X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda cudowne wieści i „słychać” optymizm w Teoim poście ❤️

Emdar powodzenia i czekamy na Julka ❤️

Zanetko 😥 nie miałam ale podejrzewam jaki to ból ☹️ oby szybko Ci przeszło to paskudztwo.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj, zrobiłam sobie weekendowa przerwę od forum, ale już nadrobiłam.

Emdar tak mi przykro, nawet nie wiedziałam, że miałaś termin na październik... Dużo zdrowia i spokoju dla babci. A Ty na pewno się doczekasz spotkania z Julkiem, wiem jak ta końcówka daje popalic.

Milenka ech trzymaj się. 😘

Żanetka ja też ostatnio miałam zapalenie piersi... Po antybiotyku wszytkie dolegliwości przeszły. Ale no jest to masakra...

Ruda heh jeszcze ostatnio pisałaś, że podziwiasz mnie za KPI a teraz sama weszłaś na tę drogę. Jak widzisz dla dziecka znajduje się ogromne pokłady siły. ❤️❤️❤️ Mimo wszytko ja bym próbowała walczyć o KP jeżeli dojdziecie do sił. Podobno dobra CDL potrafi poradzić i z plaskimi i wklęsłymi brodawkami. Są różne systemy wspomagające (Medela SNS), ja o wszytkim dowiedziałam się za późno. Z KPI da się żyć, jednakże logistycznie jest czasami ciężko. Łatwiej gdzieś pojechać ze swoją piersią niż laktatorami, butelkami, pojemnikami, podgrzewaczem i lodówka turystyczna (gdybyś miała być dłużej KPI to polecam zainwestować). 😁😁 Niemniej jednak mi jutro mija dokładnie 4 miesiące KPI i jestem z siebie mega dumna, żadnego MM od 16 tygodni. Ruda powodzenia i rzeki mleka ❤️

Miss, Why czy wy jeszcze odczuwacie jakieś dolegliwości związane z bólami podbrzusza? Ja od paru dni mam taki ból, nawet nie skurcze, ale jakiś tępy, rozpierający ból, który promieniuje na plecy. W dodatku jestem skrajnie wykończona, całą noc do małej wstaje mąż, mnie już nawet nie rusza jej płacz. Wczoraj już właśnie pierwszy raz mi powiedział, że mam sobie dać spokój z laktatorem i nie robić już cyrków, bo on nie może patrzeć jak ledwo stoję na nogach. Ale ja nie łącze tych dolegliwości z KPI, bo zaczęły się dopiero teraz. Może taki silny PMS? Co chwilę się czuję jakbym miała dostać okres i nic...

PS Mała w weekend odkryła stopy. Ma je po prostu cały czas w ustach 😅😅😅😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci to istne bliźniaki bo i Maks odkrył je, a wczoraj palucha ssał 😅
    Nie mam bóli, ale z miesiąc temu miałam taki jakby skurcz ze aż mi się przypomniały skurcze porodowe.. macica już obkurczona wiec nie wiem co to było 🤯

Za dwa dni szczepienie 🤯🤯🤯☹️

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why które szczepienie? Druga seria obowiązkowych? Dacie radę 💪 kupujesz Emle?

Mała już od dwóch tyg te stopy próbowała łapać i się bawić, ale w ten weekend to czyste szaleństwo. Jeżeli tylko na chwilę nie ma skarpetki to paluch w ustach 😅

No nic, zobaczymy co to za bóle. Najwyżej pójdę do gina, ale w ogóle mi się to nie uśmiecha.

W ogóle Ruda chciałam Ci jeszcze napisać, że 60 ml jednorazowo to bardzo dobry wynik. Pracuj z laktatorem co 2 h, bo ilości które teraz wypracujesz zostaną z Tobą na dłużej. Ja trochę na początku zawalilam sprawę, bo wtedy nie pompowalam tak regularnie i przegapiłam moment nawału.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 2 seria. Chyba nie będę kupować tego, trochę poczytałam. Tatuś będzie trzymał tym razem.

My dziś w domu no pogoda do bani..

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko :)

Zanetka współczuję zapalenia :( oby szybko przeszlo

Ruda super że mleczka coraz więcej :) jak będziesz miała jakiś problem to naprawdę polecam dobrą cdl (ale taką z polecenia, taką naprawdę dobrą, a nie taką na jaką trafiła Kaga), pomoże i będzie coraz lepiej :) ja bez cdl w domu nie karmilabym od samego początku... A teraz przynajmniej cycuś działa jako uspokajacz bardziej, wczoraj pociumkala z 10min ale niestety wszystko ulala :( ogólnie moja teraz zaczęła mocniej ulewac... Ech... Ale matka wszystko przetrwa ❤️

Kaga a może faktycznie już do okresu blisko ? Ja takich bóli nie miałam, ale ja po CC to może inaczej... Ja po prostu czułam jak mi wróciła plodnosc, w sensie czułam pierwszą owu po ciąży a 2 tyg później dostałam okres :)
    Może jednak się przejdź do tego gina, będziesz spokojniejsza :) ja też niedługo muszę się zapisać (planuje po następnej @) żeby sprawdzić blizne po cc czy wszystko ok :) a tak mi się nie chce że masakra :/ po prostu po tych staraniach najchętniej bym do końca życia nie chodziła po lekarzach :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Milena trzymaj się, liczę ze niedługo do nas wrócisz mimo wszystko. No i najlepiej z dobrymi informacjami.

Emdar nie wiedziałam o tym poronieniu, przykro mi. To zawsze ciężkie jest. Nie dziwie się, że wróciło. Ale tez wierze, że córeczka patrzy z góry i czuwa żeby teraz wszystko się udało pomyślnie ;*

Ruda super. Cieszę się, że nastroje już są lepsze.

A ja byłam dzisiaj u gina i wracam do pracy. Ale jednak zrobiłam głupotę... dostałam dzisiaj wynagrodzenie i jest sporo wyższe niż to co normalnie dostaje! Tak się zdziwiłam. kurde to jest bez sensu :o To bardziej się opłaca siedzieć na chorobowym w ciąży niż pracować :| to po co to poświęcenie? Jak pozałatwiam wszystko w pracy to wracam na zwolnienie i w nosie.

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do łapania nóżek i wsadzania do buzi to moja jeszcze się wstrzymuje :) ale nasza fizjo mówiła że już na następnym spotkaniu powinna to pokazać jej (jesteśmy zapisani na początek marca)... No nic, zobaczymy :)
    Za to bez problemu się na brzuch przewraca, szczególnie lubi po jedzeniu fikac :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40

Kaga, MissKathy92, nada, Why.Not.Now, megson91, joana, emdar, Sisska, Iskierka87, Jane208 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada w L4 ciążowe wchodzą wszytkie premie itp do średniej. Ja też miałam wyższe L4 niż pensje. Moja kumpela raz miała fuksa, dostała ogromna premie i L4 było naprawdę spore. 🙂

Why powiem Ci pierwsze szczepienie to było masakra... Płacz jakich mało. A to drugie jakoś dużo, dużo lepiej przeszla, jeżeli chodzi o ból. My kolejne dopiero 16.03, więc mamy chwilę spokoju. Trzymamy kciuki za naszego braciszka. 🙂 Jejku pogoda okropna, wyszłam rano z psem to wróciłam mokra.

Ale wiecie co... Jest 10.02 a u nas na osiedlu rośnie pełno stokrotek 😳😳

Miss ja to nie wiem co to znaczy owulacja. Nigdy jej nie wyłapałam, nawet po ovitrelle jej nie czułam. 😛 Poczekam jeszcze z ta wizyta u gina, może przejdzie.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a widzisz, każde dziecko rozwija się swoim tempem. Moja się czasami odwróci i tyle. Raczej tego jeszcze nie opanowała za bardzo.

Abi super ❤️ trzymam za Ciebie mocno kciuki. Czas odnognic tego pecha. 🙂

ABI90 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi kurde to duży krok 😁 trzymamy kciuki z Amelką 😘😘😘

Kaga chyba zazdroszczę że nie czujesz owu, mnie odkąd pamiętam tak napieprza jajnik tego dnia że masakra :( normalnie nawet ciężko usiasc, muszę tak bokiem siadać :P ale z rocznych obserwacji zauważyłam że jak mnie tak mocno mocno bolało to owu była słaba :/ być może pecherzyk mi w torbiel się robił ale tempka zawsze skakała jak na owu więc nie wiem :/

No i dokładnie tak jest że każde dziecko rośnie swoim tempem :) moja jak chcę na brzuch to nic jej nie zatrzyma, chyc i już na brzuchu :) ale nóżkami się interesuje tylko wtedy jak ma jakieś fajne skarpetki :) no i ogólnie ciężko jej złapać stopy bo ma długie nogi i przeprosty po mnie

ABI90 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI mocne kciuki!

No właśnie kosmos z ta pensja, nie wiem czy bym nie przedłużała tego zwolnienia jakbym wiedziała, że tak to wyglada :p no ale może lojalność tez się opłaci -_-
    I tak prędzej czy później pójdę na zwolnienie już do końca tym razem.

Kurczę mi się wydawało czasami, że czuje owu ale nigdy nie miałam pewności. Przy stymulacji za to czułam bardzo.

ABI90 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada super, ze u Ciebie pensja wyzsza 😊
    U mnie niestety jak zarabiam najniższą krajowa a teraz ja podniesli... to mam nizsza pensje na l4 niz jakbym pracowala.
    Niestety w tamtym roku najnizsza nie byla taka a nawet moje premie i dodatki nie pomogly..
    I tym sposobem mam prawie 100 zl mniej niz aktualna najnizsza krajowa...eh..
    Ale pocieszam sie tym, ze gdybym chciala teraz pracowac to musialabym na paliwo wydawac miesiecznie 600 zl 😳 czyli mozna uznac, ze jestem na plus o to..

Abi super, czyli teraz trzymamy kciuki za Ciebie ❤

Kaga pogoda oszalala.. ja teraz jak mieszkam na wsi i ide na spacer to mam wrazenie, ze to wiosna jest..🙄

ABI90 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualnie burza jest z mega ulewa...

Joanna ale nie możesz mieć mniej na l4 niż najniższa krajowa oni to podnoszą.

Abi powodzenia

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40

• Sisska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI mocno zaciskam kciuki!! Oby się udało :* :)

Dziewczyny mam pytanie, miałyście przed okresem kiedykolwiek tak, że czasem w ciągu dnia zabolał Was brzuch właśnie tak jak w pierwszych dniach @ oraz takie uczucie tam na dole, jakby było pełno śluzu, ale on nie chciał wyjść tylko siedział w środku ? Kurcze od chyba soboty tak mam.. nigdy tak nie miałam i jest to mega dziwne, czasem zaboli brzuch, i prawie cały czas uczucie takiego zatkania (nie wiem jak to opisać :D) a jak robię siku to na papierze czasem mała kropka śluzu niepłodnego. Martwię się, bo bólu piersi nie mam, a zawsze 2tyg przed okresem już zaczynały boleć. Okres wg aplikacji ma być w piątek. Niby gin ostatnio mówił, że wszystko w porządku u mnie, ale może coś się zaczyna dziać niedobrego :/

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości nadal obecne, ale zauważyłam, że się pojawiają jak cukier spadnie mi do poziomu około 60 🤔 wczoraj wymiotowałam 3 raz odkąd jestem w ciąży ☹️ W dalszym ciągu brak apetytu mnie meczy 😥 -4 kg na liczniku, a brzuszek mam jak mały murzynek 😢

4875e48128273fad.jpg

Jutro o 11:15 mam prenatalne, także proszę o moc kciuków 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💜💜💜

Kaś28, MissKathy92, RudaMaruda25, joana, Kaga, Sisska, Iskierka87 lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson pięknie wyglądasz 😊😊

Ruda tak jak dziewczyny pisały z każdym dniem z laktacja bedzie lepiej😊😊

U nas leje, wieje i w ogóle jest paskudnie

megson91 lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson , u mnie brzuszek widoczny był dopiero w 20tc 😝 Wcześniej zero brzucha, i też schudłam 4,5kg w pierwszym trymestrze przez wymioty 🤢

Dzisiaj czytałam taka smutna historie ☹️ Takie rzeczy się zdarzają nawet bardzo bogatym ludziom... niewyobrażalny ból..
    https://www.google.pl/amp/s/plejada.pl/newsy/zmierzch-kellan-lutz-i-jego-zona-stracili-dziecko-brittany-lyn-lutz-poronila/xgn5vpz.amp

Ehh... ja też się martwię o to karmienie piersią :( zastanawiam się czy te piersi/brodawki są odpowiednie, czy malutka będzie miała problem. Im więcej czytam tym gorzej 😁 muszę chyba wychillować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:59

megson91 lubi tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ