Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu bo tak to jest że starsi chyba są samotni i nie chcą prosić obcych o pomoc... A nawet jak mają rodziny to nie zdają sobie sprawy z konsekwencji takiego narazania się
Why o kurde 😱
Każdemu może się zdarzyc, dobrze że Maksio zwrócił to co mama mu dała już drugi raz takiego błędu nie popełnisz i nie biczuj się za to... Jesteś tylko człowiekiem
Ruda to dziś koniec połogu 😉
Iskierka kurde ciezka sprawa... Wiadomo że jest ciężko ale przynajmniej ciężarne powinni przyjmować na planowe kontrolę nie wiem co Ci poradzić dzwon do skutku, napisz smsa czy cos, albo maila do gina/gabinetu ewentualnie do lekarza poz zadzwoń i zapytaj czy by Ci nie wystawili kontynuacji zwolnienia
Megson no właśnie ciekawe czy tak każdy przestrzega ale wierzę że ludzie nie bagatelizują tego 🙏
Ja już mam dość myślenia o tym wirusie idę robić obiad, sprzątać... Jakoś trzeba żyć bo to na pewno się nie skończy w tydzien, dwa...
A moja dzidzia dziś kończy 23 tygodnie ❤️ już waży ponad 8kg 😊
joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Kaga kazdemu mogło się zdarzyć 😘 następnym razem bedziesz pamietala na milion procent. A skoro zwrocil to mu nie zaszkodzi siedzac w brzuszku. Pomysl jaki grzeczny, ze zje wszystko co mamusia da 😊
Phiczek moim zdaniem mala do 14 tys mieszkancow. Wiec wioska to nie jest ale jakims miastem duzym tez nie nazwe. Dokladnie jest 4 biedry, 1 lidl, 1 mila, 2 grammarkety i tyle z większych, 1 groszek i 1 zabka.
W podobnym miescie obok wsi meza jest jedna biedra i tylko dino. Takze chyba tylko zauwazyli, ze lubimy w miescie rodzinnym biedre stad ich tyle 😂
A powaznie to moje rodzinne miasto tez nie jest jakies biedne z 3 duzymi zakladami produkcyjnymi takze to je nakreca.
Ruda gratki 😊Miss rowniez😊
Iskierka nawet nie wiem co Ci poradzic. A wizyta byla na nfz?? Nie rozumiem jak mozna tak kogos zostawic samego sobie......
Ja mam prywatna za tydzien ale juz sr... po nogach czy sie odbedzie. Tez mam zwolnienie do dnia wizyty... plus tabletki dupka wyliczone na styk......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 14:18
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyMiss udało się dodzwonić i ma mi wystawić zwolnienie od jutra. Bd musiała sprawdzić przez ZUS czy to zrobił bo teraz ma sporo na głowie a on taki ciapowaty jest więc lepiej się upewnić. Szkoda tylko że nie zobaczę malutkiej bo nawet nie wiem ile waży i mierzy teraz a no i wyników z pappy też nie poznam 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 14:20
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoana dzięki że pytasz, bóle minęły. Brałam apap i nospe a na noc od tamtej pory mam luteinę. Nie wiadomo od czego te bóle były ale na całe szczęście przeszło.
Ciężkie czasy nastały... Mojego gina na nie być cały tydzień a na kolejną wizytę mam próbować dzwonić we wtorek za tydzień. Heh próbować...Agness001 lubi tę wiadomość
-
Why o jejku, dobrze że to zwrócił. Mądry chłopak 😊
Ja już dziś ani na chwilę nie włączyłam tv, nie chce mi się już słuchać o tym wirusie naprawdę. Zajęłam się innymi rzeczami i tyle.
Ruda piękny wiek 😁 ale leci ten czas.
Wiecie co mnie bawi? Że każdy się każe umawiać za dwa tygodnie, przekładają wizyty u lekarzy itd a mi się wydaje że za te dwa tygodnie to dopiero będą jaja i liczba chorych nie będzie liczona w setkach a tysiącach... W setkach to może będą zgony...
Ja dziś podałam małej kartofla 😁 metoda BLW. Boże ile było sprzątania 😂 krzywiła się, trochę wypluła, ale też trochę zjadła. Moja ❤️megson91 lubi tę wiadomość
-
hej!
Byłam w szpitalu na USG połówkowym. Z dzieckiem wsyztsko super, ogólnie gin mnie porzegnał słowami "Zdrowy chłopak, gratuluje" ale jakie procedury na wejściu! Zmierzyli mi temperature, pytali czy gdzieś byłam za granicą i po co przyszłam. Dostałam maseczkę i plakietkę VISITOR. Samo USG trwało może 8 minut.... i trochę mnie to martwi bo niby wsyztsko dobrze, ale mama ginekolog pisze, że takie badanie zwykle trwa conajmniej 20 minut. W czwartek ide do ginekologa to go zapytam co o tym sądzi.
Jeszcze teściowa mnie wkurzyła. Zadzwoniłam do niej, żeby opowiedzieć o USG, a ona do mnie ni z gruchy ni z pietruchy, że nosze z aobcisłe ciuchy i brzuch uciskam! I żebym tak nie uciskała. no ja prdl. Pytam ją kiedy mnie mama widziała ostatnio, że tak twierdzi. A, że jak u nich ostatnio byłam. I mam tak nie uciskać. Głupia baba. Będę nosić co chce. Nie mój problem, że ona ma problemy z ciążowymi brzuchami. Sama swój gruby brzuch dumnie prezentuje. Nię będę teraz zamwiać za dużych ubrań pod jej widzimisie. Nosze normalne ciążowe ubrania pod mój rozmiar. I potem się dziwi, że ja z nią gadać nie chce. Jak nie akcja z chrzcinami to z uciskaniem brzucha.
Kurde Iskierka współczuje. Ja idę do mojego w czwartek bo bałam się, że niedługo w ogóle odwołąją wizyty czy coś. Przecież może sie tak stac staram się nie stresować ale jak?
Trzymajcie się dziewczyny tam! Musimy być dzielne i liczyć, że do końca marca świat się ogarnie. -
Dziewczyny w ciąży , polecam Wam odwiedzić stronę na Facebooku Fundacja Rodzic Po Ludzku.
Co tam dziewczyny piszą to się w głowie nie mieści... lekarze odwołują wizyty, nikt nie może zrobić badań,
labolatoria się zamykają, przychodnie nie przyjmują, ciąże zagrożone są pozostawione same sobie - What the fuck?! Za przeproszeniem ....
Poza tym ciężarne zarażone wirusem nie będą mogły zobaczyć dziecka po porodzie bo takie są zalecenia PAŃSTWA POLSKIEGO , WHO ma zupełnie inne wytyczne. Dlaczego oni tak stresują ciężarne
https://m.facebook.com/fundacjarodzicpoludzku/?tsid=0.09067311806201517&source=result
Oczywiście dziewczyny wspierają siebie wzajemnie i jest też dużo pomocnych informacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 16:53
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Dzieki Stokrotka napewno zajrze 😘
Iskierka super, ze bole przeszly ❤
Kaga masz racje z tym co moze byc za 2 tyg..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:20
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny, zapisałam się na wizytę do "zwykłego" gina, który zajmuje się niepłodnością (przynajmniej tak pisze na ZL). Kiedyś, dawno temu chodziłam do jego ojca, on mnie diagnozował i leczył pod kontem pcos i w sumie chyba mu się to w większym stopniu udało bo dzięki niemu mam regularne cykle.. Oby syn był równie świetnym lekarzem i człowiekiem. Wizyta 5maja, mam nadzieję że do tego czasu w Polsce już wszystko wróci do normy..
joana lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Muszę się wyżalić.. Wczoraj jak jeszcze byliśmy w Warszawie mama mi napisała sms, że gdzie jesteśmy i że do męża przyszedł list w Warszawy.. My taki szok z mężem, że z kliniki pewnie coś i pewnie Rodzice się zorientują o problemie.. Przyjeżdżamy do domu i faktycznie z kliniki, na liście niby tylko napisane przychodnia lekarska, ale podany też adres.. Więc znając moich rodziców, którzy ostatnio nauczyli się internetu, na pewno sprawdzili od razu co to za przychodnia. I teraz pewnie już wiedzą że mamy jakiś problem.. Dziś widziałam się z tatą, i próbował coś zagadać o Warszawie, ale szybko zmieniłam temat.. Kurcze no, nie tak się mieli dowiedzieć i nie już.. Teraz ciągle mam stresa, że nagle zaczną się wypytywać o to.
A z kliniki przysłali fakturę za zabieg 🤦♀️ jakby nie mogli na mejla wysłać albo dać po zabiegu.. -
Iskierka szkoda że nie masz możliwości zobaczenia malutkiej ale przynajmniej o L4 się martwić
Sprawdź koniecznie czy wystawił
Kaga mi też się wydaje że za te dwa tyg to dopiero się zacznie... Przecież nawet szkoły będą zamknięte do świąt a niektórzy chyba myślą że za dwa tygodnie wszystko wróci do normy ja w o wątpię naprawde...
Super że Madzia je 😊 ja swojej się boje tak w kawałkach dawać 🙈 więc u nas na początku pójdą papki
Nada super że wszystko jest ok dobrze że wprowadzają takie "kontrolę" zamiast się zamykać na pacjentki... Teściowa porażka 🤦
Stokrotka nie wierzę w to co czytam 😠 przecież w Polsce jest nie tylko koronawirus!!! A ciężarnym należy się opieka... Trzymaj się kochana 😘
Milenka mam nadzieję że do maja to się uspokoi.... A jeśli jednak nie to przynajmniej wszyscy zrozumieją że trzeba żyć z tym wirusem
-
Oj te nasze teściowe... Plusem koronawirusa jest to, że moja przynajmniej do nas nie przychodzi 😂
Masakra z tymi ciężarnymi ☹️ to są już jakieś jaja. To jest to, co wczoraj pisałam. Przysięgę składali a teraz pozamykali gabinety. Jak zawsze bronię lekarzy tak przeraża mnie, jak do tego podchodzą.
Dziewczyny Wy piszecie, że boicie się braków w spożywczym sklepie czy aptece. Ciotka mojego męża z Rzymu mówi, że tam w sklepach raczej wszystko jest. Ludzie bardziej boją się wirusa niz glodu i siedzą w domu. A w aptekach to u nas zaczynają się braki, bo ludzie sami szaleją, wykupują na zapas różne rzeczy. To co mi znajomi opowiadają to włos się jezy... Zapewne słyszeliście, że taki lek Arechin wykorzystują do leczenia koronawirusa w szpitalach. W aptekach już go nie brakuje. Jeden znajomy mówił, że u niego wszystko wykupili lekarze na recepty wystawione na siebie i rodzinę. Na zapas. I to jest etyka... a dla potrzebujących nie ma.
Miss nie nazwalabym tego jedzeniem 😂 raczej próbą. Jutro będziemy próbować dalej 😁
Siska cooooo... Kto jeszcze wysyła faktury pocztą 🤦🤦🤦🤦🤦megson91 lubi tę wiadomość
-
Kaga no właśnie 🤦♀️🤦♀️ nawet mi przez myśl nie przeszło że tak zrobią.. Bo byśmy wtedy nawet na poczcie zastrzegli, żeby nie przynosili do domu listów.. Teraz właśnie najgorsze czy rodzice wyczytali w necie co to za przychodnia lekarska czy nie.. Ale coś czuję że będzie trzeba im powiedzieć..
-
nick nieaktualnyHej kochane 😉
Nam odwolali szczepienie 😥
Z jednej strony rozumiem zeby z dzieckiem sie nie platac itp
Tylko sie zastanawiam kiedy sie odbedzie
A tu taka istotka bez szczepien 😥🤦♀️🤦♀️
Dzis to byl dzien noszenia
Ani obiadu nie ugotowalam maz robil jak wrocil
Nie zeby plakal tylko zlosci pokazywal🤦♀️🤔🤔
Typowy facet? 🤔🤔😅
Ja do gina tez nie poszlam
Napisal oswiadczenie ze przyjmuje pacjentki w ciazy i te w pilnym wypadku czyli jakas recepta infekcja czy cos
A ze ja po porodzie juz u niego bylam wtedy co mialam ten okres a teraz mielismy tylko zadecydowac a anty no to pilna nie jestem 🤦♀️
Dziewczyny wiem ze moze to zbieg okolicznosci ale maly sie taki "niegrzeczny" zrobil odkad jest na tym mm
Moje juz zanika calkowicie
Albo skok 🤯
Sisska moze warto pogdaca z rodzicami
Wam bedzie razniej a oni moze sie martwia co sie dzieje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDostałam tabletki i Pan doktor powiedział, że minimum 2 lata odczekać jeśli chcemy mieć kolejne dziecko.
Zmieniłam lekarza, bo moja pani jest specem od niepłodności, ale z prowadzenia ciąży już byłam średnio zadowolona, no i wydaje mi się że wcześniej jak miała mniej pacjentek to była "lepsza", teraz chyba poszła na ilość, bo nawet o termin jest ciężko.
Ten lekarz z dzisiaj wydaje się być w porządku, więc pewnie przerzucę się na niego.
-
Dziewczyny ale jaja 😂🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny