X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś a więc czekamy razem z Tobą na efekty tych Waszych szaleństw 🍀

Dzięki dziewczyny za dobre słowa 😙

Żanetko, temat kosmetyczny uwielbiam 😅 próbuje sobie wyobrazić ten zapach i.. aż robię się głodna 😁 ciekawa jest m efektów, ja mam serum z bielenda jakieś na niedoskonałości i go bardzo lubię, obyś i Ty była zadowolona 😙

Wpadajcie na czekoladowe bułeczki, właśnie mi się robią. Żeby zagłuszyć trochę wyrzuty sumienia, wymieszałam mąkę pszenną z owsianą żeby być bardziej "fit" 😅
    A wczoraj małżowi przemyciłam do bułek mąkę gryczaną. Nie chce zwierz jeść kaszy, to będzie ją miał podawaną w ukryciu 🤣

megson91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a ja kupilam sobie scrub do ciała z organic shop ten z czekoladą belgijska☺☺☺☺ dla mojej mega wrażliwej atopowej skóry jest cudny 😊😊😊 i ma ochotę się go jeść 😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super pomysl z megatajna grupa ❤ taki mam do Was sentyment 😘😘 i kazdej dobrze zycze z calego serduszka 🥰

Miss tak przepadlam 😅 niestety fundusze ograniczamy, bo cel wyprawka i remont. Ale byla jakas promka 😅 Kupilam 3 bluzy za pol darmo w rozmiarze 62 i 2pak pajacykow. Te wzory i wogole. Genialne. Tym bardziej, ze musze sie przyznac, ze nie lubie pstrokatych wzorów itp. A tutaj te ubranka dla chlopcow sa stonowane. A nie pstrokate wielkie auta itp. Oczywiscie nadruki sa fajne ale nieraz to az oczy bola od tych kolorow. Zwyczajnie oczojebne 🤣

Milenka nie musisz mnie namawiac, pakuje pizame i zaraz jestem 🤣😅😘

Kas czy udany czy nie to my jak zawsze czekamy razem z Toba z zacisnietymi kciukami ❤

Z tematow kosmetycznych.. kto poleci jakis dobry samoopalacz, ktory moge uzyc w ciazy?? Jestem biala dupka.. i tu slonce malo co daje nawet w lato a teraz ciut bede musiala je ograniczać. Nie znosze bialej pupy.. a opalenizna wyszczupla 🤣 moze nie wyda sie, ze mam juz +4,5 na liczniku 😁😁😁

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:08

megson91, MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nie pojechaliśmy bo ja pod wieczór jestem już zdechła i poszłam spać. A to ten czarno szary z siateczki. A ty jakie chcesz kupić?

Ja z kosmetyków mam ostatnio problemy z zapachami. Ostatnio czyli w ciąży haha nie toleruje połowy. A tak lubiłam zapachy z body shopa. No ale podobno to mija jak się urodzi. Teraz mój ulubiony zapach to hydrolat z róży ministerstwa mydła. Wdycham dwa razy dziennie <3

W ogóle dla mnie ceny tych dziecięcych ciuszków to jakiś kosmos. Przecież taki dzieciaczek założy to kilka razy i koniec. Na siebie mogę wydać bo będzie mi służyć lata :p

PplPp1.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, za ten siateczkowy, to super cena! 💜
    Ja się właśnie zastanawiam co robić.

Bo dostawkę chicco next2me magic kupujemy też nową, patrzyłam na olx, ale różnica między nową, a używaną, to 200 zł max, wiec też kupimy nową 😊

Ale leżaczek babybjorn używany można kupić o polowe tańszy, wiec się właśnie nad tym zastanawiam 😁

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia coz za odmiana 😅😅😅
    Tolerancja wazna rzecz zwalszcza jak sie mieszka w jednym domu 😅
    Oby teraz nie nadrobila i tak juz zostalo

Kasia znam tego kosmetyka
    Cudo 😁

Milenka co to za buleczki czekoladowe? ☺️

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszkow powiem tak mamy wiele "lepsiejszych" i fakt sa ladne mile i bez problemu mozna je pozniej odsprzedac bo nie sa zniszczone
    Minus oczywiscie sa na krotko bo moment robia sie male

Znowoz mamy tez wiele rzeczy z pepco i owszem tez sa ladne sa tanie ale... Wiele chyba nie nadaje sie do prania w pralce zwlszacza ma dzieciecym programie bo albo sie niszcza albo traca kolor albo calkiem szlak je trafia i sa poprpstu do wyrzucenia ☺️
    Plus taki ze na chwile rzeczywiscie wystarczaja ☺️

A wiec dobrze miec i takie i takie

Aczkolwiek mamy pare strojow ze tak powiem wyjsciowych ktorych nawet nie zalozylismy bo nie bylo kiedy i zrobily sie male

Ale schowam je moze biedzie kiedys jakis brat to sie przyda 😅😅😅

A reszte zbieram mam taka dziewczyne i daje jej caly wor ubran za np mleko lub pampersy 😁

• joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka super uklad 😊

I oby tak zostalo z tesciowa, ale rzeczywiscie przemiana super 😊 tak to ja moge mieszkać 😊

Zgadzam sie, ze ceny z kosmosu... albo kolejna zagadka to ubrania dla ciezarnych. Od kilku dni ogladam ubrania dla siebie i nic nie moge znalezc. Ceny mnie oszalamiaja.
    A koniec maja mamy miec np ta sesje w plenarze slubno- brzuszkowa 🙄
    Wracajac do dzieciecych to wole wlasnie czekac na jakies promki na lepszych sklepach. Kupilam ostatnio kilka z Lidla. Super ceny ale juz widac, ze jakosc i te nadruki to zupełnie inna historia.
    Ale po domku beda dobre 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z KappAhl... Achhh... Są cudne. 🥰 Ale tez się ograniczam, bo wiaodmo jak to jest z dziećmi - ubranko na miesiac, dwa i koniec ☹️ moja córka ma cudną kurtkę parkę z HM i aż mi się smutno robi, że niedługo z niej wyrośnie 😛

Jejku ja też tak nienawidze takich pstrokatych, kolorowych ubranek. Trochę takich mamy głównie w prezencie albo odziedziczone po córce koleżanki, ale nie ubralabym tak swojego dziecka np. w gości. 😁

...

A grupa trzeba się zająć w takim razie 😁 może to zrobię jak będę miała chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 23:21

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię mocno pstrokatych ciuszkow a do tego uwielbiam kwieciste wzory dlatego Newbie to taki mój zakazany owoc 😂 bo niby piękne ale jak wlasnie pomysle że tak naprawdę są na chwilę to mi się trochę odechciewa 😕 na szczęście można je później spoko sprzedac, sama też kilka używek na Vinted kupiłam 🙂

Kaga ja takie ciuszki co mi się nie podobają (czyt. które kupiła teściowa za grosze od znajomej) kładę na codzien a szczególnie do rozszerzania diety 😂
    A z teściową niezła akcja 😂

joana lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no teściów to masz bez obrazy ale lekko niewychowanych...

Joanna no to meeeeeeega progres z teściowa i oby już tak zostało 😁

Co do ubranek dla dzieci to one sa mega drogie a przecież to tak mało materiału trzeba na uszycie...
    Czasami ubrania z lidla sa fajnej jakości 😊
    Koleżanka pojechała dziś do Tesco bo z kartą jest -40% na f&f to może coś upoluje.

joana lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga 🤯 co za zachowanie... nic dziwnego, ze bylo Ci glupio .. nie ogarniam takich gości.

Co do ubranek dzieciecych.. moja mama byla krawcowa. Jakis czas wlasnie w firmie od takich ubranek i ona zawsze mowila, ze te ceny to dlatego, ze firmy krawieckiebiora wtedy wiecej. Zwyczajnie ciezko jest szyc takie malenstwo.

Miss zapamiętam co mam z ciuszkami, ktore nie beda mi sie podobaly od kogos 🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:09

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Ci Twoi teściowie Kaga to faktycznie 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ zero wyczucia.

Ja z vinted chyba najwięcej hma/zary zamowilam. Ogrodniczki mnie tak rozczulają :o kupiłam chyba w sumie z 4 pary xD i takie piękne dresy misie :o. z Pepco też trochę rzeczy w paczce mam. No zobaczymy jak to będzie z jakością. Ale płacąc 9zł za 3 pary połśpiochów to mi nie szkoda wyrzucić nawet po razie.

Kurcze teraz była fajna promocja, minus 20 % w hmie na dział damski, zamówiłam sobie dwie koszulki do karmienia, dwie koszulki i szorty ciążowe bo jakieś tam sukienki mam ale portki mi potrzebne :p i zapłaciłam za wszystko 200 zł. A koszulki są super.

No właśnie ja też tak pomyślałam z tą dostawką. Wózek też w końcu będzie nowy. Wanienka używana, cieszę się że się udało

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem skoczę do Pepco po ubranka ale faktycznie tak jak napisała Zanetka czasem nie wiadomo czy wyjdą z prania cało 😂 no ale na tę chwilę co dziecko chodzi to starczą moim zdaniem

A co do Lidla to niby jakosc fajna (czasem coś nie wypali) ale u nas się nie sprawdziły 😕 body u nas były tragiczne, te takie na zakładki na ramionach, Amelka strasznie rozchlastana byla, całe ramiona na wierzchu takie wielkie te dziury 😕 nie wiem, może źle trafiłam ale to mnie skutecznie zniechęcilo do body na zakładkę i teraz kupuje tylko na napy 🙂

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam że te ubranka takie drogie bo po prostu trzeba więcej precyzji żeby je uszyć, to jednak jest takie maluczkie ❤️❤️❤️

W ogóle to dziś mi się śniła moja chrześnica, tylko taka malutka była wtedy. Chyba już bardzo za nią tęsknię 🙂

Żanetko bułeczki są drożdżowe i do tego dodałam posiekaną czekoladę. Z przepisu z robota 🙂 i zrobiłam też chałkę ale wyszła mi big chała, same zobaczcie 🙈🙈🙈
    https://naforum.zapodaj.net/e2bbc881e69f.jpg.html
    PS, moja ręka tam jest tylko dla porównania 🤣

Żanetka93, MissKathy92, megson91, Kaga, joana lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Milenka jaka chala wielka 😅😅😅
    Cudo 😅😅

Kaga no tescie znow sie nie popisali
    Ze im nawet tak nie glupio eh

To juz nie ochodzi o prezenty ale zeby nie zaproponowac pomocy czy czehogolwiek?
    Eh Twoja mama pewnie sie biedaczka nastarala nalatala zeby jak najlepiej przyjac gosci a tu masz...
    Jak w restauracji jeszcze trzeba podac posprzatac i w miedzyczasie moze kawe jeszcze zrobic

Nasteonym razem postawic na stole paluszki 😅😅😅

• nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale porządna chałka! :D polecam na dwie podzielić ciasto następnym razem :) Ja ostatnio tak zrobiłam i wyszły obie ladniutkie. A ta w smaku na pewno cudowna. Mmmm. Jadłabym jakbym mogła.

Matko wlazłam na to vinted i z ciekawości wpisalam kaphal... no i skonczylo się to zamówieniem... Muszę przestać oglądać te ubranka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 22:46

joana lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka poproszę przepis na te chałę 😁
    Szukam takiego sprawdzonego bo ostatnio zrobiłam z jakiegoś randomowego przepisu i nie wyszła 😱 ale to być może wina kucharki a nie przepisu 😂

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich wypieków wychodzi super! Polecam Miss :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ