Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny teraz biorę omega med optima start, jest coś lepszego? taki kompleks witamin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 21:22
-
nick nieaktualny
-
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny ponownie.
Ja ryczę. Plamien drugi dzień, dla jasności zrobiłam test przed chwila, bo dość słabe są te plamienia póki co. Oczywiście biało aż razi. Można wpisać mi @
Płacze, bo rano pokłóciłam się z mężem. Pod koniec grudnia lekarz zasugerował, ze jak nam nie wychodzi, to żeby sprawdzić nasienie, bo moje postawowe wyniki hormonalne i ginekologiczne są w normie.
Umówiłam się z mężem na koniec stycznia, ze pójdzie na badania. Miał akurat kocioł w pracy, wiec odpuściłam, dziś wróciłam do tematu, a on mówi, ze za 2 tyg będzie wolniejszy… wpadłam w furię, bo biorąc pod uwagę, ze teraz się @ rozkręca to za 2 tyg plus minus będzie owulacja. Na co on mówi, ze to za 3 tyg. Wpadłam w kolejna furię, ze odwleka to o kolejny miesiąc, a ja z niczym nie mogę iść do przodu. Nie rozmawiamy.
Nie wiem, chyba jeszcze związek mi się sypie przez to wszystko.
Proszę nie mówcie tylko, ze on powinien to zrobić czy powinien się zaangażować, bo ja to wszystko wiem. Nie potrafię na niego wpłynąć. Stresuje się, jak mam podjąć ten temat, tłumacze nawet sobie, ze powinnam odpuścić, bo tylko siebie doprowadzam do płaczu.
Ja już go nawet pytam czy on w ogóle chce dziecko, bo to nie tak, ze ja chce go zmuszać. Ja po prostu jestem wykończona tym, ze nie wiem z czego to wynika.
Chciałam sie po prostu wyżalić, bo nie mam komu.
Trzymam kciuki za wyniki Waszych partnerów, bo widziałam, ze dzisiaj aż dwie diagnostyki. Mam nadzieje, ze u Jokoko(? Wybaczcie pisze z pamięci), słabsze parametry to tylko kwestia infekcji.
Powodzenia dla testujących jutro.💪💪💪
Tymczasem ja zanurzam sie w placzu…Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Z tego co słyszałam tu na forum to najlepszym sposobem jest zrobić test ciążowy 😅 z innych to może ciepła kąpiel albo wysiłek fizyczny 🤔
Spokojnie, na pewno nie jestem 😅😂 po prostu czekam aż się pojawi po zakończeniu antykoncepcji 😉 miałam nadzieję że nie będę musiała iść do ginekologa i że będziemy mogli zacząć raz ciachPCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Spokojnie, na pewno nie jestem 😅😂 po prostu czekam aż się pojawi po zakończeniu antykoncepcji 😉 miałam nadzieję że nie będę musiała iść do ginekologa i że będziemy mogli zacząć raz ciach
ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ostatnio ciagle co zerkam na zegarek widzę 10:10, 12:12,20:20itp od miesiąca każdego dnia kilka takich godzin w dziennie.
Interesuje się któraś z Was astrologią, numerologią, horoskopami? 😁Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Ostatnio ciagle co zerkam na zegarek widzę 10:10, 12:12,20:20itp od miesiąca każdego dnia kilka takich godzin w dziennie.
Interesuje się któraś z Was astrologią, numerologią, horoskopami? 😁
Ja czasem sprawdzam w Google żeby urozmaicić dodatkowymi rozkminami swój staraczkowy żywot 🤣Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Gregorka brałam kiedyś dostinex i gin przepisywała mi 2 tabletki w opakowaniu za 120 zł a potem Pani farmaceutka powiedziała, że są pakowane po 8 szt w tej samej cenie 🙈 wkurzyłam się na te gin.
Ola28.28 przykro mi, że przeszłaś w swoim życiu takie ciężkie chwile. Cieszę się, że udało Ci się to przepracować ❤️ja aktualnie biorę na zbicie prolaktyny tabletki ziołowe bez recepty Castagnus. Tylko ja robiłam cała profilaktykę i różne badania prolaktyny + rezonans mózgu. Wcześniej brałam dostinex z 3 lata. Ciekawe co Tobie doradzi lekarz na zbicie i czy jakieś pogłębione badania 😁
Pati2804 trzymamy kciuki za jutrzejsze testowanie 😁
magdalena321 współczuje patowej sytuacji mam nadzieję, że szybko uda się wyprostować i załatwić tę pożyczkę
Dziewczyny, na luty wpisałam się na wolnego strzelca bo miałam testować najszybciej w dniu spodziewanej @. Dziś 24DC żadnych boli przepowiadających okres, tylko kilka h temu zaczęły się plamienia i teraz nie dawno jak byłam w wc to już praktycznie krew. Jeszcze się nie rozkręciła @ wiec czekam ale nic nie boli. A zawsze bolało i właśnie się zastanawiam czy to może być zasługa wiesiołka?!😁 ale byłby numer!
Już na Winiarach pisałam, że odkąd jestem na forum to mi się pomieszało z cyklem najpierw 31 dni teraz 24 dni w zawsze idealnie na czas co 27/28 dni. Klątwa forum 🙈
Od rana mdłości z przerwami, wcześniej czułam jakby mnie coś brało, wzięłam gorąca kąpiel, wypiłam herbatę i jest lepiej tylko czasami jeszcze mdłości. Nie wiem chyba muszę się wygrzać w łóżku i nie wychodzić z domu. Od 4 dni całodniowe zmęczenie i zasypiam na stojąco. Wystarczyło pójść do biura i już jakieś wirusy… dajcie wiosnę!Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:My rozmawialiśmy że będziemy starać się o dziecko w lipcu przed weselem, ustaliliśmy to kilka miesięcy wcześniej. Więc jak nadszedł lipiec to ja po wizycie u gin nawet nie mówiłam mu o tym że wszystko dobrze i możemy działać, tylko po prostu przestałam brać tabletki więc jakoś mój wtedy jeszcze nie mąż 😅 nie odczuł zbytniej różnicy czy to są starania już czy nie , tym bardziej że mieliśmy co robić przed weselem i nie było czasu żeby o tym myśleć 😅 w każdym razie był tego świadomy ale zdecydowałam że to ja będę miała nad tym kontrolę , bo nie wiedziałam jak na niego wpłynie ta presja właśnie 🙂🤭 I to u nas działa do dzisiaj 😁 ja wiem wszystko a on tylko to co musi 😅 I nie odróżnia dni płodnych (pytałam się haha 😅) od normalnych bo ja w płodne nie mam mega popędu, tylko umiarkowanie 🤣
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Chodziło o to że test ciążowy wywołuje 🐒 natychmiastowo 🤣
Ooo! To jest też pomysł 🤣 no to w weekend trzeba zajechać po kilka, dobrać się do starego 😚❤️🔥 i wskoczyć po ciepluuuutli prysznic dla diablic 😈🔥Pati2804 lubi tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Anka32 wrote:Ja czasem sprawdzam w Google żeby urozmaicić dodatkowymi rozkminami swój staraczkowy żywot 🤣
Bo nie może być za nudno 😂Anka32, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
JoKoKoJo wrote:Hej 😊
Mamy wyniki badania nasienia:
https://ibb.co/9WyhQLY
https://ibb.co/jLTQX7x
Na pierwszy rzut oka widzę, że jest mega słabo...
Musimy się wybrać do androloga i zobaczymy co powie...
Trzymam kciuki,żeby androlog znalazl pomyl dla męża ❤️😘JoKoKoJo lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja właśnie otworzyłam sobie drugie piwko..
Mam dziś tak kiepski dzień że siedzę i ryczę.
Wyobraźcie sobie taką sytuację:
Idę do swojego banku, chce wziąć mały kredyt/pożyczkę bo mam dobrą ofertę. Składamy wniosek i pracownica banku (moja koleżanka) mówi mi że widnieje w BIGu i w rejestrze dłużników! Ja szok niedowierzanie bo nigdy z niczym nie zaległam, nigdy w życiu.
Co się okazuje? W banku po danych imię i nazwisko oraz adres zamieszkania podpięli mnie od razu pod byłą żonę mojego męża. Niestety, wiem jak to wygląda ale głupi zbieg okoliczności ona ma to samo imię i teraz nazwisko co ja i posługuje się nadal adresem zamieszkania pod którym już nie mieszka od ponad 3 lat a w chwili obecnej mieszkam ja 🤯
Ona ma długi komornicze i to wiemy bo przychodzą do nas na nasz adres listy od komornika. Ona nie chce żeby przychodziły do jej domu rodzinnego w którym teraz mieszka po rozwodzie bo gdyby się tam dowiedzieli co ona wyprawia to by ją stamtąd wyrzucili.
Istny dramat co przeszłam, stres nerwy płacz, nie wiem co dalej. Pobrałam raporty o sobie w każdym możliwym rejestrze, wszędzie jestem czysta i udało się odkręcić to.
Ale w tym momencie muszę czekać na dalsze kroki banku, analityków i centrali żebym mogła wnioskować o kredyt.
Nie pytajcie o szczegóły, już moja głowa dziś więcej nie zniesie 😥
Co zrobić żeby tamta zmieniła adres do korespondencji i zamieszkania? Myślę już o prawniku jakimś..
Nie może być dobrze? Spokojnie?
Dla Was życzę miłego wieczoru dziewczyny i spokojnego! 🫶🏻 -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie, doceniam to ogromnie
Wyniki są dobre, aż za dobre i zastanawiamy się z mężem czy ktoś się nie pomylił opisując TK. W grę wchodzi, że absolutnie się pomyliła radiolog, która wykonywała mi USG, a jest to osoba znana z rzetelności w moim regionie i chodzę do niej od lat z polecenia, albo radiolog - swoją drogą doktor nauk medycznych - nie dopatrzył czegoś na TK. Okazuje się - wg opisu - że guz lity 2x2cm, który sama widziałam na zdjęciu z USG to wg TK jest ujście do żyły głównej... :o sama nie wiem co o tym myśleć, za tydzień mam konsultację u lekarza, który sam obejrzy płytę z badania i mam nadzieję, że oceni co jest co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 22:17
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Jokokojo Nieciekawie wyglądają,ale widziałam informację,że mąż miał w ostatnich tygodniach gorączkę,więc mógł mieć stan zapalny, to tez wplywa na badanie, my z tego powody przebieslismy po konsultacji badania,zeby wynik gorsY nie wyszedl . Na Twoim miejscu od razu rozpoczęłabym suplementację,mój mąż bierze Fertilman plus, fertistim dla mezczyzn, witaminę D w kropelkach,selen i cynk. Świetnie działają zimne okłady i niestety zero jacuzzi, saun(mój mąż uwielbia,ale odpuścił)
Trzymam kciuki,żeby androlog znalazl pomyl dla męża ❤️😘 -
Oj ja właśnie skończyłam pracę drugą. I przeszłam przez strony szybciutko ale oczy mi łzawią od samego otwarcia ich więc nie doczytam dziś bo nie dam rady.
Gratuluję pięknych bet i kresek 🥰♥️
Widziałam też wzmiankę o plamieniu. Ja bym leciała na progesteron. U mnie tak się zaczynało..
Widziałam że absurd banku. Ogólnie dla mnie nie pojęte. Chyba bym wyszła z siebie. Przecież każdy bank mówi o dacie urodzenia!!
U mnie dziewczyny cycki mega wrażliwe, szyjka wysoko, jakaś infekcja wciąż mnie trzyma ale nie choroba ani nic i dalej jestem robotem z rozladowywujaca się bateria i mam zawiechy.
A test z wczoraj? Oszukaniec!!! Dziś wieczorem zapomniałam żeby zrobić ponownie więc jeszcze spróbowałam zmusić kilka kropelek i z tych kropelek zrobiłam też też facelle i nic nie ma:)
Także testy oszukance jedne!!!
Całuję Was mocno i byle do niedzieli. -
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny ponownie.
Ja ryczę. Plamien drugi dzień, dla jasności zrobiłam test przed chwila, bo dość słabe są te plamienia póki co. Oczywiście biało aż razi. Można wpisać mi @
Płacze, bo rano pokłóciłam się z mężem. Pod koniec grudnia lekarz zasugerował, ze jak nam nie wychodzi, to żeby sprawdzić nasienie, bo moje postawowe wyniki hormonalne i ginekologiczne są w normie.
Umówiłam się z mężem na koniec stycznia, ze pójdzie na badania. Miał akurat kocioł w pracy, wiec odpuściłam, dziś wróciłam do tematu, a on mówi, ze za 2 tyg będzie wolniejszy… wpadłam w furię, bo biorąc pod uwagę, ze teraz się @ rozkręca to za 2 tyg plus minus będzie owulacja. Na co on mówi, ze to za 3 tyg. Wpadłam w kolejna furię, ze odwleka to o kolejny miesiąc, a ja z niczym nie mogę iść do przodu. Nie rozmawiamy.
Nie wiem, chyba jeszcze związek mi się sypie przez to wszystko.
Proszę nie mówcie tylko, ze on powinien to zrobić czy powinien się zaangażować, bo ja to wszystko wiem. Nie potrafię na niego wpłynąć. Stresuje się, jak mam podjąć ten temat, tłumacze nawet sobie, ze powinnam odpuścić, bo tylko siebie doprowadzam do płaczu.
Ja już go nawet pytam czy on w ogóle chce dziecko, bo to nie tak, ze ja chce go zmuszać. Ja po prostu jestem wykończona tym, ze nie wiem z czego to wynika.
Chciałam sie po prostu wyżalić, bo nie mam komu
Trzymam kciuki za wyniki Waszych partnerów, bo widziałam, ze dzisiaj aż dwie diagnostyki. Mam nadzieje, ze u Jokoko(? Wybaczcie pisze z pamięci), słabsze parametry to tylko kwestia infekcji.
Powodzenia dla testujących jutro.💪💪💪
Tymczasem ja zanurzam sie w placzu…Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny ☺️
Widzę, że wróciła aktywność na wątku, oby tak samo wybuchł worek z ⏸️
@Dropsik lepiej zacząć lutego nie mogłaś ❤️ cudowny tłuścioch 😍 i beta piękna!
@Tajlandia22 cudowne wieści z rana, piękne krechy ❤️
@Adirella przytulam za biel, chociaż póki 🐒 nie ma… wiadomo 🤞
@Zimozielona rozumiem jakie to irytujące, tym bardziej jak jakieś cienie się tam pokazują, ale może to jeszcze za wcześnie? W twojej sytuacji chyba zrobiłbym betę
@Prezesoowa co do antystresowych kolorowanek, ja czasami mam zapędy, żeby kupić, ale obawiam się, że na mnie działałyby podobnie 😅
Super wieści! Oby dobre informacje się potwierdziły, szkoda tylko, że tyle niepotrzebnych stresów się najadłaś
@magdalena321 współczuję niepotrzebnych stresów. Dziwne tylko, że nie sprawdzili tego na podstawie numeru PESEL, wydaje mi się, że to podstawa w takich kwestiach. Oby udało wam się jak najszybciej załatwić sprawę z wymeldowaniem.
@Chmurka przytulam 🫂 mój też do tej pory badał nasienie w zasadzie z innego powodu. Jestem ciekawa czy chętnie powtórzy jeśli będzie trzeba, w celu zweryfikowania naszych niepowodzeń. Mężczyźni często myślą inaczej, mam wrażenie, że nie niektórzy nie patrzą na to jak mało jest szans w 1 cyklu i jak bardzo każdy cykl jest cenny.
Trzymam kciuki, żebyście wspólnie coś konkretnego ustalili ☺️Gregorka, Chmurka21, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93