X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mam pytanie .Moje cykle są krótkie -24 dniowe.Z moim M kochałam się 8 dnia cyklu. Dzisiaj mam 16 dc i strasznie boli mnie podbrzusze. Czy to jest możliwe żebym była w ciąży czy większym prawdopodobieństwem jest, iż dzisiaj dopiero występuje owulacja. ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Boże nie wiem o czym piszesz. Może już nie pij więcej. Wieczorem dokończysz. A ja razem z Tobą.
    Tylko nie Boze, na forum mow mi biedronko, po co maja sie wszyscy dowiedziec, z kim piszesz?! Zaraz by mnie prosbami zasypaly! Boze, daj to, a tego nie daj! Hehe!

Maka lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Apel do Maki: nie zalamujemy sie, tylko bzykamy dalej!
    A tak w sekrecie Ci powiem, ze to cale mrowienie, to dobry znak. Jak to mowia, jak boli, znaczy, ze zyje! <3

Nie boli... tylko właśnie mrowi. Mam nadzieję, że coś ruszyło.

biedronka1982 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kózka wrote:
    Hej dziewczyny :) mam pytanie .Moje cykle są krótkie -24 dniowe.Z moim M kochałam się 8 dnia cyklu. Dzisiaj mam 16 dc i strasznie boli mnie podbrzusze. Czy to jest możliwe żebym była w ciąży czy większym prawdopodobieństwem jest, iż dzisiaj dopiero występuje owulacja. ?
    Pokaz wykres, to cos poradzimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie boli... tylko właśnie mrowi. Mam nadzieję, że coś ruszyło.
    Ja tez! Lampke za to wieczorem lykne! No i za moje endo, oczywiscie, bo znow na rozciagliwym sluzie siedze! :-)

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Ja tez! Lampke za to wieczorem lykne! No i za moje endo, oczywiscie, bo znow na rozciagliwym sluzie siedze! :-)

A ja od dłuższego czasu jakoś nie umiem go zaobserwować..

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Mialam tak w tamtym cyklu i jeszcze we wczesniejszym. Nawet odkrylam powody:
    1. Leki przeciwbolowe (w tym ketonal)
    2. Pomieszanie ze sperma, bo w tamtym cyklu zawstydzilismy kroliki!
    :-D

Ale tak powaznie, jesli lykalas jakies tabletki, to moze byc przez to.

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Skarbie.. wiek nie ma znaczenia. Koleżanka ma 22 i drugie w drodze.... Wiem, że jesteście i tylko dlatego jeszcze normalnie funkcjonuje.

te bardzo młode są strasznie płodne, aż za bardzo :]
    muszę chyba poczytać Twój pamiętnik, żeby nie lapnąć jakiegoś głupstwa tu. Ostatnio mało sypiam, więc może mi coś głupiego wyskoczyć.
    Mnie jest ciężko wczuć się w Twoją sytuację, choć jesteśmy w tym samym wieku. Ja jak tylko poczułam powołanie do macierzyństwa, to efekty widać w suwaczku, ale ja jestem po tabletkach anty, ale jak to niektórzy twierdzą, to wtedy szybciej wszystko idzie. Mam nadzieję, że w tym kierunku mi się ładnie wszystko uda, bo początek mego dzieciństwa i później to nie była bajka, więc może Bozia mi teraz wynagradza. Trzeba czekać :*

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    to Luby pewnie nie ma chwili spokoju :P

relgi09k4o218c6j.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mrowi w jąderkach to może coś zaczyna tam działać ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Mialam tak w tamtym cyklu i jeszcze we wczesniejszym. Nawet odkrylam powody:
    1. Leki przeciwbolowe (w tym ketonal)
    2. Pomieszanie ze sperma, bo w tamtym cyklu zawstydzilismy kroliki!
    :-D

Ale tak powaznie, jesli lykalas jakies tabletki, to moze byc przez to.

Właśnie, że nic nie łykałam.. Może właśnie przez sperme?? Nie wiem już... Wkurwia mnie to wszystko.

ckaik0s3070dl07t.png
  • kierzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    muszę chyba poczytać Twój pamiętnik, żeby nie lapnąć jakiegoś głupstwa tu. Ostatnio mało sypiam, więc może mi coś głupiego wyskoczyć.
    Mnie jest ciężko wczuć się w Twoją sytuację, choć jesteśmy w tym samym wieku. Ja jak tylko poczułam powołanie do macierzyństwa, to efekty widać w suwaczku, ale ja jestem po tabletkach anty, ale jak to niektórzy twierdzą, to wtedy szybciej wszystko idzie. Mam nadzieję, że w tym kierunku mi się ładnie wszystko uda, bo początek mego dzieciństwa i później to nie była bajka, więc może Bozia mi teraz wynagradza. Trzeba czekać :*
    ja po anty i od 5 cykli nic...a stara nie jestem bo mam 26 lat ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Kajoni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    ja pamiętam przez tyle lat swojego okresowania tylko jeden raz taki śluz :] fajnie wyglądał, jak białko jaja kurzego i pamiętam że zastanawiałam się co to za glut w majtach :D

Maka, kierzynka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    jak mrowi w jąderkach to może coś zaczyna tam działać ;)

Mimo wszystko mam taką nadzieję.

biedronka1982, kierzynka lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Właśnie, że nic nie łykałam.. Może właśnie przez sperme?? Nie wiem już... Wkurwia mnie to wszystko.
    Tez tak moze byc. Mialam tak cykl temu.

Kajoni, luby ma wlasnie spokoj. Wczoraj, dzis i jutro. Sprawdzamy teorie o trzydniowej abstynencji. A za trzy dni wypada mi owu. Z gory mowie, ze mnie wtedy na forum nie bedzie! ;-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja po anty i od 5 cykli nic...a stara nie jestem bo mam 26 lat ;)
    no wiesz, różne są reakcje. Nie można generalizować. Sąsiadka "podobno" po tabsach anty całkowicie straciła płodność, a niektórzy tym długo starającym się przepisują na np. 2-3 miesiące tabsy, potem szybko odstawić i szybko się starać. Bez żadnych przerw. Co kobieta to reakcja. A ostatnio wyczytałam, że prawie połowa przypadków niemożności zajścia w ciąży leży po stronie faceta, więc nie ma co na siebie zwalać.

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    Tez tak moze byc. Mialam tak cykl temu.

Kajoni, luby ma wlasnie spokoj. Wczoraj, dzis i jutro. Sprawdzamy teorie o trzydniowej abstynencji. A za trzy dni wypada mi owu. Z gory mowie, ze mnie wtedy na forum nie bedzie! ;-)

jak Ty to wytrzymujesz? wczoraj, dziś i jutro???

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    A mi pani doktor kazala przez 3 miesiace po antach sie inaczej zabezpieczac, gdyz nie jest zbadany wplyw dlugotrwalego stosowania hormonow na ewentualny plod. 3 miesiace mialy przywrocic rownowage w organizmie. Moze i przywroily, ale za to w psychice spustoszen narobily. I Kajoni, nie jestes pierwsza, ktorej zaraz po odstawieniu sie udalo. Moze w tym tkwi sekret?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    jak Ty to wytrzymujesz? wczoraj, dziś i jutro???
    Pije wino. Duzo wina! :-D I przegryzam slodyczami. Jest ciezko, ale daje rade! ;-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 wrote:
    A mi pani doktor kazala przez 3 miesiace po antach sie inaczej zabezpieczac, gdyz nie jest zbadany wplyw dlugotrwalego stosowania hormonow na ewentualny plod. 3 miesiace mialy przywrocic rownowage w organizmie. Moze i przywroily, ale za to w psychice spustoszen narobily. I Kajoni, nie jestes pierwsza, ktorej zaraz po odstawieniu sie udalo. Moze w tym tkwi sekret?

ja odstawiłam na początku września a zaczęłam "starania" dopiero w połowie listopada, to wcale nie było tak od razu. Ja się naczytałam o tych tabletkach, bo ja chciałam zacząć wcześniej, ale pech chciał że dostałam zapalenie jajnika i dwa tyg. na antybiotyku i zero seksu. Te piguły nowej generacji nie zostawiają śladu w organizmie, kończą się wraz z zakończeniem @ z odstawienia. Z tego co się naczytałam, a czytałam sporo, choć nigdy nie wiadomo co jest prawdą, to zaleca się przerwę, ze względu na możliwość ciąż mnogich.

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ