X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    czekamy na wiesci od firmy farmaceutycznej, ktora te badania finanduje i organizuje, lekarka wstepnie nas zakwalifikowała a teraz musze czekac co oni zrobia...jakies 3 tyg conajmniej :( jesli zdaza dac pozytywna odpowiedz i moje wyniki krwi beda ok to od około 20 lutego ruszamy :)

Kochana ale mieliscie już wizytę kwalifikujacą do badania?
    Tzn spełniacie kryteria włączenia?
    Czy to dopiero przed Wami?

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Kochana ale mieliscie już wizytę kwalifikujacą do badania?
    Tzn spełniacie kryteria włączenia?
    Czy to dopiero przed Wami?
    juz mielismy w sobote własnie i niby wszystko jest na dobrej drodze...na usg jajniki piekne, az pozazdroscic... wiek wrecz wysmienity, zadnych lekow na wzrost pecherzykow nie dostawałam, rok jak w ciaze zajsc nie moge jest, maz ma słabe wyniki ja jajowody przytkane...wrecz jestem idealnym egzemtlarzem do badan :)

MalutkaEve, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    juz mielismy w sobote własnie i niby wszystko jest na dobrej drodze...na usg jajniki piekne, az pozazdroscic... wiek wrecz wysmienity, zadnych lekow na wzrost pecherzykow nie dostawałam, rok jak w ciaze zajsc nie moge jest, maz ma słabe wyniki ja jajowody przytkane...wrecz jestem idealnym egzemtlarzem do badan :)

no to Kochana nie pozostaje mi nic innego jak tylko trzymać kciuki za Was i za pomyslny finał :D

jak długo to będzie trwać, tzn. najpierw jakies leki i potem staranka, czy od razu staranka?

sorki że tak dopytuję ale temat badań tego typu (akurat nie w ginekologii) nie jest mi obcy :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

MalutkaEve, mała_mi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedzie normalna stymulacja do in vitro...2 dc przyjezdzam do kliniki i dostaje leki na wzrost pecherzykow, w 6 dc usg i sprawdza jak rosna pozniej zmiana leku na inny i za 2,3 dni kolejne usg i jakies leki. pozniek wizyta w 11 dc i ustala mi termin punkcji czyli pobieranie jajeczej...miedzy czasie dostane zastrzyk z ludzka gonatropina kosmowkowa zeby przygotowac cialo do podania zarodka...w 5 dobie po pobraniu jajeczek dostaje jeden zarodek i czekam 12 dni...po 12 dniach przyjezdzam do nich na bhcg...jesli jest dodatnia po 2 tyg pierwsze usg zeby potwierdzic ciaze i ewentualne jej umiejscowienie, ostatnia wizyta w 11 tc dla potwierdzenia odpowiedniego rozwoju i bicia serca...

MalutkaEve, celia, mała_mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    czesc :)

nie no :D
    Ty jednak żyjesz!!! :P

moglabys się czasem nawet dla zasady odezwac :P
    foch....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    to bedzie normalna stymulacja do in vitro...2 dc przyjezdzam do kliniki i dostaje leki na wzrost pecherzykow, w 6 dc usg i sprawdza jak rosna pozniej zmiana leku na inny i za 2,3 dni kolejne usg i jakies leki. pozniek wizyta w 11 dc i ustala mi termin punkcji czyli pobieranie jajeczej...miedzy czasie dostane zastrzyk z ludzka gonatropina kosmowkowa zeby przygotowac cialo do podania zarodka...w 5 dobie po pobraniu jajeczek dostaje jeden zarodek i czekam 12 dni...po 12 dniach przyjezdzam do nich na bhcg...jesli jest dodatnia po 2 tyg pierwsze usg zeby potwierdzic ciaze i ewentualne jej umiejscowienie, ostatnia wizyta w 11 tc dla potwierdzenia odpowiedniego rozwoju i bicia serca...

Karolcia brzmi tak prosto... a przecież to wcale nie jest takie easy..
    ale Kochana cos czuję, że już niedługo z bliźniakami na wieczornicy wylądujesz! :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bliziaki...nie ma mowy, podaja tylko jeden zarodek :(

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    nie no :D
    Ty jednak żyjesz!!! :P

moglabys się czasem nawet dla zasady odezwac :P
    foch....
    przeto jestem, nie? codziennie Was czytam, jestem na biezaco, ale mialam egzaminy w mojej szkole i tak sobie postanowilam, ze bede sie uczyc haha zadnej nowej ksiazki do reki, forum out (w sensie czytam ale nie pisze bo wtedy wciagam sie i dekoncentruje), zadnego wyszywania, nadrabiania seriali. i wyszlo jak wyszlo. zawsze jak bralam sie do nauki to dziecko dawalo mi znac ze nie podoba mu sie taki stan rzeczy i albo zasypialam, ale glodnialam i musialam isc szamac. Ale wszystko pieknie poszlo. ze wszstkich egzaminow 5 :D sie umie lac wode, od malego normalnie:D

kaarolaa, MalutkaEve, mała_mi, mała_mi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja trzymam kciuki. podziwiam Cie za wytrwalosc. zycze powodzenia kochana!

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Karolcia brzmi tak prosto... a przecież to wcale nie jest takie easy..
    ale Kochana cos czuję, że już niedługo z bliźniakami na wieczornicy wylądujesz! :D :D :D
    brzmi proste, ale czeka mnie kupa zastrzykow w brzuch, jedak rym sye nie przejmuje no i czeste wizyty w klinice a musze dojechac 100 km w jedna strone i sama bede jezdziła bo maz oczywiscie na szkole...dobrze, ze maluszki zamrozone mamy :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym, Eve jak na podstawie aktualnych informacji na temat tego co to jest FOCH zamierzasz to zastosowac w stosunku do mnie? hehhe bo mogloby byc ciekawie :P

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

hahaha :) dadza jeden zarodek a drugi będzie zapłodniony naturalnie :D
    spokojnie, będziesz Mamusią :D

Kajoni, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    przeto jestem, nie? codziennie Was czytam, jestem na biezaco, ale mialam egzaminy w mojej szkole i tak sobie postanowilam, ze bede sie uczyc haha zadnej nowej ksiazki do reki, forum out (w sensie czytam ale nie pisze bo wtedy wciagam sie i dekoncentruje), zadnego wyszywania, nadrabiania seriali. i wyszlo jak wyszlo. zawsze jak bralam sie do nauki to dziecko dawalo mi znac ze nie podoba mu sie taki stan rzeczy i albo zasypialam, ale glodnialam i musialam isc szamac. Ale wszystko pieknie poszlo. ze wszstkich egzaminow 5 :D sie umie lac wode, od malego normalnie:D
    to gratulacje :) super

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:

no to dobrze :)
    czyli już teraz będziesz normalnie z nami? :)

i jak sie miewacie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    nie ma szans naturalnie bo wyciagna z moich jajnikow wszystkie pecherzyki, nawet te małe...blizniaki moga byc jesli ten zarodek podzieli sie na 2 takie same, ale to bardzo rzadkie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    poza tym, Eve jak na podstawie aktualnych informacji na temat tego co to jest FOCH zamierzasz to zastosowac w stosunku do mnie? hehhe bo mogloby byc ciekawie :P

nie da się :P
    fochować to trzeba umieć :D

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    bedzie, bedzie. co to tylko my mamy byc takie kluski okragle? pff jasne

MalutkaEve, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    bedzie, bedzie. co to tylko my mamy byc takie kluski okragle? pff jasne
    poczekajcie niedługo Was dogonie :)

MalutkaEve, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie ma szans naturalnie bo wyciagna z moich jajnikow wszystkie pecherzyki, nawet te małe...blizniaki moga byc jesli ten zarodek podzieli sie na 2 takie same, ale to bardzo rzadkie jest...

Karolcia, to wystarczy Ci jedno :)
    i z jednym jest zawrót głowy - i to dosłownie - kręciło mi się dzisiaj w głowie :)

a może to z braku alko? hmmmm.... :P

Kajoni co do klusek - to dzisiaj zjadlam kilka :P a na wadze już + 3 kg :/ w takim tempie nie zmieszczę się w widełkach, które mi lekarz pokazywał :P

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ