Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie
Odpowiedz

Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... u mnie temperatura niestety ciągle odpowiednia dla pierwszej fazy cyklu. Więc chyba testy się jednak nie mylą :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nera86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Szczęściaro - chciałabym i wierzę, że w końcu się pojawi, ale mam jakieś złe przeczucie.

Powiedzcie mi, kiedy pojawia się u Was przezroczysty, rozciągliwy śluz? Przed owulacją czy w trakcie? I ile trwa u Was taki "szczyt" śluzu?
    Zewnątrz czy wewnątrz?

W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czym może świadczyć śluz delikatnie zabarwiony na brązowo. Tylko że nie mam plamień bo jest on w środku. Nie wypływa ani nic...

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysia wrote:
    Dziewczyny...
    Robiłam przez cały tydzień testy owulacujne...brak śluzu i objawów na owulacje. A owulacja była i to potwierdzona przez monitoring...ja tam testom nie wierzę
    Często tak jest a szczególnie z tymi allegro.

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellee wrote:
    Dziewczyny o czym może świadczyć śluz delikatnie zabarwiony na brązowo. Tylko że nie mam plamień bo jest on w środku. Nie wypływa ani nic...
    Taki ponoć śluz bywa przed @

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Taki ponoć śluz bywa przed @
    Ohoo to mnie pocieszylas... Jeżeli tempka jutro będzie spadać to raczej nici...

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle ale plamienie moze tez sie pojawiac w terminie @ nawet jesli doszlo do zaplodnienia. Takze obserwuj dalej, nie trac nadziei!
    Jedziemy na narty do znajomych w Alpy!:) ale ja na pewno bede tu do Was zagladac bo to juz moj chleb powszedni:)
    Nikodemko skoro dzis sie pojawil sluz to moze faktycznie owu tuz za rogiem! U mnie w tym cyklu b malo sluzu plodnego, dzis tez gin powiedziala ze sluz nieplodny:/

Szczesciaro czyli mialas testy owu pozytywne a monitoring wykazal brak owulacji, tak? Czytalam wlasnie, ze tak sie zdarza. Mysle ze tak jest u mnie. Z drugiej strony jak nie mialam pelnego monitoringu to nie moge wykluczac ze po prostu byla wczesniej.
    A w tym momencie boli mnie krzyz mocno tak promieniujaco zawsze odczytywalam to jako objaw owu hahhh teraz przynajmniej wiem ze nie musi to oznaczac owulacji. Ta obserwacja organizmu to trudna sztuka:D

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Evelle ale plamienie moze tez sie pojawiac w terminie @ nawet jesli doszlo do zaplodnienia. Takze obserwuj dalej, nie trac nadziei!
    Jedziemy na narty do znajomych w Alpy!:) ale ja na pewno bede tu do Was zagladac bo to juz moj chleb powszedni:)
    Nikodemko skoro dzis sie pojawil sluz to moze faktycznie owu tuz za rogiem! U mnie w tym cyklu b malo sluzu plodnego, dzis tez gin powiedziala ze sluz nieplodny:/

Szczesciaro czyli mialas testy owu pozytywne a monitoring wykazal brak owulacji, tak? Czytalam wlasnie, ze tak sie zdarza. Mysle ze tak jest u mnie. Z drugiej strony jak nie mialam pelnego monitoringu to nie moge wykluczac ze po prostu byla wczesniej.
    A w tym momencie boli mnie krzyz mocno tak promieniujaco zawsze odczytywalam to jako objaw owu hahhh teraz przynajmniej wiem ze nie musi to oznaczac owulacji. Ta obserwacja organizmu to trudna sztuka:D
    Póki co ten śluz jest tylko w środku i jak wsadze paluszka to ciut zostaje. Ale on taki nie na Maxa Brazowy tylko tak jakby mleczny śluz podbarwiony brązem...
    Taka mleczna czekoladka :D sorki za określenie ale tak mi się kojarzy ooo takie kakao :D
    Ale mam glupkowaty humor...

Nera86 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle - u mnie sluz w kolorze kawy z mlekiem niestety jest zapowiedzia okresu, ale tak jak Wik mowi, rownie dobrze moze pojawic sie we wczesnej ciazy :)

Wik - Alpy! Ale Ci zazdroszcze, ojejuniu *_*
    Wybierasz sie niedlugo na pelny monitoring?
    Masz racje, ta samoobserwacja, to jazda bez trzymanki :D

Moj sluz chyba poprawil sie po Inofemie. Pilam tez siemie lniane i duzo wody, moze to dziala... chociaz i tak nie ma go zbyt wiele.

Nera86 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Evelle - u mnie sluz w kolorze kawy z mlekiem niestety jest zapowiedzia okresu, ale tak jak Wik mowi, rownie dobrze moze pojawic sie we wczesnej ciazy :)

Wik - Alpy! Ale Ci zazdroszcze, ojejuniu *_*
    Wybierasz sie niedlugo na pelny monitoring?
    Masz racje, ta samoobserwacja, to jazda bez trzymanki :D

Moj sluz chyba poprawil sie po Inofemie. Pilam tez siemie lniane i duzo wody, moze to dziala... chociaz i tak nie ma go zbyt wiele.
    No zobaczymy co to będzie :)

Nera86 lubi tę wiadomość

• Allanowa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

U mnie okres ma być jutro, ale test zrobiłam już dziś i oczywiście jedna kreska( bo niby czemu dwie? ) trochę się łudziłam, bo piersi bolą mnie w tym cyklu nadzwyczaj mocno, ale jak widać, nie ma sensu zwracać na cokolwiek uwagi. Myślę, że trzeba totalnie olać sprawe, już mnie męczy co miesięcznie wypatrywanie oznak ciąży ;/ i wiecie co myślę, że z ciążą to jak z miłością, jak czekasz i marzysz i śnisz, to nic tego... a jak nie myślisz o tym, to przychodzi samo. Znacie takie powiedzonko- Miej wy**bane, a będzie Ci dane? To ja się tego trzymam, w następnym cyklu. Choć wiem, że to wcale nie jest proste, a nawet rzec mogę, że niewykonalne. Ale spróbuje.

A całej Waszej reszcie życzę powodzenia! :* i jak pojawi się marcowe czekanie na... 'okres' to się zapisuje ;)

Nera86 lubi tę wiadomość

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellee wrote:
    Przepraszam :( ja tylko odpowiedzialam na pytanie . A dokładniej to :brązowy śluz jest to podbarwiony śluz odrobina krwi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:41

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Dokładnie pokazał mi że owulka była a na usg było brak pęcherzyka dominującego i wykluczyło owulacje. Owulka była ale w 31 dc.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellee wrote:
    Ja wczoraj powinnam dostać @ A miałam plamienie żywo czerwona krwią ,odrobinkę, dzisiaj też, jutro się okaże czy to ciąża czy @ robi mnie w bambuko...

Nera86 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    202507277252.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK kciuki!

Szczesciaro a no widzisz czyli jeste przykladem ze testy oczywiscie mozna robic ale nie zawsze miarodajne. Ja kiedys slyszalam ze przy PcOS moga wychodzic falszywie pozytywne ale jednak nie tylko.
    Dzis u mnie owulak negatywny, takze albo mnie oszukal ten wczorajszy albo faktycznie byla owu np wczoraj w ciagu dnia..
    A Wy Szczesciaro jak tam starania?;)

AnitaK, Szczęściara lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ja wczoraj powinnam dostać @ A miałam plamienie żywo czerwona krwią ,odrobinkę, dzisiaj też, jutro się okaże czy to ciąża czy @ robi mnie w bambuko...
    Trzymam kciuki aby to była ciąża :)

AnitaK lubi tę wiadomość

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki AnitaK! Żeby jednak nie przyszła :)

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dostałam okres. Jutro się pewnie rozkręci. Szkoda

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:47

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Cysia Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Ja niestety też czekam już na okres chociaż nadal ta glupia nadzieja ze mna została.
    Tak sobie myśle nad tą moja wysoką prolaktyną.Byłam juz u endokrynologa i trzech ginekologow.Każdy każe się starać bez lekow I przyjsc za 3 miesiace.A może pójde do zwyklego internisty..moze on mi przepisze bromergon I sprobuje..
    (4dc prolaktyna 49
    22dc progesteron 12)

Ja na prolaktytne jem zioła. Niepokalanek i mam teraz wyniki idealne. Tylko ciazy nadal brak

Starania od Czerwca 2015

Wykryta Endometrioza w 2017
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ