Wraz z Nowym Rokiem wkraczam z Nową nadzieją ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalinka wrote:powiem Wam, że czasami lepiej nie przesadzać też z tymi badaniami.
Ja co roku robię cytologię i usg piersi kontrolnie. Ostatnio zbadałam właśnie jeszcze hormony i TSH i potem chodziłam od lekarza do lekarza i każdy mówił coś innego. Jeden że za wysokie, inny że ok i co ja wymyślam, jakie leki chce itd. Tak naprawdę co lekarz to inna opinia.
Jedna Pani ginekolog mówi mi, że mam mięśniaka na macicy, inna mówi że żadnego nie ma... Mówię Wam idzie zwariować -
nick nieaktualnyJa bym chciala dostac nawet ze 2dni pozniej ale zapewne przyjdzie tego 22, ewentualnie 23.
Tak, ten cykl stracony, i lutowy tez bedzie.
Landryneczka, a wy sie nie staraliscie w tym msc? Czy ty cos mowilas ze przegapiliscie?
Ale mnie moj M wkurzyl. Tak sobie gadamy przez tel i przyszlo na wspominki. Powiedzialam mu ze kiedys bardziej sie staral, wiadomo jak na poczatku. Dostawalam jakis maly prezent na urodziny i imieniny czy kwiaty, cos na gwiazdke, a teraz juz kompletnie nic. Powiedzialam mu ze ja tez przestalam mu cokolwiek dawac bo to ma dzialac w obie strony a nie tak.. To uslyszalam ze on ostatnio nie mial pieniedzy. Tylko szkoda ze potrafi kuoic na cepku hot doga i redbulla za kazdym razem co tankuje a dla mnie nie ma 10zl na glupia roze. Nie wymagam od niego brylantow czy cholera wie czego. Czasem przydaloby sie aby czyms zaskoczyl. Pomjjam fakt ze jak 5lat juz razem jestesmy tak moze ze 3razy dostalam kwiaty, nawet statystycznie raz na rok nie wychodzi jak mi powiedzial ze on ode mnie nic nie chce, to powiedzialam "nic? Ok, to nara" i sie rozlaczylam. To sie wygadalam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:36
-
nick nieaktualnyA ja wlasnie znalazlam swoje stare wyniki, ktore robilam pol roku po porodzie, dokladnie to prolaktyne. Pierwszy wynik 13,6ng/ml natomiast drugi po 1h po obciazeniu 287,6ng/ml i to raczej nie jest dobrze.
Myslicie ze jak teraz pojde zrobic sobie prolaktyne to zrobic z obciazeniem? Tylko ze trzeba miec ta tabletke a ona jest na recepte i co teraz? -
nick nieaktualnyMnie to wkurza takie cos jak juz facet ma mnie, i wie ze mu nigdzie nie uciekne to mysli ze juz starac sie nie musi
Tak zrobie, najpierw zwykla prolaktyna, a jesli cos bedzie nie tak to juz znalazlam dziewczyne ktora moze mi wyslac jedna tabletke MTC i zrobie z obciazeniem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka, dobrze ze mi powiedzialas o zaproszeniu bo ja to jeszcze nie ogarniam do konxa ovu i nie wiedzialam ze cos takiego jest a uzbieralo sie troche tych zaproszen
Z rej frustracji pojade jutro rano na badania i zrobie tsh, prolaktyne, morfologie i glukoze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja właśnie wróciłam z pracy i muszę powiedzieć że jestem wykończona 12 godz poza domem to zdecydowanie za dużo...
A powiedzcie mi, bo ja robiłam badania ostatnio w 4 dniu cyklu i miałam takie wyniki:
FSH 4,1
LH 4,0
Prolaktyna 320,90 mlU/l lub jak to woli 15,08 ng/ml
i estradiol 27,24 pg/ml
Mi się wydają być ok, ale jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:51
-
nick nieaktualny
-
Ja ale mi sie skonczyl i musze kupic a zostaje mi allegro albo apteka najblizsza 30 km od domu i nie chce mi sie jechac.
-
A ja kupie i bede dalej pila raz dziennie.
-
Mi ginek kazal jedna wiec tego sie trzymam i tak bede robic. Z reszta na opakowaniu tez pisza ze jedna saszeke dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:01
-
nick nieaktualnyJa pilam poprzedni cykl. Dwie saszetki dziennie. Mialam wiecej sluzu plodnego, do tego owu pojawila sieo 3dni predzej i byly dwie grube krechy na testach owu przez 2dni. Mdlilo mnie po nim bardzo, do tego zlecialo mi prawie 2kg bo stracilam apetyt.