X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    czekamy na wiesci od firmy farmaceutycznej, ktora te badania finanduje i organizuje, lekarka wstepnie nas zakwalifikowała a teraz musze czekac co oni zrobia...jakies 3 tyg conajmniej :( jesli zdaza dac pozytywna odpowiedz i moje wyniki krwi beda ok to od około 20 lutego ruszamy :)

Kochana ale mieliscie już wizytę kwalifikujacą do badania?
    Tzn spełniacie kryteria włączenia?
    Czy to dopiero przed Wami?

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Kochana ale mieliscie już wizytę kwalifikujacą do badania?
    Tzn spełniacie kryteria włączenia?
    Czy to dopiero przed Wami?
    juz mielismy w sobote własnie i niby wszystko jest na dobrej drodze...na usg jajniki piekne, az pozazdroscic... wiek wrecz wysmienity, zadnych lekow na wzrost pecherzykow nie dostawałam, rok jak w ciaze zajsc nie moge jest, maz ma słabe wyniki ja jajowody przytkane...wrecz jestem idealnym egzemtlarzem do badan :)

MalutkaEve, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    juz mielismy w sobote własnie i niby wszystko jest na dobrej drodze...na usg jajniki piekne, az pozazdroscic... wiek wrecz wysmienity, zadnych lekow na wzrost pecherzykow nie dostawałam, rok jak w ciaze zajsc nie moge jest, maz ma słabe wyniki ja jajowody przytkane...wrecz jestem idealnym egzemtlarzem do badan :)

no to Kochana nie pozostaje mi nic innego jak tylko trzymać kciuki za Was i za pomyslny finał :D

jak długo to będzie trwać, tzn. najpierw jakies leki i potem staranka, czy od razu staranka?

sorki że tak dopytuję ale temat badań tego typu (akurat nie w ginekologii) nie jest mi obcy :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

MalutkaEve, mała_mi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedzie normalna stymulacja do in vitro...2 dc przyjezdzam do kliniki i dostaje leki na wzrost pecherzykow, w 6 dc usg i sprawdza jak rosna pozniej zmiana leku na inny i za 2,3 dni kolejne usg i jakies leki. pozniek wizyta w 11 dc i ustala mi termin punkcji czyli pobieranie jajeczej...miedzy czasie dostane zastrzyk z ludzka gonatropina kosmowkowa zeby przygotowac cialo do podania zarodka...w 5 dobie po pobraniu jajeczek dostaje jeden zarodek i czekam 12 dni...po 12 dniach przyjezdzam do nich na bhcg...jesli jest dodatnia po 2 tyg pierwsze usg zeby potwierdzic ciaze i ewentualne jej umiejscowienie, ostatnia wizyta w 11 tc dla potwierdzenia odpowiedniego rozwoju i bicia serca...

MalutkaEve, celia, mała_mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    czesc :)

nie no :D
    Ty jednak żyjesz!!! :P

moglabys się czasem nawet dla zasady odezwac :P
    foch....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    to bedzie normalna stymulacja do in vitro...2 dc przyjezdzam do kliniki i dostaje leki na wzrost pecherzykow, w 6 dc usg i sprawdza jak rosna pozniej zmiana leku na inny i za 2,3 dni kolejne usg i jakies leki. pozniek wizyta w 11 dc i ustala mi termin punkcji czyli pobieranie jajeczej...miedzy czasie dostane zastrzyk z ludzka gonatropina kosmowkowa zeby przygotowac cialo do podania zarodka...w 5 dobie po pobraniu jajeczek dostaje jeden zarodek i czekam 12 dni...po 12 dniach przyjezdzam do nich na bhcg...jesli jest dodatnia po 2 tyg pierwsze usg zeby potwierdzic ciaze i ewentualne jej umiejscowienie, ostatnia wizyta w 11 tc dla potwierdzenia odpowiedniego rozwoju i bicia serca...

Karolcia brzmi tak prosto... a przecież to wcale nie jest takie easy..
    ale Kochana cos czuję, że już niedługo z bliźniakami na wieczornicy wylądujesz! :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bliziaki...nie ma mowy, podaja tylko jeden zarodek :(

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    nie no :D
    Ty jednak żyjesz!!! :P

moglabys się czasem nawet dla zasady odezwac :P
    foch....
    przeto jestem, nie? codziennie Was czytam, jestem na biezaco, ale mialam egzaminy w mojej szkole i tak sobie postanowilam, ze bede sie uczyc haha zadnej nowej ksiazki do reki, forum out (w sensie czytam ale nie pisze bo wtedy wciagam sie i dekoncentruje), zadnego wyszywania, nadrabiania seriali. i wyszlo jak wyszlo. zawsze jak bralam sie do nauki to dziecko dawalo mi znac ze nie podoba mu sie taki stan rzeczy i albo zasypialam, ale glodnialam i musialam isc szamac. Ale wszystko pieknie poszlo. ze wszstkich egzaminow 5 :D sie umie lac wode, od malego normalnie:D

kaarolaa, MalutkaEve, mała_mi, mała_mi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja trzymam kciuki. podziwiam Cie za wytrwalosc. zycze powodzenia kochana!

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Karolcia brzmi tak prosto... a przecież to wcale nie jest takie easy..
    ale Kochana cos czuję, że już niedługo z bliźniakami na wieczornicy wylądujesz! :D :D :D
    brzmi proste, ale czeka mnie kupa zastrzykow w brzuch, jedak rym sye nie przejmuje no i czeste wizyty w klinice a musze dojechac 100 km w jedna strone i sama bede jezdziła bo maz oczywiscie na szkole...dobrze, ze maluszki zamrozone mamy :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym, Eve jak na podstawie aktualnych informacji na temat tego co to jest FOCH zamierzasz to zastosowac w stosunku do mnie? hehhe bo mogloby byc ciekawie :P

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

hahaha :) dadza jeden zarodek a drugi będzie zapłodniony naturalnie :D
    spokojnie, będziesz Mamusią :D

Kajoni, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    przeto jestem, nie? codziennie Was czytam, jestem na biezaco, ale mialam egzaminy w mojej szkole i tak sobie postanowilam, ze bede sie uczyc haha zadnej nowej ksiazki do reki, forum out (w sensie czytam ale nie pisze bo wtedy wciagam sie i dekoncentruje), zadnego wyszywania, nadrabiania seriali. i wyszlo jak wyszlo. zawsze jak bralam sie do nauki to dziecko dawalo mi znac ze nie podoba mu sie taki stan rzeczy i albo zasypialam, ale glodnialam i musialam isc szamac. Ale wszystko pieknie poszlo. ze wszstkich egzaminow 5 :D sie umie lac wode, od malego normalnie:D
    to gratulacje :) super

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:

no to dobrze :)
    czyli już teraz będziesz normalnie z nami? :)

i jak sie miewacie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    nie ma szans naturalnie bo wyciagna z moich jajnikow wszystkie pecherzyki, nawet te małe...blizniaki moga byc jesli ten zarodek podzieli sie na 2 takie same, ale to bardzo rzadkie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    poza tym, Eve jak na podstawie aktualnych informacji na temat tego co to jest FOCH zamierzasz to zastosowac w stosunku do mnie? hehhe bo mogloby byc ciekawie :P

nie da się :P
    fochować to trzeba umieć :D

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    bedzie, bedzie. co to tylko my mamy byc takie kluski okragle? pff jasne

MalutkaEve, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    bedzie, bedzie. co to tylko my mamy byc takie kluski okragle? pff jasne
    poczekajcie niedługo Was dogonie :)

MalutkaEve, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie ma szans naturalnie bo wyciagna z moich jajnikow wszystkie pecherzyki, nawet te małe...blizniaki moga byc jesli ten zarodek podzieli sie na 2 takie same, ale to bardzo rzadkie jest...

Karolcia, to wystarczy Ci jedno :)
    i z jednym jest zawrót głowy - i to dosłownie - kręciło mi się dzisiaj w głowie :)

a może to z braku alko? hmmmm.... :P

Kajoni co do klusek - to dzisiaj zjadlam kilka :P a na wadze już + 3 kg :/ w takim tempie nie zmieszczę się w widełkach, które mi lekarz pokazywał :P

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ