Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Abi90 smacznych wypiekow... a prosze powiedz ten wskaznik Homa bede mogla sobie obliczyc sama jak zrobie krzywa cukrowa ininsulinowa??? Oblicza sie to na postawie wynikow insulinyny i glukozy na czczo z pierwszego pomiaru? Czy musze w labo. Napomknac zeby zrobili ten test?
-
nick nieaktualnyMaria87 wrote:Ja zrobię jutro właśnie FSH, LH, estradiol i testosteron.
Tak z innej beczki - bardzo chciałam zajść w ciążę jak najszybciej, żeby urodzić wczesną jesienią. Wtedy całe lato na L4 można spędzić, spacerując i odpoczywając, a po roku gdy maluch jest już w miarę duży, można pojechać na dluuuuugie wakacje jeszcze na urlopie macierzyńskim. Te marzenia odsuwają się, ale nie chciałabym się załamywać. Proszę zatem o zalety porodu zimą lub wiosną
A oto mój przykład : w tamtym roku miałam termin na 22 grudzień a jescze zanim się dowiedziałam myslalam byle nie na koniec roku bo będzie najmłodsze i wogole będzie zimno.. gdy nie wyszło stwierdziłam ze obojętne mi to teraz może być i sylwester tak jak obojętna mi płeć - jedno ważne zdrowe Ciężko czasami nam być w samej ciąży więc kolejny warunek jakim jest pora roku może dawać jakaś kolejna blokadę a zalety zimy : odzyskasz formę a do wakacji Bobo będzie już siedzące czyli wakacje nie schodzą na dalszy plan. Przeszło mi przez myśl zajść miesiąc temu i urodzić sobie cudny prezent na urodziny i rocznice (ten sam dzień wrzesień) ale każdy inny dzień tez będzie magiczny i piękny. Trzymam kciuki za Ciebie :*Salome lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maria87 wrote:Tosia88 Nie czuję się urażona Ja zawsze wszystko planuję, więc i tu obmyśliłam każdy aspekt, no ale wyszło jak wyszło. Teraz najważniejsze, żeby w końcu się udało, choć jakieś tam myśli wciąż są.
Uda się! I to będzie bez znaczenia jaka to pora roku bo i tak będzie pięknie. A za planowanie Cię podziwiam ja nie jestem zorganizowana..Salome lubi tę wiadomość
10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
Ja zawsze chciałam mieć ładny duży brzuszek na Boze Narodzenia a jeśli będzie wszystko ok to będę miała 2 miesięcznego malucha
Why_not_now87, Salome, Anna30, Żanetka93, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Ja zawsze chciałam mieć ładny duży brzuszek na Boze Narodzenia a jeśli będzie wszystko ok to będę miała 2 miesięcznego malucha
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
MissKathy świetnie! Oby tak dalej!
Why not now, Tasia - dziękuję
Teraz czekam na nowiny od pozostałych dziewczyn - bo każdej z nas ma się udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:18
Tasia88, MissKathy92 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Why_not_now87 wrote:A oto mój przykład : w tamtym roku miałam termin na 22 grudzień a jescze zanim się dowiedziałam myslalam byle nie na koniec roku bo będzie najmłodsze i wogole będzie zimno.. gdy nie wyszło stwierdziłam ze obojętne mi to teraz może być i sylwester tak jak obojętna mi płeć - jedno ważne zdrowe Ciężko czasami nam być w samej ciąży więc kolejny warunek jakim jest pora roku może dawać jakaś kolejna blokadę a zalety zimy : odzyskasz formę a do wakacji Bobo będzie już siedzące czyli wakacje nie schodzą na dalszy plan. Przeszło mi przez myśl zajść miesiąc temu i urodzić sobie cudny prezent na urodziny i rocznice (ten sam dzień wrzesień) ale każdy inny dzień tez będzie magiczny i piękny. Trzymam kciuki za Ciebie :*15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
MissKathy92 wrote:Dziewczyny u mnie druga beta 544 rycze ze szczęścia
MissKathy92 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualny
-
Malwa133 wrote:Dziewczyny chciałam Wam tylko życzyć powodzenia w tym nowym roku i za założycielka marsz jedna po drugiej! :*
Why_not_now87, Anna30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miss płacz ile wlezie! Nalezy Ci się naprawdę strasznie mnie cieszy wiadomość o Twojej ciąży.
Wszystkim Wam serdecznie gratuluję
Mial byc wątek staraniowy a będzie zaraz cały ciążowy
Ja non stop odswiezam stronę lab i czekam na wyniki badan z rana. 3 stowy nie mojeMissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Why super wiadomość
Kurczę ale Tasia nam wiruski rozsyla
I faktycznie zaraz będzie wątek ciążowy ale się cieszę
Kaga
Coś wiem o odświeżaniu strony labu haha
Czekamy na wynikiKaga lubi tę wiadomość