X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    no to dobrze :)
    czyli już teraz będziesz normalnie z nami? :)

i jak sie miewacie? :)
    mysle, ze tak, juz nic mi nie stoi na przeszkodzie :D
    my mamy sie dobrze. za kilka dni zamieniam kwas foliowy na witaminki prenatal, brzus powoli zaczyna rosnac, wszelkie doleglowosci (oprocz zgagi ale to tez duzo rzadziej) odeszly. jutro albo pojutrze powiem w pracy heh cykam sie

MalutkaEve, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Karolcia, to wystarczy Ci jedno :)
    i z jednym jest zawrót głowy - i to dosłownie - kręciło mi się dzisiaj w głowie :)

a może to z braku alko? hmmmm.... :P

Kajoni co do klusek - to dzisiaj zjadlam kilka :P a na wadze już + 3 kg :/ w takim tempie nie zmieszczę się w widełkach, które mi lekarz pokazywał :P
    starczy mi jedno napewno :) ja zachłanna nie jestem :)

a co do wagi to moja siostra ledwo przybrała 11 kg a zrzuciła po ciazy 20 :) i teraz jest taka jak ja czyli rozmiar 38 a nosiła 42...ciaza słuzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:58

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Karolcia, to wystarczy Ci jedno :)
    i z jednym jest zawrót głowy - i to dosłownie - kręciło mi się dzisiaj w głowie :)

a może to z braku alko? hmmmm.... :P

Kajoni co do klusek - to dzisiaj zjadlam kilka :P a na wadze już + 3 kg :/ w takim tempie nie zmieszczę się w widełkach, które mi lekarz pokazywał :P
    pewnie, jedno wystarczy. przyjdzie czas ze nawet ono bedzie o jedno za duzo:P
    mnie sie wydaje ze tak jakos wiecej jem, ciagle cos podajadam, a nie wiem czy bedzie ze 2 kg, bo w sumie nie wiem ile wazylam wczesniej. ja dzis jadlam placki ziemniaczane :D

MalutkaEve, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    mysle, ze tak, juz nic mi nie stoi na przeszkodzie :D
    my mamy sie dobrze. za kilka dni zamieniam kwas foliowy na witaminki prenatal, brzus powoli zaczyna rosnac, wszelkie doleglowosci (oprocz zgagi ale to tez duzo rzadziej) odeszly. jutro albo pojutrze powiem w pracy heh cykam sie

no to git :)

a czemu akurat prenatal?
    ja myslałam żeby w II trym żreć falvit mama - ale w sumie to chyba nie ma znaczenia :)

a póki co powiedz mi czy zjadasz wit D? troche sie martwie o jej niedobór bo jak widać słonca niet..

a swojej przełożonej juz powiedziałam bo chciała mnie w cos ubrać więc nie było wyjscia - prawie dostała zawału :D

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

a co do wagi to moja siostra ledwo przybrała 11 kg a zrzuciła po ciazy 20 :) i teraz jest taka jak ja czyli rozmiar 38 a nosiła 42...ciaza słuzy :)
    kolezanka przytyla tylko 7 a po ciazy wygladala szczuplej jak wczesniej. znikl jej tylek calkowicie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

i tego się trzymajmy :)
    ja chcę wrócić po ciąży do swojej wagi, tj. 56 kg i ani deka więcej :)
    mniej też nie bo będę miała za małe cycki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi połozna polecała femibion natal 1

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    no to git :)

a czemu akurat prenatal?
    ja myslałam żeby w II trym żreć falvit mama - ale w sumie to chyba nie ma znaczenia :)

a póki co powiedz mi czy zjadasz wit D? troche sie martwie o jej niedobór bo jak widać słonca niet..

a swojej przełożonej juz powiedziałam bo chciała mnie w cos ubrać więc nie było wyjscia - prawie dostała zawału :D
    w sumie nie wiem czemu prenatal. na wizycie u ginki ostatnio, zasugerowala zebm zmienila, pytalam jakie te witaminy mam brac, to podala kilka nazw, a zalecenia nastepnych badan napisala na karteczce takiej wiesz, z reklama suplementu akurat prenatal. przyszlam do domu, poczytalam i kupilam. ale to jest classic wiec od 2 trymestru to poczekam jeszcze kilka dni

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam trochę czasu do II trym - będę się zastanawiać :)

brzuch mnie boli, chyba za dużo zjadłam :P

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mi połozna polecała femibion natal 1
    tych specyfikow to jest. moja pracodawczyni, mnie sie wydaje ze jest w ciazy tez bo kilka czynnikow zauwazylam, takze na polce w kuchni witaminy Matruelle. ale jak czytalam opinie, to bardzo duzo dziewczyn nie moglo ich zniesc, po pierwsze kapsulki sa wielkie, jak czopki do tylka, maja okropny zapach podrabianej czekolady, i wiekszsc pisala ze jak tylko zazyly je to rzygaly. a 60 tabletek kosztuje ok 70zl. to mnie bylo szkoda dac tyle kas, jesli mialabym ich nie zazywac, bo moglabym byc w tej grupie co ich nie toleruje

kaarolaa, MalutkaEve, mała_mi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    jeszcze mam trochę czasu do II trym - będę się zastanawiać :)

brzuch mnie boli, chyba za dużo zjadłam :P
    ja wg suwaczka, 6 dni, a wg badania u ginki to 4 dni :P

kaarolaa, MalutkaEve lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tego naprawde od cho.lery, ja narazie tylko kwas biore a jak juz bedzie ciaza to sie przeniose na witaminki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na ostatnim usg wyszła ciąża o 4 dni starsza niż wychodziło z obliczeń :P a myslałam że to jednak Mikołaj ustrzelił :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jest tego naprawde od cho.lery, ja narazie tylko kwas biore a jak juz bedzie ciaza to sie przeniose na witaminki...

witaminki to można dopiero od II trym - no oprócz folika, magnezu, jodu..
    chyba że badania wychodza kiepsko ale wtedy lekarz zapisuje co brać

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    no ja w ciaze zaszlam w polowie listopada a od konca sierpnia bralam kwas foliowy i caly czas biore a wlasnie za kilka dni przerzuce sie na witaminy, bo w sumie wydaje mi sie ze cos mi brakuje. Zapomnialam sie zapytac ostatnio na wizycie o co chodzi, ale cierpnie mi lewa strona lwego uda. Czuje sie tak jakbym jakims rozgrzewajacym kremem posmarowala i tak mnie mrowi. Niedawno tylko po dlugim chodzeniu jak usiadlam, ale teraz jak leze, czasem nawet jak stoje. nie wiem czy czegos mi brakuje czy jak...

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    no ja w ciaze zaszlam w polowie listopada a od konca sierpnia bralam kwas foliowy i caly czas biore a wlasnie za kilka dni przerzuce sie na witaminy, bo w sumie wydaje mi sie ze cos mi brakuje. Zapomnialam sie zapytac ostatnio na wizycie o co chodzi, ale cierpnie mi lewa strona lwego uda. Czuje sie tak jakbym jakims rozgrzewajacym kremem posmarowala i tak mnie mrowi. Niedawno tylko po dlugim chodzeniu jak usiadlam, ale teraz jak leze, czasem nawet jak stoje. nie wiem czy czegos mi brakuje czy jak...

może po prostu magnezu brakuje?
    mi oko latało i ginek przepisał aspargin :)
    wiesz przez to częste sikanie to cokolwiek sie wypłukuje :P

• mała_mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki :P

Kajoni, no jesteś w końcu ;)

MalutkaEve, Kajoni lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Kajoni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    witaminki to można dopiero od II trym - no oprócz folika, magnezu, jodu..
    chyba że badania wychodza kiepsko ale wtedy lekarz zapisuje co brać
    ale to chyba zalezy jakie, bo sa tez te prenatal ale complex ktore mozna juz od pierwszego trymestru, te Martuelle tez. glownie chodzi tylko chyba o ta wit A w postaci retiniolu ktoy dla plodu jest szkodliwy ale w witaminach dla kobiet w ciazy jest wit A ale w postaci beta-karotenu, czyli dobra wit A

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miii, tęskniłam :)
    mijamy się cos ostatnio :)

mała_mi lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Hej ciężarówki :P,3

Kajoni, no jesteś w końcu ;)
    jestem, jestem, widzialam ze za mna zatesknilas :P bo gdzies tam pisalas ze mnie brak <3

mała_mi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ