Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRuda nie zakładaj biustonosza jeśli masz możliwość to jak najwiecej wietrz. Ja na sali siedziałam z rozpięta koszula, wyglądałam jak dziwak ale ulga była. Używałam tych nakładek przez 2dni może, przyniosły mega ulgę potem stopniowo próbowałam bez i załapał bez problemu.
Nie dołuj się, każda z nas przez to przechodziła z małymi modyfikacjami ale jednak 🙂 będzie Ci to wynagrodzone.
-
nick nieaktualny
-
Miss dziękuję z odp o spacerówce. Teraz dopiero doczytałam, bo mała zasnęła. Obejrzę sobie. Tez bym chciała coś lekkiego. My ograniczyliśmy spacery do minimum przez to, że mnie wykańcza znoszenie tego wózka na dół. Miałam trzymać go w samochodzie, ale najpierw nie miałam mojego auto, bo go pożyczyłam komuś w rodzinie a teraz znów nie ma auta męża, bo u mechanika. 😠 Dlatego dla mnie waga to też będzie podstawa..
Why Wam też najlepszego z okazji 17 tygodni 😘😘Why.Not.Now lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chcialabym zacząć rozszerzanie diety od 6-go miesiąca. Na razie tylko mleko i mam nadzieję, że tylko moje mleko jak dotąd. Później chciałabym stopniowo przejść na MM i rozszerzanie. Zamówiłam sobie wczoraj książkę Alaantkowe BLW (na Tania Książka znalazłam połowę taniej), żeby się zainspirowac. Teraz nie uważam, żeby mała była gotowa na coś więcej. Może ok 5-go miesiąca coś zacznę 🤔
W ogóle nie wiem czy u nas ta marudnosc nie wynika z kolejnego tematu. Zęby. Nie płakała w momentach gdy masowalam jej dziąsła, więc może coś się zaczyna. -
Cześć dziewczyny. Kończę kompletowac wyprawkę i chciałam o kilka rzeczy zapytać jaki polecacie krem do pupy zapobiegający odparzenion? Czym smarować jak już nie daj Bóg dziecko się odparzy? No i jeszcze kwestia termometru. Kupić bezdotykowy czy może zwykły? I w czym kąpać maluszka? Mydło dla dzieci czy np jakiś płyn?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 18:23
-
nick nieaktualny
-
Kaga te wózki to od 6.6kg wzwyz, zależy jaki model nasz docelowo będzie ważył 9kg bo wzięłam pompy, na piankach podobno tragedia bo z uwagi na wagę wózek nie ma amortyzacji...
U nas teraz sam stelaż waży ponad 10kg 🤦
Why my też zaczniemy rozszerzać dietę dopiero w 6 miesiącu, najpierw planuje warzywa, potem owoce ale ogólnie blw raczej
Gdzieś czytałam że niby od 4 miesiąca można zaczynać jednak jeszcze układ pokarmowy dziecka w tym wieku nie jest do końca gotowy na inne pokarmy tylko nie pamiętam kto to pisal, może mamaginekolog -
My do codziennej pielęgnacji używamy Linomag zielony (maść), ew Linomag a+e (taki z różową nakrętka). Zwłaszcza ten zielony to rewelacja - tani, świetnie nawilża i mega prosty skład. Na odparzenia najlepszy Sudocrem, ale przez cztery miesiące tylko raz jej coś wyskoczyło. Nie wiemy co to odparzenie. Myślę, że to zasługa tego, że nie uzywamy chusteczek do mycia. W domu używamy płatki kosmetyczne dla dzieci plus zwykła woda a na wyjścia chusteczki WaterWipes.
Do mycia kosmetyki z serii HiPP Babysanft (płyn, szampon).
Na mrozy Nivea krem na każdą pogodę.
Dobre recenzje kosmetyków są na Srokao. 🙂
Termometr bezdotykowy z Microlife, czyli jeden z bardziej wiarygodnych, ale mimo to pokazuje we świat czasami. 😞 Już czeka na mnie termometr rtęciowy przywieziony przez kogoś zza wschodniej granicy, bo z tymi termometrami w Polsce to masakra. Jak mała miała gorączkę to każdy inaczej pokazywał... -
Na poczatku używałam za kazdym razem a teraz to różnie, raz posmaruje, raz nie. No i dość ważne jest, żeby trafić na "swoje" pieluchy. Myśmy na początku dużo testowali, bo każdy coś innego nam przynosił na prezent, ale koniec końców używamy Pampers Premium Care ew Pampers Active. Najgorsze były dla nas Lupilu z Lidla, właśnie przy nich pojawiły się te odparzenia. Nie wypróbowaliśmy jeszcze Dady a też ma wielu zwolenników.
Miss co do tej diety to ogólnie takie są zalecenia WHO. W wieku czterech miesiecy układ pokarmowy czy nerki mogą być nie gotowe jeszcze na rozszerzanie diety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 19:13
-
nick nieaktualny
-
Kaga tak ja wiem że takie są zalecenia WHO dlatego nawet nie myślę teraz o wprowadzaniu czegokolwiek niby od skończonego 17 tygodnia można zaczynac, niby na początku pomalutku ale my czekamy do kwietnia mam czas się przygotować na to 🙈
Co do odparzeń my używamy sudocremu jak coś się dzieje a tak na codzien to z hipp kremik na odparzenia ja sklad wszystkiego sprawdzam na srokao i wybieram najlepszą opcję
Chusteczki my używamy tych zielonych z babydream bo są dla nas najlepsze, nic się po nich nie dzieje trzeba uważać na wszystko bo to że coś jest drogie to nie znaczy że lepsze ja przetrzepalam dużo analiz na srokao i aż się za głowę wzięłam co w niektórych produktach jest -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa poprosiłam o konsultację psychologa jutro.
Nie chce być źle zrozumiana, ale czuję się beznadziejna...
Jakąś taka totalnie felerna, nie dosyć że w ciąży miałam tyle problemów, to jeszcze za każdym razem dostaję sale gdzie leżą panie z dziećmi.
Jest to dla mnie najgorsze uczucie na świecie jak widzę, że one mogą swojego maluszka przebierać, przewijać, karmić.
A ja mogę patrzeć na nią przez szkło...
Dodatkowo wiem, że laktacja nie przychodzi łatwo, wiem że walczę dopiero drugi dzień, ale gdybym chociaż miała jakiś nalot, a tu nic.
Masuje piersi, co trzy godziny podpinam się do pompy na 15 minut każda pierś, a przy drugiej dobie moje brodawki wyglądają okropnie, całe poranione, popękane.
Jak widzę jak ma podpięta sondę do noska czy kroplówkę w rączkę to kraja mi się serce. Jak słyszę jej płacz przy każdej próbie karmienia i ten odruch wymiotny to samej lecą mi łzy.
Dodatkowo te hormony mi tak buzują, że płaczę non stop.
Wolę się na razie nie udzielać - bo jestem w rozsypce, a nie chce wam tu cały czas pisać moje żale.
Na chwilę muszę odpocząć.
Trzymajcie się cieplutko, będę was czytać! -
Ruda ale my po to tutaj jesteśmy, żeby słuchać też takich żali, więc jeżeli masz potrzebę coś napisać, to pisz. Jestem pewna że nikomu to nie będzie przeszkadzać. A jeżeli wolisz milczeć to też to uszanujemy. Konsultacja psychologa to bardzo dobry pomysł. Na brodawki koniecznie maść. I trzymaj sie. Domyślamy się, że przechodzisz przez piekło.