Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś o 8 rano w samochód a tu zima jakiej nie było tej zimy. Śnieg padał jak glupi.
Pojechaliśmy po teściowa do Kudowy no sanatorium jej zamknęli i do dziś wszyscy mieli się wymeldowac...
Kaga Ty pisałaś o pustych ulicach? My jak wracaliśmy to w lasach samochodów od groma bo ludzie w górach to do lasu poszli...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Kas niestety wiem, że tak jest. Miasto pozamykalo u nas już parkingi przy parkach, bo ludzie tak szaleją... Może chociaż dzięki temu, że jest zimno.posiedza na tyłku.
A u nas śniegu też dziś sporo spadło 😁 ale już stopniał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 19:37
-
Nie obejrzałam ani 1 filmu hehe...
Włączyłam łapka i pół dnia przed nim spędziłam bo mąż oglądał jakieś programy samochodowe.
Poszukałam przepisów na jedzonko, koktajle itp. Przejrzalam allegro i inne strony. Zamówiłam rzeczy do których zabierałam się od jakiegoś czasu
Przepisałam sporo czasu że znajomymi i dzień zleciał. Miałam jeszcze poszukać prezentów dla młodych ale jakoś weny na to nie było.
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualnyKaga, co do imion mieliśmy typy takie, że ja na pierwszym miejscu miałam Różę, na drugim Helenę, a mąż na pierwszym Marię, a na drugim Helenę, więc tylko tak się mogliśmy dogadać, poza tym, on ma babcie Helenę, a ja miałam i to imię jest dla nas znaczące.
Owszem, Magdalena jest popularna wśród ludzi z lat '90, ja sama mam tak na drugie 😂 a moja mama to z kolei Alicja, z tego co wiem teraz też sporo dziewczynek dostaje to imię.
W ogóle jak się wybiera imię dla dziecka to człowiek zdaje sobie sprawę jak wiele osób się nie lubi 😂😂😂 -
Ruda
Moja mama z babcia tak zdały sb sprawę ile osób nie lubia lub widzą jakie są niegramotne bo obie wybierały imię dla mnie. Ciekawe czemu ojciec nie dyskutował hehe...
Najpierw miał być Emil bo miałam być chłopcem.
Wyszła kobita to odrazu Emilia. Babcia odrazu nie bo Emilia jakąś jest taka i owaka. To Katarzyna odrazu stwierdziły ze nie bo nazwisko długie i odpada.
Wkoncu stanęło Ania po jednej babci
A po bierzmowaniu jestem Helcia po 2 babce.
Moi teście chcieli Marcelinie jakby u nas była dziewczynka a że się wkurzyłam to powiedziałam że będzie Melania. Jakoś mi się ono zaczęło podobać i tak będzie a dla chłopca po moim dziadku Aleksander (szwagierka dala swojemu dziecku tak na imię chociaż wiedziała ile dla mnie to znaczy) lub po dziadku męża Kazimierz.
A co do imion dużo jest ładnych. I powiem szczerze że jakbym nie miała wybranych to bym się nie zdecydowała tak szybko hehe...
Większość imion wraca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 20:19
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
Ruda masz racje z tym nielubieniem 😋
Mi Madzia bardzo sie podoba i wlasnie to, ze nie bedzie takie teraz pospolite jak bylo kiedys.
Sama nie lubilam tego, ze Joanna takie bylo. I w kazdej klasie oprocz mnie byly 3 inne Aski...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:25
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kaga super że Madzia lubi kawałki widać że blw jest dla niej 😊
Ja narazie nawet nie myślę o blw bo Amcia dławi się i papkami 😂 ale u nas dopiero 3 dzień rozszerzania diety haha
Ja próbuje się odciąć od tematu koronawirusa, bo idzie zwariować nie byłam na podwórku od zeszłego piątku, narazie balkoning wystarczyć musi
Co do imion, my już jak zaczynaliśmy starania to wiedzieliśmy że będzie Amelia lub Ignacy i tak szczerze mam gdzieś co kto mysli, czy to popularne imiona czy nie itp bo tak czy siak to są "nasze" imiona 😊
Jutro chyba się zajmę segregowaniem ubrań Amelki bo znowu zamówiłam kilka sztuk na Vinted a do tego kupiłam puzzle 🙈 trzy różne 🙊 po 1000 części 🙉 mąż mnie zabije jak przyjdą 😂 ale to było takie moje małe marzenie hehe będzie ukladanko 😊 -
nick nieaktualny
-
Dokładnie, każdy sobie wybierze jakie się mu będzie podobało i nie ma co oceniać 🙂 w tym roku w Katowicach urodził się Wiedźmin więc cóż 😅
Miss ale właśnie o to chodzi, że u nas przy papkach też było raczej słabo. Też mi się nimi dławiła a przy kawałkach super. Gdzieś czytałam, że dzieci sobie lepiej radzą z konkretną konsystencja. Alez oczywiście nie namawiam, bo to Ty jako mama wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego dziecka i kiedy, co wprowadzić ❤️ -
Kaga my narazie mamy plan taki że dajemy papki, ja jakoś się boje tak od razu dać kawałki że mi się zadlawi... A jeszcze z tą perspektywą korona i dostępem do lekarza to tym bardziej 😂
Poza tym Amelka ma bardzo mocny ścisk szczęki i bez problemu "odgryzlaby" kawałek czegokolwiek i faktycznie mogłaby się zadławić większym kawałkiem a nie tylko udawać że się dławi jak przy papkach 😉
Dlatego dajemy sobie tak z miesiąc na papki, później dam coś w kawałku żeby też rączkami zaczęła jeść 😊
W sumie nie wiedziałam że rozszerzanie diety przysparza tyle stresu 🙈 -
nick nieaktualnyKsga serio Wiedźmin? O matko🤦🏼♀️🤦🏼♀️
U nas nie było wcale zgody
Mąż dla córki chciał Julia/Klaudia a ja Laura/Lilianna
A dla syna on: Dominik lub Eryk a ja Maksymilian.
Po porodzie jak był zgłosić do urzędu to zadzwonił i powiedział ze dał imiona Florian Amadeusz 🤦🏼♀️ chyba bym go zabiła 🤦🏼♀️😅
Często nazywamy go misiem kolorowym. Mąż Kiki a ja Miniu. Nie pytajcie bo nie wiem skąd te skróty myślowe 😅
Właśnie oglądamy durny film na netflixie „platforma”🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaga, Jakub to z kolei mój brat
A co do poluarlnych imion, w 1993 najczęściej nadawanym było Karolina.
W liceum było nas aż 4 w klasie... Nienawidziłam swojego imienia ze względu właśnie na to, że w żadnej klasie nie byłam jedyna.
Z dziewczynkowych imion podobało mi się też Stefania, a jeśli by miała siusiaka między nogami to na 100% byłaby Stasiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 06:57
-
Kaga
Wiedźmin... Naprawdę ??
🤦🤦
Słyszałam w radiu kiedyś że ktoś chciał dać na imię nuttela. Nooo masakra
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
nick nieaktualny
-
Ja to dopiero mam dziwne imię - Klementyna (mama jadła dużo mandarynek w ciąży, naprawdę! 😁)
Jako dziecko było mi ciężko się z nim pogodzić ale teraz mi bardzo pomaga bo dużo ludzi przez to mnie zapamiętuje
U nas dla dziewczynki nadal króluje Anastazja i Michalina a dla chłopca Franciszek lub Mikołaj 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 08:53
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Kurcze coś się dziwnego ze mną dzieje 😳 w sobotę rano, o 4.40 obudziło mnie przeraźliwe miauczenie kota tak jakby u mnie w pokoju! Ale on chyba siedział na oknie zaraz przy mojej głowie na zewnątrz, najlepsze że my kota nie mamy.. I przy okazji przed obudzeniem się śniło się mi że babcia mojego męża, która jest w pełni sprawna, ba ona na pielgrzymki chodzi sama itp, zmarła. Nie mówiłam o tym śnie mężowi.. Dziś znów o 4.20 budzi mnie miauczenie kota!! I oczywiście sen przed obudzeniem, to sen z moją babcią, która nie żyje już parę lat, tylko nie mogę sobie teraz przypomnieć co mi się śniło z nią, ale chyba, że żyła normalnie.. Jest to mega dziwne bo jak tylko się budzę przez to miauczenie, to od razu ono ustaje..
-
nick nieaktualny