dla dzieci plus zwykła woda a na wyjścia chusteczki WaterWipes.

Do mycia kosmetyki z serii HiPP Babysanft (płyn, szampon).
    Na mrozy Nivea krem na każdą pogodę.

Dobre recenzje kosmetyków są na Srokao. 🙂

Termometr bezdotykowy z Microlife, czyli jeden z bardziej wiarygodnych, ale mimo to pokazuje we świat czasami. 😞 Już czeka na mnie termometr rtęciowy przywieziony przez kogoś zza wschodniej granicy, bo z tymi termometrami w Polsce to masakra. Jak mała miała gorączkę to każdy inaczej pokazywał...

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, Żanetka ten linomag lub bepanthen to po każdej zmianie pampersa? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 19:06

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku używałam za kazdym razem a teraz to różnie, raz posmaruje, raz nie. No i dość ważne jest, żeby trafić na "swoje" pieluchy. Myśmy na początku dużo testowali, bo każdy coś innego nam przynosił na prezent, ale koniec końców używamy Pampers Premium Care ew Pampers Active. Najgorsze były dla nas Lupilu z Lidla, właśnie przy nich pojawiły się te odparzenia. Nie wypróbowaliśmy jeszcze Dady a też ma wielu zwolenników.

Miss co do tej diety to ogólnie takie są zalecenia WHO. W wieku czterech miesiecy układ pokarmowy czy nerki mogą być nie gotowe jeszcze na rozszerzanie diety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy mamy Wlansie z Dady i są okej

Katarynka ten bepanthen za każdym razem go smarujemy tylko tak delikatnie...

Odpukać poki co nic się tam nie dzieje 😅

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga tak ja wiem że takie są zalecenia WHO dlatego nawet nie myślę teraz o wprowadzaniu czegokolwiek :) niby od skończonego 17 tygodnia można zaczynac, niby na początku pomalutku ale my czekamy do kwietnia :) mam czas się przygotować na to 🙈

Co do odparzeń my używamy sudocremu jak coś się dzieje a tak na codzien to z hipp kremik na odparzenia :) ja sklad wszystkiego sprawdzam na srokao i wybieram najlepszą opcję :)
    Chusteczki my używamy tych zielonych z babydream bo są dla nas najlepsze, nic się po nich nie dzieje :) trzeba uważać na wszystko bo to że coś jest drogie to nie znaczy że lepsze :) ja przetrzepalam dużo analiz na srokao i aż się za głowę wzięłam co w niektórych produktach jest :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas też pieluszki z Dady się sprawdziły :)
    Na początku mieliśmy Pampers premium care ale nam nie podpasowaly :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss u nas to samo pierwsza paczka kupiliśmy z pampersa a druga już z Dady i jednak została dada 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam o konsultację psychologa jutro.
    Nie chce być źle zrozumiana, ale czuję się beznadziejna...
    Jakąś taka totalnie felerna, nie dosyć że w ciąży miałam tyle problemów, to jeszcze za każdym razem dostaję sale gdzie leżą panie z dziećmi.
    Jest to dla mnie najgorsze uczucie na świecie jak widzę, że one mogą swojego maluszka przebierać, przewijać, karmić.
    A ja mogę patrzeć na nią przez szkło...

Dodatkowo wiem, że laktacja nie przychodzi łatwo, wiem że walczę dopiero drugi dzień, ale gdybym chociaż miała jakiś nalot, a tu nic.
    Masuje piersi, co trzy godziny podpinam się do pompy na 15 minut każda pierś, a przy drugiej dobie moje brodawki wyglądają okropnie, całe poranione, popękane.

Jak widzę jak ma podpięta sondę do noska czy kroplówkę w rączkę to kraja mi się serce. Jak słyszę jej płacz przy każdej próbie karmienia i ten odruch wymiotny to samej lecą mi łzy.

Dodatkowo te hormony mi tak buzują, że płaczę non stop.
    Wolę się na razie nie udzielać - bo jestem w rozsypce, a nie chce wam tu cały czas pisać moje żale.
    Na chwilę muszę odpocząć.
    Trzymajcie się cieplutko, będę was czytać!

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale my po to tutaj jesteśmy, żeby słuchać też takich żali, więc jeżeli masz potrzebę coś napisać, to pisz. Jestem pewna że nikomu to nie będzie przeszkadzać. A jeżeli wolisz milczeć to też to uszanujemy. Konsultacja psychologa to bardzo dobry pomysł. Na brodawki koniecznie maść. I trzymaj sie. Domyślamy się, że przechodzisz przez piekło. :(

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ