X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś a więc czekamy razem z Tobą na efekty tych Waszych szaleństw 🍀

Dzięki dziewczyny za dobre słowa 😙

Żanetko, temat kosmetyczny uwielbiam 😅 próbuje sobie wyobrazić ten zapach i.. aż robię się głodna 😁 ciekawa jest m efektów, ja mam serum z bielenda jakieś na niedoskonałości i go bardzo lubię, obyś i Ty była zadowolona 😙

Wpadajcie na czekoladowe bułeczki, właśnie mi się robią. Żeby zagłuszyć trochę wyrzuty sumienia, wymieszałam mąkę pszenną z owsianą żeby być bardziej "fit" 😅
    A wczoraj małżowi przemyciłam do bułek mąkę gryczaną. Nie chce zwierz jeść kaszy, to będzie ją miał podawaną w ukryciu 🤣

megson91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a ja kupilam sobie scrub do ciała z organic shop ten z czekoladą belgijska☺☺☺☺ dla mojej mega wrażliwej atopowej skóry jest cudny 😊😊😊 i ma ochotę się go jeść 😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super pomysl z megatajna grupa ❤ taki mam do Was sentyment 😘😘 i kazdej dobrze zycze z calego serduszka 🥰

Miss tak przepadlam 😅 niestety fundusze ograniczamy, bo cel wyprawka i remont. Ale byla jakas promka 😅 Kupilam 3 bluzy za pol darmo w rozmiarze 62 i 2pak pajacykow. Te wzory i wogole. Genialne. Tym bardziej, ze musze sie przyznac, ze nie lubie pstrokatych wzorów itp. A tutaj te ubranka dla chlopcow sa stonowane. A nie pstrokate wielkie auta itp. Oczywiscie nadruki sa fajne ale nieraz to az oczy bola od tych kolorow. Zwyczajnie oczojebne 🤣

Milenka nie musisz mnie namawiac, pakuje pizame i zaraz jestem 🤣😅😘

Kas czy udany czy nie to my jak zawsze czekamy razem z Toba z zacisnietymi kciukami ❤

Z tematow kosmetycznych.. kto poleci jakis dobry samoopalacz, ktory moge uzyc w ciazy?? Jestem biala dupka.. i tu slonce malo co daje nawet w lato a teraz ciut bede musiala je ograniczać. Nie znosze bialej pupy.. a opalenizna wyszczupla 🤣 moze nie wyda sie, ze mam juz +4,5 na liczniku 😁😁😁

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:08

megson91, MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nie pojechaliśmy bo ja pod wieczór jestem już zdechła i poszłam spać. A to ten czarno szary z siateczki. A ty jakie chcesz kupić?

Ja z kosmetyków mam ostatnio problemy z zapachami. Ostatnio czyli w ciąży haha nie toleruje połowy. A tak lubiłam zapachy z body shopa. No ale podobno to mija jak się urodzi. Teraz mój ulubiony zapach to hydrolat z róży ministerstwa mydła. Wdycham dwa razy dziennie <3

W ogóle dla mnie ceny tych dziecięcych ciuszków to jakiś kosmos. Przecież taki dzieciaczek założy to kilka razy i koniec. Na siebie mogę wydać bo będzie mi służyć lata :p

PplPp1.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, za ten siateczkowy, to super cena! 💜
    Ja się właśnie zastanawiam co robić.

Bo dostawkę chicco next2me magic kupujemy też nową, patrzyłam na olx, ale różnica między nową, a używaną, to 200 zł max, wiec też kupimy nową 😊

Ale leżaczek babybjorn używany można kupić o polowe tańszy, wiec się właśnie nad tym zastanawiam 😁

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia coz za odmiana 😅😅😅
    Tolerancja wazna rzecz zwalszcza jak sie mieszka w jednym domu 😅
    Oby teraz nie nadrobila i tak juz zostalo

Kasia znam tego kosmetyka
    Cudo 😁

Milenka co to za buleczki czekoladowe? ☺️

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszkow powiem tak mamy wiele "lepsiejszych" i fakt sa ladne mile i bez problemu mozna je pozniej odsprzedac bo nie sa zniszczone
    Minus oczywiscie sa na krotko bo moment robia sie male

Znowoz mamy tez wiele rzeczy z pepco i owszem tez sa ladne sa tanie ale... Wiele chyba nie nadaje sie do prania w pralce zwlszacza ma dzieciecym programie bo albo sie niszcza albo traca kolor albo calkiem szlak je trafia i sa poprpstu do wyrzucenia ☺️
    Plus taki ze na chwile rzeczywiscie wystarczaja ☺️

A wiec dobrze miec i takie i takie

Aczkolwiek mamy pare strojow ze tak powiem wyjsciowych ktorych nawet nie zalozylismy bo nie bylo kiedy i zrobily sie male

Ale schowam je moze biedzie kiedys jakis brat to sie przyda 😅😅😅

A reszte zbieram mam taka dziewczyne i daje jej caly wor ubran za np mleko lub pampersy 😁

• joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka super uklad 😊

I oby tak zostalo z tesciowa, ale rzeczywiscie przemiana super 😊 tak to ja moge mieszkać 😊

Zgadzam sie, ze ceny z kosmosu... albo kolejna zagadka to ubrania dla ciezarnych. Od kilku dni ogladam ubrania dla siebie i nic nie moge znalezc. Ceny mnie oszalamiaja.
    A koniec maja mamy miec np ta sesje w plenarze slubno- brzuszkowa 🙄
    Wracajac do dzieciecych to wole wlasnie czekac na jakies promki na lepszych sklepach. Kupilam ostatnio kilka z Lidla. Super ceny ale juz widac, ze jakosc i te nadruki to zupełnie inna historia.
    Ale po domku beda dobre 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z KappAhl... Achhh... Są cudne. 🥰 Ale tez się ograniczam, bo wiaodmo jak to jest z dziećmi - ubranko na miesiac, dwa i koniec ☹️ moja córka ma cudną kurtkę parkę z HM i aż mi się smutno robi, że niedługo z niej wyrośnie 😛

Jejku ja też tak nienawidze takich pstrokatych, kolorowych ubranek. Trochę takich mamy głównie w prezencie albo odziedziczone po córce koleżanki, ale nie ubralabym tak swojego dziecka np. w gości. 😁

...

A grupa trzeba się zająć w takim razie 😁 może to zrobię jak będę miała chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 23:21

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię mocno pstrokatych ciuszkow a do tego uwielbiam kwieciste wzory dlatego Newbie to taki mój zakazany owoc 😂 bo niby piękne ale jak wlasnie pomysle że tak naprawdę są na chwilę to mi się trochę odechciewa 😕 na szczęście można je później spoko sprzedac, sama też kilka używek na Vinted kupiłam 🙂

Kaga ja takie ciuszki co mi się nie podobają (czyt. które kupiła teściowa za grosze od znajomej) kładę na codzien a szczególnie do rozszerzania diety 😂
    A z teściową niezła akcja 😂

joana lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no teściów to masz bez obrazy ale lekko niewychowanych...

Joanna no to meeeeeeega progres z teściowa i oby już tak zostało 😁

Co do ubranek dla dzieci to one sa mega drogie a przecież to tak mało materiału trzeba na uszycie...
    Czasami ubrania z lidla sa fajnej jakości 😊
    Koleżanka pojechała dziś do Tesco bo z kartą jest -40% na f&f to może coś upoluje.

joana lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga 🤯 co za zachowanie... nic dziwnego, ze bylo Ci glupio .. nie ogarniam takich gości.

Co do ubranek dzieciecych.. moja mama byla krawcowa. Jakis czas wlasnie w firmie od takich ubranek i ona zawsze mowila, ze te ceny to dlatego, ze firmy krawieckiebiora wtedy wiecej. Zwyczajnie ciezko jest szyc takie malenstwo.

Miss zapamiętam co mam z ciuszkami, ktore nie beda mi sie podobaly od kogos 🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:09

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Ci Twoi teściowie Kaga to faktycznie 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ zero wyczucia.

Ja z vinted chyba najwięcej hma/zary zamowilam. Ogrodniczki mnie tak rozczulają :o kupiłam chyba w sumie z 4 pary xD i takie piękne dresy misie :o. z Pepco też trochę rzeczy w paczce mam. No zobaczymy jak to będzie z jakością. Ale płacąc 9zł za 3 pary połśpiochów to mi nie szkoda wyrzucić nawet po razie.

Kurcze teraz była fajna promocja, minus 20 % w hmie na dział damski, zamówiłam sobie dwie koszulki do karmienia, dwie koszulki i szorty ciążowe bo jakieś tam sukienki mam ale portki mi potrzebne :p i zapłaciłam za wszystko 200 zł. A koszulki są super.

No właśnie ja też tak pomyślałam z tą dostawką. Wózek też w końcu będzie nowy. Wanienka używana, cieszę się że się udało

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem skoczę do Pepco po ubranka ale faktycznie tak jak napisała Zanetka czasem nie wiadomo czy wyjdą z prania cało 😂 no ale na tę chwilę co dziecko chodzi to starczą moim zdaniem

A co do Lidla to niby jakosc fajna (czasem coś nie wypali) ale u nas się nie sprawdziły 😕 body u nas były tragiczne, te takie na zakładki na ramionach, Amelka strasznie rozchlastana byla, całe ramiona na wierzchu takie wielkie te dziury 😕 nie wiem, może źle trafiłam ale to mnie skutecznie zniechęcilo do body na zakładkę i teraz kupuje tylko na napy 🙂

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam że te ubranka takie drogie bo po prostu trzeba więcej precyzji żeby je uszyć, to jednak jest takie maluczkie ❤️❤️❤️

W ogóle to dziś mi się śniła moja chrześnica, tylko taka malutka była wtedy. Chyba już bardzo za nią tęsknię 🙂

Żanetko bułeczki są drożdżowe i do tego dodałam posiekaną czekoladę. Z przepisu z robota 🙂 i zrobiłam też chałkę ale wyszła mi big chała, same zobaczcie 🙈🙈🙈
    https://naforum.zapodaj.net/e2bbc881e69f.jpg.html
    PS, moja ręka tam jest tylko dla porównania 🤣

Żanetka93, MissKathy92, megson91, Kaga, joana lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Milenka jaka chala wielka 😅😅😅
    Cudo 😅😅

Kaga no tescie znow sie nie popisali
    Ze im nawet tak nie glupio eh

To juz nie ochodzi o prezenty ale zeby nie zaproponowac pomocy czy czehogolwiek?
    Eh Twoja mama pewnie sie biedaczka nastarala nalatala zeby jak najlepiej przyjac gosci a tu masz...
    Jak w restauracji jeszcze trzeba podac posprzatac i w miedzyczasie moze kawe jeszcze zrobic

Nasteonym razem postawic na stole paluszki 😅😅😅

• nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale porządna chałka! :D polecam na dwie podzielić ciasto następnym razem :) Ja ostatnio tak zrobiłam i wyszły obie ladniutkie. A ta w smaku na pewno cudowna. Mmmm. Jadłabym jakbym mogła.

Matko wlazłam na to vinted i z ciekawości wpisalam kaphal... no i skonczylo się to zamówieniem... Muszę przestać oglądać te ubranka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 22:46

joana lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka poproszę przepis na te chałę 😁
    Szukam takiego sprawdzonego bo ostatnio zrobiłam z jakiegoś randomowego przepisu i nie wyszła 😱 ale to być może wina kucharki a nie przepisu 😂

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich wypieków wychodzi super! Polecam Miss :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ