Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
tak o pierwsze:) 10 cykl:)
Mordeczka lubi tę wiadomość
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Dziewczyny, z racji 1dc i lekkiego smuteczku zarezerwowałam właśnie tydzień na Lanzarote Będę tam między 11dc a 18dc więc może tamten klimat berdziej mi będzie sprzyjał trzymajcie kciuki za owocny wypoczynek
kłot, futuremama, Pati88 lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
mnie też dopadł smuteczek. Byłam na badaniach rano i juz mam wyniki, toxo i różyczka ok ale cytomegalia mi wyszła i nie wiem co z tym fantem zrobić niecierpliwie się już bo od jutra mam męża do poniedziałku a jutro mam 11 dc więc mam nadzieję że tym razem "zaskoczy"...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot cytomegalia jest bardzo groźna w ciązy najpierw trzeba się przeleczyć niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:08
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
A ja się nasprzątałam już nawet nie uważam na siebie straciłam wszelakie nadzieje na ten cykl...
Bliźniaki będę mieć jak mi się przyśnią hehe" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
katepr wrote:Kłot ale wyszla czynna cytomegalia ?? Bo mozesz mieć przeciwciała tylko...jesli czynna to lepiej żeby nie zaskoczyło po co sie stresować pół ciąży .
Karmelkova obstawiam bliźniaki
Olivkowa mama zazdroszcze bardzo bardzo. Ale żeście się rozpisaly
Mam takie wyniki
Toxoplasma gondii IgG Toksoplazmoza IgG <0,18 IU/ml
< 1,0 niereaktywny
>= 1,0- <30 niejednoznaczny
>= 30,0
Toxoplasma gondii IgM Toksoplazmoza IgM niereaktywny
Wirus różyczki (Rubella virus) Różyczka - p/c w kl. IgG 392,80 IU/ml
< 10 niereaktywne
≥ 10 reaktywne
Wirus różyczki (Rubella virus) Różyczka - p/c w kl. IgM niereaktywny
Cytomegalowirus (CMV) Cytomegalovirus - p/c w kl. IgG 303,000 U/ml
<0,5 niereaktywny
≥0,5-<1,0 niejednoznaczny
≥1,0
Cytomegalowirus (CMV) Cytomegalovirus - p/c w kl. IgM reaktywny
Czyli jest reaktywny...ale nie czułam się ostatnio chora, nic mi wręcz nie dolegało, mimo że wszyscy wokół chorzy
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
katepr no ja to wgl musze uwazać przy ciąży już od samego początku w zasadzie i prawdopodobnie ciąża leżąca będzie , niestety mam duzo przygód za sobą ;/
A to nigdy nie wiadomo wlałabym jedno a zdrowe i byleby się utrzymało
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
A ja walczę z ta @ nie dość ze przyszła spóźniona to jeszcze daje mi popalić brzuch strasznie boli. Nigdy nie brałam tabletek aż do dziś. Ruszyła no spa potem max a na końcu ketonal jeszcze dziecko dało mi teraz popalić i nie chciał mi zasnąć co ho odłożyłam do lozeczka krzyk i mama. Ale w końcu padł a ja lecę szybko pod prysznic się odprężyć.
A i jeżeli chcecie zmienić mężów na lepsze polecam wysłać do wojska. Mój się zmienił nie do poznania nawet zaczął myśleć o drugim dziecku. A starania mieliśmy zacząć w 2019 a tu niespodzianka zaczynamy od kwietnia. Dlatego jestem tu z wami :* -
futuremama wrote:Dziewczyny okropny ciągnący do pachwiny (w sumie głównie tak nisko) ból. Czasem ściśnie, czasem zakłuje ale przede wszystkim taki rwący... co może być grane. Owu za mną na pewno, do @ tydzień. Nie pamiętam kiedy takie coś miałam i nie wiem co to może być. Jakieś zapalenie? Pęcherz chyba nie...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
OlivkowaMama nic a nic ? ... ja mam 8dpo i shizuje , że nic nie czuje i nic z tego... bo w tamtych ciążach coś czułam
FutureMama może faktycznie się naciągłaś gdzieś ... oby przeszło do juterka ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
I ja również trzymam kciuki baaaardzo mocno . Dziewczyny a miała któraś z Was badanie pod kątem chlamydii i ueroplazmy (chyba dobrze napisałam)? Albo czy któraś z Was sprawdzała wrogość śluzu? Na czym to wszystko polega? W tym cyklu idę na cytologię i USG i chce o te badania popytać ale stwierdziłam, że najpierw zapytam Was.Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Nie pomogę ja dopiero wczytuje sie we wszystko. Po swietach mam wizyte u ginekologa, ale w enel-medzie gdzie mam opieke niestety nie zajmuja sie nieplodnoscia. Poprosze o ponowne skierowania na badania i prolaktyne piereszy raz. Nawet nie wiem o co jeszcze prosić.. Czekamy tez na wyniki meza, bo nie wiemy na razie na czym stoimyZaczynam 12 cs o 1 dziecko.
-
Dominisia883 wrote:I ja również trzymam kciuki baaaardzo mocno . Dziewczyny a miała któraś z Was badanie pod kątem chlamydii i ueroplazmy (chyba dobrze napisałam)? Albo czy któraś z Was sprawdzała wrogość śluzu? Na czym to wszystko polega? W tym cyklu idę na cytologię i USG i chce o te badania popytać ale stwierdziłam, że najpierw zapytam Was.
Dominisia883 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Dominisia883 wrote:I ja również trzymam kciuki baaaardzo mocno . Dziewczyny a miała któraś z Was badanie pod kątem chlamydii i ueroplazmy (chyba dobrze napisałam)? Albo czy któraś z Was sprawdzała wrogość śluzu? Na czym to wszystko polega? W tym cyklu idę na cytologię i USG i chce o te badania popytać ale stwierdziłam, że najpierw zapytam Was.
Ja miałam badanie na mycoplasme, ureaplasme i chlamydie.
Pobierano mi wymaz z szyjki macicy. Wyszla mi ta druga
Test na wrogość śluzu też robiłam. Pobiera się wymaz kilka godzin po stosunku w okresie owulacyjnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 23:09
Dominisia883 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦