Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Do uslug! Tylko nie pisz juz o zapachu krwi, bo oddam wino, a szkoda, bo dobre. Hiszpanskie! :-)
    ja od brata kiedys dostalam dobre winko, jak an wytrawne czerwone za ktorym nie przepadam. wszyscy sie zachwycali :)

relgi09k4o218c6j.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja focia w 6,5 msc.. za tydzien a raczej w poniedziałek zaczynamy ten najgorszy 7 msc..

e7de94c44a7fe52em.jpg

Kajoni, kierzynka, nick nieaktualny, Jus1985 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    A to moja focia w 6,5 msc.. za tydzien a raczej w poniedziałek zaczynamy ten najgorszy 7 msc..

e7de94c44a7fe52em.jpg
    oh jakie cudne brzusio masz:) ja sie nie moge doczekac az po mnie bedzie widac, choc malz przed chwila stwierdzil ze mam wieksze cycki ha ha ha
    a czemu najgorszy miesiac?

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    ja od brata kiedys dostalam dobre winko, jak an wytrawne czerwone za ktorym nie przepadam. wszyscy sie zachwycali :)
    No ja za wytrawnym to nie bardzo. Tak dlugo zwiedzalismy sklep, az znalezlismy czerwone slodkie. No i winogronowe, bo czerwone slodkie sa zazwyczaj owocowe, a nie o to chodzi we wspomaganiu endometrium. Wino ma nie tylko poniewierac, ma tez wzmacniac endo dzieki procesom zachodzacym podczas fermentacji winogron (flawonoidy czy tam cos).
    P.S. Siedze na rozciagliwym sluzie! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 19:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:

e7de94c44a7fe52em.jpg
    Pieknie! Pije teraz Wasze zdrowie!

Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    No ja za wytrawnym to nie bardzo. Tak dlugo zwiedzalismy sklep, az znalezlismy czerwone slodkie. No i winogronowe, bo czerwone slodkie sa zazwyczaj owocowe, a nie o to chodzi we wspomaganiu endometrium. Wino ma nie tylko poniewierac, ma tez wzmacniac endo dzieki procesom zachodzacym podczas fermentacji winogron (flawaidy czy tam cos).
    P.S. Siedze na rozciagliwym sluzie! ;-)
    ja jednak najbardziej preferuje biale z winogron z piwnicy. wlasne winogrona, wlasny wyrob :)
    ostatnio tez posmakolwalam w winie z dzikiej rozy, ale coz teraz przymusowy urlop. ale sie tam narobi winka jak juz bede mogla pic bo w tym roku mielismy duzo winogron

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    ja jednak najbardziej preferuje biale z winogron z piwnicy. wlasne winogrona, wlasny wyrob :)
    ostatnio tez posmakolwalam w winie z dzikiej rozy, ale coz teraz przymusowy urlop. ale sie tam narobi winka jak juz bede mogla pic bo w tym roku mielismy duzo winogron
    A nie podeslalabys kolezance butelczyny? W imie rozmnazania bialej rasy? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 19:39

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 msc jest najgorszy bo rozwijaja sie płuca , przy ewentulanym przedwczesnym porodzie nie moze byc ciekawie...rozwijajasie pecherzyki płucne.. gdy jest zagrozenie takiego porodu podaja kobiecie a raczej maluchowi sterydy by sie wykształciły.. takze w tym msc trzeba uważać

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    7 msc jest najgorszy bo rozwijaja sie płuca , przy ewentulanym przedwczesnym porodzie nie moze byc ciekawie...rozwijajasie pecherzyki płucne.. gdy jest zagrozenie takiego porodu podaja kobiecie a raczej maluchowi sterydy by sie wykształciły.. takze w tym msc trzeba uważać
    Dasz rade malenka! I ono tez? A wlasnie: to on czy ona?

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ON to chopak... :)

Kajoni, kierzynka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Jus1985 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    meza siostra urodzila na przelomie 26/27 tygodnia bo miala zatrucie ciazowe. musieli jej cesarke zrobic. dziecko mialo niewiele ponad pol kilo, 3miesiace lezalo w inkubatorze. dostaje co miesiac sterydy, ale teraz juz ma pol roki, ponad 4kg i wyglada na to ze wszystko idzie w dobra strone

Jus1985 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    A nie podeslalabys kolezance butelczyny? W imie rozmnazania bialej rasy? ;-)
    a to nie czerwone mialo rozmnazac rase?:P

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, to za zdrowie chlopczyka! Kajoni, nie marudz, slij wino na Niemcy. Cedr, cwany ten Twoj chlop!

nick nieaktualny, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cedr697 wrote:
    cwany najpierw mów że chce poklikać o staraniach z innymio facetami a potem samochody ogląda ehh czasami mam wrażenie że dziecko to będę mósiałą sama se zrobić tylko jak co ja ślimak jestem??
    palcem!
    jak ja sie ciesze ze m mamy rozdzielnosc komputerowa! i teraz jeszcze dostalam tablet wiec juz w ogole wymiatam! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:01

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cedr697 wrote:
    cwany najpierw mów że chce poklikać o staraniach z innymio facetami a potem samochody ogląda ehh czasami mam wrażenie że dziecko to będę mósiałą sama se zrobić tylko jak co ja ślimak jestem??
    A moze jakiego kombi rodzinnego szuka?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    palcem!
    Fuj! :-P

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Fuj! :-P
    byl kiedys taki dzial w gazecie"bravo" trudne pytania czy cos takiego. i chlopak pisal ze robil dziewczynie palcowke i czy przez to moze byc w ciazy :P

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Kajoni lubi tę wiadomość

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ