Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za życzenia dla córeczki ❤️
Ponieważ znów nie miałam czasu wejść to utworzylam w końcu te tajną grupę, na razie z robocza nazwa itd ale muszę Was znaleźć na FB i dodac do znajomych, bo grupy nie da się znaleźć 😁 niektórych z Was nie mam na insta to dodajcie mnie do znajomych tutaj żebyśmy się mogły znaleźć
Jeżeli któraś nie ma ochoty dzielić się prywatnością to szanuję ❤️megson91, Kaś28, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nada serio Ci więcej włosków odrasta? To może w sumie nie będzie głupi pomysł jednak przerwać i zrobić kiedyś tam całą serię od nowa.. Tylko ja mam już pakiet z góry opłacony i wątpię, że będą chcieli zwrócić kasę jeśli zrezygnuje teraz.. Mam mieszane uczucia co do tego, co robić.. Oby od następnego poniedziałku już otworzyli te gabinety i zapytam kosmetyczki, jak ona widzi to, czy wystarczy dokończyć tą serię czy będzie trzeba więcej zabiegów. Na pewno widać już że mi wolniej odrastają, były też przerzedzone bardzo, a teraz widzę, że chyba znów ich więcej odrasta.
-
Wydaje mi się że tak. Ale mi tak mówiły te panie kosmetyczki że tak się może stać. Megson daj znać, ty pewnie wiesz jak to jest
A z grupą fajny pomysł. Przyjęłam zaproszenie. Ale nie dostałam do grupy. Albo coś nie ogarnelam :pmegson91 lubi tę wiadomość
-
Ja mam Megson, Miss i Ruda na insta, na fb jeszcze nic nie dostałam 😋
Wczoraj byliśmy na grillu... Noc spędziłam przytulona do toalety. Jak już myślałam, że moge isc do łóżka to tak szybko biegam do łazienki ale jednak i tak za wolno... a niedzielę spędziłam znów na toalecie... ja nie wiem jak dam radę jutro w pracy ...
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ja mam Megson, Miss i Ruda na insta, na fb jeszcze nic nie dostałam 😋
Wczoraj byliśmy na grillu... Noc spędziłam przytulona do toalety. Jak już myślałam, że moge isc do łóżka to tak szybko biegam do łazienki ale jednak i tak za wolno... a niedzielę spędziłam znów na toalecie... ja nie wiem jak dam radę jutro w pracy ...
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ogólnie dziewczyny sprawa z zabiegami wygląda następująco 😜 nic nie jest na stałe, ludzki organizm się regeneruje, tak samo mieszki włosowe na naszym ciele stąd po przebytej serii zabiegów potrzebne jest powtórzenie zabiegów minimum raz w roku na obszarach objętych wcześniej serią zabiegów. Także jak ktoś Wam mówi, że seria wystarczy na całe życie to kłamie 😊 W ciąży jest jeszcze ten problem, że nagle mamy zwiększoną objętość krwi w organizmie, hormony szaleją, podnosi się poziom testosteronu we krwi, mieszki włosowe są lepiej odżywione przez zwiększone przepływy krwi i wszystko się pięknie regeneruje. Nie bez powodu zawsze w ciąży mamy bujniejsze czupryny, włosy jak z bajki i to nie tylko na głowie 😂
Ja 5 lat temu miałam serie na całym ciele, pracowałam w sieciówce DepilConcept 1,5 roku zanim się przebranżowiłam i zabiegi były obowiązkowe ze względu na to, że była to chodząca reklama podczas wizyt pacjentek w naszym gabinecie.
Podczas starania się o ciąże zaczęło mi przeszkadzać odrastające bikini 😂 także wykupiłam sobie pakiet 4 zabiegów na tą strefę - zabiegi wykonywane laserem, a nie IPL jak 5 lat temu. Zdążyłam wykonać raptem 2 zabiegi, resztę pakietu oddałam siostrze 😂
Co Wam mogę powiedzieć na swoim przykładzie?
W ciąży zaobserwowałam wzrost włosków na bikini i pod pachami. Ale to nigdy nie będą te włoski, które miałam 5 lat temu przez zaczęciem jakichkolwiek zabiegów. Pod pachami jest ich 5 na krzyż, przed ciążą był to meszek, podczas ciąży zamieniły się na 5 grubszych włosków 🙈 Bikini, po tych 2 zabiegach przypominających było ich 10 na krzyż i włoski mega cienkie, teraz w ciąży są grubsze plus zarosły mi pachwiny, z którymi miałam spokój od 5 lat. Ręce był meszek i został meszek. Nogi, było 5 włosków na krzyż w kolorze mega jasnym, od ciąży te 5 włosków zrobiło się ciemnych i grubych.
Także nie wiem co Wam doradzić totalnie. Trzeba też wziąć pod uwagę to, że każdy ma inny organizm, inne problemy hormonalne i nie u każdego będzie sytuacja jak u mnie. Przypominam mam PCOS i IO.
Sisska, na jakich partiach robisz zabiegi i po ilu już jesteś? IPL czy laser? 😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Nada, Asia, skąd zaopatrywalyscie się w krótkie spodenki ciążowe? Na h&m nie ma mniejszych rozmiarów, na stronie lidla to samo 😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Kaga, wysłałam Ci w wiadomości link do mojego profilu na fb 🙈
Kaga lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson zamowilam na hm ale ja trafilam na moj rozmiar, bo jestem z tych wiekszych. Bralam te krotkie dresowe z krotkim panelem, bo kolezanki radzily, ze z tym dlugim to w lato sie ugotuje.
Tylko z tego co widzialam jak sie jeszcze na nie czailam to, ze szybko znikaja rozmiary ale chyba dosyc je uzupelniaja.
Jak mi przyjda to dam Wam znac czy wogole warto brac.
Mi z lidla jakos te ciazowe ubrania sie nie podobaja, a na spodenki dziewczyny wrzesniowkowe narzekaja. Braly dzinsowe do kolan i mowily, ze to takie kolo domu sa bo brzydko wygladaja na nogach. Tym bardziej szczuplych.
Kaga i jak mamy reka?
Ruda opowiadaj co Was ❤
Ja nadal przywoluje Iskierke 😋
A co do depilacji i wlosow w ciazy... depilacji nie mialam, ale u mnie w tym temacie to byl dramat w 1 trymestrze. Co sie wydepilowalam depilatorem, maszynka czy kremem to następnego dnia znow gaszcz 🤯 teraz trochę sie uspokoilo ale nadal jest dramt w porownaniu z tym co bylo przed ciaza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 08:13
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja noszę mke z hmu. Bluzki idealne dla mnie przyszły ale szorty trochę mi wiszą na tyłku, ale w sumie nie powinnam uciskać teraz tych okolic więc dla mnie super.
Co do ciuchów z Lidla, ja mam leginsy i kupiłam kiedyś takie proste koszulki (biała i czarna chyba) i są git. Ale te ciuchy we wzorki tam są fatalne xD btw widziałam, że mają teraz w ofercie fajne skarpetki dla maluszka ale niedostępne online. Ogólnie ciuszki od nich mi tak o się podobają, za mocne kolory dla mnie. może później coś ładniejszego będzie? Koleżanka mnie nastraszyła kuzynka która kupiła masę ubranek i urodziła berbecia rozmiar 68 xD
Kurde dziewczyny powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki się ruszają cały czas? Bo ja się tak stresuje... Np dzisiaj w nocy mały się tak wiercił, że nie mogłam spać. Kopał po wszystkich organach a teraz cisza. Chyba śpi. I tak ciągle. Myślałam, że to będzie bardziej ustabilizowane. Nie wiem czy nie napisać do gina. Ale co mu powiem, że raz kopie a raz nie? -
Co do depilacji to ja już nie pamiętam czym miałam. Laserem chyba. Długo chodziłam, rok jak nie ponad, na zabiegi. Po ciąży i jak się świat ogarnie chętnie poprawiam jeszcze. Żałuję bardzo, że bikini nie zrobiłam... Teraz mam w miarę gładkie nogi, a wyżej chaszcze -_- no i pachy trochę odrosły.
-
Dziewczyny obie z Miss kombinujemy, bo nie możemy dodać do grupy nowo-dodanych znajomych 🤔 jak się nie uda to po prostu utworzymy grupę gdy już się dodamy do znajomych
Joana z ręką w miarę ok, ale w szpitalu nie było nawet plastra, o zastrzyku przeciwtężcowym nie mówią nawet... A nasz rząd mówi jak to sobie super radzi...
Ja dziś wyjeżdżam z gór i się pakuje, więc mam mało czasu na ogarnięcie dziś tej grupy 😢 jutro szczepienie. Matko tak mi tu dobrze odpoczywać pod lasem na wielkiej działce pełnej mleczy 💗 pewnie za parę dni nie wytrzymam tej miejskiej izolacji i znów ucieknę. 😁 -
Nada u mnie z ruchami to jest roznie ale coraz bardziej je odczuwam.
Zawsze czuje rano i np po posiłku, czy wieczorem jak leze. Ale tak jak czyms sie zajme to nie bardzo.
Tez czasem sie martwie, ze nie rusza sie jak leze ale przychodzi jego godzina 21-22 i sa ruchy.
Z tym, ze jakis mocno ruchliwy to moj synek nie jest. Takze male narazie tego.
Ja zamowialam kilka ciuszkow z lidla dla malucha ale to beda takie typowo w domu, bo tez za bardzo mi sie nie podobaja. Wole stonowane kolory i wzory a tam jest to takie pstrokate..
Kaga przerazajace, ze wszystkiego tak brakuje 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 10:49
Adaś
-
Megson dzięki za wypowiedź. Oczywiście wiem, że będzie trzeba robić przynajmniej raz w roku zabieg przypominający 🙂 ja mam laser, całe nogi robię. I na prawdę widziałam efekty, jestem po 3 zabiegach.. Miałam mieć drugiego kwietnia kolejny ale akurat wtedy zamknęli kosmetyczki 😥 i przeżywam bo to już ponad 2 miesiące przerwy w zabiegach.. A opłacone mam jeszcze 4. Jeśli się uda że otworzą w poniedziałek, to może nawet w ten sam dzień albo jakoś w tygodniu pójdę od razu. Ma do mnie od razu dzwonić Pani która mi robi depilację.
-
Moj maly to ma jakies wachania, czasami caly dzien nic, a potem burza kopniec, a czasami caly czas. Chyba sie zamartwiam na zapas. Kiedys mialam tez tak ze po posilku zawsze czulam a teraz jest roznie.
spokojnie dziewczyny, damy rade. Nawet jak za tydzien ta grupa powstanie to tez git.
Kaga ale zazdro. Ja szukalam jakiegos domku pod Warszawa zeby uciec na chwile w jakis las czy cos, ale nie tylko ja mam taki pomysl. No i nigdzie nie ma internetu a maz pracowac musi.Kaga lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Asiu przywołuje Cię ☺️
Przyjmuj moje zaproszenie na FB 🥰
Kurcze dopiero zauwazylam hihi, bo zawsze mam apke wylogowana na fb 😋
No u mnie narazie tez roznie z ruchami ale za tydzien mam wizyte i dopytam lekarza.
A jutro robie obciazenie glukoza 🤯🤯🤯Adaś