Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa na L4 miałam ok 250zl mniej (pół roku przed podwyżka i pół toku po podwyżce i wyszła średnia) a teraz prawie 900mniej. Ale siedze w domku a coś tam wpływa ☺️
Mnie wywaliło na wczasach w 19/20tyg 😂
Dziś słyszałam nowa przeróbkę piosenki „Ona by tak chciała” śpiewany przez dwójkę rodziców. Posłuchajcie koniecznie - to takie życiowe 😂
Miss pięknie Twoja kruszynka się obraca (instastory) mojemu coś się nie chce 😛😥
Megson czasem z powodu niskiego cukru tez mnie mdli, a w ciąży może Ci się to wzmaga. Najlepiej nie dopuszczać do takich niskich wyników. Pięknie wyglądasz, kwitniesz 🙂😘megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson ale masz brzucha. u mnie coś tam widać, ale delikatnie bardzo. ale chodzę juz w ciążowych spodniach bo mnie uciskały dżinsy stare. i zgadzam sie z why, w ogóle mi jest gorzej jak jestem głodna, dlatego dobrze nie dopuszczać do takich stanów. no i polecam prengne vomit.
u mnie nałożyło się kilka rzeczy na siebie i kwota wyszła bardzo ładna. Gdybym wiedziała przed wizyta to prosiłabym o to zwolnienie. Zreszta jak bede się zle czuła w pracy to od marca wrócę na to l4. Boje się trochę jak to będzie z sennością w ciągu dnia jak wrócę, bo ucinam sobie drzemki w trakcie dnia a w pracy to tak średnio, chyba ze bede z domumegson91 lubi tę wiadomość
-
Megson kciuki ogromne za jutro 🤞
Pięknie wyglądasz 😊
Why moja Amelka jakoś tak szybko wszystko łapie, jakby chciała udowodnić że choroba nie ma wpływu na jej rozwój 😉 mnie cieszy każda nowa umiejętność 😁 dlatego postanowiłam się tym chwalić a jak obczailam w końcu o co chodzi z instastory to w ogóle 😂megson91, Why.Not.Now, joana lubią tę wiadomość
-
Kas powaznie nie moge miec mniej niz aktualna srednia krajowa? Nawet jesli mi wyplaca kase pracodawca?? I to bylo za 6 normalne dni pracy a reszta jako l4 z kodem b.
Wiesz myslalam, ze to jest jakaś srednia z 12 miesiecy.. a ze teraz dopiero podwyzszylo najnizsza to myslalam, ze juz na to wplywu nie mam.. bo po prostu w tamtym roku byla duzo nizsza.
Megson pieknie wygladasz a kciuki juz mam zacisniete ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 20:42
Nadzieja94 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mi też jakoś więcej pieniążków wyszło na L4 🙈
Miłe zaskoczenie, nie powiem 🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje 💜💜💜💜
Dziewczyny, nie mogę się już doczekać czego się jutro z Emkiem dowiemy na prenatalnych 💜💜💜💜
Ciekawe czy się sprawdzą nasze spekulakcje odnośnie płci 🙈💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Tak planuje Nada. Ja jestem zatrudniona w firmie outsourcingowej na uop, kontrakt miałam w bnp na migrację, który skończył się z końcem roku. Jakbym chciała wrócić, to czeka mnie chodzenie po rozmowach i proszenie się o prace w innych firmach za pośrednictwem mojej formy outsourcingowej. A nie oszukujmy się, że kto zechce wziąć do projektu ciężarna i to na chwilkę, bo zaraz macierzyński? Oprócz tego nawet jakbym spróbowała z tymi rozmowami, to niesie to ze sobą ogrom stresu ☹️ Nie wiem czy to potrzebne mi i sezamkowi... ☹️ Ja zresztą nie czuje się najlepiej, wiec tym bardziej ciężko jest mi sobie szukanie pracy w obecnym stanie wyobrazić 😞 a nawet nie wiesz ile dała bym, żeby moc wrócić do bnp, tak bardzo mam dosyć tego siedzenia w domu 😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Nie mogłam spać cała noc 🙈
Z jednej strony nie mogę się doczekać tego badania, a z drugiej trochę się boje 🙈
Nada, Emek lata po tych rozmowach i już wiem chyba co robi nie tak. Odstraszające dla pracodawców jest to, że chce być zatrudniony na uop, a nie na kontrakt na działalność gospodarczą 😞 także chyba zrezygnujemy z uop i będzie musiał wznowić działalność firmy 🥴
Teraz też jest na rozmowie, mam nadzieję, że uda mu się zdążyć na badanie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Hej trzymaj się, nie dziwie Ci się zupełnie, że siedzisz na zwolnieniu. Może chcesz zacząć coś robić? Mi szydełko pomogło na nudę. No i chociaż sobie we dwójkę siedzicie póki co. mój mąż tez w końcu przeszedł na działalność bo to taniej dla pracodawcy i wtedy tez są chętni więcej zapłacić. Trzymam kciuki, że w końcu coś trafi. To dzisiaj to podwójne usg? Ale się napatrzycie na dzieciaczka
megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson super wyglądasz, powodzenia dzisiaj ❤️❤️
Jejku dziewczyny, żyrafa Sophie stała się u nas totalnym hitem. Wszytko inne poszło w odstawkę a mała aż się trzęsie na jej widok 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 13:06
megson91, joana, Why.Not.Now lubią tę wiadomość
-
Sezamek jest zdrowy 💜💜💜💜💜
CRL ma 61,1 mm 💜💜💜
Kawał Dziedzica 🙈🤞🏻💜💜💜
Skorygowana ocena ryzyka wystąpienia wad genetycznych:
Trisomia 21 - 1 : 14 937
Trisomia 18 < 1 : 20 000
Trisomia 13 < 1 : 20 000
Jesteśmy tacy szczęśliwi!!! 💜💜💜
Podczas badania cały czas leciały mi łezki szczęścia 🥰🥰🥰
Dostaliśmy wszystkie zdjęcia w wersji elektronicznej 💜
O 16:00 jeszcze wizyta u mojego lekarza prowadzącego 💜
Czy ta linia na zdjęciu USG to wyrostek płciowy? 🤔
Stookrotka, MissKathy92, nada, emdar, Żanetka93, Kaga, joana, Why.Not.Now lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Dr Totko powiedziała, że jest za wcześnie, żeby określić płeć 😞 jadę za chwilkę do mojego lekarza prowadzącego, to go pomęczę 🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson gratulacje 😘
megson91 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Megson super no i ładna pappa. Fajnie, że od razu miałaś wyniki. A na usg to ja nie podpowiem bo się nie znam :o może drugi lekarz skomentuje.
A ja pochwaliłam się w pracy, sympatycznie było. W ogóle fajnie było przyjść, wyściskać część osób, zebrać trochę komplementów ale zmęczyłam się trochę i najchętniej poszłabym spać do domu
W ogóle musiałam pojechać do lekarza medycyny pracy i trafiłam na tak niemiłych ludzi. Najpierw pielęgniarka zmierzyła mi ciśnienie i że raczej za niskie niż za wysokie, a ja że teraz mi na badaniach wyszło ryzyko wysokiego ciśnienia w późniejszej ciąży a ona coś za głupoty do mnie zaczęła gadać, że tylko zdrowe kobiety zachodzą w ciąże i te ciąże donoszą co jest bzdurą moim zdaniem. A sama doktor była tak opryskliwa. Rzucała mi papierami
W ogóle jutro będę gadać z szefem o rozwoju mojego stanowiska itd, dam do zrozumienia, że przed kwietniem raczej na pewno pójdę na zwolnienie. Może nawet już w marcu.megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny