Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nada nie widzialam nigdy jej wpisu o porodach a to byloby ciekawe.. imie sliczne 😊
Milenka super decyzja 🥰
Nada mnie tez korci Ikea ale narazie sie boje. I obleguje sklepy internetowe.
Co do rozmiarow to mam juz 56 dosyc duzo ale w normie. Jak cos dokupie. Kolejny jaki mam to np 56/62 bardzo duzo. Kupuje tez 62 lub 62/68. Ale tego drugiego mam moze 3 sztuki. Najwiecej mam 62. Wiekszych narazie nie biore nawet jak mi sie cos podoba.
Zobacze jak maly bedzie rosl i w czym wygodnie bedzie mi go ubierac. No i juz bede miala ulubione marki, zeby tez nie wydawac na jakis slaby material.
Co do vinted ja jeszcze tam nic nie kupilam hihi 🤦♀️jakos jak przegladam to nic mi sie nie podoba.. albo uwazam ze cena jest nie teges jako na uzywane.
Co do kappahl to na wrzesniowkach dziewczyny bardzo chwalily, wiec sie skusilam bo jest lekka promocja na sklepie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 17:49
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Milenka to jest bardzo dobry pomysł. A nie masz gina na nfz do którego już chodzilas, żeby sie po to zgłosić?
Ja na wymaz czekam 3 tygodnie i odbiorę go na wizycie. Ciągle odliczam do Niej bo chce wiedzieć co jest grane.
Lewandowska chyba kiedyś wspomniała, że pierwszy poród nie był idealny i cos tam sie działo.
Imie piękne 😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Hahahahahaha Nada 😂😂😂😂
Ale parsknęłam śmiechem na Lewandowską rodząca w pozycji deski 😂😂😂😂😂😂
Hahahahahahahaha umarłam 😂😂😂😂😂06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Kurcze a ja co tam spojrzę to coś znajdę. Ubranka fajniutkie a jak będzie kupa to nie żal wyrzucić xd w ogóle zaczęłam zliczać wydatki. Znalazłam taki szablon na mamy lamy, i oprócz listy co kupić, można dodać ceny i się samo zlicza wszystko . A z rozmiarami to jest temat rzeka. Poczytałam różne posty to mówią że 56 jak najmniej brać bo szybko się wyrasta. Ale to tak naprawdę loteria, bo przecież też może okazać się że musisz rodzić wcześniej i wtedy 50 🤷🏼♀️ więc bądź tu mądry. Stwierdziłam że jak coś to mąż pójdzie do hmu czy gdzieś i kupi.
A jeszcze tyle do kupienia xD
No właśnie mogłaby coś powiedzieć a tak to pokazuje tylko taka idealna sylwetkę sport mamy. Ale ja nie śledzę jej jakoś bardzo. Może coś tam w necie jest?
-
Nada przekonalas mnie, zebym dobrze sie tam rozejrzala 😅
My zliczyliśmy wszystko na kartce, lacznie z mebelkami do pokoju, kwota lekko nas przerazila 🤣 a pewnie jeszcze wyjdzie wiecej 😅Adaś
-
Dziewczyny witam się z Wami w nowym cyklu 🙂 oby był lepszy i krótszy od poprzednich.
Wczoraj przyszła do mnie ta wredna czerwona zaraza przynosząc przy tym w podatku tak złe samopoczucie że aż poszłam spać po 19 😂
No to zaczynam nowy rozdział, jeden cykl mniej na swoim koncie 🙂
Kaś jak Twoja owulka? 😙🍀Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Milena przykro mi jezeli chodzi o Warszawe i Bociana to ja bardzo polecam dr Kowalska. Na mnie zrobila dobre wrazenie no i pomogla nam z Ignacym ale sama placówka bociana, tam pracują tacy kochani ludzie. Byłam bardzo zadowolona.
Kupiliśmy wózek dziewczyny. O matko ile to bylo stresów i szukania. W końcu nowy, ale powystawowy więc troszkę tańszy. Joolz Day 3, bedzie w polowie maja u nas zamówiłam też wanienkę shnuggle i znalazłam fajny leżaczek Babybjorn, ale dopiero jutro będę mogła po niego podjechać więc nie wiem czy mi ktoś go nie kupi -
Nada, zupełnie niepotrzebnie jest Ci przykro. Tak się zdarza.. Nie jest mi wybitnie smutno i źle z powodu @. Poukładałam sobie wiele spraw w głowie i lepiej się z tym czuję. Wiem że nie na wiele mam wpływ, więc po co mam się tym tak zadręczać. Dziecko samo sobie wybierze odpowiedni moment na to żeby pojawić się w naszym życiu. Czuję że nie będę musiała czekać w nieskończoność. A tak czy inaczej zostaniemy rodzicami. Jeśli nie naturalnie, to ivf, jeśli to zawiedzie, to adoptujemy.. ale jedno jest pewne, w naszej małej rodzinie pojawi się nowy członek 🙂
Tylko musimy uzbroić się w cierpliwość 🙂
Mam obrany cel, znaleźć lekarza, zrobić wymaz na chlamydie i ureaplasme i doprowadzić pęcherz do porządku. To na sam początek.
Super, że kupiliście wózek, nie mogę się doczekać aż wstawisz zdjęcie, gdy do Was przyjdzie. A potem będę czekać aż pokażesz nam tą małą, cudną istotkę w tym wózku ❤️
Przypomniały mi się te emocje gdy Kaga, Miss i Why, potem Żanetka i Ruda stały przed takim wyborem..
Ostatnio nawet wspominałam z rozczuleniem jak czekałam na pierwsze porody w naszej forumowej rodzinie ❤️Kaga lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Nada, kupujecie używany babybjorn? 🧐06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Super Nada, ze udalo sie kupić 😊 My tez niedlugo chcemy wybrac sie na wieksze zakupy, zeby obejrzeć wozki i foteliki.
Milenka fajnie, ze poukladalas sobie w glowie😘 to pomaga, a dzidzia predzej czy pozniej bedzie. I najwazniejsze to miec plan 😊 mi jakos bylo latwiej jak wiedzialam, ze jeslu ten cykl jest nieudany to nadal jest plan co dalej..
Ja dzis u taty. Nie bylam ponad tydzien i juz sie stęskniłam. Byleby zrobic gore i wreszcie bedzie przyjezdzal na dluzej do nas 🥰Adaś
-
nick nieaktualnyMilenka super podejscie
Na smutek trzeba dac sobie chwile a pozniej wziasc sie w garsc i walczyc dalej...
Doczekamy sie Twojego wymarzonego dzidziusia
Sama nie niego czekam hehe ❤️
Zreszta na kadym etapie sa inne emocje
I gdy ja bylam w tym miejscu co ty czyli na prawie 2 letnim etapie tez mi sie juz wszystko przestawialo...
Taka mozna to nawet nazwac obojetnosc...
Co nie zmienia faktu ze wystarczyl jakis jeden moment widok jakiegos malego dzieciaczka a serce sie lamalo w drobny mak 😥
Ale teraz patrze na moja mala kopie ( chociaz im wiekszy to widac w nim tez tate 😅)
I wiem ze Milenka jak i Kasia tez wkoncu dojda to tego momentu...
Coz marzenia sie nie spelniaja same, spelnia sie je samemu ale z nasza pomoca emocjonalna i medyczna profesjonalistow jest do absolotnie do wykonania ✊✊😁 -
Milenka [pamiętacie tę emotikonę z GG co dwie kulki biegną w swoją stronę a później padają sobie w ramiona? no to ona tutaj jest] 😘
Przykro mi z powodu kolejnej @... Oby te nawracające infekcje były jakimś tropem... Już dawno jakoś pomyślałam, że to może przeszkadzać Twojemu dzidziusiowi w zamieszkaniu u Ciebie. A jeżeli nie to obyś trafiła na dobrego lekarza, który znajdzie przyczynę Waszych niepowodzeń.
Kas, Milenka bardzo Wam dziewczyny kibicuje. Tak jak Milenka piszesz - jestem pewna, że doświadczycie smaku macierzyństwa.
Ten wątek jest mi mega bliski. Tutaj Was wszystkie poznałam. Tutaj przeżywałam najpiękniejsze chwile. ❤️ Będę go czytać aż wszytkie będą mamusiami a później... runda druga. 🤣😁
Kiedys tak sobie pomyślałam, że jak się nam tu już nie będzie chciało wchodzić to zrobimy sobie mega tajną grupę na FB i tam będziemy utrzymywać kontakty. 😁😁MilusińskaMilena, megson91, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaga ja tez mam sentyment do tego watku do dziewczyn tutaj nigdy o nich nie zapomne i zawsze bede tu wchodzic 😅😅😅
Kiedys pisalyscie ze gdzies sie tam macie na insta 😅
Ja insta nie mam wiec was nie obejrze coz mam jakies takie cos ze nie lubie pokazywac mojej prywaty wiec takie bajery mnie nie ciesza ale fb mam wiec w razie czego w grupie tajnej grupie bede 😅😅😅 -
nick nieaktualny
-
O właśnie dajcie znać dziewczyny co tam u was.
Możemy zrobić grupę na FB czemu nie
Milena uda się, tylko trzeba trafić dobrego lekarza co się dokopie do problemu.
Tak, babybjorn znalazłam taki ładny za 390 zł i chyba dzisiaj pojedziemy nową furą po niego 🚙 o matko tak się cieszę z tego auta. Jest cudne
megson91 lubi tę wiadomość
-
Kaga, tak jak pisałam wyżej, mi nie jest przykro że @ przyszła.. Spodziewałam się tego, a przynajmniej już jest, nie muszę na tę wredotę czekać i.. zaczynam z czystym kontem, od nowa.
Na prawdę, złapałam zastrzyk energii i powoli będę dożyć do celu. Nie obiecuje że po drodze nie złapę żadnego doła, ale w tej chwili z nadzieją patrzę w przyszłość i myślę sobie że być może za rok, może za dwa nasze marzenie się spełni.. I mam w sobie jakiś wewnętrzny spokój. Czuję też że zrobiłam dobrze rezygnując z tego nieszczęsnego lekarza.
No i oczywiście że pamiętam te ikonkę z gg ❤️
Jestem też za tym, żeby kiedyś założyć tajną grupę na fejsie i mieć Was zawsze obok. Móc popatrzeć na cioci kochane maleństwa i w ogóle ❤️
Wierzę też że razem z Abi, Kaś i Samosiową spełnimy marzenie 🙂
Ale chciałabym też żeby Phia odnalazła spokój i szczęście, i.. żeby Bóg im w końcu wynagrodził te wszystkie lata starań ❤️
Ot takie mam marzenie, żebyśmy Wszystkie były szczęśliwe, niezależnie od tego na jakim etapie obecnie jesteśmy.
I jestem szczęśliwa że miałam okazję Was poznać ❤️megson91, Phiczek lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Nada, pokaz koniecznie jego fotkę jak go przywieziecie 💜💜💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Grupa na fb spoko pomysł 😁😁
Milenka ja po owu, w niedzielę była . Seks zakończyliśmy w niedzielę bo mój w poniedziałek wyglądał jak wrak człowieka. Teraz pozostaje czekać do nastepnej niedzieli albo soboty, chociaż jakoś nie mam złudzeń , że sie udało.-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Asiu czyżbyś też była fanką ciuszkow Newbie z KappAhl? 😁 Ja się zakochałam w tych ciuszkach, są cudowne, super jakość ale ceny troche straszą 😂
Nada ja też kupuje na Vinted ciuszki ☺️
Co do grupy na fb, ja jestem jak najbardziej za 😁 z dziewczynami z innego wątku też mamy założona 😉
Milenka powodzenia w nowym cyklu 😘 i żebyś znalazła TEGO lekarza 😊
Ja też mam sentyment do tego wątku 💕 pamiętam co czułam jak go zakladalam, taką totalną rezygnacje i niemoc ☹️ a teraz mam piękną córeczkę i jestem szczęśliwą mamą ❤️ i czekam z niecierpliwością aż wszystkie MOJE staraczki poczują to co ja czuję teraz 😊megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny