X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    już wam nie chce smęcić ale pomóżcie bo na innym wątku leją na mnie ciepłym moczem, mam kłeszczona:
    dziewczyny ide dziś do gina to mój 23 dc owulacja była tempka w górze, o co go pytać? o co prosić? jakieś leki? coś na obniżenie tsh (mam 4,1 przy normie do 4,5) prosze o rady!

yyyyyyy nie wiem. Na pewno zapytałabym o to TSH, czy nie za wysokie. Ale ja jakoś się nigdy nie przygotowuję specjalnie do wizyty. Podczas rozmowy z ginem najczęściej pytania 'same' się nasuwają.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..ja jestem jeszcze głupiutka..zaufałabym ginkowi.. Nie wymuszała leków..chyba że on uzna to za konieczne..

1usacwa1uvvludfr.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    yyyyyyy nie wiem. Na pewno zapytałabym o to TSH, czy nie za wysokie. Ale ja jakoś się nigdy nie przygotowuję specjalnie do wizyty. Podczas rozmowy z ginem najczęściej pytania 'same' się nasuwają.
    mój gin to super lekarz ale trzeba z niego wyciagać informacje.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    ..ja jestem jeszcze głupiutka..zaufałabym ginkowi.. Nie wymuszała leków..chyba że on uzna to za konieczne..
    broń boże wymuszała, raczej zapytała i zasugerowała że moze warto byb było spróbowac. dlatego zastanawiam sie na co zwrócić szczególną uwagę.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

nezumi, monaaa85 lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cedr697 wrote:
    no ja bym wypytała o to tsh czy może takie zostać czy może lepiej zbić. gina i endo mam dobrych, ale rodzinnego mam takiego że wszystko trza na nim wyciągać nawet skierowania więc ja bym się wypytała w kierunku że może by coś z tym zrobić, nie wiem jaki jest ten twój ginek czy działą facet czy jest taki jak mój rodzinny.
    dzięki. no on działa, ale jest ciężki w kontakcie dlatego chciałam sie przygotować :) czyli na tapete idzie TSh :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

nezumi lubi tę wiadomość

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie zapytaj o TSH i czy jeszcze jakieś inne badania zrobić :*
    a propo rudych, ja też nie ruda a jestem :D

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 15 mam gina, ma sprawdzić czy coś sie wyjaśniło z pęcherzykami, bo ostatnio nie było żadnego dominującego, a co śmieszniejsze owu pierwszy raz wyznaczyło mi własnie w tym cyklu owulacje :P
    ch*ja muja można dostać :P

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to ze nie było dużego jaja nie znaczy że nie bylo owu. :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi bardzo bym się cieszyła że była owulka bo w końcu wiedziałabym na czym stoję, a najgorsze jest to że męża często nie ma w domu a teraz był jak wyznaczyło owulkę ale miał muchy w nosie i nic nie było. szlag by to trafil

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    nezumi bardzo bym się cieszyła że była owulka bo w końcu wiedziałabym na czym stoję, a najgorsze jest to że męża często nie ma w domu a teraz był jak wyznaczyło owulkę ale miał muchy w nosie i nic nie było. szlag by to trafil
    :/ najgorzej... no nic pozostaje wierzyć że ten raz wystarczył i że owu była :) a wiadomo wiara czyni cuda :D

Martuśka lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana :*

• Maka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarby ja Was bardzo przepraszam, że Was zaniedbuje... Ale próbuję odzwyczaić się od ovu.. Dzisiaj jedziemy do lekarza- nasza ostatnia szansa. Jutro zdam Wam relacje.

celia, Ciapulinka, nick nieaktualny, mała_mi lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Skarby ja Was bardzo przepraszam, że Was zaniedbuje... Ale próbuję odzwyczaić się od ovu.. Dzisiaj jedziemy do lekarza- nasza ostatnia szansa. Jutro zdam Wam relacje.
    koniecznie daj znać!
    ja rozumiem od ovu ale od nas ;(

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    koniecznie daj znać!
    ja rozumiem od ovu ale od nas ;(

Was tylko chwilowo zaniedbałam... za co naprawdę przepraszam. Troszkę pracy w pracy...bo premiami mają dzielić więc same wiecie;p A w domu przygotowania do świąt :) Uwielbiam te klimaty..

nezumi, mała_mi lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny -ja wlasnie wrocilam i musze sie chyba napic.. bo mnie rozniesie - mam 14dc - a lekarz nawet nie zrobil mi usg bo powiedzial ze nie ma sesnu skoro nie podchodzimy do inseminacji <sciana>
    Mówie mu ze czuje od jakiegos czasu ucsk na krtan - a ten do mnie ze trezba zrobic usg czy tarczyca sie nie powiekszyla albo nie ma guzków ale on jko gin-endo nie moze takiego skierowania dac - musze isc do endokrynologa - najblizsza wizyta - wrzesien 2014 rok - nozesz Qwa.....stwierdzilam ze pojde prywatnie
    zobaczyl ze posiew meza jest ok - to stwierdzil ze nie bedziemy powtarzac badania nasienia bo pewnie sie polepszyly - ale dal probki leku ProFertil i powiedial ze dobrze by bylo zeby przez miesiac pobral ... nie no trzymajcie mnie bo nie zniese..
    wiecie co - pier****** odpuszczam ten cykla calkowicie - wali juz mnie to ... a i jeszcze co najlepsze dowalił przydało by sie zrobic AMH - ale nie dal skierowania i musze zrobic prywatnie <sciana>

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Was tylko chwilowo zaniedbałam... za co naprawdę przepraszam. Troszkę pracy w pracy...bo premiami mają dzielić więc same wiecie;p A w domu przygotowania do świąt :) Uwielbiam te klimaty..

Maka czyli jednak jedziecie sprawdzić jeszcze do jednego lekarza? Super !!! Trzymam kciuki :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczyny -ja wlasnie wrocilam i musze sie chyba napic.. bo mnie rozniesie - mam 14dc - a lekarz nawet nie zrobil mi usg bo powiedzial ze nie ma sesnu skoro nie podchodzimy do inseminacji <sciana>
    Mówie mu ze czuje od jakiegos czasu ucsk na krtan - a ten do mnie ze trezba zrobic usg czy tarczyca sie nie powiekszyla albo nie ma guzków ale on jko gin-endo nie moze takiego skierowania dac - musze isc do endokrynologa - najblizsza wizyta - wrzesien 2014 rok - nozesz Qwa.....stwierdzilam ze pojde prywatnie
    zobaczyl ze posiew meza jest ok - to stwierdzil ze nie bedziemy powtarzac badania nasienia bo pewnie sie polepszyly - ale dal probki leku ProFertil i powiedial ze dobrze by bylo zeby przez miesiac pobral ... nie no trzymajcie mnie bo nie zniese..
    wiecie co - pier****** odpuszczam ten cykla calkowicie - wali juz mnie to ... a i jeszcze co najlepsze dowalił przydało by sie zrobic AMH - ale nie dal skierowania i musze zrobic prywatnie <sciana>

Ania to prywatny czy klinika? Ja pierdzielę chyba dostali jakieś udziały w tym profertil, bo mój też ten lek polecał. Pewnie na Karaiby na konferencję jadą zorganizowaną przez producenta Profertil ;)

Q**wa powinien Ci zrobić szybkie usg, przynajmniej wiedziałabyś co i jak. Ale to są właśnie tacy lekarze, że jak nie ma kasy za inseminację albo inwitro, to nie ma sensu badań robić :/

Ania_84 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ