X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    już wam nie chce smęcić ale pomóżcie bo na innym wątku leją na mnie ciepłym moczem, mam kłeszczona:
    dziewczyny ide dziś do gina to mój 23 dc owulacja była tempka w górze, o co go pytać? o co prosić? jakieś leki? coś na obniżenie tsh (mam 4,1 przy normie do 4,5) prosze o rady!

yyyyyyy nie wiem. Na pewno zapytałabym o to TSH, czy nie za wysokie. Ale ja jakoś się nigdy nie przygotowuję specjalnie do wizyty. Podczas rozmowy z ginem najczęściej pytania 'same' się nasuwają.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..ja jestem jeszcze głupiutka..zaufałabym ginkowi.. Nie wymuszała leków..chyba że on uzna to za konieczne..

1usacwa1uvvludfr.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    yyyyyyy nie wiem. Na pewno zapytałabym o to TSH, czy nie za wysokie. Ale ja jakoś się nigdy nie przygotowuję specjalnie do wizyty. Podczas rozmowy z ginem najczęściej pytania 'same' się nasuwają.
    mój gin to super lekarz ale trzeba z niego wyciagać informacje.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    ..ja jestem jeszcze głupiutka..zaufałabym ginkowi.. Nie wymuszała leków..chyba że on uzna to za konieczne..
    broń boże wymuszała, raczej zapytała i zasugerowała że moze warto byb było spróbowac. dlatego zastanawiam sie na co zwrócić szczególną uwagę.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

nezumi, monaaa85 lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cedr697 wrote:
    no ja bym wypytała o to tsh czy może takie zostać czy może lepiej zbić. gina i endo mam dobrych, ale rodzinnego mam takiego że wszystko trza na nim wyciągać nawet skierowania więc ja bym się wypytała w kierunku że może by coś z tym zrobić, nie wiem jaki jest ten twój ginek czy działą facet czy jest taki jak mój rodzinny.
    dzięki. no on działa, ale jest ciężki w kontakcie dlatego chciałam sie przygotować :) czyli na tapete idzie TSh :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

nezumi lubi tę wiadomość

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie zapytaj o TSH i czy jeszcze jakieś inne badania zrobić :*
    a propo rudych, ja też nie ruda a jestem :D

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 15 mam gina, ma sprawdzić czy coś sie wyjaśniło z pęcherzykami, bo ostatnio nie było żadnego dominującego, a co śmieszniejsze owu pierwszy raz wyznaczyło mi własnie w tym cyklu owulacje :P
    ch*ja muja można dostać :P

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to ze nie było dużego jaja nie znaczy że nie bylo owu. :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi bardzo bym się cieszyła że była owulka bo w końcu wiedziałabym na czym stoję, a najgorsze jest to że męża często nie ma w domu a teraz był jak wyznaczyło owulkę ale miał muchy w nosie i nic nie było. szlag by to trafil

• nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    nezumi bardzo bym się cieszyła że była owulka bo w końcu wiedziałabym na czym stoję, a najgorsze jest to że męża często nie ma w domu a teraz był jak wyznaczyło owulkę ale miał muchy w nosie i nic nie było. szlag by to trafil
    :/ najgorzej... no nic pozostaje wierzyć że ten raz wystarczył i że owu była :) a wiadomo wiara czyni cuda :D

Martuśka lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana :*

• Maka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarby ja Was bardzo przepraszam, że Was zaniedbuje... Ale próbuję odzwyczaić się od ovu.. Dzisiaj jedziemy do lekarza- nasza ostatnia szansa. Jutro zdam Wam relacje.

celia, Ciapulinka, cedr697, mała_mi lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Skarby ja Was bardzo przepraszam, że Was zaniedbuje... Ale próbuję odzwyczaić się od ovu.. Dzisiaj jedziemy do lekarza- nasza ostatnia szansa. Jutro zdam Wam relacje.
    koniecznie daj znać!
    ja rozumiem od ovu ale od nas ;(

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    koniecznie daj znać!
    ja rozumiem od ovu ale od nas ;(

Was tylko chwilowo zaniedbałam... za co naprawdę przepraszam. Troszkę pracy w pracy...bo premiami mają dzielić więc same wiecie;p A w domu przygotowania do świąt :) Uwielbiam te klimaty..

nezumi, mała_mi lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny -ja wlasnie wrocilam i musze sie chyba napic.. bo mnie rozniesie - mam 14dc - a lekarz nawet nie zrobil mi usg bo powiedzial ze nie ma sesnu skoro nie podchodzimy do inseminacji <sciana>
    Mówie mu ze czuje od jakiegos czasu ucsk na krtan - a ten do mnie ze trezba zrobic usg czy tarczyca sie nie powiekszyla albo nie ma guzków ale on jko gin-endo nie moze takiego skierowania dac - musze isc do endokrynologa - najblizsza wizyta - wrzesien 2014 rok - nozesz Qwa.....stwierdzilam ze pojde prywatnie
    zobaczyl ze posiew meza jest ok - to stwierdzil ze nie bedziemy powtarzac badania nasienia bo pewnie sie polepszyly - ale dal probki leku ProFertil i powiedial ze dobrze by bylo zeby przez miesiac pobral ... nie no trzymajcie mnie bo nie zniese..
    wiecie co - pier****** odpuszczam ten cykla calkowicie - wali juz mnie to ... a i jeszcze co najlepsze dowalił przydało by sie zrobic AMH - ale nie dal skierowania i musze zrobic prywatnie <sciana>

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Was tylko chwilowo zaniedbałam... za co naprawdę przepraszam. Troszkę pracy w pracy...bo premiami mają dzielić więc same wiecie;p A w domu przygotowania do świąt :) Uwielbiam te klimaty..

Maka czyli jednak jedziecie sprawdzić jeszcze do jednego lekarza? Super !!! Trzymam kciuki :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczyny -ja wlasnie wrocilam i musze sie chyba napic.. bo mnie rozniesie - mam 14dc - a lekarz nawet nie zrobil mi usg bo powiedzial ze nie ma sesnu skoro nie podchodzimy do inseminacji <sciana>
    Mówie mu ze czuje od jakiegos czasu ucsk na krtan - a ten do mnie ze trezba zrobic usg czy tarczyca sie nie powiekszyla albo nie ma guzków ale on jko gin-endo nie moze takiego skierowania dac - musze isc do endokrynologa - najblizsza wizyta - wrzesien 2014 rok - nozesz Qwa.....stwierdzilam ze pojde prywatnie
    zobaczyl ze posiew meza jest ok - to stwierdzil ze nie bedziemy powtarzac badania nasienia bo pewnie sie polepszyly - ale dal probki leku ProFertil i powiedial ze dobrze by bylo zeby przez miesiac pobral ... nie no trzymajcie mnie bo nie zniese..
    wiecie co - pier****** odpuszczam ten cykla calkowicie - wali juz mnie to ... a i jeszcze co najlepsze dowalił przydało by sie zrobic AMH - ale nie dal skierowania i musze zrobic prywatnie <sciana>

Ania to prywatny czy klinika? Ja pierdzielę chyba dostali jakieś udziały w tym profertil, bo mój też ten lek polecał. Pewnie na Karaiby na konferencję jadą zorganizowaną przez producenta Profertil ;)

Q**wa powinien Ci zrobić szybkie usg, przynajmniej wiedziałabyś co i jak. Ale to są właśnie tacy lekarze, że jak nie ma kasy za inseminację albo inwitro, to nie ma sensu badań robić :/

Ania_84 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ