X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka to stwierdzenie z sarenka jest dobre 😁😁

Ja poszłam do pepco a tam było -30% więc kupiłam trochę ręczników do domu i ten duży wyszedł za 21 zł a jest z tych grubszych 😊

Jak dobrze, że weekend jest. Jutro zapowiadają ładną pogodę to wysmaruje się przyspieszaczem opalania i na słoneczko co by moja buźka troche słońca złapała a nie tylko je odbijała ...

A i zrobiłam zakupy w house😁

A jakie macie plany na weekend?

joana, Żanetka93 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bez planów 🙈 jak co weekend siedzenie w domu 😁

Wróciłam niedawno od dentysty, miałam zakładane 2 mikroimplanty do aparatu ortodontycznego 😱
    Znieczulenie zaczyna schodzić, już czuje, że będzie nieciekawie 🥴

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie robic nic 😅😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Brunet wieczorowa pora 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 21:07

joana, megson91, MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, nic mi nie mów o promocji w pepco bo kupę kasy tam zostawiłam ostatnio 🙈
    Dziś też byłam, kupiłam sobie 3 srebrne wazoniki (2 większe i jeden mały), pojemniki ceramiczne do zapiekania jak do creme brulee, butelkę z dziubkiem za 3 zł foremki do lodów i małżowi bokserki z Avengersami.. Nie jestesmy ich fanami ale jak je z obaczył m to stwierdziłam że muszę mu je wziąć i powiem Wam że nie są najgorsze, materiał i krój całkiem przyjemny jak na dupke mego zwierza 😁

Zrobiłam sobie listę badań które chciałabym wykonać i.. Okazało się że w labie muszę zostawić kupę kasy.. Fajnie by było, gdyby udało mi się chociaż odbyć teleporade z endokrynolog to może jakoś dostałabym skierowanie na badania, to chociaż część zrobiłabym na fundusz.. Właśnie, jak to jest ze skierowaniami teraz? Jest szansa że dostanę? Bo receptę dostaje z kodem np na sms a przy skierowaniu jak by to wyglądało?

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka nie wiem czy wszedzie, ale tato mojej znajomej musial podejsc do przychodni po odbior przygotowanego skierowania.
    Wczesniej dzwonil po recepte do rodzinnego i uprosil wlasnie skierowanie na tarczyce itp. Chyba bylo do odbioru po godzinie.
    Ale to mala wioska, więc moze jakos inaczej to dziala.

Ja juz marze kiedy wpadne do pepco 🥰😍😅

Zanetka ten widok rozczula 🥰

Megson super z wizyta u gina. A one tak czesto zaczynaja byc ?? Myslalam, ze dopiero w pozniejszym czasie sa co 2 tyg.. koncowka chyba nawet co tydzien?
    U mnie wizyty od początku ciazy nadal co miesiac są..

U nas plany weekendowe to prace ogrodowe (a raczej maz robi a ja patrze, bo ostatnio mam bole brzucha) plus zakupy spozywcze. No i mamy sobie obmyslac koncepcje sypialni, pokoju dziecka i przedpokoju😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 22:23

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, we wtorek byłam w innym gabinecie prywatnie - u dr. Totko ze względu na zdjęcia, do których podaje link do ściągnięcia 🙈 póki co u swojego ginekologa prowadzącego wizyty mam co 3 tygodnie, kolejna 29.05 w moje imieniny 💜💜💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka cóż za przystojniak😍

Megson jakie mikroimplanty?

Joanna na jasnym mniej widać kurz, a kuchnia z lakierowanymi frontami prostsza do utrzymania 😋

Milenko a stary gin na nfz? Dzwoń i próbuj, a nóż sie uda. A po te skierowania to chyba trzeba iść do przychodni i pielęgniarka poda na dworze albo przez specjalne okienko

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?

Wysłany: 9 maja 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko, dalej podtrzymuje że Fabia skradł moje serducho. Cóż za przystojny kawaler ❤️

Swoją drogą ciekawe co u Why i Maksa, i i innych młodych mamuś. Ciekawa jestem jak sobie radzi Emdar, martwię się co u niej.. Jeszcze trzeba ściągnąć Rudą bo też dawno się nie odzywała..

No i Sisska, ciekawe co u nich?

Kaś, właśnie problem polega na tym, że na nfz do poradni ginekologicznej należę w szpitalu który jest w Starachowicach zakaźny.. To samo z endo, jestem tam zapisana na czerwiec. Poradnia ginekologiczna jest zamknięta całkiem, a z tego co wiem to poradnia endokrynologiczna prowadzi teleporady dla stałych pacjentów, zapisanych na dany dzień. I teraz pytanie, czy jeśli ja jestem zapisana, ale będę tam pierwszy raz to czy też mogę z takiej telefonicznej "wizyty" skorzystać? Muszę zadzwonić.. Boję się że nie będzie chciała wypisać badań, tłumacząc że to nie jest odpowiedni moment..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też wczoraj byłam w Pepco, pierwszy raz od 3 miesięcy byłam w jakimkolwiek sklepie 🙈 jak tam wpadłam to nie wiedziałam w co uderzac najpierw haha super że jest te 30% rabatu ale kolejka pod sklepem masakra 😱

Milenka ja swego czasu też zostawiałam setki w labie 😕 niestety nie wiem jak jest ze skierowaniami ale też mnie to ciekawi 🤔 może któraś kobitka wie i nam powie 😊

Zanetka ale jaki kawaler 😍 będzie rwanie matka 😂🥰 Milenka myślę że już z mężem dopracowaliscie żonę dla Fabiego także czekamy ❤️

Asiu nie stresuj się że masz wizyty co miesiąc 😊 ja też miałam, nawet na końcówce ciąży, ale to akurat wynikło z urlopu gina 🙂 na pewno jeśli będzie potrzeba częstszych wizyt to lekarz Ci o tym powie 😊 spokojnie czekaj i ciesz się ciążą 🥰

Megson widzę Florka ładnie rośnie 😊

Wszystkiego dobrego dla Maksia i Madzi z okazji 7 miesięcy 🥰 jejku kiedy to leci? 🙈🙈🙈 Miesiąc za miesiącem tak gna

My dziś chyba pojedziemy do rodziców na wies, jest piękna pogoda i chcemy troszkę pooddychać świeżym powietrzem bez maski 😊

Z kobiecych rzeczy zamówiłam sobie ostatnio piękny biustonosz 😊 pierwszy raz przez neta 😉 okazał się super więc wczoraj skorzystałam z promki w sklepie i dokupilam drugi oraz majteczki do kompletu do obu ☺️ czasem trzeba trochę się odchamic haha ale teraz mam tak że sobie żałuję cokolwiek kupić a dla Amelci szastam kasą 😂😂😂 no ale czas pomyśleć też o mamie ☺️

Uff się napisałam i mi dziecko wstało 😂 także życzę udanego dnia 😊 korzystajcie z pięknej pogody 🥰

megson91, Kaga lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 9 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss masz rację, mamy już wymarzoną córunię, myślę że dopracowaną w każdym calu tylko ma jedną wadę, jest nieco leniwa (pewnie po matce) i nie chce u i nas pojawić 😅
    Podziel się koniecznie linkiem do tak fajnych biustonoszy, może i ja bym skorzystała i kupiła sobie cis ekstra 🙂

Dołączam się do życzeń dla maluchów 😙

Dziewczyny tak się dziś kiepsko czuję.. Mam jakieś problemy żołądkowe od rana. Aż się czasem boję ruszyć żeby nie zwymiotować, nie wiem co jest grane.. Chyba coś w powietrzu wisi bo siostra i chrześniak też narzekają..

W ogóle to miałam zacząć znów mierzyć tempke żeby wylapac owu ale.. Wyłączam budzik i idę spać dalej 😅 już drugi dzień tak. Najlepsze jest to że na dziś ustawiłam budzik na 6.30, bo miałam zawieźć męża do mojego brata, bo pomaga mu przy zmianie dachu.. Oczywiście, ustawiłam.. Nie zwróciłam tylko uwagi że ustawił mi się budzik ale od poniedziałku do piątku a dziś sobota 😅 na szczęście dużo nie zaspaliśmy bo obudziłam się o 7

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Megson to wizyta musi przynieść same dobre wiadomosci w prezencie 🥰

Miss wlasnie mi to pasuje, ze sa tak rzadko. Wiesz ja do lekarza mam 40 km i maz na szczescie zostawia mnie rano u taty pp drodze jak jedzie w trase z pracy. Ale nieraz mu nie pasuje, wstajemy wtedy 5, zeby mnie zawiozl.. bo inaczej po pracy nie zdazylby do domu a pozniej znow do lekarza 🙄 taki plan bojowy. Wiec te co miesiac sa idealnie, bo maz sobie grafik tak stara umowic.
    A jeszcze ta moja choroba lokomocyjna ciążowa nic nie maleje 😫😫😫tylko jest coraz gorzej.......

Zakupki widze udane 😍mama tez musi pamietac o sobie. A przy okazji tatus Amelci tez jest ucieszony skoro to bielizna 😁😋

Milenka wlasnie ja mialam lekarza prywatnego i zawsze wydawalam kupr kasy na badania. Ale u mnie to ani rodzinny nie byl chetny cos wypisać ani ginekolog, ktory byl w tej samej przychodni. I tak juz zeby sie z nimi nie meczyc to wolalam wydawac kase.
    Choć to akurat objaw lenistwa u mnie 😅

Kas kuchnia juz dawno skonczona ale wlasnie szukamy pomyslu na przedpokoj i pokoj dziecka. Do sypialni meble juz sa kupione ale myslimy nad kolorem i dodatkami.
    Narazie zmieniliśmy tylko koncepcje, ze jednak wiekszy pokoj oddajemy dziecku. Gdyby szybko pojawilo sie drugie to nietrzeba bedzie robic na juz remontu poddasza, tylko dwojka swobodnie sie zmoesci. A w tym malym byloby ciezko.

megson91 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• megson91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, coś takiego mi zamontowali w kości 🤯
    Znalazłam jakieś zdjęcie poglądowe w necie, bo nie będę Was straszyć swoją spuchnięta buzią 😂
    Pulsuje mi cała kość, aż do wysokości oka i tak boli, że nie mogę zagryźć zębów 🥺 już nie wspomnę o jedzeniu czegokolwiek ☹️

033f3f6cab4ff89f.jpg

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko wladca Twojego serca dzis tak wariuje...
    Az sie boje jego pomyslow jak bedzie wiekszy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Energi to on ma naprawde duzo 😅😅😅
    Co do badan miejmy nadzieje ze wkoncu to wszystko zacznie jakos funkcjonowac bo ilez mozna stac w miejscu ehhh
    Moj maz tez czeka i zlosci sie ze wymazow nie mozna oddac do laboratorium😅

Miss wlasnie mialam pisac jak Asia ze maz sie ucieszy ze staniczka i majteczek 😅

Slyszalyscie o tym chlopcu co zaginal co prawdopodobnie wpadl do rzeki?
    Znalezli dzis jego cialko eh
    Takie to smutne 😥

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka no mały leniuszek z Waszej dzidzi 😊 ale w końcu na pewno się zdecyduje na przybycie na świat 😉 wybierze najlepszą porę ❤️
    Co do bielizny zamawiałam na tej stronie
    https://www.gorteks.com.pl/
    Tylko warto też przeglądnac allegro bo pierwszy stanik kupiłam właśnie tam bo był taniej (ogólnie kosztował 105zl- na stronie promka na 80zl a na allegro 65zl) ale już drugie zamówienie wczoraj poszło przez stronę bo był dodatkowy rabat na przecenione rzeczy 😊 także opłacało się bardziej na stronie zamówić 🙂 ja sobie zamówiłam polusztywniany, jest super 😊 drugi wzięłam cały sztywny bo akurat z tego modelu co mi się podobał nie było polusztywnianego a całego miękkiego nie chciałam bo się jakoś boje 😕 także polecam tę stronkę 😉
    Mam nadzieję że jednak dziś lepiej się poczułaś kochana niz rano 😘

Asiu no to faktycznie trochę zachodu jest z tym lekarzem 😕 wiadomo ten miesiąc bez wizyty wydaje się strasznie długi ale fajnie jest po takim czasie zobaczyć dzidzię 😊
    A co do bielizny to fakt, mąż powinien być zadowolony 😂

Megson współczuję bólu naprawdę 😕

Zanetka ja słyszałam że wyłowili go dziś rano ☹️ straszna tragedia 😞 przy dziecku małym trzeba mieć oczy dookoła głowy bo nigdy nie wiadomo co może taki brzdąc wymyślić i nieszczęście gotowe 😕

nada lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 09:00

joana, MilusińskaMilena, megson91, Kaga, Kaś28, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka jaka fryzurka 😍😋🥰

Miss to najwazniejsze, ze Ty jak i maz zadowoleni hihi😅😄

Zachodu kolo wizyt jest, ale wlasnie po tym czasie to juz jest stres zawsze czy wszystko oki.. a jak tylko zobacze na usg ta mala istotke to wszystko przechodzi w sekunde❤

Megson wspolczuje 😔sam widok juz boli 🤯 s co dopiero miec to zalozone 😔

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Sisska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, miło że myślisz o mnie ❤️ podczytuję Was czasem, ale coraz rzadziej, bo tu głównie tematy dzieci, a wybaczcie trochę mnie to przytłacza.. Ale uwielbiam każdego malucha z tego forum, bo wiem ile każda z Was przeszła, żeby go sprowadzić na świat ☺️.
    U nas w sumie nic nowego.. Tylko budowa idzie do przodu. Co do dziecka to jakoś tak.. Chcemy ale w sumie nie wiemy sami czy już, czy trochę odczekać.. Ja bym chciała skończyć serię depilacji, która zaczelam i już bym kończyła wnet, a tak to jestem w kropce przez to, że zamknięte gabinety 😥 a szkoda mi przerywać całkiem całą serię.. Ale z drugiej strony chęć posiadania dziecka jest tak wielka, że już sami nie wiemy co robić.. Chyba jednak trochę zaczekamy, odkujemy się finansowo, bo tyle kasy na zabieg poszło itp że szok.. A jeszcze budowa pochłania wszystko. I odpoczniemy od jeżdżenia do klinik, badań itp. Ciężkie to jest wszystko, no ale.. Trochę luzu i zaczniemy z kopyta za niedługo.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

Ale szalenstwa pepcowe :D my wczoraj bylismy na fajnym spacerze pod Warszawą, pojechaliśmy nowym autem <3 a dzisiaj jedziemy do rodziców złożyć wózek (na razie tam zostanie, i pod koniec lipca go zabierzemy).

Wczoraj dowiedziałam się, że taka bliska koleżanka jest w ciąży :D tak się cieszę, tyle przeszła. Okazało się, że jej organizm odrzuca zarodki, dwa razy poroniła. Teraz jest na sterydzie i zastrzykach antyzakrzepowych i jest już po pierwszym usg. Kolejny chłopak. haha. Milena ona leczy się w Łodzi u jakiegoś lekarza cudowtwórcy. Może tam byś chciała? Jak opowiada to facet naprawdę jest rewelacja, a skoro i tak musisz podjechać do kliniki? Badania jej robił w szpitalu (za darmo) no i zakończone starania sukcesem! :) https://www.znanylekarz.pl/michal-krekora/ginekolog/lodz - to jego profil jak coś

Sisska super, że budowa idzie do przodu :D A ja właśnie dzisiaj pomyślałam, że moja depilacja gówniania, po ciąży wyrasta mi coraz więcej włosków... i tak nie jest ich tyle co przed depilacją ale spodziewałam się lepszych efektów. Sisska, może załapiecie się na jakiś program w którejś z klinik? czasami prowadzą badania kliniczne i szukają par.

A ja serio musze odinstalować Vinted :| wczoraj wydalam 150 zl, ale kupilam otulacze. I nawet udalo mi sie kupic nowego Tulika :D a zaraz jedziemy po lezaczek :D z takich drogich zakupow zostal mi jeszcze fotelik do samochodu. Trzeba niestety troche poczytac, a mam lenia. w ogole ostatnio coraz mniej mi sie chce :O

o matko, w ogole Megson szok, ze robili Ci cos takiego w ciazy :| tzn ja wiem, ze w drugim trymestrze mozna jakies tam rzeczy porobic, ale wyglada na skomplikowany zabieg :O

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Chwilę mnie tu nie było (dziękuję Milenka, że o mnie pamietasz❤️).
    Ale ostatnio miałam namnożone zajęć i drobnych problemów, z którymi się musiałam uporać.
    Dla usprawiedliwienia dodam, że regularnie was czytam i trzymam kciuki!

Teraz już obiecuje poprawę, będę się udzielać, bo się za wami mocno stęskniłam 😘

megson91, joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ