X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    fiu, ja wlasnie dostalam plan delegacji na przyszly rok. jesli nam sie w koncu uda, to niezle beda sie musieli naszukac zastepstw 0dirol.gif

do ktorego miesiaca ciazy mozna latac? bo mam takie wyjazdy w czerwcu, ze az szkoda by bylo z tego rezygnowac, bylaby pocieszka, jak ta IUI by nie wyszla..
    no własnie!!! jak to jest z lataniem???
    raz czytam że tylko w I trym. potem że tylko w II (14-27 tydz) a potem ze najpózniej do 28 tyg.
    ja miałam lecieć na święta i własnie nie wiem co robić <panika> ?

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja tyż pracuję w pocie czoła, jak widać po tym poście ;) :P
    Ale jakiś taki świąteczny nastrój mi się załączył i nijak praca nie idzie ... no przecież nie będę jej zmuszać ;)

A co poniektóre widzę, że się po galeriach rozbijają ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    raz czytam że tylko w I trym. potem że tylko w II (14-27 tydz) a potem ze najpózniej do 28 tyg.

Ja tak do końca nie wiem, na pewno do 28 tyg wpuszczą cię na pokład, potem się boją, że urodzisz w samolocie i tylko problem będzie. A w pierwszym trymestrze to chyba na zasadzie ryzyk fizyk - są na pewno przeciążenia, które mogą, ale nie muszą źle wpłynąć ...

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    no ja też często Rybnik :) jak my się kiedyś nie klupniemy czołami to będzie dobrze :D

Oby brzuchami ;) Kurde wczoraj miałam znowu takiego doła, że nigdy nie będziemy rodzicami... ale dziś lepiej... kiedyś będziemy :)

nezumi lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Oby brzuchami ;) Kurde wczoraj miałam znowu takiego doła, że nigdy nie będziemy rodzicami... ale dziś lepiej... kiedyś będziemy :)
    na 100% !

celia lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:

Z tego co rozmawiałam z ginkiem, lepiej nie latać przez pierwszy trymestr.

Btw. dziewczęta potrzebuje porady, bo ja się już poddaje, za chiny nie wiem co wybrać. Który wam się bardziej podoba z tych dwóch:

- http://www.demico.pl/26071,fotel-f-ads-czyzyk-84.html
    - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60099847/

Fotel ma być biały lub czarny.

48f411ed51.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Z tego co rozmawiałam z ginkiem, lepiej nie latać przez pierwszy trymestr.

Btw. dziewczęta potrzebuje porady, bo ja się już poddaje, za chiny nie wiem co wybrać. Który wam się bardziej podoba z tych dwóch:

- http://www.demico.pl/26071,fotel-f-ads-czyzyk-84.html
    - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60099847/

Fotel ma być biały lub czarny.
    CZYZYK lepszy :)
    no ale powiedził ci gin czemu konkretnie nie latać?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    CZYZYK lepszy :)
    no ale powiedził ci gin czemu konkretnie nie latać?

Nie, pytałam tylko czy jakby mogę rezerwować bilety na styczeń do Turcji, ale mówił, że jeśli by się okazało, że jest ciąża to lepiej nie latać, bo zmiany ciśnień etc. mogą źle wpływać, a to ten najważniejszy czas rozwoju maluszka :)

48f411ed51.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc lasencje..

dziś mam kose z moim wczoraj trochę mnie poniosło i się wkułam...niestety.. ( czemu to ja nie umie trzymać jezora za zebami.) chyba już taki mój urok- bycia bezpośrednią..

No ale cóz takie zycie , albo mu przejdzie albo nie ..w sumie to musi ..zresztą musi nie musi..

Pogoda jest wstretna , hit mikołajkowy - wszędzie gwiazdory i inne badziewie.. jakoś te swieta mnie przerazaja tymbardziej prezent dla mojego dziecka

Dzieci w przedszkolu ( konkretnie w zerówce) chcą dostać lalki klocki maskotki a co chce moje dziecko TABLET...to co będzie za 3 lta będę musiała jej sprawiec rower na pedały( bo na samochód za mała)..

Noale coz mój n wpadł na taki genialny pomysł by jej kupic ten pier.. tablet i teraz już nie ma odwrotu..małpa mała..

zresztą ona zawsze z zabawkami na bakier woli nowinki techniczne.. lalki leza petshopy leza , co prawda ma kompa laptopa ale widać musi być bardziej mobilna heeeee

pozdrawiam ..

normalnie nie ma czasu na nic .. jakiś mnie dół łapie ostatnio..

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    czesc lasencje..

dziś mam kose z moim wczoraj trochę mnie poniosło i się wkułam...niestety.. ( czemu to ja nie umie trzymać jezora za zebami.) chyba już taki mój urok- bycia bezpośrednią..

No ale cóz takie zycie , albo mu przejdzie albo nie ..w sumie to musi ..zresztą musi nie musi..

Pogoda jest wstretna , hit mikołajkowy - wszędzie gwiazdory i inne badziewie.. jakoś te swieta mnie przerazaja tymbardziej prezent dla mojego dziecka

Dzieci w przedszkolu ( konkretnie w zerówce) chcą dostać lalki klocki maskotki a co chce moje dziecko TABLET...to co będzie za 3 lta będę musiała jej sprawiec rower na pedały( bo na samochód za mała)..

Noale coz mój n wpadł na taki genialny pomysł by jej kupic ten pier.. tablet i teraz już nie ma odwrotu..małpa mała..

zresztą ona zawsze z zabawkami na bakier woli nowinki techniczne.. lalki leza petshopy leza , co prawda ma kompa laptopa ale widać musi być bardziej mobilna heeeee

pozdrawiam ..

normalnie nie ma czasu na nic .. jakiś mnie dół łapie ostatnio..

To ona w zerówce i już tablet :O ? Ja bym ograniczyła. wiem, że nie powinnam się wtrącać w wychowanie cudzych dzieci, szczególnie jak sama nie mam. Ale mam przykład w rodzinie: siostrzenica mojego taty, ostatnie dziecko była tak rozpieszczona, że ja dziękuję, wujek jej z zagranicy wszystko zwoził. Jak stracił pracę i musieli zacisnąć pasa, to skończyli z dzieckiem u psychologa, bo dostawała takich histerii, jak sprzedawali laptopa etc. że cała aż sztywniała.

48f411ed51.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    To ona w zerówce i już tablet :O ? Ja bym ograniczyła. wiem, że nie powinnam się wtrącać w wychowanie cudzych dzieci, szczególnie jak sama nie mam. Ale mam przykład w rodzinie: siostrzenica mojego taty, ostatnie dziecko była tak rozpieszczona, że ja dziękuję, wujek jej z zagranicy wszystko zwoził. Jak stracił pracę i musieli zacisnąć pasa, to skończyli z dzieckiem u psychologa, bo dostawała takich histerii, jak sprzedawali laptopa etc. że cała aż sztywniała.

Wszystko się zmienia.. Gdyby nie widziała u innych dzieci to by nie chciała.. I koło się zamyka. Za naszych czasów tak nie było. Ja komputer poznałam gdy miałam 14 lat... i mogłam przed nim siedzieć godzinę dziennie..

Unlike lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z dziećmi..interaktywne zabawki elektyoniczne gadżety..nikt się teraz szmacianka nie bawi .. Nadeszły czasy kiedy dla dziecka jest wszystko.

Tak na marginesie jak mam kupić jej kolejna lalkę która nie kosztuje też krocie, czy inne pierdoły to wole kupić jej coś z czego będzie korzystała, choćby do rozwoju swojego intelektualnego, bo takie nastały czasy.

Na moje szczęście nie jest ona wyracjowsnym dzieckiem którym rządzi materializm.

Nie dostaje od nas co chce, bo to nie jest alternatywa na wychowanie.

Są sytuacje kiedy nie dostanie nawet lizaka.

Ucze ja szanować pieniądze, bo nikt ich nie rozdaje tak od tak, na drzewach też nie rosną.

Czyli to jakimi jesteśmy w dużej mierze zależy od naszych rodziców.

A który rodzic nie chciałby dla naszych dzieci najlepiej.ale wszystko w granicach rozsądku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 14:57

Unlike lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też prawda. Boże piję syfiastą herbatę z pokrzywy, mam nadzieję, że to naprawdę pomaga oczyścić organizm :D

48f411ed51.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki jak tam mija dzionek????? długo mnie nie było...stęskniłam się....

Ania_84 lubi tę wiadomość

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praca praca /palenie w piecu/ praca praca :D

izabelka04 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    U mnie praca praca /palenie w piecu/ praca praca :D

aniu napisałam ci na priv rzuć okiem proszę :)

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka04 wrote:
    aniu napisałam ci na priv rzuć okiem proszę :)
    Juz odpisalam - dwie info poszly :)

izabelka04 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Juz odpisalam - dwie info poszly :)
    dzieki juz sprawdzam :)

7v8rw1d340v3rocf.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej! jest tu ktoooooo?!

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł :P ja jestem ;D

mała_mi lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ