X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po mecie miałam problem z cyklem. Najpierw brak pęcherzyków albo bardzo małe po czym po 5 dniach już było po owu

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Moj np poprzedni lekarz bardzo chwalil, ze meta pomaga w zajsciu i uregulowaniu cyklu..

Megson a jak wogole maz w nowej pracy??

Asiu, mąż bardzo zadowolony💜
    Dziękuje, że pytasz 😘
    Zajmuje się projektem cyfryzacji służby zdrowia dla Kanadyjczyków, także mega ciekawy projekt i po cichu mu zazdroszczę 🙈

joana lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko życzyć miłego dnia ❤️

Polecam serial „Szkoła dla Elity” na netflix😀
    Rozpuszczone bogate nastolatki zbrodnia i tajemnica 😂

• nada Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Chałka wyszła super! :D i cukier po niej też spoko.
    Tutaj przepis, jakbyscie mialy ochote, na taką bardziej fit chałeczkę http://kuchniaagatki.blogspot.com/2013/06/chaka-penoziarnista.html zrobiłam pół na pół z mąki pełnoziarnistej i zwykłej pszennej. I wyzerowałam w sumie 3 paczuszki (jakieś tam resztki miałam każdej)

Zrobiłam też nernik :) wyszedł pysznie. Polecam przepis: http://befitbestrong.pl/czekoladowy-nernik-sernik-nerkowcow/ słodziłam syropem z daktyli + erytrytolem i cukry po godzinie 100!

Dojechały moje promocyjne buty :D kupiłam dwie pary reebooka, po 60 zł.
    c0d4423cf35a.jpg

My z seriali zaczeliśmy wczoraj 3 sezon Ozarka :d i weszły 3 odcinki.

mi meta pomogła schudnąć... bo wczęsniej byłam taka napuchnięta mimo ćwiczeń i diety. Ale dopiero glucophage... bo po metformienie czułam się tragicznie.

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mają przyjść promocyjne adidaski za 150 zł (kocham Zalando lounge) , bo zaczynam biegać, siłownie mamy pozamykane, dlatego będziemy z mężem wspólnie biegać jak za starych dobrych czasów.
    Dodatkowo zrobiliśmy sobie zakupy online w Decathlonie, bo potrzebowałam kurteczkę do biegania taką przeciwdeszczową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 18:25

• joana Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson super, ze zadowolony 😍😊oby tak dalej 😊

My ostatnio tylko zakupy dekoratorskie 😅

megson91 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda co z mala zrobicie jak bedziecie biegac razem 😅😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada fajne buciki 👍👍👍

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie biegała z nami 😂
    Nie, no żartuję, to jest jeszcze w fazie rozwoju, ale najprawdopodobniej jednak trenować będziemy na zakładkę, albo mąż będzie pchał wózek biegając 😂😂
    Maluch nam urośnie to będzie biegać z nami!

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja też ostatecznie dzisiaj zamówiłam reeboki, tylko za 160zl 😂

Mnie metformax nie pomógł schudnąć ani trochę, wręcz przeciwnie, miałam wrażenie jakby mi żołądek spuchł..

Też dziś od samego rana kucharzylam, upieklam dwie blaszki chlebka i 4 chałki. Obdzieliłam całą rodzinę, rodzice zadowoleni ❤️

No i w końcu skończyłam paznokcie 😁
    Przy okazji skorzystała siostrzenica, bo też podstawiła swoje łapki, ależ ona ma ze mną dobrze w dobie, kiedy wszystkie salony są pozamykane 🙂

A teraz na TvPuls leci Zielona Mila, kocham ten film a jeszcze bardziej książkę ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Ruda :D podziwiam! Widzę (przez balkon), że dużo osób wychodzi pobiegać. Nie dziwie się, idzie oszaleć w domu czasem :/ mi udało się dzisiaj poćwiczyć i porolować. Jestem z siebie dumna :p też jestem fanką Zalando lounge chociaz ostatnio mniej zaglądam :p zamówiłam za to ciążowe ciuchy z Lidla, dwie pary legginsów i koszulki. I takie fajowe pufy na balkon. Matko nic tylko wydaje pieniądze 🤦🏼

Milena wow! Jaki chlebek? Ja patrzyłam żytnie na zakwasie bo taki powinnam jeść :/ pokaż paznokcie :d

Ruda dzięki, buty takie do latania :p

PplPp1.png

Wysłany: 30 marca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, Chleb niestety z żadnych tych zdrowych.. Na swoje usprawiedliwienie wspomnę że dodałam siemie lniane, słonecznik i pestki dyni 😅 Bardzo szybki bez zagniatania.

Jutro będą moje buciki ❤️

A paznokcie zrobiłam tęczowe, tak jak ostatnio na formach
    96be35a3f51e.jpg

Powiem Wam że też mnie nieco ciągnie do biegania ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie 😐
    Może mi się w końcu uda..

Żanetka93, nada, Stookrotka, joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 paczek w drodze 😂😂 z czego tylko 2 dla mnie, no może 3 😁

Nada super buty😍 mąż musi sobie takie kupić na lato w sensie takie siatkowe.

Milenka pazurki super😍

A ja nigdy w całości nie widziałam zielonej mili ale wiem, że on na końcu ginie i wiem, że bede wyć jak bóbr więc nie oglądam 😭😭

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Milena jakie piękne :D kurde powinnaś zarabiać robiąc paznokcie! Wybrałabym się do Ciebie jakby było bliżej :D

Ja widziałam dawno dawno temu i ryczałam.

Haha Kaś to reszta dla kogo jak nie dla Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 23:09

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzisiaj przyjadą dwie paczki, jedna z apteki Gemini z żelami antybakteryjnymi, a drugą z kurtką i bluzka.
    No i tej drugiej nie mogę się doczekać, buty do biegania mają przyjść około 4 kwietnia, a paczka z decathlonu w piątek tam mam kurtkę taką wiatrówkę, do biegania, a mąż ma buty i bluzę.

Ja też, nic tylko wydaje i zamawiam online, teraz szukam dla małej jakiejś ładnej sukienki i rajstopek, bo buciki już mamy, a na święta pewnie i tak nigdzie nie pojedziemy, ale żeby chociaż w domu wyglądała jak mała księżniczka.

Pozdrawiam e-ciocie, po skończeniu 8 tygodnia życia!
    Zrobienie jej teraz fotki, graniczy z cudem 😂
    c0f593145492.jpg

MilusińskaMilena, joana, megson91, MissKathy92, Why.Not.Now lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam się i ja. Dziś dzień będzie bezproduktywny poza wstawieniem prania i ogarnięciem domu. Pół nocy nie spałam bo Jarek miał gorączkę. W tamtym tygodniu miał wolne więc pojechał pomoc znajomemu przy dachu i tak go wypiździło że matko, no a teraz wychodzi..
    Powiem Wam że w pewnym momencie wystraszyłam się że może się zaraził, ale to mało prawdopodobne.. No i nic poza gorączką i bólem głowy mu nie jest.. Oby szybko mu przeszło..

A za pazurki dziękuję ❤️ nie wiem kiedy ja dorosnę i przestanę cudować. Jak nie mam na paznokciach jakiegoś kotka, misia, jednorożca - ewentualnie koale po wylewie, gdy coś pójdzie nie tak 😅 - to jestem chora 😁

Nie dotrwałam do końca zielonej mili niestety, zmiotło mnie spanie 😥

Ależ te Wasze dzieci szybko rosną ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 10:15

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale pieknie rosnie 😍😍😍

Milenka cudenka 😍 idealne na ten ponury czas 😋 Powinnas o tym pomyslec na poważnie 😊 w sensie zarabianiem na tym 😊

Do mnie ida kolejne 4 paczki 😂 dzis przyszly 2... eh tylko wydaje. Ale wkurzylam sie, ze nie robimy na razie remontu gory to chce chociaż zrobic dol na tip top.
    Ale oczywiscie ubrania tez zamawia.. ostatnio z Lidla dzinsy i 2 pary legginsow. Super tylko wzielam wiekszy rozmiar niz zawsze a tu sie okazuje ze swobodnie ciazowe moge kupowac w starym lub mniejsze.
    No i szukam jeszcze jakichs koszulek i stanik (mąż jest zadowolony z tym apsektow ciąży 😂).

Nada tez chcialabym pocwiczyc jak Ty 😍 Kurcze tylko mnie ten brzuch tak ostatnio boli jak cos wiecej porobie.. i lapia mnie jakby skurcze. Lekarz na ostatniej wizycie kazal mi sie maksymalnie oszczedzac... eh...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... niestety jeszcze w dwupaku 😭
    Jestem 4 dzień po terminie a mała ani rusz...
    nie pomagają długie spacery, chodzenie po schodach, mycie okien i podłóg 🙈 skakania na piłce ani seks!
    Jutro są moje urodziny i tutaj mam nadzieje, że jednak będziemy świętować je razem 🙏🏼

megson91, joana, nada, MissKathy92, Why.Not.Now lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖

Wysłany: 31 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotko trzymam kciuki za najpiękniejszy prezent urodzinowy na świecie i przede wszystkim szybki poród. Jak nastrój?

Ja dziś w końcu postanowiłam wrócić do ćwiczeń. Nawet rozpisałam dobie plan najbliższe tygodnie. Póki jestem w domu, mam w planach poświęcać 1,5h na ćwiczenia.. Mimo że mi się nue chce strasznie.. W ogóle czuję się jakbym na nic nie miała siły, żadnej energii.. Musiałam się zebrać mocno w dobie żeby iść pranie wywiesić.. Poza tym co chwilę sprawdzam męża, jak temperatura.. Wykończy mnie ten chłop, naprawdę 🙄

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko a spada mu temperatura?

Ruda ależ ona słodka 😍

Joanna oszczędzaj się jak lekarz Ci kazał, a po porodzie jeszcze bedziesz mieć tyle ruchu😁 ja na Twoim miejscu zaznaczałabym bardzo wyraźnie granice miedzy Waszymi pokojami a przestrzenia teściów i ich gości, a lrzy okazji robila pranie mózgu męża żeby poprostu dojrzał pewne wady.

Stokrotko to trzymam kciuki za prezent urodzinowy 😘

Ja chyba zaczynam wchodzić w fazę owylacyjn☺☺

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ