WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
MalutkaEve wrote:za rzadko Kochana!!!
ale ładny wykresik, dużowięc kciukam
Dzięki, zobaczymy czy coś wyjdzie:) ale jakoś jestem pełna nadzieji w tym cyklu choć nie nakrecam się i czasu na nakręcanie też nie będę miała.
A tak się zastanawiam czy ten różowy suwaczek to pragnienie córci?Ania_84, MalutkaEve, mała_mi lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyEve wrote:Dzięki, zobaczymy czy coś wyjdzie:) ale jakoś jestem pełna nadzieji w tym cyklu choć nie nakrecam się i czasu na nakręcanie też nie będę miała.
A tak się zastanawiam czy ten różowy suwaczek to pragnienie córci?
kciukam za Ciebie Kochana, będzie wspaniale
co do suwaczka to zupełny przypadek, hehehe
marzę po prostu o zdrowym MaluchuEve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:Szalu ni ma dziś, kanapki z wedlinka
Za to pyszny chlebuś mam
i tak bym zjadła
ale dziś robię naleśniki po meksykańsku, małż z trasy wróci to chętnie zje
miałam do pierogów stanąć ale Mama w łikend przywiezie to nie będe Jej wchodzić w drogę
aaaa i przywiezie jeszcze pyszniutki barszczyk na zakwasie, wiesz przecież jaki mi się marzyłmała_mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malutka, a jak robisz naleśniki meksykańskie?
Zaś watek kulinarny
ja się nieźle nieraz nagłowie nad menu, bo M alergik i dużo rzeczy nie toleruje a starsza córa wybredna i nie wszystko będzie jadła
MalutkaEve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve wrote:na ciasto mnie nie namówisz
całkowicie odrzuciło mi słodycze
Eeeee tak ci się tylko wydajeprzyjedź jutro na mój serniczek gotowany z polewa tofiową to ci smaki wrócą
kaarolaa, MalutkaEve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała.. czytałaś mojego posta ?
Ja dziś kupiłam sobie wino.. i wracając miałam już język w doopie i wlazłam do domu.. i się okazało, że mi korkociąg wcięłomała_mi, MalutkaEve, cedr697 lubią tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 37 ‘single ready to mingle’
💊 Euthyrox N 25 -
nick nieaktualnyJaponeczka z Porcelany wrote:Mała.. czytałaś mojego posta ?
Ja dziś kupiłam sobie wino.. i wracając miałam już język w doopie i wlazłam do domu.. i się okazało, że mi korkociąg wcięłoja w ten sposob sobie radze bo korkociagu sie jeszcze nie dorobiłam
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:Malutka, a jak robisz naleśniki meksykańskie?
Zaś watek kulinarny
ja się nieźle nieraz nagłowie nad menu, bo M alergik i dużo rzeczy nie toleruje a starsza córa wybredna i nie wszystko będzie jadła
mięsko mielone (dowolnie wg uznania jeśli chodzi o rodzaj) podsmażam i dobrze doprawiam do smaku wszystkim (sól,pieprz, przyprawa do mięsa, papryka, oregano, itp.), osobno podsmażam cebulkę z czosnkiem (duuuużo) i póxniej łączę z mięskiem, a do tego dodaje zmiażdżona czerwona fasolke i kukurydzę slodka (z puszek) i wszystko ładnie mieszam na jednolitą masę. możesz na tym etapie jeszcze doprawiać -to maja byc naleśniki meksykańskie więc im mocniejszy smak tym lepiej - ale to wg uznania.
równolegle smażę placki nalesnikowe (cisto naleśnikowe)
i zawijam w te placki masę opisana powyżej. zawijac możesz na rózne sposoby
wkładam to wszystko póki jeszcze ciepłe do naczynia żaroodpronego i do piekarnika dosłownie na kilka minut, posypuję wcześniej żółtym serem i polewam podsmażoną osobno cebulką z koperkiem. Na koniec dla miłosników keczupu - stawiam go na stół do polania
p.s. nie trzymam zbyt długo w piekarniku - to tylko po to żeby sie ser roztopił, bo ciasto naleśnikowe lubi wysychać
no my się zawsze zajadamy
mała_mi, kaarolaa, cedr697 lubią tę wiadomość
-
karola, wkrętem ? zobrazuj proszę ?
kaarolaa lubi tę wiadomość
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
💊 Euthyrox N 25 -
Dooobra mam
idę zaraz otwierać
kaarolaa lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox N 25 -
nick nieaktualnyMalutkaEve wrote:mięsko mielone (dowolnie wg uznania jeśli chodzi o rodzaj) podsmażam i dobrze doprawiam do smaku wszystkim (sól,pieprz, przyprawa do mięsa, papryka, oregano, itp.), osobno podsmażam cebulkę z czosnkiem (duuuużo) i póxniej łączę z mięskiem, a do tego dodaje zmiażdżona czerwona fasolke i kukurydzę slodka (z puszek) i wszystko ładnie mieszam na jednolitą masę. możesz na tym etapie jeszcze doprawiać -to maja byc naleśniki meksykańskie więc im mocniejszy smak tym lepiej - ale to wg uznania.
równolegle smażę placki nalesnikowe (cisto naleśnikowe)
i zawijam w te placki masę opisana powyżej. zawijac możesz na rózne sposoby
wkładam to wszystko póki jeszcze ciepłe do naczynia żaroodpronego i do piekarnika dosłownie na kilka minut, posypuję wcześniej żółtym serem i polewam podsmażoną osobno cebulką z koperkiem. Na koniec dla miłosników keczupu - stawiam go na stół do polania
p.s. nie trzymam zbyt długo w piekarniku - to tylko po to żeby sie ser roztopił, bo ciasto naleśnikowe lubi wysychać
no my się zawsze zajadamy
moge???
MalutkaEve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny