X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotko masz piękną córeczkę, dpi jak Aniołek ❤️

Żanetko, nie zdołowałaś mnie a utwierdzilas w przekonaniu że to nie to.

Jemu chyba chodziło o to że jeśli owu się nie pojawi powiedzmy w 14-16dc to będzie kazał mi brać dupka albo luteine i wywoływać okres.. Ale mówił też o kilku stymulacjach w ciągu jednego cyklu.. Chyba decyzja zależalaby od humoru 😅

Asia ja rozumiem powtórzyć LH, fsh itd.. Choć dla mnie to naprawdę bez sensu bo badalam wiele razy i zawsze wychodziły dobrze. Jedyne co to tsh czasem skakało ale to uzgodniliśmy że nie ma się czym przejmować..

Badanie nasienia ok, również popieram powtarzanie co rok..

Ale jak pod umowalam cenę tych wszystkich badań to musielibyśmy wydać jakieś 700zl..
    O ile badanie nasienia, tak jak wspominałam, rozumiem, o tyle resztę badań uważam za stratę czasu i pieniędzy.. Tę kasę wolałabym wydać na jakieś nowe badania które być może wniosą więcej w diagnostykę..
    A hsg to już dla mnie w ogóle poroniony pomysł.. Nie miałam w ciągu tego roku zapalenia przydatków ani wyrostka, a mi ciąży pozamacicznej, które to mogłyby przyczynić się do przytkania jajowodów.. A jak mam być szczera to wolałabym dopłacić i zrobić laparoskopie lub histeroskopie bo wniosłyby więcej..
    Mąż też nie jest przekonany do tego lekarza..

A więc szukam dalej.. Kierunek Łódź/Warszawa.. Już uruchomiłam kontakty i zbieram namiary na lekarzy.. Choćbym miała wykopać go spod ziemi, to ja znajdę tego lekarza który sprowadzi Zanetce synową 😁

A co do czekania bo 👑.. Cóż, gdybym starała się rok, może bym i czekała.. Ale do jasnej cholery zaraz minie mi dwa lata i co, mam czekać być może kolejny rok? Poza tym kliniki wracają do pracy a ja mam czekać bo on tak mówi? To bez sensu.. Ale cóż, straciłam dwie stówy i pół dnia praktycznie, ale przynajmniej wiem że to był chybiony strzał.. Czeka mnie cykl przestojowy, bez stymulacji..

Stookrotka lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Milenko czy Ty miales wymaz w kierunki chlamydi i ueroplazmy?
    Moja znajoma miala czeste infekcje moczowe nie mogla zajsc w ciaze zrobila tem wymaz w skrocie MUCHA okazala sie ze ma bakterie wlasnie ta chlamyda ktora wplywala z ukladu plciowego na zakazenie moczowe
    Miala z mezem antybiotykoterapie po wyleczeniu zaszla w ciaze...
    Ja pamietam ze jak trafilam do gina z informacja ze nie moge zajsc w ciaze to ten wymaz byl pierwszym jaki mi zrobil mimo ze infekcji nie mialam...

Wysłany: 5 maja 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, będę szukać aż znajdę. Muszę to zrobić dla siebie i przede wszystkim dla męża.

Co do dróg moczowych to oczywiście muszę to zrobić, wiem o tym. Gdy tylko lekarze wrócą do w miarę normalnego funkcjonowania, wybiorę się do ogólnego i od razu z miejsca poproszę o antybiotyk..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko dla Kagi pojdziesz do urologa a dla mnie zrobisz ten wymaz MUCHA...
    A jak nie dla mnie to dla ziecia...
    Jemu przeciez nie odmowisz 😁😁😁

megson91 lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko ja teraz miałam pobrany ten wymaz😊😊
    I w sumie to myślałam, że to przed zabiegiem a tu takie coś.
    Milenko ja popytam u moich koleżanek o lelarza z Łodzi. Szczerze to może warto zapisać sie do jakiegoś na nfz i może da skierowanie na jakieś badania? Bedziesz mieć aktualne a kasa w kieszeni zostanie.

Dziś upiekłam chleb 😁😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaztazja jest cudna 😍

Florka jest fotogeniczna😘

Stookrotka, megson91 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?

Wysłany: 5 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Żanetko, miałam zwykłą "bakteriologie". Ta MUCHA to normalnie u ginekologa jak cytologia, nie? Zrobię na pewno 🙂

Co jeszcze nie zbadać?

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena nie miałaś wymazu na chamydie? Mój ginekolog mówił, że to podstawa jezeli zawiodą trzy stymulacje.

Szczerze to ja myślę, że Twoje problemy z drogami moczowymi mogą się przekładać na problemy z zajściem...

Wysłany: 5 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba nie.. Chociaż ja nie wiem czy chlamydi nie miałam przed hsg.. Musialabym sprawdzić..
    Wiesz, też tak myślę.. Ale z drugiej strony problemy z pęcherzem zaczęły się w tamtym roku, a wcześniej tak czy inaczej był rok bezowocnych starań.. Choć też nie mam gwarancji że to diabelstwo nie uaktywniło się dopiero wtedy.. W każdym razie doprowadzę ten nieszczęsny pęcherz do porządku bo to nie pozwala mi normalnie żyć..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja się całkowicie zgadzam co do lekarza z Zanetka 😕
    A najważniejsze jest to że nikt nie powinien decydować czy macie się starać czy nie poza Wami ❤️
    Lekarz do zmiany, nawet USG nie zrobił pfff.... Za same gadanie 2 stówy wziął, porażka
    Szukaj kochana dalej bo to na pewno nie to

Megson śliczna dziewczynka Ci rośnie w brzuszku ☺️

Stokrotka Anastazja jest cudna 🥰

My dziś byliśmy w przychodni, dr chciała osłuchać Amelcie bo od jakiegoś czasu strasznie kaszle ☹️ ale jest czysto więc tylko mamy inhalowac

Stookrotka, megson91 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • joana Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja racje. Na pecherz od razu lepiej isc do urologa..

Co do tego pomyslu z dupkiem to dla mnie kompletny glupek, bo przecież tym zablokuje Ci owulacje.. pozna bo pozna ale jakas bylaby..
    A nie na sile skracac cykl, co tam ze bedzie bez owu..

Do kilku stymulacji tez sie z nim nie zgadzam. Moim zdaniem maks 2 miesiace i jak cos nie dziala to trzeba probowac innej metody i tyle.

Takze rzeczywiscie bardzo dziwny lekarz... eh.. i jeszcze 200 zl za cos takiego..

Myślę, ze wlasnie lekarz nie powinni ingierowac w takie rzeczy jak starac sie czy nie starac bo jest korona.. to co ja tez mialabym moze powiedziec do dziecka poczekaj w brzuchu, bo jest wirus..?
    Dla mnie to juz jest wkurzajace.. zatrzymanie swiata bo jest wirus. Rozumiem rozsadek i zeby na siebie uwazac..
    Ale co nagle ludzie nie musza leczyc innych chorob, leczyc zebow itp?
    Nie moga spełniać marzen o dziecku?
    Chore..
    Tak czy inaczej widac na forum, ze lekarze jedno a staraczki same decyduja i dalej sie staraja.. i bardzo dobrze..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 😘😘😘

Milenka - Jeśli chodzi o Łódź to serdecznie polecam:
    Doktor Baś Budecka - nie lubi facetów , bardzo duże doświadczenie, prowadziłam u niej ciąże , przyjmuje prywatnie
    Doktor Sławomir Sobkiewicz - właściciel Salve Medica - prywatnie - nie za miły (Oschły) ale ma ogromna wiedzę
    Doktor Michał Pietrzak - przeczytaj po prostu na znany lekarz ❤️

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Nie Żanetko, miałam zwykłą "bakteriologie". Ta MUCHA to normalnie u ginekologa jak cytologia, nie? Zrobię na pewno 🙂

Co jeszcze nie zbadać?

Tak Milenko mi ginekolog pobieral wymaz...
    Raz mialam wlasnie ocene czystosci pochwy a pozniej wymaz mucha czyli Mycoplasma i Ureaplasma i cos tam jeszcze...

Mi gin pamietam mowil ze taki wymaz to podstawa przy staraniach o dziecko...

A tak jak pisalam wyzej prze jedno z tych zakazem moja znajoma miala wlasnie problemy z ukladem moczowym i musialo to blokowac bo po wyleczeniu jakies 2 msc po zaszla w ciaze...

Ja pamietam placilam 150 zl za ten wymaz czekalam 3 tyg ale lekarz mi wtedy mowil ze im pozniej dostane wiadomosc o wyniku to znaczy ze jest dobrze bo jak jest wynik pozytywny to szybko wysylaja...

Mysle ze jak juz znajdziesz gina ktory wzbudzi Twoje zaufanie to warto go poprosic o ten wymaz...

Jak wyjdzie ok bedziesz spokojna a coz moze akurat???
    Trzeba szukac i zrobic co sie da ☺️

Tez cos mam dziwne wrazenie ze te nawracajace infekcje to juz cos przewleklego i ze moze to mieszac w przyjsciu na swiat mojej synowej...
    Trzymam caly czas kciuki ✊✊✊

• Kaga Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie? Robert Lewandowski ma drugą córkę 😁 Laurę ❤️

megson91, joana lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Milena, moim zdaniem szkoda czasu na takiego lekarza... to o co on oferuje to są starania od początku :/ od zera. Przecież na samo hsg będziesz czekać 3 miesiące, a po hsg czekanie 3 miesiące na efekty żeby pójść dalej. Warto wybrać jakąś klinikę, tam Ci nikt nie powie, że "wybrali sobie Państwo zły moment na starania"... co to w ogóle za tekst :/ Oni od razu są nastawieni na efekty w postaci ciąży. Pamiętam jaką ja odczułam różnicę jak zmieniliśmy zwykłego gina na klinikę. i 200 zl to naprawdę dużo :O ja płaciłam 150 zł za wizytę.

No i racja z tym pęcherzem. Warto do urologa pójść.

Sorka, że się nie odzywałam ale jestem w szale zakupowym. Na vinted są takie ładne rzeczy. Zamówiłam trochę nowych i trochę używanych ciuszków i powoli kompletuje wszystko :D

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja tez wpadlam w szal zakupowy hihi 😍 ubranek mam juz dosyc duzo 😋
    Dzis zamawiamy pieluszki, reczniczki i kocyki itp 😅
    No i poszlo kolejne zamowienie na kappahl 🥰

Wogole mam totalny syndrom wicia gniazda.. remont ruszyl i szukamy tez dodatkow,mebli, rzeczy do domu. Tak sie ciesze, ze na przyjscie Adasia bedzie wszystko gotowe 😊
    A za rok zostanie tylko lazineka do zrobienia.. stryszki jeszcze poczekaja az oszczedzimy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nada Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba muszę odinstalować tą aplikację bo już tyle ciuchów zamówiłam... Na jaki rozmiar zamawiasz Asia? Ja kolekcjonuje 56, 62 i 68. 52 mam najmniej bo stwierdziłam że dokupie jak trzeba będzie. Kurcze widziałam właśnie dużo ciuchów z kaphala na vinted. Ja nigdy nie byłam jakaś super fanką tego sklepu. Ale ciuszki mają faktycznie bardzo ładne. Gdyby nie vinted to bym się nawet nie dowiedziała. No i szukam ciągle tego wózka. Pojechałabym też do Ikea jak już będzie mniejszy tłum. Teraz się trochę ludzie rzucili.

W ogóle kupiliśmy wczoraj auto :D jestem przeszczęśliwa. Tylko będę się musiała od nowa nauczyć jeździć bo jest w automacie :d piękny Qashqai tak jak sobie wymarzyłam :D

PplPp1.png

Wysłany: 6 maja 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie żeby iść do "pierwszego lepszego" gina żeby zrobić wymaz na chlamydie i ureoplasme? Coś czuję że rzeczywiście to może być to. Dziś mąż oświadczył że chyba przeziębił pęcherz.. To raczej nie zbieg okoliczności że mnie co chwilę boli pęcherz, a on mi tu dziś wyskakuje z takim tekstem... No i oczywiście najchętniej to bym poszła teraz, zaraz się przebadać pod tym kontem..

Doszliśmy do wniosku że szukamy lekarza gdzieś dalej. Rozważałam w Wawie właśnie Bociana, ewentualnie gyncentrum, ale co do tego drugiego, musialabym popatrzeć na opinie..

Ten lekarz u którego byłam wczoraj, też pracował Gd ies w klinice.. Ciekawe czemu już tam nie pracuje 🤔
    Teraz czuję że podjęłam dobrą decyzję, rezygnując z jego "usług"

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Milenko jesli chodzi o wymaz to pewnie probowalabym tam gdzie ktos by poprostu to zrobil
    No i skoro maz tez ma jakies objawy to rzeczywiscie dziwny przypadek ehhh 🙉🙉🙉
    Na wynik tez sie troche czeka wiec...

Kaga tak widzialam 😁
    Znowu bedzie wszedzie to a za chwile jak szybko wrocila do formy i ze juz cwiczy i ze to i ze tamto 😁😁
    Aczkolwiek no oczywiste gratulacje.
    No i piekne imie dla dziewczynki 😁😁

• nada Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielna taki wymaz chyba tez moze polozna zrobic. Zobacz sobie w necie, zawsze to pare zlotych do przodu.

haha ona pewnie rodziła ćwicząc. w pozycji deski xD Swoja droga opisywała gdzieś swoje porody? ciekawe czy aktywność fizyczna praktycznie do końca ciąży pomaga.

PplPp1.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ