X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście w tym przypadku, że jest 👑, bo pewnie by poleciał do jakiejś galerii.

megson91 lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Ruda, mój mąż ma zegarek z Huawei już chyba z 3 lata. Kupiłam mu kiedyś na urodziny. Zastanawiamy się teraz nad nowym, bo jednak już trochę go nosi, ale to był naprawdę super prezent :). Myślę, że Twój Mąż też będzie zadowolony. Ja na urodziny dostałam nowego Samsunga (zmieniłam sobie system z IOSa), też sobie bardzo chwalę.

Megson, sorka, że dopiero teraz. Ja robie kocyk z tego linku: https://www.youtube.com/watch?v=hLfBHEHbNfA&t=454s tylko u mnie będzie większy trochę.

Kurde dziewczyny, my w ten weekend mieliśmy jechać po samochód. Ale nie wiem czy to bezpieczne... z drugiej strony kurde, chce go już kupić -_- no i kwestia spotkania z teściami. Spotykać się czy siedzieć w domu. Może nie ma co fiksować.

Wczoraj zaczełam oglądać / robić ten warsztat. Kurcze jest super. Nikt mi nigdy nie wyjaśnił o co tak naprawdę chodzi z tą miednicą. Polecam wam ( przynajmeniej pierwsze 40 minut, bo tyle przerobiłam)

PplPp1.png
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada

Ja miałam jechać do teściów na urodziny ale rezygnuję.
    Dla swojego i ich bezpieczeństwa takie jest moje zdanie.
    I szczerze mówiąc i tak szwagier ich naraził na duże niebezpieczeństwo wracając z Niemiec olewając kwarantannę.

Lepiej dmuchać na zimne niż później obudzić się z ręką w nocniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 11:35

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę mila. Po prostu brak mi słów na takich idiotów, którzy olewają kwarantannę i wychodzą na niej z domu.

A później umiera 27-latka. I zostawia noworodka. Kurwa. 😠😠😠

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to blisko mojego rodzinnego miasta... 😥😥

• Kaga Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.salon24.pl/newsroom/1029147,szosta-ofiara-smiertelna-koronawirusa-w-polsce-to-27-letnia-kobieta

• joana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam o tym 😪
    Moj tato to sam powiedzial, ze nie koronawirus nas wybije tylko egoizm i idiotyzm ludzi...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana
    Zgadzam się z tym w 100%

Patrząc nawet na rodzinę mojego. Totalnie szwagier olał to co mówili. Dlatego ja tam się nie wybieram. Jak będzie trzeba to nawet w święta nie zawitam.

Szkoda że tej mlodej nie udało jej się wyjść z tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 14:17

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos slyszalam ze na sepse zmarla na dziewczyna

• nada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o tej sepsie, ale i tak straszne. Nieważne w sumie na co umarła. Nie powinno dojść do czegoś takiego w szpitalu :O Dlatego nikogo teraz nie wpuszczają. Ciekawe czy inne dziewczyny też się zaraziły? Oby nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:38

PplPp1.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Cos slyszalam ze na sepse zmarla na dziewczyna

Sepsa spowodowana koronawirusem 🥵

0c67cfbc7154ab55.png

Kaga, Stookrotka, joana lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson , dokładnie .... sepsa, niewydolność oddechowa , uszkodzenia serca i nerek do najczęstsze powikłania koronawirusa! A o tym już nie powiedzą :/
    A ja dzisiaj znalazłam taki artykuł... też nie jest to dobra wiadomość dla staraczek :(
    https://www.google.pl/amp/s/kobieta.onet.pl/koronawirus-kobietom-ktore-planuja-ciaze-zaleca-sie-odlozenie-planow-prokreacyjnych/h6fk241.amp

Ja dzisiaj byłam na KTG... takie restrykcje w szpitalach a baba która mnie i inne kobiety obsługiwała (pielęgniarka) kaszlała jak najęta :-O To jest po prostu chore..... siedziała z nami cały czas w pokoju, miała maseczkę ale już bez rękawiczek, poprawiała łapami coś na buzi a później nas bada :-/ Aż się we mnie gotuje

megson91, joana lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to i tak ze staraniami jestem w czarnej dupoe bo badań zrobić nie mogę...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    Megson , dokładnie .... sepsa, niewydolność oddechowa , uszkodzenia serca i nerek do najczęstsze powikłania koronawirusa! A o tym już nie powiedzą :/
    A ja dzisiaj znalazłam taki artykuł... też nie jest to dobra wiadomość dla staraczek :(
    https://www.google.pl/amp/s/kobieta.onet.pl/koronawirus-kobietom-ktore-planuja-ciaze-zaleca-sie-odlozenie-planow-prokreacyjnych/h6fk241.amp

Ja dzisiaj byłam na KTG... takie restrykcje w szpitalach a baba która mnie i inne kobiety obsługiwała (pielęgniarka) kaszlała jak najęta :-O To jest po prostu chore..... siedziała z nami cały czas w pokoju, miała maseczkę ale już bez rękawiczek, poprawiała łapami coś na buzi a później nas bada :-/ Aż się we mnie gotuje

Stokrotko jak tam u Ciebie? Masz jakieś skurcze już lub rozwarcie?

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krakowskiej stronie czytalam ze od matki sie zarazila tym wirusem
    Matka podajze w Wloch wrocila...

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że temat 👑 kwitnie.. To straszne co się dzieje, dziś zaczęłam się naprawdę bardzo bać..
    Zwłaszcza że pojechałam do rodziców.. Ale zrobiłam to, bo wczoraj były imieniny taty i gdy dzwoniłam do niego z życzeniami, czułam jego zawód i rozczarowanie że mnie nie będzie..

A z takich śmieszniejszych rzeczy.. Nie uwierzycie, ale dziś pierszy raz w życiu chyba miałam zgagę 🙈 normalnie nie wiedziałam co się ze mną dzieje 😂

Kaś, moje starania zeszły na boczny plan przez to co się wokół dzieje. Czasem przejdzie przez głowę myśl czy się udało czy nie, ale temat korony jest takim nr1, top tematów..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam potwierdzone info, że ta dziewczyna owszem zaraziła się od matki, matka leży w szpitalu, ale wirusa przywiózł brat, który jest kierowcą na trasie międzynarodowej Polska-Włochy.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga mnie też gotuje to że ludzie wracają zza granicy i mają w dupie kwarantannę...
    To co się teraz dzieje to jakieś nieporozumienie :/
    Tak to każdy pieprzy że nie ma kiedy spędzić czasu z dziećmi bo ciągle praca a gdy jest nakaz siedzenia w chałupie na dupie to łażą wszędzie byle nie w domu :/
    Dziś widzialam fotkę jak ludzie 60+ stoją gromadnie i czekają na otwarcie supermarketu :/
    A niby oni są najbardziej narażeni więc powinni nawet z domów nie wychodzic...

Dlatego ja nawet się nigdzie nie ruszam z dzieckiem, nawet na spacer bo też przez klatkę muszę przejść a ostatnio pod klatką też sąsiedzi urządzili sobie pogawędkę gromadką...
    Być może nawet na święta zostaniemy w domu no i co z tego? Trudno, będą kolejne święta a ja wolę je spędzić z rodzicami niż na cmentarzu...

Co do tej kobiety, strasznie mi przykro :( takie maleństwo zostało bez mamy 😭
    I teraz już nie wiadomo będzie kto umiera z powodu epidemii a kto nie... Bo raz mówią jedno a zaraz co innego

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszyscy mają kwarantanne w dupie ale część ma i to w głębokiej jak Rów Marianski...
    Milenka jedziemy na tym samym wózku.
    Teraz pierwszeństwo u lekarza mają kobiety w ciąży i to rozumiem.
    Ta młoda dziewczyna tragedia...
    Korzystając z tego ze mam końcówkę okresu napiłam się Jim Beam Honey z cola i cytryną i jest smaczny😁😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ja tak tęsknię za alkoholem xD haha i serem brie. I chęcią na sex. Bo tego w ogóle nie ma u mnie. Wieczorami jestem tak zdechła, że nic nie jestem w stanie zrobić. Ledwo myje zęby.

Oglądałam wczoraj "w lesie dziś nie zaśnie nic" i powiem wam, że bez tragedii. Nie jest to jakieś rewelacyjny film ale przyjemnie się oglądało :p

PplPp1.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ