X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson już kawałek człowieczkaa🥰

Mocne gratulacje 🥰

Abi jak po inseminacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:04

megson91 lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ABI daj znać!

Ruda ale super :D

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na właśnie wracam od endo :)
    Strasznie nie lubię tam chodzić no i przez najbliższe 2 lata mam nadzieję nie będę musiała :D
    Tsh mam 5.5, czułam że mi skoczyło :/
    Zwiększona dawka letroxu i będziemy zbijać ;)
    Miałam usg i guz nie rośnie :D kontrola za 2 lata jeśli nic sie nie będzie dziac a tsh będzie w granicach normy :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Abi przykre...

Akurat ja wiem co to znaczy jak się okazuje że w nasieniu mamy tylko pojedyncze plemniki także domyślam się jak się dzisiaj czujesz 😥

Może jakieś leki na to wpłynęły lub no nie mam pojęcia...

Mam nadzieję że następne będą już coraz lepsze i że wkoncu zaświeci Wam słońce

Tule mocno 😘

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi przykro mi 😔
    Ciekawe w takim razie co może być przyczyną takich wynikow...
    No chyba jakoś diametralnie nie zmienił stylu życia prawda? Może faktycznie ta choroba w jakimś stopniu to spowodowała...
    Zobaczysz że jeszcze zaświeci dla Ciebie słoneczko 😘

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi 😘😘😘

Ja dziewczyny walczę nadal z zapaleniem ale już jest lepiej
    Karmienie jakoś idzie przy tym antybiotyk jem 2 razy dziennie za każdym razem po karmieniu

Trochę mnie będzie mniej bo mąż wrocil do pracy narazie ma dniowki więc cały swój czas poświęcam w pełni małemu 🥰
    Myślę że bardziej się już nie da w nim zakochać a tu z każdym dniem bardziej i bardziej 🥰🥰

Zaraz mąż wróci i przejmie syna 😅

Oczywiscie was podczytuje w wolnych chwilach ☺️

• megson91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam na wizycie u mojego doktora i powiedział mi, że jaka jest płeć powie mi na wizycie za 3 tygodnie 🙈😞💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson gratki 🥰 3 tygodnie to nie tak długo 😊

Abi bardzo mi przykro... a lekarz cos zalecil teraz na poprawe tego nasienia? Lub cos sugerowal?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak tam u Was w domku? 💜💜💜😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc za nami, zmieniliśmy trochę tryb jak w szpitalu, bo ja ją budziłam na karmienie, ale ze chciałam odpocząć, to stwierdziłam że będę ją karmić na jej żądanie, z resztą jak ją budziłam to ona jadła niechętnie i ulewała. Wstawaliśmy w nocy dwa razy na karmienie i raz do największej kupy świata.
    Jednak dzieci to kupa radości z naciskiem na KUPA!
    A dziewczyny, czy wasze dzieci też mialy/mają tak często czkawkę?
    Nasz dzidziuś jest wczesniaczkiem z niższa wagą urodzeniową i wymaga troszkę więcej naszej uwagi, bo nawet z karmieniem jest lekki problem, bo czasem ma takę momenty ze zapomina jak się ssie. Ogólnie trochę się martwię, bo niby jest 8ma doba i powinna już jeść 80 ml to ona jak zje 60 to jest już coś.
    Ogólnie to cały czas śpi i nawet na szczepieniu i pobieraniu badań jak ja kłuli w rączkę to nie zapłakała, tylko spała. Śmieszne to nasze dziecko.

Megson, ale masz już dużego ludzika. ❤️❤️
    W ogóle dr Wojas wyciągał mi wczoraj szwy i bardzo często jest na oddziale poporodowym, więc jak prowadzisz u niego ciąże i będziesz tam leżeć po porodzie będziesz mieć dobrze. Ja się zastanawiam czy nie zmienię mojej pani doktor i zacznę na kontrole wszystkie już chodzić do doktor Kozmowskiej, zrobiła na mnie dobre wrażenie i pięknie mnie zszyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW. nie jestem w stanie odnieść się do waszych wszystkich wiadomości, bo zwyczajnie brak siły i czasu.
    Ale czytam wszystko.

Chciałabym się też szczególnie zwrócić do Milenki, kochana trzymam za Ciebie kciuki najmocniej jak się da ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a ta czkawka po jedzeniu?
    U nas miał na początku ale to dlatego że z początku jak źle chwytał pierś to poprostu w trakcie jedzenia zachkystywal się powietrzem i stąd była czkawka

Podawaliśmy parę kropel ciepłej wody

Raz też miał ale chyba było mu chłodno bo jak opatulilam go kocykiem to przeszlo

Teraz już go nie łapie ;)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi tak mi przykro ☹️☹️☹️ trzymaj się 😘 w końcu będzie dobrze.

Megson gratuluję! 😘

Ruda moja też ma często czkawkę. I miała od urodzenia. Podejrzewam, że łyka za dużo powietrza. 😕 Przeczytałam mnóstwo rad jak prawidłowo karmić, ale nie mogę się do nich dostosować, bo ona nie lubi tej pozycji. 😕

https://www.mlekiemmamy.org/jak-prawidlowo-karmic-butelka/

A co do ilości zjadanych to moim zdaniem nie powinnaś się martwic, jeżeli będzie prawidłowo przybierać na wadze. Ja też się martwiłam, ciągle czytam, że dzieci w wieku mojej córki wypijają jednorazowo po 130-150 ml, moja nigdy nie wypija na raz więcej niż 80/90. Przez całą dobę wypija ok 800-900 ml, podczas gdy inne dzieci grubo ponad litr. I jej waga przystasta idealnie zgodnie z siatką centylową. Najważniejszym wyznacznikiem będzie waga, jeżeli będzie rosła prawidłowo to widocznie Twoja córka ma takie potrzeby. A jeżeli się az tak martwisz to porozmawiaj na ten temat z pediatra lub polozna. 🙂 Każde dziecko jest troszkę inne, nie ma schematów. 🙂

• megson91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, korzystałyście może z laboratorium diagnostyka? Muszę iść pobrać krew na test pappa i zastanawiam się jeżeli punkt jest czynny 24/7, to mogę sobie podjechać wieczorem na to badanie? 🤔🤔🤔

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Ruda ale się z Was cieszę 💜💜💜💜🥰🥰🥰🥰
    Nie doradzę nic, bo nie umiem jeszcze w dzieci, ale cieplutko o Was myśle 😘😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks ma czkawkę b.czesto (od 8go miesiąca ciąży)🤣😊 mówią ze hak dziecku chłodno, przejadlo się lub nałykało powietrza. Jak ma to daje cyca, chyba ze jadł dopiero co to przegotowanej wody łyżeczką.

Abi ☹️ tule bardzo. Ale nie załamuj się, zobacz ile tu było „ciężkich/beznadziejnych” przypadków ❤️

Megson rośniecie w sile 😍 widzę ze lubisz kolor fioletowy 😁 na chłopca tez pasuje - sprawdzałam 😛❤️

A ja dzisiaj jestem wkurw*** wiec muszę wywalić tutaj swój żal :

Dziś dzień szczepienia (ustalony od 17go grudnia przez lekarkę). Pakujemy Maksa w wózek i jedziemy do przychodni (trochę sypie śnieg). Do rejestracji milion ludzi, dzieci siedzą, kaszlą żadna MADKA nie upomni by zasłoniły usta (tylko siedzą na tych telefonach). Mąż wyszedł z poczekalni do przedsionka z małym. Podchodzę do okienka mówię: z Synem na szczepienie i słysze: szczepień nie ma. Zapytałam dlaczego skoro mam wpisane w książeczkę ze dziś. Ona do mnie ze duża zachorowalność jest. Tłumacze ze moje dziecko jest zdrowe i dlaczego nikt nie zadzwonił to byśmy nie szli. A ona mi ze: daleko państwo nie mają do przychodni. 🤯🤯🤯 zagotowałam się a jestem naprawdę oazą spokoju. Zapytałam jej jak ma spaść zachorowalność skoro musiałam ze zdrowym
    Dzieckiem przyjść w miejsce gdzie jest pełno chorych. I wyszłam ☹️ specjalnie unikałam odwiedzin żeby dotrwać do tego szczepienia i mieć z głowy 😐 to teraz mam co tydzień dzwonić czy mogę już przyjść masakraaaa

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja się śmieję że moja Amelka ma na drugie imię czkawka 😂 w ciąży czkala, teraz też często jej się zdarza :) tym jedzeniem się nie martw że za mało, na pewno jej starczy 😊 no chyba że nie będzie przybierać prawidłowo wtedy możesz drążyć temat 😉

Megson ja robię badania w diagnostyce ale nie wiem jak to jest w punkcie 24/7 :( może zadzwoń i zapytaj? Ja zawsze dzwonię żeby nie latać na darmo :)

Why nie dziwię się wcale że się wkurzylas 😠
    Szczepień nie ma bo zachorowalność ale już nie było komu zadzwonić i o tym poinformować...
    Ja sama się staram jak najmniej chodzić z Amelią do przychodni choć w naszym przypadku to graniczy z cudem :( ostatnio sama byłam u pediatry bez dziecka ;)
    I też mnie strasznie wkurwia jak dzieci kaszlą a matki nawet uwagi nie zwrócą że trzeba zasłaniać usta 😠😠😠 na kilka naszych spotkan z takimi dziećmi tylko jedna matka zwróciła uwagę swojemu "bąbelkowi" że tak nie wolno... Ech kto te dzieci ma tego nauczyć jak nie my rodzice???

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jakoś po 16 💜
    Krew oddana na pappę, wolne beta HCG, odczyn Coombsa i HIV 🥴 bo tego mi jeszcze brakło w karcie ciąży 😁

Hahaha Why ja kocham fiolet 💜💜💜
    Ale Maksiu uroczo wyglądał w tył fioletowym dresiku 😂🙈💜😘

Tak swoją drogą, to masakra z tym szczepieniem 🤯 kurczę, musieliście się narażać na patogeny, żeby ostatecznie się dowiedzieć, że przyszliście pocałować tylko klamkę 🤯

Why.Not.Now lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ