Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Na właśnie wracam od endo
Strasznie nie lubię tam chodzić no i przez najbliższe 2 lata mam nadzieję nie będę musiała
Tsh mam 5.5, czułam że mi skoczyło
Zwiększona dawka letroxu i będziemy zbijać
Miałam usg i guz nie rośnie kontrola za 2 lata jeśli nic sie nie będzie dziac a tsh będzie w granicach normy -
nick nieaktualnyEh Abi przykre...
Akurat ja wiem co to znaczy jak się okazuje że w nasieniu mamy tylko pojedyncze plemniki także domyślam się jak się dzisiaj czujesz 😥
Może jakieś leki na to wpłynęły lub no nie mam pojęcia...
Mam nadzieję że następne będą już coraz lepsze i że wkoncu zaświeci Wam słońce
Tule mocno 😘 -
Abi przykro mi 😔
Ciekawe w takim razie co może być przyczyną takich wynikow...
No chyba jakoś diametralnie nie zmienił stylu życia prawda? Może faktycznie ta choroba w jakimś stopniu to spowodowała...
Zobaczysz że jeszcze zaświeci dla Ciebie słoneczko 😘 -
nick nieaktualnyAbi 😘😘😘
Ja dziewczyny walczę nadal z zapaleniem ale już jest lepiej
Karmienie jakoś idzie przy tym antybiotyk jem 2 razy dziennie za każdym razem po karmieniu
Trochę mnie będzie mniej bo mąż wrocil do pracy narazie ma dniowki więc cały swój czas poświęcam w pełni małemu 🥰
Myślę że bardziej się już nie da w nim zakochać a tu z każdym dniem bardziej i bardziej 🥰🥰
Zaraz mąż wróci i przejmie syna 😅
Oczywiscie was podczytuje w wolnych chwilach ☺️
-
Dziewczyny, byłam na wizycie u mojego doktora i powiedział mi, że jaka jest płeć powie mi na wizycie za 3 tygodnie 🙈😞💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson gratki 🥰 3 tygodnie to nie tak długo 😊
Abi bardzo mi przykro... a lekarz cos zalecil teraz na poprawe tego nasienia? Lub cos sugerowal?megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ruda, jak tam u Was w domku? 💜💜💜😘😘😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyPierwsza noc za nami, zmieniliśmy trochę tryb jak w szpitalu, bo ja ją budziłam na karmienie, ale ze chciałam odpocząć, to stwierdziłam że będę ją karmić na jej żądanie, z resztą jak ją budziłam to ona jadła niechętnie i ulewała. Wstawaliśmy w nocy dwa razy na karmienie i raz do największej kupy świata.
Jednak dzieci to kupa radości z naciskiem na KUPA!
A dziewczyny, czy wasze dzieci też mialy/mają tak często czkawkę?
Nasz dzidziuś jest wczesniaczkiem z niższa wagą urodzeniową i wymaga troszkę więcej naszej uwagi, bo nawet z karmieniem jest lekki problem, bo czasem ma takę momenty ze zapomina jak się ssie. Ogólnie trochę się martwię, bo niby jest 8ma doba i powinna już jeść 80 ml to ona jak zje 60 to jest już coś.
Ogólnie to cały czas śpi i nawet na szczepieniu i pobieraniu badań jak ja kłuli w rączkę to nie zapłakała, tylko spała. Śmieszne to nasze dziecko.
Megson, ale masz już dużego ludzika. ❤️❤️
W ogóle dr Wojas wyciągał mi wczoraj szwy i bardzo często jest na oddziale poporodowym, więc jak prowadzisz u niego ciąże i będziesz tam leżeć po porodzie będziesz mieć dobrze. Ja się zastanawiam czy nie zmienię mojej pani doktor i zacznę na kontrole wszystkie już chodzić do doktor Kozmowskiej, zrobiła na mnie dobre wrażenie i pięknie mnie zszyła.megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda a ta czkawka po jedzeniu?
U nas miał na początku ale to dlatego że z początku jak źle chwytał pierś to poprostu w trakcie jedzenia zachkystywal się powietrzem i stąd była czkawka
Podawaliśmy parę kropel ciepłej wody
Raz też miał ale chyba było mu chłodno bo jak opatulilam go kocykiem to przeszlo
Teraz już go nie łapie -
Abi tak mi przykro ☹️☹️☹️ trzymaj się 😘 w końcu będzie dobrze.
Megson gratuluję! 😘
Ruda moja też ma często czkawkę. I miała od urodzenia. Podejrzewam, że łyka za dużo powietrza. 😕 Przeczytałam mnóstwo rad jak prawidłowo karmić, ale nie mogę się do nich dostosować, bo ona nie lubi tej pozycji. 😕
https://www.mlekiemmamy.org/jak-prawidlowo-karmic-butelka/
A co do ilości zjadanych to moim zdaniem nie powinnaś się martwic, jeżeli będzie prawidłowo przybierać na wadze. Ja też się martwiłam, ciągle czytam, że dzieci w wieku mojej córki wypijają jednorazowo po 130-150 ml, moja nigdy nie wypija na raz więcej niż 80/90. Przez całą dobę wypija ok 800-900 ml, podczas gdy inne dzieci grubo ponad litr. I jej waga przystasta idealnie zgodnie z siatką centylową. Najważniejszym wyznacznikiem będzie waga, jeżeli będzie rosła prawidłowo to widocznie Twoja córka ma takie potrzeby. A jeżeli się az tak martwisz to porozmawiaj na ten temat z pediatra lub polozna. 🙂 Każde dziecko jest troszkę inne, nie ma schematów. 🙂 -
Dziewczyny, korzystałyście może z laboratorium diagnostyka? Muszę iść pobrać krew na test pappa i zastanawiam się jeżeli punkt jest czynny 24/7, to mogę sobie podjechać wieczorem na to badanie? 🤔🤔🤔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Aaa Ruda ale się z Was cieszę 💜💜💜💜🥰🥰🥰🥰
Nie doradzę nic, bo nie umiem jeszcze w dzieci, ale cieplutko o Was myśle 😘😘😘😘
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMaks ma czkawkę b.czesto (od 8go miesiąca ciąży)🤣😊 mówią ze hak dziecku chłodno, przejadlo się lub nałykało powietrza. Jak ma to daje cyca, chyba ze jadł dopiero co to przegotowanej wody łyżeczką.
Abi ☹️ tule bardzo. Ale nie załamuj się, zobacz ile tu było „ciężkich/beznadziejnych” przypadków ❤️
Megson rośniecie w sile 😍 widzę ze lubisz kolor fioletowy 😁 na chłopca tez pasuje - sprawdzałam 😛❤️
A ja dzisiaj jestem wkurw*** wiec muszę wywalić tutaj swój żal :
Dziś dzień szczepienia (ustalony od 17go grudnia przez lekarkę). Pakujemy Maksa w wózek i jedziemy do przychodni (trochę sypie śnieg). Do rejestracji milion ludzi, dzieci siedzą, kaszlą żadna MADKA nie upomni by zasłoniły usta (tylko siedzą na tych telefonach). Mąż wyszedł z poczekalni do przedsionka z małym. Podchodzę do okienka mówię: z Synem na szczepienie i słysze: szczepień nie ma. Zapytałam dlaczego skoro mam wpisane w książeczkę ze dziś. Ona do mnie ze duża zachorowalność jest. Tłumacze ze moje dziecko jest zdrowe i dlaczego nikt nie zadzwonił to byśmy nie szli. A ona mi ze: daleko państwo nie mają do przychodni. 🤯🤯🤯 zagotowałam się a jestem naprawdę oazą spokoju. Zapytałam jej jak ma spaść zachorowalność skoro musiałam ze zdrowym
Dzieckiem przyjść w miejsce gdzie jest pełno chorych. I wyszłam ☹️ specjalnie unikałam odwiedzin żeby dotrwać do tego szczepienia i mieć z głowy 😐 to teraz mam co tydzień dzwonić czy mogę już przyjść masakraaaa
megson91 lubi tę wiadomość
-
Ruda ja się śmieję że moja Amelka ma na drugie imię czkawka 😂 w ciąży czkala, teraz też często jej się zdarza tym jedzeniem się nie martw że za mało, na pewno jej starczy 😊 no chyba że nie będzie przybierać prawidłowo wtedy możesz drążyć temat 😉
Megson ja robię badania w diagnostyce ale nie wiem jak to jest w punkcie 24/7 może zadzwoń i zapytaj? Ja zawsze dzwonię żeby nie latać na darmo
Why nie dziwię się wcale że się wkurzylas 😠
Szczepień nie ma bo zachorowalność ale już nie było komu zadzwonić i o tym poinformować...
Ja sama się staram jak najmniej chodzić z Amelią do przychodni choć w naszym przypadku to graniczy z cudem ostatnio sama byłam u pediatry bez dziecka
I też mnie strasznie wkurwia jak dzieci kaszlą a matki nawet uwagi nie zwrócą że trzeba zasłaniać usta 😠😠😠 na kilka naszych spotkan z takimi dziećmi tylko jedna matka zwróciła uwagę swojemu "bąbelkowi" że tak nie wolno... Ech kto te dzieci ma tego nauczyć jak nie my rodzice??? -
Byłam jakoś po 16 💜
Krew oddana na pappę, wolne beta HCG, odczyn Coombsa i HIV 🥴 bo tego mi jeszcze brakło w karcie ciąży 😁
Hahaha Why ja kocham fiolet 💜💜💜
Ale Maksiu uroczo wyglądał w tył fioletowym dresiku 😂🙈💜😘
Tak swoją drogą, to masakra z tym szczepieniem 🤯 kurczę, musieliście się narażać na patogeny, żeby ostatecznie się dowiedzieć, że przyszliście pocałować tylko klamkę 🤯Why.Not.Now lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C