Forum Starając się - ogólne Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie
Odpowiedz

Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 16 lutego 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Która z was po niedzieli testuje? :)
    Teoretycznie ja powinnam dostać @ 19.02 ale zapewne przyjdzie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 16:16

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2366 2008

    Wysłany: 16 lutego 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Teoretycznie ja 19.02 ale zapewne @przyjdzie :)
    Ja mam termin @ na 24.02 i albo zrobię betę w piątek albo już w poniedziałek.[

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 16:32

    Nera86, ladgim lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2366 2008

    Wysłany: 16 lutego 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja mam termin @ na 24.02 i albo zrobię betę w piątek albo już w poniedziałek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 16:32

    ladgim lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • WciążCzekam Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 16 lutego 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️
    Jestem cichym obserwatorem na forum.
    Miałam dostać @@ 10.02 ale się nie pojawiła.
    Dwa testy pozytywne, z wrażenia byłam na becie w tyg i również potwierdziła ciaze.
    25 luty wizyta u lekarza

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 14:30

    MałaMi90, Nera86, Słoneczko12, Sasanka55, Wik89 lubią tę wiadomość

    Starania od styczeń 2018
    W maju i październiku poronienie (7tyg)
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2366 2008

    Wysłany: 16 lutego 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WciążCzekam wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️
    Jestem cichym obserwatorem na forum.
    Miałam dostać @@ 10.02 ale się nie pojawiła.
    Dwa testy pozytywne, z wrażenia byłam na becie w tyg i również potwierdziła ciaze.
    25 luty wizyta u lekarza
    Gratuluję! :)

    ladgim lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2387 785

    Wysłany: 16 lutego 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WciążCzekam wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️
    Jestem cichym obserwatorem na forum.
    Miałam dostać @@ 10.02 ale się nie pojawiła.
    Dwa testy pozytywne, z wrażenia byłam na becie w tyg i również potwierdziła ciaze.
    25 luty wizyta u lekarza

    Gratulacje

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 16 lutego 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gatuluje!

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • Gula Autorytet
    Postów: 663 247

    Wysłany: 16 lutego 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

    Starania od sierpnia 2018

    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

    c408e99d9b6e47f6c81d83aeb1fe3842.png
  • Słoneczko12 Autorytet
    Postów: 476 403

    Wysłany: 16 lutego 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Słoneczko, prosze bardzo, moj połamaniec :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edc73a39dd80.png

    Niezapominajko, faktycznie góry i doliny :)
    Ale i tak trzymam kciuki! <3
    Jak sytuacja teraz wygląda?



    Baksia, Anionka i WciążCzekam, gratulacje! Rośnijcie zdrowo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 22:04

    baksia lubi tę wiadomość

    Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

    “Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

    Syr 1, 23

    79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • baksia Autorytet
    Postów: 1383 1171

    Wysłany: 17 lutego 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Słoneczko ;*

    iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3096 4560

    Wysłany: 17 lutego 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baksia pieknie, gratulacje!!!:)

    U mnie 21dc, nie mierzylam temp juz od paru dni, jutro pewnie do tego wroce z ciekawosci choc wiem, ze wykres nie bedzie w pelni miarodajny przez te przerwe.. poza tym u mnie albo jest cykl bezowulacyjny albo 7dpo (w 15 dc gin po krotkim usg stwierdzila ze albo bezowulacyjny albo juz owulacja byla) takze rozdwojenia jazni mozna dostac z taka wiedza/niewiedza:p
    Wczoraj owulak z domowego lab prawie pozytyw..ale wiem ze to za wczesnie na testowanie..
    W tym tyg bede znala wyniki posiewu oraz wyniki badania męża i zobaczymy co dalej
    No, to tyle u mnie
    Milej niedzieli zycze:)

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 17 lutego 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - a moze owulacja dopiero bedzie i stad ten owulak? Moze mamy tak samo? :D U mnie tez 21dc i tez prawie pozytywny owulak dopiero teraz, mimo ze wczesniej mialam owulacje 13-14 dc... Ja na Twoim miejscu jeszcze bym poserduszkowala asekuracyjnie :) Tez mi przeszlo przez mysl , ze ten pozytywny owulak to moze ciaza, ale szybko sie ocknelam z mysla „kobieto, przeciez ty nie mialas jeszcze owulacji” :d

    Wik89 lubi tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3096 4560

    Wysłany: 17 lutego 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko hah no tez mi przeszlo przez mysl ze to moze dopiero zbliza sie owu choc byloby to baaardzo dziwne:D ale serduszkujemy!!! U Ciebie to chyba faktycznie owu sie zbliza takze tez dzialajcie:) Ja Mialam wyraznie pozytywny test owu w 14 dc a teraz jeszcze nie pozytyw tylko to:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0884e01b9075.jpg

    Tak naprawde to mysle, ze u mnie te testy moga nie byc miarodajne, w grudniu mialam pozytyw ok 16 dc potem negatyw i 20dc znowu pozytyw jednego dnia. Czytalam ze testy owu wychodza falszywie pozytywne przy PCOS :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:01

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 17 lutego 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, to prawda, ze wychodza falszywie pozytywne przy PCOS dlatego ja tez go u siebie podejrzewalam w cyklu, w ktorym testy wychodzily prawie caly czas pozytywne, a pozniej okazalo sie, ze mialam dwie owulacje, wszystko jest mozliwe :) Chociaz wiadomo, ze trzeba traktowac je z przymruzeniem oka...

    Ja na Twoim miejscu jeszcze wieczorem bym siknela, powinien byc pozytyw :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:13

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3096 4560

    Wysłany: 17 lutego 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak pamiętam jak o tym pisałaś! no to może faktycznie druga owu się i u mnie szykuje... staram się nastawiać pozytywnie choć z tyłu głowy mam oczywiście myśli o PCOS i LUF...

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 17 lutego 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, wiem o czym mowisz, bo ja tez mam zawsze najgorsze scenariusze w glowie, ale przyjmijmy lepsza wersje. Twoja owulacja czekala na moja, a moja na Twoja i trzeba dzialac :D A moze masz opcje zeby podejrzec co sie tam dzieje?

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3096 4560

    Wysłany: 17 lutego 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah dobra to działamy :D
    nie będę szła na usg w najbliższych dniach, już i tak jeśli w tym cyklu nie wyjdzie, to w kolejnym hsg i potem monitoringi więc ten cykl daruję, raz podejrzałam w 15 dc, gin nie sugerowała, żebym wracała, raczej że już po owu albo owu nie będzie. oczywiście mogło się stać inaczej, dlatego bede dalej serduszkować po prostu;)
    a tak w ogóle to od wtorku nie biore infoemu, bo nie wzielam ze sobą na urlop, i chyba już do konca cyklu pociagne na zwyklym kwasie foliowym w związku z tym.
    Nikodemko, Ty bierzesz dalej inofem 2x1 czy przestalas?

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 17 lutego 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam go zupelnie 3 dni temu. Owulacja nie przychodzila i balam sie, ze Inofem cos namieszal tak, ze nie bedzie jej wcale... Bede bala sie do niego wrocic.
    Ja tez juz nic nie podgladam, nie zastanawiam sie, po prostu dzialamy dla zasady . I tak wiem, ze w tym cyklu nic z tego i nikt mnie nie przekona, ze moze byc inaczej. Czekam na wizyte 26.02 i na plan działania :)

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2366 2008

    Wysłany: 17 lutego 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziwny zwrot akcji, temperatura do wczoraj mi spadała a dzisiaj tak jakby z powrotem wzrasta. Ciekawe jaka będzie temperatura jutro. Miałam już wrażenie, że niedługo pojawi się @. Jutro wizyta u doktorka, ciekawe jak tam mój niepękniety pęcherzyk z poprzedniego cyklu i co tam się zadziało w tym cyklu.

    ladgim lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg, Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start, Gold Omega 3, Olej z wiesiołka, Chrom, Melatonina, Koenzym Q10,

    Mąż (33l):
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)

    Suple:
    Fertilman Plus, Ashwaghanda, Gold Omega 3, Korzeń Maca
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 17 lutego 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:50

    Ladinola, Wik89, Salome lubią tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego