Wraz z Nowym Rokiem wkraczam z Nową nadzieją ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:żelazo– całkowita zdolność wiązania - TIBC,
PSA,
FT3,
FT4,
morfologia krwi obwodowej z wzorem odsetkowym,
płytki krwi,
retikulocyty;
odczyn opadania krwinek czerwonych (OB),
poziom glikozylacji hemoglobiny (HbA1c).
sód,
potas,
wapń całkowity,
żelazo,
stężenie transferyny,
mocznik,
kreatynina,
glukoza,
test obciążenia glukozą,
białko całkowite,
proteinogram,
albumina,
białko C-reaktywne (CRP),
kwas moczowy,
cholesterol całkowity,
cholesterol-HDL,
cholesterol-LDL,
triglicerydy (TG),
bilirubina całkowita,
bilirubina bezpośrednia,
fosfataza alkaliczna (ALP),
minotransferaza asparaginianowa (AST),
aminotransferaza alaninowa (ALT),
gammaglutamylotranspeptydaza (GGT),
amylaza,
kinaza kreatynowa (CK),
fosfataza kwaśna całkowita (ACP),
czynnik reumatoidalny (RF),
miano antystreptolizyn O (ASO),
hormon tyreotropowy (TSH),
antygen HBs-AgHBs,
VDRL.
badanie moczu
kału
badanie układu krzepnięcia
A jak wam dzień mija? mój był strasznie nudny. Skończyłam książkę i zaczęłam kolejną czytać. Najchętniej to bym poczytała jakieś o przygotowaniu do ciąży ale nie chcę się aż tak mocno nakręcać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilejdi wrote:Albert... Ladne oryginalne imie. musze zakodowac w glowie bo jak by byl jeszcze jeden syn to wezme to imke pod uwage a jak sie skraca?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Tak Bercik dokładnie ale na mojego normalnie po imieniu każdy mówi albo ksywką
A my chłopca to już wybrane a dziewczynka jest dylemat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPochodzenie i znaczenie imienia Eulalia
Jest to imię żeńskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słów eu - "dobrze" i lelein - "mówić". Oznacza osobę "dobrze mówiącą" lub "elokwentną".
Mi to obojętne co będzie znajdę imię dla każdegoLandryneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Pewnie że tak ale zawsze dla chłopca łatwiej
Edit:
Robię bo mam wodnisty śluz, a po tabletkach anty owulacja może wystąpić szybciej a nie chce jej przegapićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:30
-
Hejka dziewczyny, co do imion, Lilianna mi sie podoba a ze co raz bardziej popularne to imie jest to bede myslala nad innym imieniem. Moja siostra cioteczna i sasiadka maja coreczki o tym imieniu. Mi sie podoba tez Amelia, Aurora, Basia, Blanka. Kiedys Nikola mi sie podobala i nadal podoba. Dobrze wiedziec co jest na fundusz. Zastanawiam sie tez nad swoja morfologia. Okaze sie w marcu. Musze pomyslec kiedy wyjechac by w dobrym dniu cyklu zrobic badania. Ide jeszcze sie kimnac to do pozniej.
-
hej dziewczyny przepraszam ale ja tak troche z innej beczki, mam pytanie, czy alkohol moze podnieść temperature? Wczoraj wieczorem wypiłam 2 piwa , a dziś rano mierze temperaturę a tu 36,86 a jeszcze wczoraj była coś okoł 36,0 spójrzcie..a i prawdopodobnie dziś szykuję się owulacja , prawdopodobnie..
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]