X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada Gratuluję synka 🥳😘

My byliśmy w biedronce i o dziwo prawie wszystko było prócz mięsa i cytryn 😉 ale te kupiłam dziś w spozywczaku. Ludzi garstka więc spoko.

Mam nadzieję że kolejną wizytę uda się w miarę szybko ogarnąć i do niej dojdzie. Żeby małą chociaż mi dała znać o sobie a tymczasem cisza. Mam tylko nadzieję że wszystko u niej dobrze ❤️

Któraś z Was kiedyś dodała zdjęcie córeczki w przecudnym czerwonym bodziaku i tylko nie pamiętam która. Przypomnicie mi? 🙂

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Kaga kazdemu mogło się zdarzyć 😘 następnym razem bedziesz pamietala na milion procent. A skoro zwrocil to mu nie zaszkodzi siedzac w brzuszku. Pomysl jaki grzeczny, ze zje wszystko co mamusia da 😊

Phiczek moim zdaniem mala do 14 tys mieszkancow. Wiec wioska to nie jest ale jakims miastem duzym tez nie nazwe. Dokladnie jest 4 biedry, 1 lidl, 1 mila, 2 grammarkety i tyle z większych, 1 groszek i 1 zabka.
    W podobnym miescie obok wsi meza jest jedna biedra i tylko dino. Takze chyba tylko zauwazyli, ze lubimy w miescie rodzinnym biedre stad ich tyle 😂
    A powaznie to moje rodzinne miasto tez nie jest jakies biedne z 3 duzymi zakladami produkcyjnymi takze to je nakreca.

Ruda gratki 😊Miss rowniez😊

Iskierka nawet nie wiem co Ci poradzic. A wizyta byla na nfz?? Nie rozumiem jak mozna tak kogos zostawic samego sobie......
    Ja mam prywatna za tydzien ale juz sr... po nogach czy sie odbedzie. Tez mam zwolnienie do dnia wizyty... plus tabletki dupka wyliczone na styk......
    Leee jery do 14 tys. To was od groma hehe
    U nas jest jakieś 5 tys. Ludności to już całkiem jak wioch :)

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa Phiczek ale uwierz, ze pewnie jak u Ciebie wszyscy wiedzą wszystko o kazdym 😂😂😂 a nawet lepiej niz jak o sobie 😋

Sisska co za klinika.... faktura jak 10 lat temu ... moze pogadajcie to wiesz lepiej niz jak rodzice sami teraz snuja kolorowe historie w glowie. A Wy bedziecie miec wsparcie.

Milenka super z lekarzem. Oby juz byl spokoj ✊

Ruda to Ci heca 😋

Choc powiem Wam o mnie tajemnice... studiowalam dietetyke podyplomowke (tak a diete kupuje na bebio 🤦‍♀️🤷‍♀️) mialam super zajecia z dietetyki dla dzieci itp. I tam bylo, ze wlasnie czesto tak kobiety mysla. Ale, ze wlasnie to chodzi, ze teoretycznie jakis tam hormon jest wydzielany jak tabletka anty jesli regularnie karmi sie dziecko. Ale to jest jak z tabletka raz sie chwile spoznisz i moze byc niespodzianka. Ile w tym prawdy nie dochodziłam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:21

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana
    Tak to prawda każdy o wszystkim wszystko wie hehe
    A te babcie moherowe z balkonów czy okien najwięcej 🤣🤣

Jak jakieś 4 lata temu przeżyłam w sklepie napad z bronią to uwierzcie jakie chodziły wersję 😂😂
    Ubaw po pachy momentami z tego był. Co ludzie potrafili wymyśleć....

Czas powoli sprzątać ten burdel i do domu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 20:29

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana a jak tam dieta? Kupiłaś już? Testujesz? Szkoda że nie kupiłaś sobie 8.03, bo była promocja, jeden miesiąc gratis. Ja sobie wydłużyłam abonament i do lipca mam oplaconą.

Aczkolwiek mój mąż siedzący w domu od paru dni nie ułatwia mi bycia na niej 😄

W ogóle nie wiem czy tak macie, ale ja im mam mniej czasu, tym go sobie lepiej organizuje. Gdy mąż chodzi do pracy to ja po dwa rozne obiady gotuje, dbam o dom, bawię się z małą, w ogóle nie włączam tv, wszytko mam ogarnięte na tip top.
    Od kiedy on jest to masakra, wstyd się przyznac, ale od trzech dni nie chce mi się zdjąć prania z suszarki. Siedzimy i nic nie robimy, nie umiem się spiąć.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będziemy musieli porozmawiać z nimi, bo właśnie nie wiadomo co oni teraz myślą itp..

Najlepsze, że mój mąż powiedział bez mojej wiedzy swojej mamie o tym wszystkim, i oczywiście pierwsze jej słowa to było do jakiego lekarza ma iść i że on mu pomoże.. A mąż jej tłumaczy że my wiemy jak się leczyć, że dlatego zabieg będzie miał itp.. Ale no byłam mega wściekła jak się dowiedziałam, oczywiście nie chcący, że on jej powiedział. Bo byliśmy u teściów i ona przy mnie zapytała męża czy nie przełożył zabiegu przez tego wirusa. A ja takie oczy w szoku, że skąd wie ale zachowałam klasę i nic nie mówiłam. Ale jak wróciliśmy do domu to się już działo.. Nie chciałam żeby teściowa wiedziała.. No ale trudno. Przynajmniej skończą się głupie docinki. Podobno nawet przeprosiła za te dogadywanie o dziecko.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wlasnie siedze na stronie i bede zamawiała 😊 ostatni raz prosilam meza, zeby tez chcial. Szkoda, ze nie zauwazylam wtedy tej promki..

A co do organizacji to mi tez zawsze wszystko lepiej idzie jak mam wiecej zajec ale i nie ma meza 😋

No slabe, ze powiedzial sam. Ale wiesz jak ma byc plus z braku docinek to chyba wyszlo na dobre 😊😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, wybacz bezpośredniość, ale syropek pomógł?

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga mi pranie wisi od 5 dni 🤦‍♀️🤦‍♀️😅😅
    Ale jutro sie biore ostro za prasowanie...

Asia wlasnie jak syrop?
    Kibelek zaliczony? 😅😅😅

Kurde taka pogoda a czlowiek uwieziony...
    Az zal...

Sisska z jednej strony dobrze z najblizszymi o tym porozmawiac...
    To ciezki temat ale duzo wnosi
    I wlasnie przynajmniej docinki ida w dal

Caluski 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 08:46

joana, megson91 lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mialam pisać 😁
    W godzinach popoludniowych poczulam ulgę po 6 dniach🥳🥳🥳
    Uratowalas mnie, jestes moja wybawczyni ❤😘😅

megson91, nada lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co szlam do lazienki i wracalam to maz pytal 😅
    Az dzis wskoczylam i krzyczalam, ze sie udalo 😁
    Chyba cala wies slyszala jak wolam, ze wreszcie zrobilam kupe 😂😂😂
    A maz peksl ze smiechu 😅

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna znam ten stan ulgi 😁
    Ja znów dla odmiany od dwóch tygodni nie mam problemu bo jest w drugą stronę.

Dziś zaczęłam kolejny cykl. Mój organizm chyba lepiej funkcjonuje bez metforminy.

Żanetka jaki Fabi już duży ☺☺

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas oby i u mnie teraz nastąpił czas ulgi na stałe 😁

Czemu mowisz, ze lepiej funkcjonuje?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny od wczoraj mam jakis bol podbrzusza..
    Zaczelo sie lekko od prawej strony jakby jajnik.. a dzis w nocy to bolalo juz mocno cale podbrzusze, ale glownie ta prawa strona.
    Nie wiem.czy nie pisać do lekarza.
    Bol nie jest jakis uporczywy.. ale jednak jest..
    Myslicie, ze to dziecko tak sie rozpiera i moze mocniej uciskac jedna strone?
    Mam wrazenie ze zaczelo sie wiecie jak tak parlam w tej lazience.. podczas 2..
    No i wczoraj sie nachodzilam i porobilam w ogrodku troche.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana u mnie było tak z tym bólem że tylko z prawej strony więc może coś podobnego Cię chwyciło jak mnie wtedy

• joana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje Iskierka.. moze wlasnie dzidzia jakos robi sobie miejsce.
    Plamienia zadnego nie ma to nie chce panikowac.
    Narazie wzielam magnez i ciut lepiej..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogła nospa i apap ale też nie wiem co to mogło być. Przyszło i poszło ale najważniejsze że z małą wszystko w porządku. Także oby to było chwilowe i Ciebie Joana

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, wydaje mi się że to normalne, sama czasem miałam lekkie bóle, ale jeśli się niepokoisz i masz dobry kontakt z lekarzem to SMS nie zaszkodzi.

My jutro idziemy na USG stawów biodrowych, o dziwo nam nie odwołali.

Mnie tak boli brzuch, nie wiem czy to nie od tej owulacji...

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to chyba dobrze nawet że powiedział sam, bo nie wiem czy bym była w stanie być przy rozmowie informujacej teściowa o czymś takim.. On powiedział, bo chciał się wygadac i dlatego, że chyba bał się zabiegu że cos pójdzie nie tak i nie wróci już do domu.. I że względu na młodszych braci, żeby pamiętała żeby się oni przebadali jak będą więksi..

Tylko ja mu tłumacze że od tego ma żonę i siedzimy w tym razem ze mogł mi się wygadac, ja też czasem potrzebuje ale jednak nie lecę i nie mówię komuś skoro ustaliliśmy że nie mówimy. Było mi przykro że woli z matką gadać niż ze mną, a z tego co go teraz wypytalam to dużo i tak nie pogadali bo ona zaczęła swoje rady gdzie do kogo iść.. I on ją trochę zrypal i koniec tematu.
    A co do braci to mu mówię, że prędzej on za te parę lat mógłby z braćmi pogadać o tym a nie ona, bo to taki temat nie za bardzo na rozmowy z matką..

Więc podejrzewam że i tak rozmawiać z teściowa o tym nie będziemy. Co najwyżej się powie jeśli będzie coś wiadomo itp..

Tylko ja się teraz boje że ona coś gdzieś komuś chlapnie o problemie.. A ja nie chcę żeby ktoś wiedział, szczególnie ich rodzina bo tam wszystko sobie każdy przekazuje. A co ich obchodzi że mamy problem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 12:28

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres dostalam jak w zegarku i wychodzi na to zeptzt metforminie za szybko pekaly mi pęcherzyki

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ