WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:czekamy na wiesci od firmy farmaceutycznej, ktora te badania finanduje i organizuje, lekarka wstepnie nas zakwalifikowała a teraz musze czekac co oni zrobia...jakies 3 tyg conajmniej
jesli zdaza dac pozytywna odpowiedz i moje wyniki krwi beda ok to od około 20 lutego ruszamy
Kochana ale mieliscie już wizytę kwalifikujacą do badania?
Tzn spełniacie kryteria włączenia?
Czy to dopiero przed Wami?
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutkaEve wrote:Kochana ale mieliscie już wizytę kwalifikujacą do badania?
Tzn spełniacie kryteria włączenia?
Czy to dopiero przed Wami?MalutkaEve, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:juz mielismy w sobote własnie i niby wszystko jest na dobrej drodze...na usg jajniki piekne, az pozazdroscic... wiek wrecz wysmienity, zadnych lekow na wzrost pecherzykow nie dostawałam, rok jak w ciaze zajsc nie moge jest, maz ma słabe wyniki ja jajowody przytkane...wrecz jestem idealnym egzemtlarzem do badan
no to Kochana nie pozostaje mi nic innego jak tylko trzymać kciuki za Was i za pomyslny finał
jak długo to będzie trwać, tzn. najpierw jakies leki i potem staranka, czy od razu staranka?
sorki że tak dopytuję ale temat badań tego typu (akurat nie w ginekologii) nie jest mi obcykaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto bedzie normalna stymulacja do in vitro...2 dc przyjezdzam do kliniki i dostaje leki na wzrost pecherzykow, w 6 dc usg i sprawdza jak rosna pozniej zmiana leku na inny i za 2,3 dni kolejne usg i jakies leki. pozniek wizyta w 11 dc i ustala mi termin punkcji czyli pobieranie jajeczej...miedzy czasie dostane zastrzyk z ludzka gonatropina kosmowkowa zeby przygotowac cialo do podania zarodka...w 5 dobie po pobraniu jajeczek dostaje jeden zarodek i czekam 12 dni...po 12 dniach przyjezdzam do nich na bhcg...jesli jest dodatnia po 2 tyg pierwsze usg zeby potwierdzic ciaze i ewentualne jej umiejscowienie, ostatnia wizyta w 11 tc dla potwierdzenia odpowiedniego rozwoju i bicia serca...
MalutkaEve, celia, mała_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:to bedzie normalna stymulacja do in vitro...2 dc przyjezdzam do kliniki i dostaje leki na wzrost pecherzykow, w 6 dc usg i sprawdza jak rosna pozniej zmiana leku na inny i za 2,3 dni kolejne usg i jakies leki. pozniek wizyta w 11 dc i ustala mi termin punkcji czyli pobieranie jajeczej...miedzy czasie dostane zastrzyk z ludzka gonatropina kosmowkowa zeby przygotowac cialo do podania zarodka...w 5 dobie po pobraniu jajeczek dostaje jeden zarodek i czekam 12 dni...po 12 dniach przyjezdzam do nich na bhcg...jesli jest dodatnia po 2 tyg pierwsze usg zeby potwierdzic ciaze i ewentualne jej umiejscowienie, ostatnia wizyta w 11 tc dla potwierdzenia odpowiedniego rozwoju i bicia serca...
Karolcia brzmi tak prosto... a przecież to wcale nie jest takie easy..
ale Kochana cos czuję, że już niedługo z bliźniakami na wieczornicy wylądujesz!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve wrote:nie no
Ty jednak żyjesz!!!
moglabys się czasem nawet dla zasady odezwac
foch....sie umie lac wode, od malego normalnie:D
kaarolaa, MalutkaEve, mała_mi, mała_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutkaEve wrote:Karolcia brzmi tak prosto... a przecież to wcale nie jest takie easy..
ale Kochana cos czuję, że już niedługo z bliźniakami na wieczornicy wylądujesz! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:przeto jestem, nie? codziennie Was czytam, jestem na biezaco, ale mialam egzaminy w mojej szkole i tak sobie postanowilam, ze bede sie uczyc haha zadnej nowej ksiazki do reki, forum out (w sensie czytam ale nie pisze bo wtedy wciagam sie i dekoncentruje), zadnego wyszywania, nadrabiania seriali. i wyszlo jak wyszlo. zawsze jak bralam sie do nauki to dziecko dawalo mi znac ze nie podoba mu sie taki stan rzeczy i albo zasypialam, ale glodnialam i musialam isc szamac. Ale wszystko pieknie poszlo. ze wszstkich egzaminow 5
sie umie lac wode, od malego normalnie:D
super
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:przeto jestem, nie? codziennie Was czytam, jestem na biezaco, ale mialam egzaminy w mojej szkole i tak sobie postanowilam, ze bede sie uczyc haha zadnej nowej ksiazki do reki, forum out (w sensie czytam ale nie pisze bo wtedy wciagam sie i dekoncentruje), zadnego wyszywania, nadrabiania seriali. i wyszlo jak wyszlo. zawsze jak bralam sie do nauki to dziecko dawalo mi znac ze nie podoba mu sie taki stan rzeczy i albo zasypialam, ale glodnialam i musialam isc szamac. Ale wszystko pieknie poszlo. ze wszstkich egzaminow 5
sie umie lac wode, od malego normalnie:D
no to dobrze
czyli już teraz będziesz normalnie z nami?
i jak sie miewacie? -
nick nieaktualnyMalutkaEve wrote:hahaha
dadza jeden zarodek a drugi będzie zapłodniony naturalnie
spokojnie, będziesz MamusiąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:51
MalutkaEve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:nie ma szans naturalnie bo wyciagna z moich jajnikow wszystkie pecherzyki, nawet te małe...blizniaki moga byc jesli ten zarodek podzieli sie na 2 takie same, ale to bardzo rzadkie jest...
Karolcia, to wystarczy Ci jedno
i z jednym jest zawrót głowy - i to dosłownie - kręciło mi się dzisiaj w głowie
a może to z braku alko? hmmmm....
Kajoni co do klusek - to dzisiaj zjadlam kilkaa na wadze już + 3 kg
w takim tempie nie zmieszczę się w widełkach, które mi lekarz pokazywał
kaarolaa lubi tę wiadomość