X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Megson kazdego to przeraza, ale idzcie z mezem na jakis spacer w odludne miejsce, dotlen sie i przewietrz glowe 😊 kazdy sie boi ale w ciazy nie powinnas sie tak stresowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:23

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadna opcja nie wchodzi w grę hehe...

Laski chyba potrzebuje pomocy :)
    Cieknie mi tak z nosa że najchętniej bym wynalazła jakieś tampony do nosa :)
    Dopadł mnie katar i to jaki hehe

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek powinnas pykanc L4 😝😝

Teraz nawet nakazuja aby nie chodzic zasmarkanym 👆

Zostan w domu 😅

Asia moja tesciowka dzis dzwonila 3 razy i juz mnie wnerwila
    Jakbym ja miala miec pod nosem to moj uklad nerwowy bylby calkiem do wymiany 😝

• joana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek majersnek do picia i masc majerankowa 😊

Zanetka powinni nam przydzielac ordery 😁😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny slyszalyscie, że ten profesor z Kielc, który miał koronawirusa nie żyje? Przyczyną jego śmierci nie było zakażenie a samobójstwo, które popełnił z powodu hejtu jaki się na niego wylał. Masakra. W głowie się nie mieści. Kto i kiedy zacznie w końcu naprawdę walczyć z tą bezkarnością w sieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, niestety...

• joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam 😫😫😫

Nie rozumiem skąd tyle podłości w ludziach.. taka odwaga bo nie widac twarzy... zapominanie, ze z drugiej strony tez jest czlowiek z uczuciami... i rozne moga niesc konsekwencje 😔

Nie wiem co musi sie wydarzyć, zeby ktos wkoncu zajął sie takimi sprawami..... ☹

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😙 pr, rpraszam, nie przeczytam Waszych postów.. Ale nie mogę odnieść się do postu Kagi odnośnie prof Rokity. Jest mi mentalnie bliskim człowiekiem, mimo że nigdy go nie poznałam, ale niewątpliwie jest.. był najlepszym specjalistą w swojej dziedzinie. Ciężko przeżyłam wieść o jego śmierci.. A hejt to straszna rzecz, ludzie się wypowiadają mimo że niewiele na dany temat wiedzą.. Mentalność wielu ludzi jest taka, że czują się lepiej jeśli zrównają z błotem kogoś lepszego od siebie.. To straszne..

Z ciekawostek co u mnie.. Od poniedziałku prawdopodobnie zaczynam 4tygodniowy przestój w pracy.. I wiecie co zarząd chce zrobić? Chce żebyśmy 5dni wykorzystali z urlopu a 15dni odpracowali do końca lipca (tzw bank godzin).. Śmiech po prostu.. W dodatku nie stoimy ze względu na ochronę przed wirusem A dlatego że nie ma części..

No i poparzyłam wczoraj tłuszczem paskudnie rękę.. Nie zgadniecie.. U teściowej 😂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

kurde ja się ciesze, że nie poszłam jednak na l4 i siedzę i pracuje z domu bo ten projekt mnie jakoś trzyma w ryzach. Codziennie tez staram się praktykować jogę i skupiać na małych dobrych rzeczach. Nie dajmy się zwariować!! :( mnie najbardziej martwi sytuacja naszego kraju po tej całej kwarantannie. Ekonomicznie będziemy w du*ie, złotówka już leci na łeb na szyje. A wiadomości tvp mnie irytują. Połowa to koronowirus, druga połowa to to, że Duda ma największe poparcie w wyborach prezydenckich, których wcale nie chcą odwoływać :O Ja też staram się wierzyć, że moja cudowna majówka w Juracie dojdzie do skutku, ale te wybory to jakaś abstrakcja dla mnie :O
    Z fajnych rzeczy kupiliśmy sobie chemexa i co rano parzymy kawkę
    ce1c75cd2439.jpg
    cały rytuał mamy :D

Asia ja bym się chyba pozabijała z teściową jakbym teraz z nią miała siedzieć. Powinnaś jakiś order dostać.

Smutne to z tym profesorem. Nie rozumiem, że ludziom w ogóle chce się pisać takie rzeczy w internecie, naprawdę.

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga też o tym słyszałam :(
    Hejt w necie powinien być karalny, dużo ludzi w taki sposób wpada w depresje... Ludzie czują się bezkarni bo są anonimowi... Jak to się mówi kozak w necie, pizda w świecie :( większość musi dodać swoje 3 grosze choć się nie zna na temacie... To jest straszne...

Milenka no chyba jaja sobie robią... Wszystko byle wykorzystać tego pracownika jak najbardziej :(
    Ale z drugiej strony dobrze że zamykaja...
    U mojego w fabryce wybiórczo mierzą temp tylko i robią piatki wolne bo nie ma zamówień :/
    Oczywiście te piątki to z urlopu a jak ktoś nie ma już urlopu to bezpłatne :/
    Ale wiem że w innych firmach to po cichu wyganiają do domu z temperaturą byle tylko nie kazali kwarantanny dla całego zakładu robić ...
    Po prostu masakra...

Ogólnie dla ludzi nie ma testów ale dla polityków jakoś się znalazły od ręki, rząd mówi że tak ma opanowaną sytuację a ludzie sami szyja maseczki do szpitali byle tylko medycy się nie pochorowali- czy to jest normalne? Jestem pewna że jest dużo więcej zarażonych w Polsce ale albo nie są zdiagnozowani albo nikt o tym nie mówi żeby pokazać że tak ładnie sobie radzą z epidemią... A zapewne obie opcje są prawdziwe... Gadają że wirus będzie długo ale wyborów nie przekładamy, bo po co... Teraz pokazują że jest wszystko super, że sobie radzimy, a po wyborach będą mieli wszystkich w dupie, radźcie sobie sami... Chory kraj, nie wiadomo w co wierzyć i komu wierzyć :(

Milenka mam nadzieję że jest ok mimo że się oparzylas :) kogo wina? Teściowej haha

Nada wpadam do Ciebie na kawkę :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 19 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss to jest śmieszne, zwłaszcza że wiązki ugadują nasz zakład i jakby zakład siostrę. W tym drugim warunki dali nawet spoko bo na 3tyg przestoju, 5 dni z urlopu a reszta 90% płatne a i nas? Przecież my nie będziemy w stanie tego odpracować.. I co firma zrobi? Utnie nam pensje..

Oczywiście że wina teściowej 😂 to jej patelka zrobiła fikołka a ja ją próbowałam łapać w locie. Oto efekt
    https://naforum.zapodaj.net/067f008e48e7.jpg.html
    Dziś już nie jest tak żywoczerwone ale mam mnóstwo bąbli

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wspolczuje 😫 a zaklad niezle roluje.... eh....

Nada zaraz jestem na kawie 😅😜

Dzis jestem tatusia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:23

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam wszystkie <3

MILENA AŁA i współczuje sytuacji w pracy :/

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, Ty nawet nie pytaj kogo wina, bo ZAWSZE wina jest teściowej!

joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to że przeciez mamy związki zawodowe, tylko one nic nie robią bo prezes tych związków siedzi w garści zarządu naszych firm. Wczoraj pod postem na fb, w odpowiedzi na negatywne komentarze (a jakich się spodziewał) pokazał co sobą reprezentuje.. Koledze napisał że jak mu się nie podoba, niech szuka szczęścia w innej firmie, a drugiemu "won stąd pajacu".. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.. Taa.. Dodam że firma zatrudnia jakieś 2000 ludzi.. Dziewczyny z Krakowa i okolic mogą kojarzyć firmę branży autobusowej pod Krk, to jeden z naszych oddziałów siostrzanej firmy.. Ale dziś się dowiemy co tam ustalili..

Asia mój tata ma dziś imieniny i wiecie co? Boję się do niego pojechać bo gdybym przywlokła do nich wirusa to by nie przeżył.. 😭

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada nie wiem czy masz tak duża kuchnie alena ja wpadam 😂 z ciastem malinowym jeśli lubicie 😍

Widziałam dziś na insta o tym profesorze, ale nie sądziłam ze ma wirusa i ze odebrał sobie życie 😢😢😢 świat schodzi na psy. Powinni blokować komentarze, ścigać albo wogole nie opisywać niektórych sytuacj. A media tylko szukają sensacji.
    U nas na Śląsku w Knurowie lekarka z koronawirusem na kwarantannie zlekceważyła stay at Home i przyjmowała pacjentów.. dramat 🤦🏼‍♀️

Kaga / Maks dziś tez ma ubrane spodenki w panterkę 🤦🏼‍♀️ uwielbiam je chociaż mąż mówi ze dziewczeńskie haha
    Będzie dziś próba spacerówki 🙏🏻🙏🏻❤️ trochę się stresuje ale jestem pełna nadziei ze mu spasuje.

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko 😢 biedaku.
    A kysz siło nieczysta - to do teściowej 😂

Asia wczoraj myslalam o Twojej przypadłości ze chętnie bym się zamieniła z Tobą- siedziałam na wc co chwile 🤦🏼‍♀️😢 dramat. Nie milam sił się Maksem zajmować. Zimne poty, słabość masakra jakaś.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole, lekarz powiedział mi przed wczoraj że jestem po owulacji i przed okresem.
    Ja myślałam, że przed to tydzień-dwa, a dostałam w nocy.
    Leje się że mnie jak z oberwanej chmury, ewidentnie okresowo.
    Mam chyba najbardziej obfity okres od zawsze...

Jejku, ja już zapomniałam co to okres, a brutanie zostało mi przypomniane i przypomniały mi się też co to bóle menstruacyjne, bo brzuch mnie nawala.

• nada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kojarzycie Radzką? tak mi jej szkoda, zalali jej całe mieszkanie. Nowiutkie. Wszystko pływa. Tak mi jej szkoda.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why dawaj :D z ciastem tym bardziej haha

Ruda o matko. Mnie taka refleksja łapie na reklamach podpasek jak to fajnie tego okresu nie mieć :D ale połóg podobno "wynagaradza" te 9 ominietych okresów więc równowaga w przyrodzie jest.

PplPp1.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ