X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson już kawałek człowieczkaa🥰

Mocne gratulacje 🥰

Abi jak po inseminacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:04

megson91 lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ABI daj znać!

Ruda ale super :D

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na właśnie wracam od endo :)
    Strasznie nie lubię tam chodzić no i przez najbliższe 2 lata mam nadzieję nie będę musiała :D
    Tsh mam 5.5, czułam że mi skoczyło :/
    Zwiększona dawka letroxu i będziemy zbijać ;)
    Miałam usg i guz nie rośnie :D kontrola za 2 lata jeśli nic sie nie będzie dziac a tsh będzie w granicach normy :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Abi przykre...

Akurat ja wiem co to znaczy jak się okazuje że w nasieniu mamy tylko pojedyncze plemniki także domyślam się jak się dzisiaj czujesz 😥

Może jakieś leki na to wpłynęły lub no nie mam pojęcia...

Mam nadzieję że następne będą już coraz lepsze i że wkoncu zaświeci Wam słońce

Tule mocno 😘

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi przykro mi 😔
    Ciekawe w takim razie co może być przyczyną takich wynikow...
    No chyba jakoś diametralnie nie zmienił stylu życia prawda? Może faktycznie ta choroba w jakimś stopniu to spowodowała...
    Zobaczysz że jeszcze zaświeci dla Ciebie słoneczko 😘

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi 😘😘😘

Ja dziewczyny walczę nadal z zapaleniem ale już jest lepiej
    Karmienie jakoś idzie przy tym antybiotyk jem 2 razy dziennie za każdym razem po karmieniu

Trochę mnie będzie mniej bo mąż wrocil do pracy narazie ma dniowki więc cały swój czas poświęcam w pełni małemu 🥰
    Myślę że bardziej się już nie da w nim zakochać a tu z każdym dniem bardziej i bardziej 🥰🥰

Zaraz mąż wróci i przejmie syna 😅

Oczywiscie was podczytuje w wolnych chwilach ☺️

• megson91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam na wizycie u mojego doktora i powiedział mi, że jaka jest płeć powie mi na wizycie za 3 tygodnie 🙈😞💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson gratki 🥰 3 tygodnie to nie tak długo 😊

Abi bardzo mi przykro... a lekarz cos zalecil teraz na poprawe tego nasienia? Lub cos sugerowal?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak tam u Was w domku? 💜💜💜😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc za nami, zmieniliśmy trochę tryb jak w szpitalu, bo ja ją budziłam na karmienie, ale ze chciałam odpocząć, to stwierdziłam że będę ją karmić na jej żądanie, z resztą jak ją budziłam to ona jadła niechętnie i ulewała. Wstawaliśmy w nocy dwa razy na karmienie i raz do największej kupy świata.
    Jednak dzieci to kupa radości z naciskiem na KUPA!
    A dziewczyny, czy wasze dzieci też mialy/mają tak często czkawkę?
    Nasz dzidziuś jest wczesniaczkiem z niższa wagą urodzeniową i wymaga troszkę więcej naszej uwagi, bo nawet z karmieniem jest lekki problem, bo czasem ma takę momenty ze zapomina jak się ssie. Ogólnie trochę się martwię, bo niby jest 8ma doba i powinna już jeść 80 ml to ona jak zje 60 to jest już coś.
    Ogólnie to cały czas śpi i nawet na szczepieniu i pobieraniu badań jak ja kłuli w rączkę to nie zapłakała, tylko spała. Śmieszne to nasze dziecko.

Megson, ale masz już dużego ludzika. ❤️❤️
    W ogóle dr Wojas wyciągał mi wczoraj szwy i bardzo często jest na oddziale poporodowym, więc jak prowadzisz u niego ciąże i będziesz tam leżeć po porodzie będziesz mieć dobrze. Ja się zastanawiam czy nie zmienię mojej pani doktor i zacznę na kontrole wszystkie już chodzić do doktor Kozmowskiej, zrobiła na mnie dobre wrażenie i pięknie mnie zszyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW. nie jestem w stanie odnieść się do waszych wszystkich wiadomości, bo zwyczajnie brak siły i czasu.
    Ale czytam wszystko.

Chciałabym się też szczególnie zwrócić do Milenki, kochana trzymam za Ciebie kciuki najmocniej jak się da ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a ta czkawka po jedzeniu?
    U nas miał na początku ale to dlatego że z początku jak źle chwytał pierś to poprostu w trakcie jedzenia zachkystywal się powietrzem i stąd była czkawka

Podawaliśmy parę kropel ciepłej wody

Raz też miał ale chyba było mu chłodno bo jak opatulilam go kocykiem to przeszlo

Teraz już go nie łapie ;)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi tak mi przykro ☹️☹️☹️ trzymaj się 😘 w końcu będzie dobrze.

Megson gratuluję! 😘

Ruda moja też ma często czkawkę. I miała od urodzenia. Podejrzewam, że łyka za dużo powietrza. 😕 Przeczytałam mnóstwo rad jak prawidłowo karmić, ale nie mogę się do nich dostosować, bo ona nie lubi tej pozycji. 😕

https://www.mlekiemmamy.org/jak-prawidlowo-karmic-butelka/

A co do ilości zjadanych to moim zdaniem nie powinnaś się martwic, jeżeli będzie prawidłowo przybierać na wadze. Ja też się martwiłam, ciągle czytam, że dzieci w wieku mojej córki wypijają jednorazowo po 130-150 ml, moja nigdy nie wypija na raz więcej niż 80/90. Przez całą dobę wypija ok 800-900 ml, podczas gdy inne dzieci grubo ponad litr. I jej waga przystasta idealnie zgodnie z siatką centylową. Najważniejszym wyznacznikiem będzie waga, jeżeli będzie rosła prawidłowo to widocznie Twoja córka ma takie potrzeby. A jeżeli się az tak martwisz to porozmawiaj na ten temat z pediatra lub polozna. 🙂 Każde dziecko jest troszkę inne, nie ma schematów. 🙂

• megson91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, korzystałyście może z laboratorium diagnostyka? Muszę iść pobrać krew na test pappa i zastanawiam się jeżeli punkt jest czynny 24/7, to mogę sobie podjechać wieczorem na to badanie? 🤔🤔🤔

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Ruda ale się z Was cieszę 💜💜💜💜🥰🥰🥰🥰
    Nie doradzę nic, bo nie umiem jeszcze w dzieci, ale cieplutko o Was myśle 😘😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks ma czkawkę b.czesto (od 8go miesiąca ciąży)🤣😊 mówią ze hak dziecku chłodno, przejadlo się lub nałykało powietrza. Jak ma to daje cyca, chyba ze jadł dopiero co to przegotowanej wody łyżeczką.

Abi ☹️ tule bardzo. Ale nie załamuj się, zobacz ile tu było „ciężkich/beznadziejnych” przypadków ❤️

Megson rośniecie w sile 😍 widzę ze lubisz kolor fioletowy 😁 na chłopca tez pasuje - sprawdzałam 😛❤️

A ja dzisiaj jestem wkurw*** wiec muszę wywalić tutaj swój żal :

Dziś dzień szczepienia (ustalony od 17go grudnia przez lekarkę). Pakujemy Maksa w wózek i jedziemy do przychodni (trochę sypie śnieg). Do rejestracji milion ludzi, dzieci siedzą, kaszlą żadna MADKA nie upomni by zasłoniły usta (tylko siedzą na tych telefonach). Mąż wyszedł z poczekalni do przedsionka z małym. Podchodzę do okienka mówię: z Synem na szczepienie i słysze: szczepień nie ma. Zapytałam dlaczego skoro mam wpisane w książeczkę ze dziś. Ona do mnie ze duża zachorowalność jest. Tłumacze ze moje dziecko jest zdrowe i dlaczego nikt nie zadzwonił to byśmy nie szli. A ona mi ze: daleko państwo nie mają do przychodni. 🤯🤯🤯 zagotowałam się a jestem naprawdę oazą spokoju. Zapytałam jej jak ma spaść zachorowalność skoro musiałam ze zdrowym
    Dzieckiem przyjść w miejsce gdzie jest pełno chorych. I wyszłam ☹️ specjalnie unikałam odwiedzin żeby dotrwać do tego szczepienia i mieć z głowy 😐 to teraz mam co tydzień dzwonić czy mogę już przyjść masakraaaa

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja się śmieję że moja Amelka ma na drugie imię czkawka 😂 w ciąży czkala, teraz też często jej się zdarza :) tym jedzeniem się nie martw że za mało, na pewno jej starczy 😊 no chyba że nie będzie przybierać prawidłowo wtedy możesz drążyć temat 😉

Megson ja robię badania w diagnostyce ale nie wiem jak to jest w punkcie 24/7 :( może zadzwoń i zapytaj? Ja zawsze dzwonię żeby nie latać na darmo :)

Why nie dziwię się wcale że się wkurzylas 😠
    Szczepień nie ma bo zachorowalność ale już nie było komu zadzwonić i o tym poinformować...
    Ja sama się staram jak najmniej chodzić z Amelią do przychodni choć w naszym przypadku to graniczy z cudem :( ostatnio sama byłam u pediatry bez dziecka ;)
    I też mnie strasznie wkurwia jak dzieci kaszlą a matki nawet uwagi nie zwrócą że trzeba zasłaniać usta 😠😠😠 na kilka naszych spotkan z takimi dziećmi tylko jedna matka zwróciła uwagę swojemu "bąbelkowi" że tak nie wolno... Ech kto te dzieci ma tego nauczyć jak nie my rodzice???

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jakoś po 16 💜
    Krew oddana na pappę, wolne beta HCG, odczyn Coombsa i HIV 🥴 bo tego mi jeszcze brakło w karcie ciąży 😁

Hahaha Why ja kocham fiolet 💜💜💜
    Ale Maksiu uroczo wyglądał w tył fioletowym dresiku 😂🙈💜😘

Tak swoją drogą, to masakra z tym szczepieniem 🤯 kurczę, musieliście się narażać na patogeny, żeby ostatecznie się dowiedzieć, że przyszliście pocałować tylko klamkę 🤯

Why.Not.Now lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ