X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena
    To czas zmienić klinikę jak nie odpowiadają lekarze.
    Albo poszukać tam gdzie twój przyjmuje jak bardzo ci odpowiadał.
    Tylko niech minie ten cały szał. Obyś znalazła dobrego :)

A co do księży.
    Zależy jaki się trafi. Jeden machnie ręką na wspólne mieszkanie a drugi ci zrobi taka aferę że szok.

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tamtym razie juz nigdy nie spowiadalam sie z tego mieszkania ani wspolzycia. Tak mnie to zrazilo.

Kurcze a ja juz sie boje o moja wizyte u ginekologa za tydzien.. i czy nie zamkna mi alabu w moim miescie. Eh..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nada Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin przyjmuje raz dziennie teraz :o albo tyle kobiet się zapisało 🤷 mnie martwi, że ZUS padnie i tyle z moich świadczeń. Zastanawiam się czy nie iść wyciągnąć zwolnienia... Jutro USG połówkowe zobaczymy co wyjdzie.

Mielna zgadzam się z Phiczkiem, nie za fajnie się zachowują tam u Ciebie

PplPp1.png
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ja po tamtym razie juz nigdy nie spowiadalam sie z tego mieszkania ani wspolzycia. Tak mnie to zrazilo.

Szczerze to nigdy sie z tego nie spowiadalam.
    To moja prywatna sprawa a nie księdza.
    Czy mieszkam z kimś czy nie.
    Zresztą nie zabiłam nikogo to twierdzę że z tych grzechów lekkich mogę sama zrobią sb rachunek sumienia i poprawić się.

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska oby wszystko było dobrze.

Żanetka może Fabi jeszcze sie uspokoi 😁

Ruda uwielbiam takie "pomocne" rady.

Wiecie dla mnie większym grzechem jest znecanie się nad malzonkiem/ partnerem życiowym niż brak ślubu. Ludzie rezygnują ze ślubów kościelnych bo mają dość takie traktowania ze strony księży .

Milenka a to jest klinika leczenia niepłodności?

Ja pewnie jutro dostanę okres i wypadałoby zrobić badania ale się boję.

U mnie w pracy wysyłają ludzi na zaległe urlopy a ja takiego nie mam i bede siedzieć w pracy, chyba tylko z jedną koleżanka

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że trochę mnie to zaskakuje, że lekarze tak masowo zamykają te gabinety. Co to ludzie nagle zaczęli cudownie zdrowieć, żadne inne choroby nie istnieją... Zawsze, zawsze jestem po stronie lekarzy, wiem jak mają ciężko, mam wielu znajomych lekarzy i zawsze bronie tę grupę zawodowa, ale chyba nie po to składali przysiege, żeby teraz opuszczać pole boju. Każdy się martwi, rozumiem to. Ale są zawody gdzie się nie odpuszcza.

#żalpost #starababa

Powiem Wam, że ja się mega źle ostatnio czuje. Nie wiem co jest grane, ale ciągle kręci mi się w głowie, jest mi niedobrze, mam skurcze podbrzusza, które promieniują do pleców. Do tego jestem po prostu skrajnie zmęczona, przestałam wstawać do małej w nocy, nie daje rady, dobrze że mój mąż jest taki kochany i się nią zajmuje w nocy. Tydzień temu zbadałam TSH i morfologię - są ok. Stwierdziłam, że umowie się do swojego gina, na kontrolę czy wszytko jest ok, bo te bóle nie dają mi spokoju. I co? Dziś telefon, że ograniczaja pracę. Jak coś bardzo pilnego to przyjmą w czwartek... A to chyba nie jest pilne. Wiecie ostatnio mąż się zaśmiał, że zachowuje się jak w ciąży i takiego mi wbił klina, że zaczynam się bać. Jestem pewna na 99 proc, że to nie ciąża, ale ten 1 proc nie daje mi spokoju. W dodatku szukając przyczyn nagłego spadku ilości mleka znalazłam, że często właśnie tak się dzieje w ciąży. A jeszcze z mało intymnych rzeczy często krwawię, gdy chodzę do toalety. Wydaje mi się, że to wina hemoroida, który pojawił się u mnie po porodzie, ale pewności nie mam. Też nie jestem w stanie tego sprawdzić, bo też mnie teraz nikt nie przyjmie. Zaczynam się martwic czy to krwawienie w polaczeniu z innymi objawami nie oznacza czegoś niedobrego. A jeszcze schudłam 6 kg w miesiąc z hakiem, niby mam diete z BeBio i jej pilnuje, ale nie raz wjedzie coś niezdrowego.
    Zadzwoniłam do przychodni o e-recepte na Euthyrox, bo mi się konczy to usłyszałam, że wystawią. Na czwartek.🤦Boże. 🤦

Jeszcze mój mąż siedzi w domu, bo pracuje zdalnie. Dziś umówił mu się klient, więc mąż dyma do centrum miasta na spotkanie. Próbował się z nim skontaktowac przed wyjściem z domu, żeby potwierdzić spotkanie, ale wielmożny pan z Ukrainy nie odebrał. Mąż pojechał a ten .... nie przyszedł... Wiecznie jak mu tych Ukraińców umawiają to Ci nie przychodzą i tylko dupę zawracają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:52

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia tak myślę żeby szukać nowej kliniki ale każda jest oddalona min 2-3h drogi co mocno nam utrudni życie.. Bo oboje pracujemy w innym systemie zmianowym. Ale trzeba będzie jakoś spiąć tyłki i coś ogarnąć mimo wszystko..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro koniecznie, kończy mi się połóg, a chce wiedzieć czy wszystko ze mną w porządku i chce żeby dał mi jakąś antykoncepcję.
    Ja nie wiem co będzie za jakiś czas, czy w ogóle będę mogła wyjść do lekarza, więc lepiej jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sie chcial umowic do dentysty a tam gabinety na dwa tygodnie maja zawieszone terminy...

Tylko w pilnych przypadkach jest dyzur
    Pilny przypadek czyli bol a plomba ktora wypadla juz sie w to nie wlicza 🤯🤯

Milenka z tymi lekarzami to szok
    Ja rozumiem jakby narzucali tak gdzies w przychodniach
    Ale w prywatnych klinikach gdzie czlowiel placi to jednak powinien miec jakis wybor komu chce placic

Kas chyba sie nie uspokoi 🤯
    Zabawki zaczynaja go ciekawic kopie nogami bebla cos po swojemu nawet zlosci pokazuju juz 🤯🤯
    Juz pyskuje do starych😅

Kaga masakra zeby nawet nie zadzwonic i nie odwolac
    Ludzie to sa naprawde bezmyslni i nic nie szanuja czyjego czasu

• joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga rzeczywiscie nie brzmi to oki... Moze sciemnij troche, zeby chociaz zapisali Cię na ten czwartek. Lepiej, zeby jednak to zobaczył lekarz i coś doradził..

Milenka lipa z taka odległością. A moze jakis prywatny lekarz, ktory ma super opinie gdzies bliżej? Nie taki z punktu o bezplodnosci itp. Ale ze widac mimo to, ze lekarze go chwala i w tej dziedzinie.

Ruda mysle, ze super decyzja z wizyta. Niewiadome jak to bedzie za kilka dni i kiedy to wszystko sie uspokoi.

Mnie to martwi ten nawal ludzi zza granicy. Wiadome kwarantanny... ale ile to jest zagrozenia, ze duza czesc tych ludzi jest zakazona.. beda potrzebować hospitalizacji...
    Przeraza mnie to co sie dzieje...

Jeszcze troche i lekarze normalych ludzi z choroba nie beda przyjmowac.. jakby i tacy nie potrzebowali pomocy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda maz kupil syrop. Jutro przed sniadaniem testuje 😁

Jak cos to stawiam Ci pomnik 😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga dobrze by było żeby Cię lekarz zobaczył ale w takiej jaką mamy sytuacji sama nie wiem czy bym poszła :/
    W sumie ja też nie rozumiem że gabinety zamykają, chyba że się szykują na pracę w szpitalu... Przecież są inne choroby niż koronawirus...
    Mam nadzieję że 2-3 tygodnie i będzie trochę lepiej :/ o ile ludzie się zastosują do obostrzeń...
    Ja też nie wychodzę z domu :/ może jutro wyjdziemy z małą na krótki spacer, mieszkamy na obrzeżach więc nie ma za dużo ludzi jednak i tak się boje... Ale z drugiej strony nie będziemy ciągle siedziec w domu i raz na jakiś czas na te 20min trzeba wyjść...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, no to drugi przypadek 👑 u nas....

megson91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Żanetka, no to drugi przypadek 👑 u nas....

🤯🤯🤯

Ja ani glowy nie wychylam 🤯🤯🤯

• joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wspolczuje 😫😫😫

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jak będzie dziewczyny i wtedy będę myśleć. Może to chwilowe osłabienie, kolejny gorszy dzień. Mam wrażenie, że od kilku miesięcy to KPI wysysa ze mnie całą energię. Z tym krwawieniem ginekolog i tak mi nie pomoże, więc daruje sobie...

Ja to nawet nie mówię, dookoła mnie jest pełno przypadków koronawirusa a pewnie 10x tyle niewykryte i niezdiagnozowane. Mam ochotę uciec do domu, do mamy, zaszyć się pod lasem, wychodzić na świeże powietrze, ale tam jest babcia, która spotkania z koronawirusem mogłaby nie przeżyć przez choroby współistniejące. ☹️ A boje się, że coś przywleczemy ze sobą. Zresztą mąż od czasu do czasu jedzie do pracy, więc jesteśmy uziemieni. Jedyny plus, że mam go teraz w domu.

Mieliśmy tyle planów na wiosnę. Człowiek czeka na tę porę roku jak na zbawienie. A tu takie cos. ☹️ Jeszcze te szczepienia nam przepadły, nie mogę tego przeżyć, bo już miały być z głowy... Jejku tak marudzę, ale zaczyna mi ta sytuacja działać na psychikę. Ja się w ogóle nie boje, ale strasznie martwię się o babcie.

Piekłyscie kiedyś jakiś warzywny pasztet? 🙂Widziałam w książce pasztet z soczewicy, wygląda smacznie, ale ciekawe czy będzie to zjadliwe. 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, ja robiłam pasztet z białej fasoli od Jadłonomii, był całkiem ok. Zjadłam sama całą foremkę.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też bym chętnie taki pasztecik trzasnęła :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga a test robiłaś?

Ja na Twoim miejscu poszłabym do gina żeby zobaczył co jest grane albo chociaż zadzwoń do Niego i powiedz objawy, może coś Ci odpowie. W końcu skoro zamykają przychodnie to telefonicznie powinni pomóc.

Ja sama zaczynam sie bać pomimo tego, że w Częstochowie nie ma ani jednego przypadku.

Ja jutro sie dowiem jak będę pracować w najbliższym czasie. Urlopu nie mam więcej pozostaje dojeżdżać do pracy

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Kas to najgorsze.. obys byla bezpieczna..

Kaga chyba Kas ma racje z ta poroda chocby telefoniczna..
    Co do psychiki to dziala na kazdego..
    U nas tez mialy byc wielkie plany. Remont zatrzymalismy... maz czasem jest w pracy a teraz ma 3 dni wolnego a raczej pracy zdalnej. Ale co dalej?
    Poza tym 40 km od nas jest sam moj tato. Zakupy mu dowozimy. On sobie dorabia i nie chce zrezygnowac. Tak to juz wiozlabym go do nas. Na szczescie to praca na 3 h co drugi dzien. Pieniedzy duzych z tego nie ma ale cieszy sie ze ma zajecie. Robilismy mu zakupy w czwartek. Teraz dzis maz. Oby tylko nie wychodzil gdzies niepotrzebnie. Ale boje sie o niego bardzo..
    Poza tym mam siostre we Francji.. o nia tez sie boimy jak slychamy jak tam sa nieodppwoedzialni ludzie. Ale na szczęście jej tez zlecono prace zdalna. W jej mieście jest juz kilka przypadkow potwierdzonych..

A pasztet z soczewicy jadlam i polecam.. ale nie pamietam skad bralam przepis 🤷‍♀️

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ